Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomocy:(((((((((( - dlugie

IP: *.crowley.pl 03.06.07, 19:45
    Witam wszystkich forumowiczow:( Mam spory i niebanalny problem. Chodzi mi o
    prace. Mam lekki stopien niepelnosprawnosci ale ta niepelnosprawnosc jest
    widoczna (niektorzy sadza ze to jest uposledzenie umyslowe bo tak wyglada moja
    twarz ) i do tego mam wade wymowy. Legitymuje sie wyzszym wyksztalceniem, od
    czasu ukonczenia studiow (3 lata) szukalam bardzo intensywnie pracy az w koncu
    udalo mi sie ja znalezc (przynajmniej tak mi sie wydawalo). Od marca pracuje w
    biurze w jednej z firm ale hm.. to tylko tak wyglada ze pracuje bo w
    rzeczywistosci jestem tam nikim i do tego popychadlem dla kazdego. Zostalam
    przyjeta na okreslone stanowisko, osoba na moim stanowisku pracy miala za
    zadanie mnie wdrozyc do pracy... no i nie wdrozyla, od poczatku traktowala
    mnie jak osobe gorsza, stale nie miala dla mnie czasu tlumaczac to praca ( to
    byly tylko uniki ze strony tej osoby. Po pewnym czasie zaczeto mna sie
    wyslugiwac np kazano mi wpinac fakturki do segregatora lub te segregatory mi
    przynosili zebym poukladala dokumenty sie w nich znajdujace. Na moje miejsce
    zatrudnili inna osobe i dziwne bo ta osobe ta pani uczy i szkoli dla niej
    znalazla czas i od razu byla milsza i sympatyczniejsza a ja.... Umowa konczy
    mi sie za kilkanascie dni no i oczywiscie mi jej napewno nie przedluza bo
    przeciez nie beda trzymali osoby ktora zajmuje sie tylko sprawdzaniem ciagle
    tych samych dokumentow. Mam wyzsze wyksztalcenie a potraktowali mnie jak kogos
    bez szkoly!!!! To co teraz wykonuje to moze spokojnie wykonywac osoba po
    szkole zawodowej, nie ublizajac osobom po zawodowkach. Najgorsze jest to ze
    mnie zwolnia i nawet nie mam szans na inna prace zwazywszy na moj rodzaj
    niepelnosprawnosci no i nawet nie moge powiedziec ze mam jakiekolwiek
    doswiadczenie zawodowe bo niby segreguje dokumenty ksiegowe ale przeciez nie
    znam sie na ksiegowosci. Co mam robic????!!!!! Jestem okropnie zalamana bo nie
    dosc ze nie znajde pracy to jeszcze po mnie widac na pierwszy rzut oka ze
    jestem niepelnosprawna no i za mloda juz tez nie jestem:((((( a 3 miesiace
    pracy to za malo by cos konkretnego znalezc, do tego nie wynoszac nic z
    miejsca pracy:(((( Moze ktos mi pomoze, moze ktos zna kogos kto potrzebuje
    pracownika uczciwego i laknacego pracy oraz wiedzy?! jestem w okropnej
    depresji i z gory przepraszam za bledy:(((((
    Obserwuj wątek
      • Gość: Q Re: pomocy:(((((((((( - dlugie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:28
        Spróbuj pracy w policji.
        Specjalnie tworzyli miejsca prace dla osób niepełnosprawnych.

A durnymi ludźmi się nie przejmuj.
      • Gość: niepelnosprawna Re: pomocy:(((((((((( - dlugie IP: *.crowley.pl 04.06.07, 06:29
        up
        • annajustyna Re: pomocy:(((((((((( - dlugie 04.06.07, 10:10
          A zaklady pracy chronionej??? A nuz tam sa jakies wakaty w biurach? Wspolczuje
          pracodawcy-prymitywa:((((.
      • Gość: niepelnosprawna Re: pomocy:(((((((((( - dlugie IP: *.crowley.pl 04.06.07, 17:53
        Najgorsze jest to ze najbardziej ucierpiala na tym moja psychika bo stalam sie
        niesmiala, zakompleksiona,niepewna siebie, zaczelam bac sie kontaktow zludzmi.
        Watpie w to ze jeszcze kiedykolwiek znajde prace skoro teraz jak ognia boje sie
        rozmowy z potencjalnym pracodawca
        • Gość: Jaco Re: pomocy:(((((((((( - dlugie IP: *.ols.vectranet.pl 04.06.07, 18:52
          Nie wiem jakie masz wykształcenie ale popytaj w PFRON-nie i orzecznictwie.U
          mnie w firmie pracowała osoba właśnie skierowana przez te instytucje ponieważ
          dofinansowują one stanowisko pracy.Była terapeutą zajęciowym ze starszymi
          ludźmi.Na te stanowisko tylko możemy zatrudnić osobę niepełnosrawną.Tak jest w
          ustawie.Wiele jednostek budżetowych ma taki obowiązek (nie wiem czy wszystkie)
          Pzdr. i głowa do góry.
      • Gość: niepelnosprawna Re: pomocy:(((((((((( - dlugie IP: *.crowley.pl 04.06.07, 19:47
        dzieki za wszystkie odpowiedzi:) niestety z tego co wiem to pfron pomaga tylko
        osobom niepelnosprawnym ze stopniem umiarkowanym a ja mam tylko lekki czyli tak
        jakby dawna 3 grupa
        a wyksztalcenie mam wyzsze ekonomiczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka