Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przekręt szefowej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:48
    słuchajcie
    przyłapałam moja szefową jak przelewa firmowe pięniądze na konto swojej firmy
    pod płaszczykiem płatności za faktury wystawione nam przez firmę świadczącą
    usługi outsourcingowe, pop prostu poszła do głównego szefa i albo go oszukała
    że to rzeczywiście płatnośc za te faktury albo weszła z nim w układ i
    podpisał lipę.
    nasteonego dnia kazała mojej koleżnce z działu podrobic podpis szefa i jej
    (nie było jej tego dnia w biurze) i jeszcze raz puścic te płatności tym razem
    na dobre konto,
    ten główny szef o tym wie ale firma jest niemiecka i prawdziwe konsekwencje
    mogłyby spotkać moją szefową tylko gdyby niemiecccy szefowie sie o tym
    dowiedzieli a szef będzie ja teraz krył
    co o tym myślićie. najbardziej się boje że ze strachu będzie też próbowala
    cos na mnie znaleźć i strace na tym, że za dużo wiem? jak sie przed tym
    uchornić?
    Obserwuj wątek
      • jwojciec Re: przekręt szefowej 01.06.07, 18:56
        > co o tym myślićie. najbardziej się boje że ze strachu będzie też próbowala
        > cos na mnie znaleźć i strace na tym, że za dużo wiem? jak sie przed tym
        > uchornić?

Natychmiast zglosic to do centrali firmy. Jezeli firma duza, to z pewnoscia ma
        telefoniczne hot-linie przyjmujaca zgloszenia korupcji i innych tego typu
        dzialan. Zgloszenia na ogol sa anonimowe, a nawet jesli nie, to prawo wieszosci
        krajow chroni tzw. "whistle blowers". W praktyce oznacza to ze otrzymujesz
        immunitet. Pamietaj, ze zgloszenia tego typu nawet jesli okaza sie
        nieprawdziwe, nie rodza konsekwencji dla zglaszajacego.

I sie nie bac dzialac.

Jacek
      • Gość: kama Re: przekręt szefowej IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 19:01
        tez tak mysle. zglos to. potem nie ma sie co dziwic, ze za granica maja taka
        opinie jak my o Rosjanach....zawsze przekrety
        nie wiem czy bedzie ci latwo pracowac w takim miejscu. predzej czy pozniej
        takie rzeczy i tak wychodza na jaw
        • monia420 Re: przekręt szefowej 01.06.07, 21:20
          jak można kazać komuś podrobić czyjś podpis??? nie rozumiem tego zdania...
          a przekręt należy zgłosić...
      • Gość: corgan ja bym ją podkablował u Niemców bez skrupułów IP: *.chello.pl 01.06.07, 21:27
        Zero krępacji. Tylko zrób to przez kogoś. Wskaż im fakty, ktore mogliby sami
        zweryfikwać, tak aby zrobili kontrole tych dokladnie rzeczy. Napisz "tego i
        tego dnia dyr. X puscila przelew do firmy Y. firma Y jest podstawiona, bo to
        nie wiem... tesciowa/kochanek pani dyr. Podpis pod przelewem zostal podrobiony"
        itp. itd.

Nie chcę wywoływać wilka z lasy, ale ta Twoja szefowa to typ, który jest w
        stanie innych zniszczyć byleby osiągnąć cel.

Nie podpisuj się imieniem i nazwiskiem broń boże. Nie wysyłaj maila za swojego
        kompa. Poproś o to kogoś znajomego, tak żeby na pocz. Niemcy ani nikt od
        Twojego szefostwa nie mógl się zorientować kto się kryje pod nr IP.

Nie wiem tylko czy Niemcy zaakceptują że ktoś z pracowników podpierdziela im
        ich własnego szefa. Ale myślę że nie będzie problemow.
      • Gość: szefowa Re: przekręt szefowej IP: *.ztpnet.pl 01.06.07, 22:09
        Co to znaczy:"nastepnego dnia kazała mojej koleżance z działu
        podrobić podpis szefa i jej (nie było jej tego dnia w biurze)?
        • 0tdr0 Re: przekręt szefowej 01.06.07, 22:35
          To masz bardzo glupia kolezanke- ktora moze isc za to nawet do pierdla. Jej i
          Twoim obowiazkiem (i zachowaniem zgodnym z instynktem samozachowawczym) bylo
          odmowienie i jesli nie zgloszenie sprawy na policje, to chocia ztrzymanie
          szefowej w szachu. Jako swiadkowie tego typu przewalek mozecie ja wsadzic do
          pierdla i to powinnyscie zrobic.
      • billy.the.kid Re: przekręt szefowej 02.06.07, 18:26
        łojezuniu-wielkie aj waj. mała złodziuejka op...a duzych złodziei. a co
        to,twoją kasę rabnęłą??
        • Gość: tomeczek Re: przekręt szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 08:55
          billy.the.kid napisał:

> a co to,twoją kasę rabnęłą??

Owszem; jeśli przez takie numery zabraknie w firmie forsy na wypłaty, to może
          się okazać, ze i jej kasę!
      • Gość: alabama Re: przekręt szefowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.07, 16:13
        najlepiej porozmawiaj z przełożonym szefowej ( jeśli boisz się lub nie
        wierzysz w skuteczność tej rozmowy to masz drugą drogę ) - daj ksera
        dokumentów / faktur dla policji z wydziału gospodarczego - oni wiedzą co z tym
        zrobić.. ty chyba będziesz musiała zmienić po tym pracę ale sumienie będziesz
        miała czyste a policja poprawi statystyki, bo tego typu przestępstwa są ścigane
        z urzędu ( nawet jeśli szef szefowej tego nie zgłosi ). Wybór należy do
        Ciebie.. a po co kogoś kryć ... nie wiadomo co ta małpa szykuje na Ciebie.
      • Gość: nachiwle Re: przekręt szefowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:24
        podrobienie podpisu to 5 latek
        bylebyś zebrała oryginał dokumentu, bo z ksera ci grafolog ekspertyzy nie zrobi
        i wio do prokuratury
        miejsce takich sku..synów jest w pace
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka