dorotazu 25.09.06, 20:21 No włąsnie jakie są wasze 3 największe wady - pytam się oczywiście o te którymi się chwalicie na rozmowach kwalifikacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anges Re: 3 największe wady 04.10.06, 08:24 Witam! Moze, ze sie jest osoba , ktora lubi porzadek . Jest to i wada i zaleta. Bo moze innym to przeszkadzac, ale w oczach pracodawcy, jest sie dokladnym itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sirtalent Re: 3 największe wady 04.10.06, 08:53 anges napisała: > Witam! > Moze, ze sie jest osoba , ktora lubi porzadek . Jest to i wada i zaleta. Bo > moze innym to przeszkadzac, ale w oczach pracodawcy, jest sie dokladnym itp. padnie nieuchronne pytanie: - A jak to się przejawia ? albo po prostu: - Proszę coś więcej o tym powiedzieć kiedy mówisz o tym, jak bardzo lubisz porządek, rekruterowi zaprogramowanemu na selekcję negatywną (poszukiwanie wad) może zapalić się lampka pt. "perfekcjonista, pedant, wyobcowany introwertyk" - ogólnie osoba bez polotu, mało kreatywna,schematyczna, o bardzo wysokich wymaganiach wobec siebie i innych - a w konsekwencji źle współpracująca, konfliktowa. oczywiście to nie oznacza automatycznego odrzucenia, ale będzie szedł tym tropem by potwierdzić lub rozwiać swoje wątpliwości :D Odpowiedz Link Zgłoś
sirtalent Re: 3 największe wady 04.10.06, 08:55 errata do poprzedniego posta: no chyba, że na tym stanowisku takie właśnie cechy są pożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
ireen Re: 3 największe wady 04.10.06, 13:35 No to jest trudne pytanie... Ja przed moja rozmowa kwalifikacyjna pierwsza w zyciu dwa dni temu ;) sie zastanawialam co powiem jesli mnie o to zapytaja - szczesliwie nie zapytali. Gdyby zapytali mowilabym pewnie o tym, ze jestem perfekcjonistka jak cos robie (nie oddam projektu dopoki nie bedzie na 100%); ze zdarza mi sie zabierac za zbyt wiele rzeczy na raz, chociaz i tak potem ze wszystkim sie wyrabiam itp. Myslalam tez o tym zeby powiedziec ze zbyt dlugo sie waham przed podejmowaniem niektorych decyzji i o tym ze nie umiem klamac :P Ale zadna z tych cech mnie tak naprawde nie satysfakcjonuje jako odpowiedz na to pytanie... a cos powiedziec trzeba. A Wy? Co mowicie?? Ciekawi mnie to:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: 3 największe wady 04.10.06, 13:46 to jest dobra wada-perfekcjonizm. może być różnie odebrany ale ogólnie ciekawe na rozmowie kwalifikacyjnej. Ja bym wymieniła jeszcze "upartość"- co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza no to ja nie rozumiem 04.10.06, 14:33 trzeba być ekstrawertycznym radosnym ostrożnym pedantem, taaak? czyli jednocześnie ogniem i wodą...? Odpowiedz Link Zgłoś
sirtalent Re: no to ja nie rozumiem 04.10.06, 14:38 więcej luzu :) przecież to pytanie jedno z wielu. nikt sobie nie wyrobi całej opinii w oparciu o jedno pytanie. to tylko element układanki, choć oczywiście najlepiej żeby do reszty pasował. Odpowiedz Link Zgłoś
annia251 Re: no to ja nie rozumiem 04.10.06, 21:15 Ze wzgledu na z reguly przygotowane odpowiedzi te pytania juz staja sie rzadkoscia nic nie wnosza a nastrajaja kandydata negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: 3 największe wady 20.10.06, 19:39 Np. 1. Koncentruje sie na swoja praca i zadaniami tak bardzo ze czesto zapominam ze nalezy rowniez znalezc czas na odpoczynek i relaks. Ale ostatnio zapisalem sie do silowni i staram sie uczeszczac regularnie. 2. Jestem prefekcjonista i czesto spedzam zbyt duzo czasu nad drobnymi poprawkami i zapominam ze resultaty pracy czy zadania nie zawsze musza byc perfekt. Jesli wasz zaklad oferuje mentorow dla now przyjetych - chetnie z tego skorzystam. 3. Praca i dziedzina jest moja pasja. Lubie dzielic sie i uczyc innych w pracy ale czesto zamiast naprowadzac kolegow na wlasciwy tor i pozwolic im myslec, zaglebiam sie w szczegoly i detaly ktore moga sluchaczy nudzic albo niepotrzebnie narzucac sposoby myslenia. Zdaje sobie z tego sprawe i staram sie poswiecac wiecej czasu przed aby lepiej planowc dyskusje w zaleznosci od grupy sluchaczy i ich zainteresowan. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: 3 największe wady 20.10.06, 22:57 to są wady? no wiem jakie miało być przesłanie, ale ja bym tego "nie łyknęła". Taka reklama w czytsej postaci, gdybym zapytała o wady nie usatysfakcjonowałaby mnie. A co ja bym podała? Uparta, czepialska, upierdliwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: 3 największe wady 20.10.06, 23:28 Caly widz jest w tym aby wady przedstawic w pozytywnym swietle. I wierz mie ze to nie wymyslone ale wziete z wlasnego doswiadczenia ma amerykanskim rynku pracy w hi-tech. mamusia79 napisała: > to są wady? no wiem jakie miało być przesłanie, ale ja bym tego "nie łyknęła". > Taka reklama w czytsej postaci, gdybym zapytała o wady nie usatysfakcjonowałaby > > mnie. A co ja bym podała? Uparta, czepialska, upierdliwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: 3 największe wady 20.10.06, 23:37 wiem o co chodzi, sama przerabiałam i byłam w gronie przepytujących. Dla mnie to głupie pytanie, bo wszyscy przychodzą z tego typu odpowiedziami wcześniej przygotowanaymi. I wszyscy mówią to samo. Dla mnie to głupie po prostu. Szef się nabierał, a ja później tłukłam łopatą do głowy. A wady do wady, zalety to zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: 3 największe wady 20.10.06, 23:38 podaje się takie wady, które nie mają znaczenia na danym stanowiskiu, np. jeżeli praca zaczyna się w południe to mówię, że jestem śpiochem, itd. Odpowiedz Link Zgłoś