Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie pracują kobiety po 30stce?

• Gość: kaja Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:13
        mam podobny problem zz znalezieniem pracy.Mam 34 lata mało stażu pracy z powodu
        poświęcenia sie dla rodziny w ,,młodym" wieku.Teraz gdy mogę zrobić coś dla
        siebie okazało się ze nie mogę znaleść odpowiedniego zajęcia.Wszędzie potrzebne
        są 25-latki po studiach,a ja mam tylko średnie.Na dodatek mieszkam w małej
        miejscowości,a w okolicznych miasteczkach do których mogłabym dojeżdżac pracy
        brakuje.KOSZMAR.poradzcie coś!!!
      • Gość: magda Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.promax.media.pl 16.05.07, 19:26
        mam 47 lat chciałam zmienić pracę skończyłam studia dopiero w ubiegłym roku, i
        niestety czuję jak zbity pies zapomnij kobieto o awansie, na stanowisko o które
        się ubiegałam mimo doświadczenia mojego i długiego stażu pracy przyjęto
        dziewczynę rocznik 73 kompletnie zieloną ale za to z rodziny,no cóż pozostała
        wegetacja i czekanie na emeryturę o ile nie wywalą cię wcześniej sami
        • Gość: pod_prad Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 19:35
          z punktu widzenia pracodawcy:
          bardzo młode - niechetnie, Wyjdzie taka za mąz i zaraz macierzyński...
          koło 30 - tez niechetnie, Małe dzieci maja to do siebie, że chorują,a to oznacza
          częste zwolnienia,
          Tylko po 40, Dzieci odchowane,żadnych zwolnień, jeszcze zdrówko dopisuje, Jest
          energia i chec do pracy, jest dyspozycyjność,
          To najlepsi pracownicy,
          Takie są preferencje w mojej firmie przy szukaniu nowych pracowników,
          • Gość: Jam Gowno prawda pracodawco... IP: *.devs.futuro.pl 17.05.07, 14:43
            Jak mialam dwadziescia pare lat to pracodawca krecil nosem ze moge miec
            dzieci...wiec trudno bylo znalesc prace; skonczylam studia; pracowlam pare lat
            w firmie; przyszly mlode osoby; po apru latach zaczely sie zwolnienia; wiec
            niektore pomyslaly ze przeciez mozna zajsc w ciaze,bo "ciezarowki" nie wyrzuca
            z pracy...ale kogos trzeba; "ciezarowki" leza w domach brzuchami do
            gory...zaczely sie czystki; wiec kogo zwolniono...? osoby ktore aktualnie nie
            byly w ciazy:) ciezarowki wrocily po posprzataniu, pracuja nadal " tylko 8
            godzin bo ona ma rodzine"..." a soboty tez nie bede przychodzic"...
            a ja szukam od roku stalej pracy i nic z tego; tia praca jest ale na umowe
            zlecenie i za 600zl; dziekuje; jedank trzeba bedzie stad wyjechac; skoro mamy
            takich chorych pracodawcow i prawo...to ja to pie.....nie mam ochoty
            podlizywac sie jakiemus choremu 20 parulatkowi,ktory jedzie ciagle na
            amfie,jest nakrecony i mysli ze wszyscy pojda jego tropem...bo wszyscy musza
            skakac na sprezynach...bo on musi zrobic kariere,musi wykazac sie jakim jest
            orlem...dla mnie to wszystko swiadczy o powaznej chorobie spolecznej,poprostu
            sami sobie nie dajemy szansy na normalan prace i zycie...
          • Gość: emilia-1 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:41
            podaj mi namiary na takiego pracodawcę mam 53 lata.
          • renatta1 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 21.05.07, 20:22
            A gdzie pracujesz? Jestem po czterdziestce i od wielu miesięcy szukam pracy
            bezskutecznie
      • agulaszek Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 21.05.07, 18:25
        W budżetówce ;)
      • Gość: Ania_23 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.07, 18:28
        Witam!
        Pracuję w firmie geodezyjnej we Wrocławiu od 2 lat. Muszę przyznać, że u nas w
        pracy jest bardzo dużo kobiet po 30-tce. Mało tego, pracują tu także panie w
        wieku 65-75lat (pracują na komputerach)!!! Szefowie są z nich bardzo
        zadowoleni, bo robią wszystko o wiele dokładniej niż młodsi pracownicy. Myślę,
        że jeśli mamy wiedzę, to zdobycie pracy po 30-tce w dzisiejszych czasach, nie
        jest problemem.
        • Gość: volume Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:35
          Kobiety po 30stce pracują w pralniach.Przeważnie sieci " 5aSec",młodsze nie
          chcą bo tam trzeba się nieżle natyrac za marne pieniądze,w dodatku słyszą od
          klientów że są tam jak d..a od s....a.Starsze czasem nie mają wyjścia...
          • Gość: ixi Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:47
            pracują tam gdzie chcą - mam 32 lata, pół roku temu zmieniłam pracę (bez
            problemu - woj. śląskie), po AE, podyplomówka controlling też na AE - dobre
            stanowisko i kasa też się zgadza... trzeba było tylko się rozejrzeć :)
      • bibbi5 kobiety po 30stce mają mieć męża i dzieci, ok? 21.05.07, 21:35
        a pracodawcy powinni sznować i cenić te kobiety, bo one są dla nich jak nikt
        najcenniejsze. Mają rodzinę, mają cel w życiu i są najlepszymi pracownikami. To
        wszystko powinien wiedzieć każdy pracodawca i każdy "firmowy" psycholog, ok?
        Chyba, że u nas jest inaczej....
      • Gość: gosciowa wyksztalc Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 21:44
        Przykre!Znalazlam prace po 50 -tce. Druga.Ale mialm cos - wiedze, papiery i
        to "cos", czyli grunt. Pani rozumie,cz tak srednio? Zycze pracy.
      • Gość: MoJa Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.centertel.pl 21.05.07, 21:44
        Kobiety dobrze wykształcone, rezolutne, z głową na karku nie mają problemu z
        pracą. Mam 33 lata, urodziłam dziecko 4 miesiące temu i właśnie dostałam
        awans;))) Może mam szczęście a może po prostu zasłużyłam. Kobiety szukajcie
        dobrych pracodawców a bez względu na wiek będziecie doceniane. Nigdy ale to
        nigdy nie wolno się poddawać!!!!
      • pusta_literatka Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 21.05.07, 22:37
        tuż przed 30. w redakcji pism kobiecych.
        sam babiniec ciut ponad trzydziestek :)

graciarnia.blox.pl/html
        • Gość: Gość Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:24
          Są pielęgniarkami, ekspedientkami, krawcowymi, urzędniczkami etc. skromnie
          przypominam że wiek emerytalny kobiet to 55 latt. mam 33 i jeśli młodsi uważaja
          mnie za starca niech złożą się na moją emeryture.Chętnie pójdę.
          • anima2006 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 22.05.07, 09:37
            O rany!!!! O czym tu się pisze?! Ja mam skończone 50, ostatnio dostałam
            propozycję doskonałej pracy i... odmówiłam, bo wolę "na swoim", wolę sama być
            szefową, "sterem, żeglarzem, okrętem". Mam przed sobą (lekko licząc) gdzieś tak
            20 lat aktywności - zawodowej, seksualnej, sportowej i jakiej tylko będę sobie
            życzyła. Czy wy przypadkiem, miłe kobietki, same nie stwarzacie sobie
            problemów. Trochę energii, trochę determinacji... Pozdrawiam.
            • Gość: monia Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.premiumtechnology.pl 22.05.07, 15:31
              Brawo Anima !!!
      • Gość: Katasia Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.171.79.50.crowley.pl 22.05.07, 10:47
        Dziwne, ja pracuję w firmie gdzie młode osoby ( przed 30) to mniejszość
        średnia wieku to 45.
      • Gość: jaknigdy Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:07
        hej, pociesz się, że to chyba tylko takie wrażenie. Mam 32 lata i też ostatnio
        jestem w trakcie zmian miejsca pracy - nie wydaje mi się, żeby to było związane
        z wiekiem tylko z okresem - aktualnie firmy zatrudniają absolwentów, bo będą
        miały przez pół roku zwrot części kosztów, a potem wszystko się wyrówna.
        Ponadto młódsi są tansi a to już trudno przeskoczyć, niestety. ale trzym się
        mam nadzieję, że to nie jest Twój największy problem. Ja aktualnie jestem
        kieorwnikiem działu handlowego w małej sieci kiosków.
        pozd
      • Gość: kaska Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: 212.160.172.* 22.05.07, 12:32
        pracuję w jednej z najwiekszych firm w Polsce, w Centarli tej firmy, kobiet po
        40 nie spotkacie niemal, sama w tym mniej wiecej wieku czuję się jak dinozaur i
        persona non grata. co rusz młodsze panny, w wiekszosci spoza warszawy, w
        wiekszosci panienki i stanu cywilego, czasem mysle ,że ja w liceum jestem
        chyba, wszelkimi sposobami delikatnie ale skutecznie usuwa sie wiekowe damy.
        Żal tylko, że nikt nie mysli,że też taki wiek osiagnie i wtedy w windzie
        raptem poczuje się tak samo jak ja.
      • Gość: Nikita dobry wiek na londynskie City IP: 194.73.217.* 22.05.07, 15:09
        W weku 29 lat wyjechalam do UK, teraz mam jeszcze 30, za niedlugo 31. Pracuje w
        banku w londynskim City na niezaleznym stanowisku. Dziewczyny jest milo,
        jeszcze pare lat temu bylabym zestrachana ta odpowiedzialnoscia, a teraz mysle
        ze jestem we wlasciwym miejscu i czasie. Agencje rekrutacyjne dalej dzwonia,
        kto wie gdzie za niedlugo polece. Glowa do gory!
      • Gość: monia Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.premiumtechnology.pl 22.05.07, 15:36
        Ja pracuje w branzy IT. Zaczynalam na studiach jako takie informatyczne
        przynies, podaj, pozamiataj. Teraz mam 32 lata 10 letnie doswiadczenie w branzy
        i jestem doceniana. Praktyka nauczyla mnie jak nie zginac w meskim swiecie i
        nadal byc kobieta a nie babochlopem. Mysle, ze to nie jest kwestia wieku tylko
        charakteru. Moja branza tez jest zdominowana przez mlodych ludzi w koncu
        studenci sa tanszy ale jesli chodzi juz powazne projekty to wlasnie osoby w
        naszem wieku sa bardziej cenione.
        • Gość: anka Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: 198.28.69.* 22.05.07, 16:06
          Branża farmacutyczna. Najwyższ stanowiska - babki 35-45 lat - wiedza,
          doswiadczenie w branży, klasa. Młodsze - dwudziestki raczej sa
          przedstawicielkami, asystentakmi...
          Mając doświadczenie w mojej branży nie widze ograniczeń po trzydziestce.
      • Gość: mf Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 17:29
        Ludzie, o czym wy tu piszenie?!? 30letnia kobieta to MŁODA kobieta. Za stara
        może być w takich zawodach jak modelka czy baletnica. Ale nie wyobrażam sobie by
        jakiś normalny, nie chory psychicznie szef nie chciał zatrudniać 30-letniej
        specjalistki!
        • Gość: zoe1978 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.alicedsl.de 22.05.07, 17:52
          pracuje w niemczech (skonczylam tu studia i juz zostalam) w spolce kapitalowej.
          mam 29 lat i jestem jedna z najmlodszych (nie liczac praktykantow:-)
          jakies 30% to kobiety, rozpietosc wiekowa: 27 najmlodsza, najstarsza pani krotko
          przed emerytura, srednia okolo 35-38 lat...:-)
      • Gość: limonka_3 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:22
        jestem po 35. Od niedawna pracuję w urzędzie, wcześniej po urlopie wychowawczym
        krótko w firmie prywatnej.
        Moim atutem jest doświadczenie zawodowe i w kontaktach interpersonalnych.
        Czuję się spełniona zawodowo :)

Co więcej: lubię moją pracę i nareszcie czuję się doceniona, czego nie mogłam
        powiedzieć 10 lat temu.
      • Gość: harman_kardon Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 19:37
        ostatnio widziałam aplikację mężczyzny, którego podanie o pracę zostało
        odrzucone. powód: za stary.
        wiek tego człowieka: 39 lat
        stanowisko: przedstawiciel handlowy.

tylko w Polsce mogą obowiązywać takie chore reguły.
      • Gość: Maja Ja wiem gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 22:25
        Pracują na własnej działalności lub mają firmy. Ja tak zamierzam zrobić i nikt
        mi łaski nie bedzie robił że mnie zatrudnia :) I wtedy człowiek może się nie bać
        że jest na cokolwiek ZA STARY wg pracodawców mających siano zamiast mózgu. O
        zaletach starszego pracownika można bardzo wiele napisać. Ale wciąż u nas
        pokutuje ten zadziwiający kult "młodości", w cudzysłowiu bo wg mnie można być
        młodym i po 40stce.
        • Gość: kasica_d Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:31
          Ja niedługo kończę 33 lata i kilka razy w ciągu ostatnich lat proponowano mi
          niezłe stanowiska. A ja nawet nie rozglądałam się za nową posadką:-)
          Porządna firma bardzo ceni sobie doświadczenie, stabilizację i poważne
          podejście do wykonywanej pracy. Wiele moich koleżanek bez problemu znajduje
          nowe zajęcie (lepiej płatne i na wyższym stanowisku).
          Nie dramatyzujcie, wcale nie jest tak źle.
          A młode dziewczyny są niestety częściej wykorzystywane w pracy (brak
          doświadczenia zawodowego, naiwność)
          • Gość: Niedoswiadczona Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.tcz.vectranet.pl 23.05.07, 11:25
            Wiekszosc z Was pracuje w firmach...Moze to glupie pytanie, ale mozecie mi powiedziec jakie zajmujecie stanowisko i co Wy w sumie robicie w tej pracy, co nalezy do Waszych obowiazkow?
            • Gość: wylogowana Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.05.07, 13:58
              Gość portalu: Niedoswiadczona napisał(a):
              > co Wy w sumie robicie w tej pracy, co nalezy do Waszych obowiazkow?

Zwazywszy ile czasu spedzaja na necie, chyba niewiele.... ;)).

A teraz historia mojej cioci:
              pare lat temu starala sie o prace (chyba chodzilo o jakis sklep).
              Kobieta ok. 40-letnia, rozwodka, dorosly syn, zadnych zobowiazan, zadbana i
              mila. Pierwsze pytanie na rozmowie:
              -"ile ma pani lat?"
              -"40"
              -"oooo! Pani! w tym wieku do do uspienia, a nie pracy szukac...."
              • Gość: Maja Re: Tak naprawdę to wszystko zależy od branży. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 00:33
                No skoro zapytano ją ile ma lat to chyba się nieźle trzymała :)) I mogła odp.
                mam tyle na ile wyglądam.
        • Gość: masz rację Re: Ja wiem gdzie IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 19:39
          Ja jako decydująca w imieniu mojego pracodawcy o zatrudnieniu podległych mi
          pracowników zawsze wybieram tych starszych a zarazem tych bardziej
          doświadczonych i mądrzejszych zyciowo i zawodowo. Patrze też na usposobienie
          kandydata.Wolę tych starszych ale o usposobieniu młodym niż tych młodych ale
          zbyt poważnych i ponurych goniących na siłę za sukcesem
      • justa_79 Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? 23.05.07, 11:51
        gdzie pracują? w budżetówce ;) przynajmniej w tego typu instytucjach
        najczęściej je spotykam. poza tym, wydaje mi się, iż kadra zarządzająca
        wyższego szczebla w wielu firmach jest jednak w średnim wieku.
        • Gość: misia_pysia justa_79 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:35
          Nie koniecznie w budżetówce
          Akurat kadra zarządzająca w dużych, liczących się firmach to ludzie z
          doświadczeniem, w wieku 30 - 45 lat.
          Mama mojej kumpeli (49 l) robi od kilku lat niezłą karierę zawodową w dużej
          firmie. Rok temu skończyła kolejną podyplomówkę, nieustannie rozwija się
          zawodowo.
      • yagna1 gdzie pracują kobiety po 30stce? 23.05.07, 14:03
        :(w domu
      • Gość: ello Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.poczta-polska.pl 23.05.07, 14:23
        moja żona, 31 lat, własny sklep, dzienny zarobek 300-500 zł na czysto i
        stwierdziła ze tylko idiotki robia na etacie. I ma racje ehehhe....
      • Gość: staruszka Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 19:29
        ja rozpoczełam karierę zawodową dopiero po 30-tce. Mam solidny zawód(
        finanse).Moja pierwsza praca- otrzymana "po znajomości" ale nastepne posady
        otrzymywałam już w normalnym postepowaniu rekrutacyjnym. Teraz mam już 50-tkę i
        rok temu nie miałam problemu ze zmianą pracy, a interesują mnie wyłącznie dobre
        posady- tzn te na których mozna zarobić powyzej 10tys. Moje znajome i również
        kobiety w "sędziwym" wieku też nie mają kłopotów ze znalezieniem odpowiedniej
        dla siebie posady. Muszę dodać, że znacznie gorzej sprawy się mają wśród moich
        znajomych płci męskiej. Chyba faceci szybciej się wypalają zawodowo i brak
        zapału i cierpliwości w poszukiwaniu działają na ich niekorzyść. Tak jest w
        kręgu moich znajomych. W innym może jest inaczej. To zależy od zawodu, regionu
        i tp.
        • Gość: Maja O własnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 00:37
          W jakim wieku szuka się dobrej księgowej?? Tylko po 40stce! I macie odpowiedz :)
          Sa zawody gdzie wiek i doświdczenie jest tylko zaletą.
      • Gość: ania 30l. Re: gdzie pracują kobiety po 30stce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:10
        Cześć mam 30 lat i z wykształcenia jestem sprzedawcą obecnie od dwóch lat
        pracóje na myjni samochodowej od poniedziałku do niedzieli i zarabiam 630 zł +
        premia 150 zł.jak na kobiete która wychowóje 10 letniego syna to myśle że to za
        mało ale co moge zrobić?w zasadzie to chyba nic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka