Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy warto stąd odejść?

IP: 195.160.252.* 02.10.06, 16:58
    cześć
    zastanwiam się nad zmiana pracy. Obecnie pracuje jako specjalista ds.
    sprzedaży w dużej międzynarodowej firmie. Obecnie jestem na piatym roku
    studiów.Po dwóch latach pracy zarabiam jedynie 2,5 tys brutto. Moja praca
    polega głównie na wpisywaniu zamówień, kontaktach z klientami, sporzadzaniu
    przeróżnych raportów. Jest bardzo wymagajaca i dosyć nudna. Poza tym widze że
    nie mam najmniejszych szans na jakikolwiek awans. Jednak firma w której
    pracuje zapewnia pracownikom opiekę medyczną, kupony na lunche,zagraniczne
    wyjazdy, bony na święta, karty do fitness klubów. Zastanawiam sie co mam
    zrobić.Chce odejsc głównie ze wzgledu na pieniadze, ponieważ w innych duzych
    firmach na takim stanowisku zarabia sie 5-10 tys. brutto. bede wdzięczna za
    rady.
    Obserwuj wątek
      • Gość: michał Re: czy warto stąd odejść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:10
        jesli znajdziesz prace za 5 tys co nad czym sie zastanawiasz?
        • Gość: Maggie Re: czy warto stąd odejść? IP: 195.160.252.* 02.10.06, 17:17
          Trudno bedzie znaleśc taką pracę -bo wszędzie pierwsze pytanie jakie słysze
          to : ile Pani zarabiała w poprzednim miejscu pracy?
          i zazwyczaj jak mówie że wolałabym tego tematu nie poruszać to juz sie wiecej
          nie odzywają......
          • Gość: michał Re: czy warto stąd odejść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:19
            powiedz ze 5 tys.
            jak to sprawdza?
            • Gość: Maggie Re: czy warto stąd odejść? IP: 195.160.252.* 02.10.06, 17:26
              No na przykład zarzadają tzw. "historii wynagrodzenia" -juz raz mnie o to
              prosili. Jak powiem że zarabiałam 5 tys a potem nie bede chciała donieśc tego
              papierka to stwierdzą ze coś krecę, wiec mam tylko dwa wyjsća -albo powiedziec
              prawde i skończyć z wynagrodzeniem max wiekszym o 500zł albo nie mówic nic i
              liczyc na cud :((
              • Gość: michał Re: czy warto stąd odejść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:30
                Twoje wynagrodzenie to twoja prywatna sprawa i nie powina obchodzic nikogo a w
                szczegolnosci Twojego przyszlego pracodawce!!!

• Gość: Agata nogą zamiata Re: czy warto stąd odejść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 18:36
                  Poprostu nie mów! Podpisałaś klauzulę o nie ujawnianiu wynagrodzenia - ew.
                  przyszły pracodawca nie może rządać od ciebie takich informacji :D

ku.. co za barany ! brak słów :s
                  • Gość: golf Re: czy warto stąd odejść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:53
                    po ponad 10 latach pracy zarabiam tylko 700 netto, nie ma premii, bonów na
                    święta, opieki medycznej, fitnesu, lunchu, zagranicznych wyjazdów, niektórzy
                    nie doceniają to co mają, nie wiedząc, że zmianą pracy mogą sobie tylko
                    pogorszyć,
                  • krzysztofsf Re: czy warto stąd odejść? 03.10.06, 11:08
                    Gość portalu: Agata nogą zamiata napisał(a):

> Poprostu nie mów! Podpisałaś klauzulę o nie ujawnianiu wynagrodzenia - ew.
                    > przyszły pracodawca nie może rządać od ciebie takich informacji :D
                    >
                    > ku.. co za barany ! brak słów :s

Dokladnie.
                    Ogolnikowo - "poszukuje pracy za 5tys brutto, i za tyle jestem gotowa przejsc - zarabiam troche mniej, jesli panstwo pytaja, natomiast konkretnie nie moge podac, bo mamy utajnione zarobki - panstwo tez by nie chcieli, zeby lamac u was takie zobowiazania?"

Z tym, ze czy na pewno te zarobki ksztaltuja sie tak wysoko u konkurencji? Czasem mozna pasc ofiara cudzych przechwalek.
                    • Gość: Krzyś 77 Re: czy warto stąd odejść? IP: *.pronets.pl 08.10.06, 17:19
                      Życzę ci jak najlepiej no ale nie myśl, że to iż pracowałaś parę lat i masz
                      duże doświadczenie w (logistyce), będzie powodem aby ci więcej zapłacić w innej
                      firmie BAAAA nawet zatrudnić cię tam na podobnym stanowisku!! Wiem to z
                      własnego doświadczenia, gdyż mam 29 lat i ponad 7 letni staż pracy biegle 3
                      języki studia (zaocznie logistyka). Zaczałem pracować jako spec ds zakupów i
                      nawet niezle zarabiałem bo mowa tu byłą o 5-cio cyfrowych kwotach, ale jak to
                      jest w życiu: sprzedali firmę i wyjechali do USA a ja nie dostałem wizy.
                      Póżniej pracowałem w 2 firmach i było tylko gorzej!!! Teraz szukam pracy od 0,6
                      roku i byłem na ponad 100 spotkaniach i ciągle im coś nie pasuje np" jakie miał
                      Pan drukarki w ostatniej pracy-CANON, oooo to Pan sobie nie poradzi u nas bo my
                      mamy HP a takich Pan nie miał". Szukaj i znajdż ale nie zdziw się jak przegrasz
                      przy 3-cim etapie rekrutacji z szczawikiem po LO..... Jak byś była INŻ z
                      doświadczeniem to wtedy mogła byś stawiać warunki ale Logistyka to ma jedną
                      wadę: może pracować w niej ktoś nawet po ZSZ, bo to jest wiedza praktyczna!!
                      PZDR!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka