Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zlecenia na programy PLC

14.12.06, 22:16
    Jestem absolwentem kierunku Automatyka i robotyka Wydziału Elektrycznego.
    Przez dwa lata pracwałem w dziale utzymania ruchu, branży motoryzacyjnej,
    gdzie zajmowałem się sterownikami PLC. Niedawno zmieniłem pracę i zajmuje się
    systemami nadrzędnymi typu SCADA. Niestety nie mam możliwości obecnie
    programować sterowników PLC, nad czym bardzo ubolewam. Chciałbym dalej
    rozwijać swoje umiejętności w dziedzinie sterowników PLC. Jak można zdobyć
    zlecenia na pisanie programów PLC? Czy istnieją firmy które zlecają takie
    rzeczy? Ile można żądać za napisanie programu PLC?
    Obserwuj wątek
      • axx611 Re: Zlecenia na programy PLC 14.12.06, 22:45
        Informacja wyjatkowo obfita.Nie siedzisz chyba w temacie zbyt mocno bo wynika
        ze nie sprawdziles. Zatem wcisnij plc jobs, www.indeed.com/jobs/ Znajdziesz
        firmy. Zapytaj co robia. Co chca? Ile placa? Pracuj na wlasny rachunek jako
        firma. Nawiaz kontakt z firmami europejskimi. Przejedz sie tam (niedaleko)
        Trzeba sie tylko ruszyc a na tym forum nic nie znajdziesz w tym temacie.
        • knap.radoslaw Re: Zlecenia na programy PLC 15.12.06, 09:33
          axx611 napisał:

> Informacja wyjatkowo obfita.Nie siedzisz chyba w temacie zbyt mocno bo wynika
          > ze nie sprawdziles. Zatem wcisnij plc jobs, www.indeed.com/jobs/ Znajdziesz
          > firmy. Zapytaj co robia. Co chca? Ile placa? Pracuj na wlasny rachunek jako
          > firma. Nawiaz kontakt z firmami europejskimi. Przejedz sie tam (niedaleko)
          > Trzeba sie tylko ruszyc a na tym forum nic nie znajdziesz w tym temacie.

Myślę, że Pana odpowiedź świadczy o tym, że pytający już coś znalazł w tym
          temacie- mianowicie radę co robić i może to dla niego już jest ciekawa sugestia.
          Na tym własnie ma polegać to forum :) Zachęcam do dalszego odpowiadania i
          podpowiadania innym.
          • wujek_extrema Re: Zlecenia na programy PLC 19.12.06, 03:54
            Co wy sie tak "panujecie" na wzajem? Z powazaniem do "panow inzynierow ale
            programowanie PLC's to bardziej praca dla technika anizeli inzyniera.
            • lukasz_pawl Re: Zlecenia na programy PLC 19.12.06, 08:51
              Nie mogę się z tobą zgodzić. Pracowałem trochę z technikami automatykami i wiem
              jakie były ich umiejętności w PLC. Potrafili co najwyżej przeglądać program, a
              już o programowaniu to zapomnij.
              • marek_masdf Re: Zlecenia na programy PLC 02.01.07, 18:49
                Hej

A można wogóle napisać "na odległość" program do sterownika, który jest
                zainstalowany gdzieś daleko bez możliwości sprawdzenia układu, własności
                dynamicznych maszyny itp.. ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka