Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co mam robic??

13.02.07, 19:49
    witam... Ukazalo sie idealne dla mnie ogloszenie... Spelniam wszystkie warunki a takich ludzi jak ja jest niewiele wiec szansa na dostanie pracy b.duza. Problem polega na tym, ze rekrutacje prowadzi firma zewnetrzna (Randstad) i nie wiem gdzie moja aplikacja trafi. Jest tylko 6 firm ktore moglyby szukac takiej osoby jak ja. 1- moja, w ktorej pracuje mi sie dobrze, dwie inne to konkurencja w ktorej nie chce pracowac,a nawet nie wskazane jest aby wiedzialy, ze odpowiadam na takie ogloszenia i 3 inne, z ktorymi chetnie porozmawiam, poniewaz daja wiele wiecej szans na rozwoj niz moja obecna. Szanse wiec sa 50/50. Tylko jak trafie w to niewlasciwe 50% to moge BARDZO sobie zaszkodzic. Co mam robic????
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: co mam robic?? 13.02.07, 19:55
        dla ciebie bezpieczniej byloby aplikowac bezposrednio do interesujacej cie firmy, bo naprawde mzoe byc wtopa.Chyba ze masz mozliwosc poweszenia w tej firmie zewnetrzenej.
        • fidololo Re: co mam robic?? 13.02.07, 20:08
          niestety nie mam mozliwosci "poweszenia"... chyba, ze ty masz :)??
          • annajustyna Re: co mam robic?? 13.02.07, 21:17
            Bez przesady. Zadzwon do Ranstad, poiwedz jak jest sytuacja, ze pracujesz w
            jednej z firm reprezentujacych te niszowa branze i chcialbys wiedziec, ktora z
            nich w chodzi w gre. I juz.
            • fidololo Re: co mam robic?? 15.02.07, 23:05
              no i zadzwonilem... nie moga udzielac informacji na tym etapie... chyba odpuszcze temat...
              • 0tdr0 Re: co mam robic?? 15.02.07, 23:11
                Nie udzielaja danych firmy.
                Ale moze jak sie spytasz czy to jedna z firm A,B,C to odpowiedza tak lub nie.
                • Gość: lilithh Re: co mam robic?? IP: 80.53.157.* 15.02.07, 23:49
                  Jesli to Randstad przeprowadza rekrutację a docelowej firmie prezentuje tylko
                  najlepszych kandydatów, to nie widzę problemu: w trakcie rozmowy rekrutacyjnej
                  dowiesz sie co to za firma, i w każdej chwili bedziesz mógł zrezygnować i
                  zastrzec konsultantowi, że nie życzysz sobie przekazywania jakichkolwiek twoich
                  danych do tej firmy.
                  Jedyne więc co ryzykujesz - to strata czasu na rozmowe.

Gorzej jeśli agencja tylko zbiera aplikacje i wszystkie przekazuje
                  zainteresowanej firmie- wtedy rzeczywiście może byc problem...
          • anula36 Re: co mam robic?? 13.02.07, 21:25
            przeceniasz moje mozliwosci, nie pracuje w zadncyh sluzbach wywiadowczych:)
            Zreszta annajustyna ma racje.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka