Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak grzecznie zwolnić się z pracy?

01.06.07, 14:53
    No właśnie - jak w temacie.
    Umowa na rok (więc okres wypowiedzenia 2 tyg?), zwolnienie byłoby ok. 3 mies.
    przed terminem. Szef miły, atmosfera fajna, robota nienajgorsza, zarobki nie
    zachwycają, ale są przezwoite. Firma zmienia lokalizację - będzie daleko.
    Jak i kiedy się zwolnić, żeby zrobić to uprzejmie i bezboleśnie dla firmy?
    Przyjść 2 tyg wcześniej z wymówieniem w ręce? Uprzedzić 2 mies. wcześniej, że
    się zwalnia? Chodzi też o to, żeby nie być zwolnionym przed wybranym
    terminem :))
    Obserwuj wątek
      • serendepity Re: jak grzecznie zwolnić się z pracy? 01.06.07, 15:52
        Zlozyc wypowiedzenie w odpowiednim dla Ciebie terminie i po sprawie.
      • Gość: xx Re: jak grzecznie zwolnić się z pracy? IP: 213.25.195.* 02.06.07, 20:57
        > Umowa na rok (więc okres wypowiedzenia 2 tyg?)
        Jeśli nie masz w umowie zapisanej klauzuli o możliwości 2 tyg.wypowiedzenia, to nie masz w ogóle możliwości wypowiedzenia takiej umowy !!
        • kisielki Re: jak grzecznie zwolnić się z pracy? 04.06.07, 06:29
          Bzdura! Każdą umowę można wypowiedzieć, jżeli nie ma stosownego zapisu w
          umowie, to stosuje się przepisy z Kodeksu Pracy.
          • Gość: xx Re: jak grzecznie zwolnić się z pracy? IP: 213.25.195.* 04.06.07, 07:22
            > umowie, to stosuje się przepisy z Kodeksu Pracy.
            Zapoznaj się więc z przepisami KP!!!
      • Gość: medżi Re: jak grzecznie zwolnić się z pracy? IP: *.as.kn.pl 02.06.07, 22:14
        wiedząc, że mam 2 tyg. okres wypowiedzenia, poszłam i powiedziałam szefowi, że
        chcę się zwolnic, ale porozmawialiśmy chwilkę i odeszłam za porozumieniem stron.
        Dogadaliśmy się, bez zgrzytów i pretensji.
      • zoe125 Re: jak grzecznie zwolnić się z pracy? 05.06.07, 12:46
        Najlepiej pójść od razu do szefa, powiedzieć co i jak i ustalić, kiedy
        odchodzisz. Bo jeśli powiesz, że za równo 2 tygodnie już Cię tu nie będzie,
        stawiasz szefa w trochę niezręcznej sytuacji - nie zawsze można w ciągu tych 2
        tygodni znaleźć innego pracownika i wdrożyć go w Twoje obowiązki. Zwłaszcza, że
        jak piszesz, szef jest OK, więc nie wypada robić mu świństwa i zostawiać go na
        lodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka