Gość: iwona Praca w Irlandii IP: 86.41.156.* 18.02.07, 19:51 Najnizsza srednia krajowa od stycznia 2007 roku wynosi 8.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galway Praca w Irlandii IP: 86.42.15.* 15.03.07, 01:50 dokladnie...nie przesadzajcie...budowlancy zarabiaja 500E!!!!!!!!a o kelnerach,czy wogole sprzedawcach to nie mowie...300 nawet mniej!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atmp Re: Praca w Irlandii 15.03.07, 02:30 Czy ktoś może napisac ile ostatecznie można zarobić w Irlandii ---------------------------------------------- Codzienne Tysiące Ofert Pracy Portal Pracy JOB.ORG.PL Wejdź i znajdź wymarzoną pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Praca w Irlandii IP: *.smstv.pl 23.03.07, 19:44 eeee nie zarabia sie tyle!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AD Praca w Irlandii IP: *.dsl-ie.utvinternet.net 05.04.07, 12:17 nie wcale tak rozowo!mozna zarobic ale nie tyle co piszecie.150 euro za pokoj to sie na prowincjach placi.irlandczycy to leserzy jakich malo,a wielu Polakow bywa niedocenionych za swoja prace.My to mamy we krwi!dlategi im brakuje fachowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keyti Re: Praca w Irlandii IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 05.04.07, 13:32 A wiec: Siedze w Dublinie jakis czas i wiem jak jest. Przez pierwsze pol roku pracowalam w sklepie i dostawalam 8.50/h, co po odliczeniu podatkow dawalo mi jakies 340-350e. Jezeli wpadlo pare nadgodzin- odpowiednio wiecej. Fakt, iz za duzo nadgodzin brac sie nie oplaca, bo, jak juz ktos slusznie zauwazyl, podatek potracaja Ci wtedy tak duzy, ze sie niezbyt oplaca zostawac po godzinach. Teraz pracuje w biurze na stanowisku juniorskim. Mam 20k rocznie- tyle, ile podalam, ze chce dostac na interview- i mi to odopowiada- poki co moj glowny zysk to doswiadczenie. A poza tym, nawet pracujac w sklepie i dostajac te 350e tygodniowo bylo mnie stac na WSZYSTKO- zakupy, dobre jedzenie- (polskie sklepy, delikatesy) piwo, imprezy, wyjscia do restauracji, dojazdy, samolot do domu i spowro, fajne mieszkanie, rachunki itp. I jeszcze udalo mi sie cos odlozyc ( gdzies po 3 miesiacach dopiero udalo mi sie zaczac odkladac). Ale, zaznaczam, ze nie mam na utrzymaniu rodziny, dzieci, ani zadnych innych stalych, sporych wydatkow. Teraz mam ponad 400tygodniowo i naprawde uwazam to za spoko kase. Poza tym poki co na wiecej nie zasluguje- mimo, ze znam perfekt ang i dobrze 2 inne jezyki obce, to moje relevant experience nie jest powalajace- coz, swiezo po studiach. Moj wspollokator pracuje od 3 lat na budowie. Zaczynal od lejbra- chyba 12-13/h. Teraz jest wykwalifikowanym pracownikiem, wiec dostaje 'budowlana' stawke- 17.70/h. Pracuje zazwyczaj po godzinach- 7-17, do tego soboty ( pol dnia, placone jak za caly). Nadgodziny i ew. niedziele ma liczone x2. Pracujac w tym trybie wyciaga jakies 900e tygodniowo (minus podatki). Kolezanka przy kanapkach- minimum. Na reke- jakies 290e jej wychodzilo ( okolo 35h pracy). I wyobrazcie sobie, ze rowniez zyje na poziomie, nawet czasem siostrze cos do PL podesle. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keyti Re: Praca w Irlandii IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 05.04.07, 13:34 a ten pokoj za rzekome 150e to faktycznie przesada:)Co najmniej 250e, a zazwyczaj powyzej 300. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Praca w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:09 i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Praca w Irlandii IP: 86.41.163.* 30.04.07, 15:59 w tym momencie mieszkam w irlandii i dobrze mi sie tu zyje to prawda ze zycie jest tu drogie a tez sa tu inne pieniadze przecietny pracownik zarabia tu 1300 euro miesiecznie nie wyda wszystkiego i jeszcze odlozy w polsce tak zyje tylko 25 procent ludzi wiec nie mowcie mi ze irlandia to zly kraj bo tu sie zyje bez stresu na wszystko cie stac i jeszcze odlozysz ale wiekrzosc ludzi zarabia miesiecznie ponad 2000 euro i jak tu wracac do polski ja zarabiam 1300 i nie ma zamiaru wracac do polski do tej biedy i hamstwa tu ludzie sa zyczliwi i jeden drugiemu pomaga o polsce powiedziec tego nie moge z irlandi aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Praca w Irlandii IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 30.04.07, 17:40 nie powiedzialabym ze wiekszosc ludzi zarabia ponad 2000miesiecznie. Jezeli chodzi o imigrantow, to raczej znaczna mniejszosc. Standardem sa zarobki w przedziale 1350-1700 Odpowiedz Link Zgłoś
wytuli Re: Praca w Irlandii 30.04.07, 17:59 Gość portalu: aska napisał(a): wiec nie mowcie mi ze irlandia to zly kraj bo tu sie zyje bez > stresu na wszystko cie stac i jeszcze odlozysz ale wiekrzosc ludzi zarabia > miesiecznie ponad 2000 euro i jak tu wracac do polski ja zarabiam 1300 i nie ma > zamiaru wracac do polski do tej biedy i hamstwa tu ludzie sa zyczliwi i jeden > drugiemu pomaga o polsce powiedziec tego nie moge z irlandi aska Wszystko zalezy, co komu do szczescia potrzebne! :) I dopoki Tobie dobrze tam, a komus tutaj, to wszystko gra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limerick Praca w Irlandii IP: *.mysmart.ie 30.04.07, 17:58 tak macie racje! ludzie przecietnie zarabiaja po 700 euro tygodniowo ale to nie sa nasi kochani rodacy.... -tylko irlandczycy!!!!! my dostajemy najnizsze wynagrodzenie i oczywiscie odwalamy cala robote za tych ktorzy zarabiaja te 700 euro -czyli za irlandczykow!!! tak na przyszlosc sprawdzcie jak jest naprawde... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmi Re: Praca w Irlandii IP: *.chello.pl 08.05.07, 12:51 piszecie netto, brutto - jak to jest z tymi podatkami? Jezeli zarabiasz np. 3000E brutto to ile to wychodzi na reke? czy tylko podatek odciagna z tego czy jeszcze jakis ZUS itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk Praca w Irlandii IP: 87.198.192.* 11.06.07, 14:37 jest tak ch..owo siedz\e tu 2 dni i zaraz kupie klamke i strzele sobie w gloe:DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Praca w Irlandii IP: *.net138.okay.pl 19.06.07, 11:42 jak sie mozna z panstwem skontaktowac to moj email : niuniusia@op.pl prosze o jakis kontakt jesli ktos by chcial u panstwa podjac taka prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Praca w Irlandii IP: 91.142.105.* 06.07.07, 00:47 zgadzam sie z przedmowca...obenie jestem w Irlandii i o prace z roku na rok jest coraz trudniej.pierwszy miesiac siedzi sie w domu lub spedza na poszukiwaniach.w dodatku wszyscy pracodawcy chca referencje!to co sie tu porobilo nie wrozy dobrze przyszlosci-bedzie trudniej.za duzo nas...ja wlasnie chwycilam prace,mam 50 euro na dzien i pracuje 4 dni w tyg.wiadomo to wiecej niz w Polsce ale i tak mnie to nie zadowala-lecz co zrobic?pozdrawiam. ps.ludzie tu wcale tak pieknie nie jest!owszem klimat i te sprawy ale o wszystko dzis trudno...mam wyksztalcenie,znam jezyk,odpowiednie preferencje nawet rekomendacje od irlandzkich rodzin u ktorych pracowalam i co?na niewiele die to zda!wspolczuje ludziom poczatkujacym i zaczynajacym poszukiwan zwiazanych z praca...powodzenia-obyscie mieli wiecej szczescia niz ja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Praca w Irlandii IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.07, 04:38 Tak czytam sobie te tu wjadomosci o kosztach zycia w Irlandi.I dochodza mnie wjadomosci ze tam drogo jest ale to bzdet.Ja zyje w Stanach Zjednoczonych i wcale niejest taniej a taksamo kosztuje wszystko tylko tam sie zarabia eur a tu $.Sam mysle sie tam przeniesc tylko jeszcze niewiem dokladnie kiedy ale tak bedzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Praca w Irlandii IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 12.03.08, 21:31 nie wiem z kiedy są te informacje o zarobkach i kosztach utrzymania,ale teraz bardzo sie roznia od tych,ktore sa padane. koszt utrzymania,bilety,lunche itd. sa o wiele wieksze,a zarobki mniejsze(chyba,ze ma sie o.k szefa,ktory docenia pracownikow i trzyma sie zasad pracy). kokosów to tutaj raczej zarobic nie mozna- no chyba,ze jest sie na prawde super specjalista lub ma sie dobre znajomosci... Odpowiedz Link Zgłoś