Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ale spier....:(

IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 18:55
    ale dzisiaj spieprzylem sprawe... 3cia rozmowa a tu taki klops!! czuje ze nie
    poszlo najlepiej... a najgorsze jest to ze mniej wiecej czujesz co prowazacy
    interwiev chce uslyszec... tylko ja jeszcze nie umiem tak klamac...naginac
    rzeczywistosci... wiem co powinienem powiedziec ale jakos nie wychodzi...!!
    kurcze ale czu to naprawde chodzi tylko o to zeby powiedziec to czego chce
    rekruter?? zeby sie tego wyuczyc jak malpka... dodam ze testy tez przeszedlem...
    Obserwuj wątek
      • Gość: gośc Re: ale spier....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:11
        Tak to prawie 100% sukcesu jeśli powiesz to co chce usłyszeć rekrutor.Jeśli
        trafisz w sedno i nie będzie nikogo lepszego to pracę masz.Życie takie już jest
        i trzeba się z tym pogodzić.
      • Gość: regiomal Re: ale spier....:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:43
        3 etap do Capgemini?
        • Gość: fiki Re: ale spier....:( IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 22:26
          nie, jedna z firm z branzy kosmetycznej :) a szkoda bo mi strasznie zalezalo...
          no coz jest nauka n przyszlosc nie uczciwosc a umiejtnosc dopasowania sie liczy...
          • Gość: mimi Re: ale spier....:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:38
            a co rekrutujący chciałby usłyszeć? jutro też idę na rozmowę i strasznie mi
            zależy... nie pytam o szczegóły dot. np danej branży, ale tak ogólnie...
            • Gość: kiki Re: ale spier....:( IP: *.devs.futuro.pl 09.03.07, 10:55
              czujesz o co mu chodzi... pyta sie np o to czy lubisz byc liderem/kiedy Ci sie
              zdarzylo nim byc. Oczywiscie wiesz ze oczekuje odpowiedzi "tu i tam i jeszcze
              tu"... ja mam nadzieje umiejestnosc takiego klamanie w zywe oczy/ubarwiania
              rzeczywistosci przyjdzie w raz z czasem! bo jestem jeszcze na poczatku mojej
              zawodowej drogi :) pozdrawiam
              • Gość: Dosia Re: ale spier....:( IP: 12.129.83.* 09.03.07, 18:43
                Kiki. Troche moze niesprawiedliwie sie oceniasz.

Wiadomo, ze rekruter chcialby uslyszec, ze lubisz byc "liderem", ze lubisz brac
                sprawy w swoje rece, ze nie boisz sie odpowiedzialnosci i ze jestes samodzielna
                i mozesz pracowac bez nadzoru. Przeciez takiej osoby firma potrzebuje i takiej
                osoby szuka!

Postaraj sie opowiedziec im o sobie i dlaczego uwazasz, ze wlasnie jestes
                osoba, ktora jest liderem, ktora lubi brac sprawy w swoje rece, jest pomyslowa
                i kreatywna - to sa wszystko cechy "lidera". Podaj przyklad - nawet najmniejsza
                rzecz ladnie opowiedziana sie liczy i tu nie chodzi o ubarwianie
                rzeczywistosci. To nie chodzi o niewiadomo jakie przyklady typu "bylam
                prezydentem organizacji zdolnych i przebojowych", ani o recytowanie pustych
                formulek tylko o zwykle, male i wieksze sukcesy, ktore daly Ci satysfakcje i
                zaprezentowaly Cie w dobrym swietle. To przeciez moze byc nawet to, ze w
                ostatniej pracy wymyslilas cos co moze usprawnic funkcjonowanie dzialu
                (chociazby jakis nowy system fajlingu) i wszystkim sie podobalo. O takie
                wlasnie rzeczy, konkretne, chodzi rekruterowi. On chce Cie po prostu poznac i
                dowiedziec sie czym sie mozesz pochwalic. I nie musi to byc od razu
                przewodzenie wyprawie na Ksiezyc.

Tu naprawde nie chodzi o to, zeby wymyslac niestworzone historie, recytowac
                wyswiechtane formulki.
                Podchodz do takich sytuacji jak do zwyklej, sympatycznej rozmowy. Pozytywnie
                przedstawiaj swoje zalety, nawet jesli sa male. To jak o nich opowiesz to 99%
                sukcesu. Przede wszystkim ZAWSZE zakladaj, ze rekruter ma dobre intencje i jest
                do Ciebie pozytywnie nastawiony. I NIGDY nie pomniejszaj swoich umiejetnosci.
                NIe zaczynaj zdania od "moje doswiadczenie jest niewielkie", "w zasadzie to
                uczestniczylam tylko w kilku projektach". Zawsze zaczynaj wypowiedz od dobrej
                strony i konkretnie "mysle, ze w poprzedniej pracy dalam sie poznac jako osoba
                pomyslowa i bioraca sprawy w swoje rece. Moje pomysly zawsze spotykaly sie z
                uznaniem. Na przyklad zrobilam to i tamto, co spotkalo sie z uznaniem dyrektora
                dzialu"... Itp. itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka