Gość: kaja Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:13 mam podobny problem zz znalezieniem pracy.Mam 34 lata mało stażu pracy z powodu poświęcenia sie dla rodziny w ,,młodym" wieku.Teraz gdy mogę zrobić coś dla siebie okazało się ze nie mogę znaleść odpowiedniego zajęcia.Wszędzie potrzebne są 25-latki po studiach,a ja mam tylko średnie.Na dodatek mieszkam w małej miejscowości,a w okolicznych miasteczkach do których mogłabym dojeżdżac pracy brakuje.KOSZMAR.poradzcie coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.promax.media.pl 16.05.07, 19:26 mam 47 lat chciałam zmienić pracę skończyłam studia dopiero w ubiegłym roku, i niestety czuję jak zbity pies zapomnij kobieto o awansie, na stanowisko o które się ubiegałam mimo doświadczenia mojego i długiego stażu pracy przyjęto dziewczynę rocznik 73 kompletnie zieloną ale za to z rodziny,no cóż pozostała wegetacja i czekanie na emeryturę o ile nie wywalą cię wcześniej sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod_prad Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 19:35 z punktu widzenia pracodawcy: bardzo młode - niechetnie, Wyjdzie taka za mąz i zaraz macierzyński... koło 30 - tez niechetnie, Małe dzieci maja to do siebie, że chorują,a to oznacza częste zwolnienia, Tylko po 40, Dzieci odchowane,żadnych zwolnień, jeszcze zdrówko dopisuje, Jest energia i chec do pracy, jest dyspozycyjność, To najlepsi pracownicy, Takie są preferencje w mojej firmie przy szukaniu nowych pracowników, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam Gowno prawda pracodawco... IP: *.devs.futuro.pl 17.05.07, 14:43 Jak mialam dwadziescia pare lat to pracodawca krecil nosem ze moge miec dzieci...wiec trudno bylo znalesc prace; skonczylam studia; pracowlam pare lat w firmie; przyszly mlode osoby; po apru latach zaczely sie zwolnienia; wiec niektore pomyslaly ze przeciez mozna zajsc w ciaze,bo "ciezarowki" nie wyrzuca z pracy...ale kogos trzeba; "ciezarowki" leza w domach brzuchami do gory...zaczely sie czystki; wiec kogo zwolniono...? osoby ktore aktualnie nie byly w ciazy:) ciezarowki wrocily po posprzataniu, pracuja nadal " tylko 8 godzin bo ona ma rodzine"..." a soboty tez nie bede przychodzic"... a ja szukam od roku stalej pracy i nic z tego; tia praca jest ale na umowe zlecenie i za 600zl; dziekuje; jedank trzeba bedzie stad wyjechac; skoro mamy takich chorych pracodawcow i prawo...to ja to pie.....nie mam ochoty podlizywac sie jakiemus choremu 20 parulatkowi,ktory jedzie ciagle na amfie,jest nakrecony i mysli ze wszyscy pojda jego tropem...bo wszyscy musza skakac na sprezynach...bo on musi zrobic kariere,musi wykazac sie jakim jest orlem...dla mnie to wszystko swiadczy o powaznej chorobie spolecznej,poprostu sami sobie nie dajemy szansy na normalan prace i zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia-1 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:41 podaj mi namiary na takiego pracodawcę mam 53 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
renatta1 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 21.05.07, 20:22 A gdzie pracujesz? Jestem po czterdziestce i od wielu miesięcy szukam pracy bezskutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania_23 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.07, 18:28 Witam! Pracuję w firmie geodezyjnej we Wrocławiu od 2 lat. Muszę przyznać, że u nas w pracy jest bardzo dużo kobiet po 30-tce. Mało tego, pracują tu także panie w wieku 65-75lat (pracują na komputerach)!!! Szefowie są z nich bardzo zadowoleni, bo robią wszystko o wiele dokładniej niż młodsi pracownicy. Myślę, że jeśli mamy wiedzę, to zdobycie pracy po 30-tce w dzisiejszych czasach, nie jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volume Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:35 Kobiety po 30stce pracują w pralniach.Przeważnie sieci " 5aSec",młodsze nie chcą bo tam trzeba się nieżle natyrac za marne pieniądze,w dodatku słyszą od klientów że są tam jak d..a od s....a.Starsze czasem nie mają wyjścia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:47 pracują tam gdzie chcą - mam 32 lata, pół roku temu zmieniłam pracę (bez problemu - woj. śląskie), po AE, podyplomówka controlling też na AE - dobre stanowisko i kasa też się zgadza... trzeba było tylko się rozejrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 kobiety po 30stce mają mieć męża i dzieci, ok? 21.05.07, 21:35 a pracodawcy powinni sznować i cenić te kobiety, bo one są dla nich jak nikt najcenniejsze. Mają rodzinę, mają cel w życiu i są najlepszymi pracownikami. To wszystko powinien wiedzieć każdy pracodawca i każdy "firmowy" psycholog, ok? Chyba, że u nas jest inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa wyksztalc Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 21:44 Przykre!Znalazlam prace po 50 -tce. Druga.Ale mialm cos - wiedze, papiery i to "cos", czyli grunt. Pani rozumie,cz tak srednio? Zycze pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoJa Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.centertel.pl 21.05.07, 21:44 Kobiety dobrze wykształcone, rezolutne, z głową na karku nie mają problemu z pracą. Mam 33 lata, urodziłam dziecko 4 miesiące temu i właśnie dostałam awans;))) Może mam szczęście a może po prostu zasłużyłam. Kobiety szukajcie dobrych pracodawców a bez względu na wiek będziecie doceniane. Nigdy ale to nigdy nie wolno się poddawać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pusta_literatka Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 21.05.07, 22:37 tuż przed 30. w redakcji pism kobiecych. sam babiniec ciut ponad trzydziestek :) graciarnia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:24 Są pielęgniarkami, ekspedientkami, krawcowymi, urzędniczkami etc. skromnie przypominam że wiek emerytalny kobiet to 55 latt. mam 33 i jeśli młodsi uważaja mnie za starca niech złożą się na moją emeryture.Chętnie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
anima2006 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 22.05.07, 09:37 O rany!!!! O czym tu się pisze?! Ja mam skończone 50, ostatnio dostałam propozycję doskonałej pracy i... odmówiłam, bo wolę "na swoim", wolę sama być szefową, "sterem, żeglarzem, okrętem". Mam przed sobą (lekko licząc) gdzieś tak 20 lat aktywności - zawodowej, seksualnej, sportowej i jakiej tylko będę sobie życzyła. Czy wy przypadkiem, miłe kobietki, same nie stwarzacie sobie problemów. Trochę energii, trochę determinacji... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.premiumtechnology.pl 22.05.07, 15:31 Brawo Anima !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katasia Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.171.79.50.crowley.pl 22.05.07, 10:47 Dziwne, ja pracuję w firmie gdzie młode osoby ( przed 30) to mniejszość średnia wieku to 45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaknigdy Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:07 hej, pociesz się, że to chyba tylko takie wrażenie. Mam 32 lata i też ostatnio jestem w trakcie zmian miejsca pracy - nie wydaje mi się, żeby to było związane z wiekiem tylko z okresem - aktualnie firmy zatrudniają absolwentów, bo będą miały przez pół roku zwrot części kosztów, a potem wszystko się wyrówna. Ponadto młódsi są tansi a to już trudno przeskoczyć, niestety. ale trzym się mam nadzieję, że to nie jest Twój największy problem. Ja aktualnie jestem kieorwnikiem działu handlowego w małej sieci kiosków. pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: 212.160.172.* 22.05.07, 12:32 pracuję w jednej z najwiekszych firm w Polsce, w Centarli tej firmy, kobiet po 40 nie spotkacie niemal, sama w tym mniej wiecej wieku czuję się jak dinozaur i persona non grata. co rusz młodsze panny, w wiekszosci spoza warszawy, w wiekszosci panienki i stanu cywilego, czasem mysle ,że ja w liceum jestem chyba, wszelkimi sposobami delikatnie ale skutecznie usuwa sie wiekowe damy. Żal tylko, że nikt nie mysli,że też taki wiek osiagnie i wtedy w windzie raptem poczuje się tak samo jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita dobry wiek na londynskie City IP: 194.73.217.* 22.05.07, 15:09 W weku 29 lat wyjechalam do UK, teraz mam jeszcze 30, za niedlugo 31. Pracuje w banku w londynskim City na niezaleznym stanowisku. Dziewczyny jest milo, jeszcze pare lat temu bylabym zestrachana ta odpowiedzialnoscia, a teraz mysle ze jestem we wlasciwym miejscu i czasie. Agencje rekrutacyjne dalej dzwonia, kto wie gdzie za niedlugo polece. Glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.premiumtechnology.pl 22.05.07, 15:36 Ja pracuje w branzy IT. Zaczynalam na studiach jako takie informatyczne przynies, podaj, pozamiataj. Teraz mam 32 lata 10 letnie doswiadczenie w branzy i jestem doceniana. Praktyka nauczyla mnie jak nie zginac w meskim swiecie i nadal byc kobieta a nie babochlopem. Mysle, ze to nie jest kwestia wieku tylko charakteru. Moja branza tez jest zdominowana przez mlodych ludzi w koncu studenci sa tanszy ale jesli chodzi juz powazne projekty to wlasnie osoby w naszem wieku sa bardziej cenione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: 198.28.69.* 22.05.07, 16:06 Branża farmacutyczna. Najwyższ stanowiska - babki 35-45 lat - wiedza, doswiadczenie w branży, klasa. Młodsze - dwudziestki raczej sa przedstawicielkami, asystentakmi... Mając doświadczenie w mojej branży nie widze ograniczeń po trzydziestce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 17:29 Ludzie, o czym wy tu piszenie?!? 30letnia kobieta to MŁODA kobieta. Za stara może być w takich zawodach jak modelka czy baletnica. Ale nie wyobrażam sobie by jakiś normalny, nie chory psychicznie szef nie chciał zatrudniać 30-letniej specjalistki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe1978 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.alicedsl.de 22.05.07, 17:52 pracuje w niemczech (skonczylam tu studia i juz zostalam) w spolce kapitalowej. mam 29 lat i jestem jedna z najmlodszych (nie liczac praktykantow:-) jakies 30% to kobiety, rozpietosc wiekowa: 27 najmlodsza, najstarsza pani krotko przed emerytura, srednia okolo 35-38 lat...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limonka_3 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:22 jestem po 35. Od niedawna pracuję w urzędzie, wcześniej po urlopie wychowawczym krótko w firmie prywatnej. Moim atutem jest doświadczenie zawodowe i w kontaktach interpersonalnych. Czuję się spełniona zawodowo :) Co więcej: lubię moją pracę i nareszcie czuję się doceniona, czego nie mogłam powiedzieć 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harman_kardon Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 19:37 ostatnio widziałam aplikację mężczyzny, którego podanie o pracę zostało odrzucone. powód: za stary. wiek tego człowieka: 39 lat stanowisko: przedstawiciel handlowy. tylko w Polsce mogą obowiązywać takie chore reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Ja wiem gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 22:25 Pracują na własnej działalności lub mają firmy. Ja tak zamierzam zrobić i nikt mi łaski nie bedzie robił że mnie zatrudnia :) I wtedy człowiek może się nie bać że jest na cokolwiek ZA STARY wg pracodawców mających siano zamiast mózgu. O zaletach starszego pracownika można bardzo wiele napisać. Ale wciąż u nas pokutuje ten zadziwiający kult "młodości", w cudzysłowiu bo wg mnie można być młodym i po 40stce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica_d Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:31 Ja niedługo kończę 33 lata i kilka razy w ciągu ostatnich lat proponowano mi niezłe stanowiska. A ja nawet nie rozglądałam się za nową posadką:-) Porządna firma bardzo ceni sobie doświadczenie, stabilizację i poważne podejście do wykonywanej pracy. Wiele moich koleżanek bez problemu znajduje nowe zajęcie (lepiej płatne i na wyższym stanowisku). Nie dramatyzujcie, wcale nie jest tak źle. A młode dziewczyny są niestety częściej wykorzystywane w pracy (brak doświadczenia zawodowego, naiwność) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedoswiadczona Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.tcz.vectranet.pl 23.05.07, 11:25 Wiekszosc z Was pracuje w firmach...Moze to glupie pytanie, ale mozecie mi powiedziec jakie zajmujecie stanowisko i co Wy w sumie robicie w tej pracy, co nalezy do Waszych obowiazkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowana Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.05.07, 13:58 Gość portalu: Niedoswiadczona napisał(a): > co Wy w sumie robicie w tej pracy, co nalezy do Waszych obowiazkow? Zwazywszy ile czasu spedzaja na necie, chyba niewiele.... ;)). A teraz historia mojej cioci: pare lat temu starala sie o prace (chyba chodzilo o jakis sklep). Kobieta ok. 40-letnia, rozwodka, dorosly syn, zadnych zobowiazan, zadbana i mila. Pierwsze pytanie na rozmowie: -"ile ma pani lat?" -"40" -"oooo! Pani! w tym wieku do do uspienia, a nie pracy szukac...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 00:33 No skoro zapytano ją ile ma lat to chyba się nieźle trzymała :)) I mogła odp. mam tyle na ile wyglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz rację Re: Ja wiem gdzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 19:39 Ja jako decydująca w imieniu mojego pracodawcy o zatrudnieniu podległych mi pracowników zawsze wybieram tych starszych a zarazem tych bardziej doświadczonych i mądrzejszych zyciowo i zawodowo. Patrze też na usposobienie kandydata.Wolę tych starszych ale o usposobieniu młodym niż tych młodych ale zbyt poważnych i ponurych goniących na siłę za sukcesem Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 23.05.07, 11:51 gdzie pracują? w budżetówce ;) przynajmniej w tego typu instytucjach najczęściej je spotykam. poza tym, wydaje mi się, iż kadra zarządzająca wyższego szczebla w wielu firmach jest jednak w średnim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia_pysia justa_79 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:35 Nie koniecznie w budżetówce Akurat kadra zarządzająca w dużych, liczących się firmach to ludzie z doświadczeniem, w wieku 30 - 45 lat. Mama mojej kumpeli (49 l) robi od kilku lat niezłą karierę zawodową w dużej firmie. Rok temu skończyła kolejną podyplomówkę, nieustannie rozwija się zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ello Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.poczta-polska.pl 23.05.07, 14:23 moja żona, 31 lat, własny sklep, dzienny zarobek 300-500 zł na czysto i stwierdziła ze tylko idiotki robia na etacie. I ma racje ehehhe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszka Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 19:29 ja rozpoczełam karierę zawodową dopiero po 30-tce. Mam solidny zawód( finanse).Moja pierwsza praca- otrzymana "po znajomości" ale nastepne posady otrzymywałam już w normalnym postepowaniu rekrutacyjnym. Teraz mam już 50-tkę i rok temu nie miałam problemu ze zmianą pracy, a interesują mnie wyłącznie dobre posady- tzn te na których mozna zarobić powyzej 10tys. Moje znajome i również kobiety w "sędziwym" wieku też nie mają kłopotów ze znalezieniem odpowiedniej dla siebie posady. Muszę dodać, że znacznie gorzej sprawy się mają wśród moich znajomych płci męskiej. Chyba faceci szybciej się wypalają zawodowo i brak zapału i cierpliwości w poszukiwaniu działają na ich niekorzyść. Tak jest w kręgu moich znajomych. W innym może jest inaczej. To zależy od zawodu, regionu i tp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja O własnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 00:37 W jakim wieku szuka się dobrej księgowej?? Tylko po 40stce! I macie odpowiedz :) Sa zawody gdzie wiek i doświdczenie jest tylko zaletą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania 30l. Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:10 Cześć mam 30 lat i z wykształcenia jestem sprzedawcą obecnie od dwóch lat pracóje na myjni samochodowej od poniedziałku do niedzieli i zarabiam 630 zł + premia 150 zł.jak na kobiete która wychowóje 10 letniego syna to myśle że to za mało ale co moge zrobić?w zasadzie to chyba nic? Odpowiedz Link Zgłoś