Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Podanie o pracę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:09
    W mojej okolicy działa kilka firm z „mojej branży”, ale żadna nigdzie nie
    ogłasza, że szuka nowych pracowników. Czy w takiej sytuacji warto składać u
    nich papiery o pracę? Jak wtedy formułować LM?
    Obserwuj wątek
      • Gość: portalu Re: Podanie o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:11
        Warto przejrzeć pozostałe wątki forum. Aplikowanie się do firm nie prowadzących
        oficjalnie rekrutacji i same aplikacje do takich firm omawiane są mniej więcej
        w 2 watkach tygodniowo tu na forum, poszukaj.
        • Gość: Jonan Re: Podanie o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:02
          > poszukaj.

No tak, pracy też wystarczy tylko poszukać.
          • Gość: iw78 Re: Podanie o pracę IP: *.centertel.pl 25.11.06, 19:25
            Nie przejmuj się takimi uwagami...czasami warto założyć wątek,więcej czasu marnuje się na szukaniu...
            Nic nie tracisz wysyłając, możesz jedynie zyskać.
            Jaki początek...? Moze " Szanowni Państwo! Jestem zainteresowany pracą w Państwa firmie na stanowisku....." Reszta jakoś poleci ;)
            Pozdrawiam i życze powodzenia.
            • Gość: xyz Re: Podanie o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:28
              Ja wysłałam kiedyś podanie do Lidla, do pracy w markecie. Również nie było
              ogłoszeń, ale wysłałam aplikację przez ich stronę www.... Za kilka dni sie
              odezwali z propozycją spotkania na rozmowę, ole odmówiłam, bo ze wstępnych
              warunków ( praca na niepełen eten na okresie próbnym), jakie mi oferowali, nie
              byłam zachwycona, lepsze miałam w aktualnej firmie, więc zrezygnowałam, ale mój
              klega, pracował kiedyś w ich głównym magazynie i był nawet zadowolony.
              A osoba która do mnie zadzwoniła była bardzo miła i kulturalna ( Pewien Pan).
      • Gość: abc Re: Podanie o pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:41
        możesz też spróbować na stronkach internetowych tych firm. jeżeli mają
        zakładkę "praca" może się zdarzyć, że będzie gotowy formularz do wypełnienia i
        nie musisz już pisać lm. powodzenia
        • Gość: Jonan Re: Podanie o pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:17
          To raczej małe firmy, nawet nie mają swoich stron. Ale metoda jest dobra, też
          ją wypróbuję. Dzięki za radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka