Gość: lena IP: *.net.euron.pl 05.06.07, 21:12 stanowisko call center.Jakie zarobki?Na co moge liczyć?Jutro mam 1wszy etap rozmowy.Nie wiem co robić gdyż mam pracę,proszę napiszcie czy warto ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bibi Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:17 BTW ja sie zastanawiam, po co w ogole sa oddzialy mBanku. Za kazdym razem kiedy mialam jakis problem i szlam do oddzialu mBanku-panienka kazala mi dzwonic na ich mLinie z telefonu na scianie. Sama nie umiala (nie mogla??) mi nic doradzic. jakis absurd. Po kiego sa te oddzialy, jak i tak wszystko zalatwia sie telefonicznie? Konto tez zaklada sie przez internet. Moje pytanie brzmi: co robią pracownicy mBanku w oddzialach realnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
busse8 Re: praca w mbanku 05.06.07, 21:27 dziękuję Ci za Twoja wypowiedz,ale chciałabym się dowiedzieć czegos na TEMAT. A najlepiej na ten,ktory poruszyłam w swoim poście 1wszym. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: praca w mbanku 05.06.07, 22:24 Nie posiadam informacji na temat pracy w call center mBanku ale mam prośbę. Jak się dostaniesz to naucz się dobrze produktów banku bo to co teraz gadają Konsultanci na infolinii mBanku to żenada. Dzwonię trzy razy i za każdym razem słyszę co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 06:52 Ja proszę o informacje na TEMAT pracy tam a Wy swoje...no,żenada to jest to,ze nie odp na dany temat. Szkoda,ze nie odezwał się nikt kompetentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:32 ja jestem zadowolony jak dzwonie na mLinie, prawie zawsze rozmawiam z miłymi kobietami. Raz tylko nie umiała mi odpowiedzieć na pytanie, więc przełączyła mnie gdzie indziej. myślę, że z 1400 netto to powinno być min. Prześledź jak wygląda rekrutacja www.mbank.com.pl/cafe/mKARIERA/praca/rekrutacjaCOT.html Mam prośbę, jak będziesz po rozmowie dasz znać jak poszło? (zarobki itd.) POwodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:37 Ja jak ostatnio mialam problem (nie moglam wykonac przelewu podatku za ziemie) to nikt nie wiedzial, dlaczego tak sie dzieje. Wisialam na sluchawce 40 minut!! I w koncu po konsultacjach doszli do wniosku, ze to błąd u nich i koniecznie sie tym musza zajac. Zostalam wypytana o wszelkie szczegoly awarii (typu: jaki komuna ikiedy sie pojawia) JA musialam im tlumaczyc, w czym tkwi blad, stracilam 40 minut, wzieli ode mnie telefon, adres @, i.... do tej pory nie dostalam wyjasnienia, kiedy bede mogla zrobic przelew. Musialam isc na poczte i zaplacic za niego, zamiast zrobic to bezplatnie przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:29 www.mbank.com.pl/cafe/ opisz swoja sprawę na forum mBanku!!! Często pracownicy tegoż pomagają po przez forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: pomoc:) IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 11:30 dołączam się do apelu przedmówcy-opisz sprawę na stronie mbank. Kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu,ze Polacy mają problem ze zrozumieniem czytanego tekstu. Narazie miałam test komputerowy,niewymagający specjalnie.Czekam na rezultat co dalej.Zarobki ponoc ok 1100-ale wiem to z 2ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:36 a mogla byś opisać ten test? a kiedy masz dalsza cześć rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:28 Nie mamy zadnego problemu z rozumieniem tekstu czytanego, za to Ty masz problem z uogolnianiem. Jesli 2 osoby przy okazji tematu mBanku nawiązały do spraw związanych z tym bankiem-to nie oznacza, ze mamy problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Raczej Ty je masz, bo wyraznie podpielam sie pod twoj watek ze skrotem BTW. Co oznacza, ze nie bede pisala scisle w temacie. I kto tu ma problem ze zrozumieniem tekstu, hę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pomoc:) IP: *.toya.net.pl 06.06.07, 15:03 1800 bruutoo jest na wejście plus lojalka roczna za szkolenie ;) Taki bajer teraz wprowadzili bo rotacja jest ogromna. Średnia pracy to 3 miechy. Powodzenia Sama rozmowa luz....przyjmują większosc która zna troche komputer i ma miły głos. Szkolenie ok. miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odzwierciedlenie Re: pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:34 1800 zł ? Skad takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: pomoc:) IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 23:09 nie mam problemu.ZADAŁAM KONKRETNE PYTANIE,i oczekiwałam konkretnej odp. Reklamacje dotyczące banku składajcie tam gdzie powinniście.Poza tym,były bodaj tylko 2 posty na moj i każdy nie na temat. Pozdrawiam. Dziekuję tym,którzy udzielili mi odp na interesujący mnie temat.:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odzwierciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:35 I czego sie dowiedzialas ? Znasz juz dpowiedzi na swoje pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:49 1800 brutto to trochę mało!!!! a jak wygląda pakiet socjalny? i co to są te kluby Bre banku? (tak podają w ogłoszeniu) "możliwość rozwijania sportowych pasji w BRE Klubach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odzwierciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:54 Ja slyszalam ok 1300 brutto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:24 a może 1000 brutto? no ludzie 1300 (na czysto) + prowizje to sie dostaje na stacji benzynowej w Łodzi (Lukoil), widać że Lachowski jedzie po pracownikach jak po łysych koniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:05 Co sie dziwisz?? ja ostatnio w tej firmie: www.geers.com.pl/htm/main.php?ramka=6 dostalam oferte 930 brutto, pelna dyspozycyjnosc, wyjazdy kilkutygodniowe i prawo oddelegowania cie przez firme do dowolnego miejsca kraju. Gorzej niz w UC :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:07 Zawód protetyka słuchu jest zawodem wszechstronnym, wymagającym umiejętności z różnych dziedzin życia: zdoloności technicznych (opanowanie wiedzy z zakresu doboru aparatów słuchowych), manualnych (przy obrabianiu wkładek usznych, pobieraniu formy z ucha czy drobnych napraw aparatów słuchowych), a także znajomości obsługi komputera, jak i wykonywania wszelkich prac biurowych. Protetyk musi opanować podstawy fizyki - akustyki, anatomii, elektroniki, budowy aparatów słuchowych, a także umiejętność wykonywania badań słuchu oraz pobierania formy z ucha na wkładkę indywidualną. Powinien również mieć podstawową wiedzę z zakresu psychologii i technik sprzedaży. Wykształcenie zawodowe Praktyczne wykształcenie odbywa się w miejscu pracy - sklepie specjalistycznym. Natomiast teoretyczne podstawy są zdobywane na dwuletnim kursie protetyki słuchu w Studim Medycznym o tej specjalności w Warszawie. Wewnętrzny system instruktażu w firmie Geers wspomaga wykształcenie przez system nauki w ośrodkach wzorcowych, szkolenia w centrali w Łodzi oraz możliwość korzystania z literatury udostępnionej przez firmę. Po roku pracy zdobyta wiedza i umiejętniości praktyczne są weryfikowane na egzamninie z protetyki słuchu odbywającym się w centrali firmy. Pożądane kompetencje dla zawodu protetyka słuchu w firmie Geers Akustyka Słuchu Sp. z o.o. - chęć pracy z ludźmi, nastawienie na niesienie pomocy, - wykształcenie co najmniej średnie medyczne lub praktyka w zawodzie wymagającym pracy z ludźmi, - cierpliwość i empatia, - zdolności techniczne oraz manualne, - chęć dalszej nauki i ciągłego zdobywania nowej wiedzy, - wysoka kultura osobista zarówno w stosunku do Klientów, jak i współpracowników, skromny i schludny wygląd, - znajomość technik sprzedaży, - zorientowanie na osiąganie sukcesów i wyników finansowych, - kreatywność w działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:51 trzeba ich było wyśmiać!!!!! ha ha ha ha ja bym tak zrobił. Kto chce pracować za miskę ryżu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:58 Ale to jeszcze mnie probowano wysmiac. Ze studia niezyciowe, ze niezgodne z praca ktora chce u nich wykonywac (pomimo faktu, ze obowiązkowo konczysz u nich studium 2 letnie i jestes przygotowany do zawodu), ze cv nie takie, ze przerwa tu czy tam itd. Za te 930 brutto mialam byc dyspozycyjna w pracy i po niej. Cytuje:" przez pierwsze 3 miesiace trzeba zostawac nawet po godzinach". Za 930 brutto?? Na stale bylo 1200 brutto (jeszcze "lepiej" i lojalka na 3 lata. Jak oni na to w ogole wpadli?? :D A w ogloszeniach pisza: atrakcyjny system wynagrodzen. A w innych: zarobki roczne min 12000 brutto, max 16 000 brutto. rzeczywiscie atrakcła, łaaaaaaaaał..... :-O Ciekawe, czy w Niemczech tez tak płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:01 w ogole uwazam, ze powinnismy zalozyc osobny watek w ktorym bedziemy na biezaco wymieniac wszystkie dziadowskie firmy placace mniej niz 1500 netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:02 tak i gromkim śmiechem forumowy będziemy pokazywać naszą dezaprobatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:13 Nie. Po prostu zaoszdzedzimy innym czasu, ktory straca idac do tych firm na rozmowe i liczac na normalne zarobki (skuszeni ogloszeniem: atrakcyjne wynagrodzenie) Wymiana informacji nie ma nic wspolnego ze smiechem i dezaprobata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protetyk Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.uznam.net.pl 10.06.07, 08:52 A czytałas i słuchałaś dokładnie czy po łebkach? 'te kwoty, które podajesz, to PODSTAWA. lwią częścią wynagrodzenia w tej firmie są premie i bonusy, które trzeba sobie wypracować. A niskie wynagrodzenie w pierwszym okresie pracy wiąże się z tym, że nie pracujesz wtedy de facto, nie generujesz fiormie zysków, tylko na KOSZT FIRMY uczysz się zawodu. Pracuję półtora roku i te kwoty które podałaś to już prehistoria. ale pewnie, lepiej oczekiwać kokosów i najlepiej za samo przychodzenie do roboty. he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:45 A ty czytales to co napisalam zy tylko po lebkach?? Umowa lojalnosciowa na 3 lata za 1200 brutto to zenada. 3 lata to jest pierwszy okres?? haha A premia...coz....nie nagonie głuchych, jak sami nie przyjda to nie sprzedam im aparatu chocbym na glowie stanela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 23:15 Dzięki.No prawie znam :).Przeszłam test-mam jeszcze rozmowę. O zarobkach wiem tyle co napisałam wcześniej-ale to od kogoś,nie od firmy. Szczerze to zadecyduje ta rozmowa co dalej,choc czyjś post ostudził nieco me zapały(ze średnio 3mce praca)...jesli dostanę to chciałabym dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:02 Bylas juz na tescie a nie znasz jeszcze stawki?? Boze, skad sie biora tacy ludzie jak ty?? Najpierw pyta sie o stawke, a pozniej, ewentualnie jak ci stawka odpowiada- poswiecasz czas na testy i inne rozmowy. Wyobraz sobie, ze zrobilas juz 2 testy, przeszlas 2 rozmowy, zajelo ci to ok 5 h razem i nagle dowiadujesz sie, ze oferuja ci 650 zl netto. Albo oferuja warunki, ktore absolutnie ci nie odpowiadaja. Ludzie myslcie troche, to nie boli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 07.06.07, 11:04 z kosmosu sie biorą,wiesz? Niestety często tak jest,ze najpierw przechodzisz szereg rozmów,testów a na samym koncu dochodzą do sedna sprawy. Taka jest rzeczywistość.Poza tym na teście było nas x ludzi-nie ja sama.Teraz będę miała szansę o spytanie się o wynagrodzenie.A TObie,zyczę byś dalej reprezentowała(ał)taką postawę-więcej takich ludzi!!! AAA -jeszcze Cie zaskoczę-myślę.I myślę,ze nie masz jeszcze doświadczenia w szukaniu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odzwierciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 20:15 Ja myslalam ze NA pierwszej rozmowie, pracodawca zawsze mowi co moze zaoferowac, na czym polega praca, dane stanowisko i za ile :) Ja jeszcze sie nie spotkalam z tym ze nie mowia i jestem mocno zdziwiona. I nie spotkalam sie jeszcze by pracodawca nie zadal pytania w stylu "Czy ma Pani/Pan jakies pytania?". Pokatnie sie dowiedzialam ze w mBanku daja umowe zlecenie lub/i umowe o prace na 1/2 etatu i jak dobrze przypnie sie pasa to mozna dostac prowizje od "dobrze wykonanej pracy", i jak sie bedzie mialo slaby miesiac to i slaba wyplate ;) Wyplata to glownie te prowizje. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 07.06.07, 20:42 dzieki.We wtorek będę znała już szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 07.06.07, 21:02 1wsze spotkanie to był test komp nie rozmowa,dlatego nie podawano nam info o pensji-jedynie o umowie i w jakim systemie jest praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloko Re: praca w mbanku IP: 87.204.12.* 08.06.07, 09:17 to jaka umowa i jaki system pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odziwerciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:55 Lena, i jak praca, jak warunki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:25 > AAA -jeszcze Cie zaskoczę-myślę.I myślę,ze nie masz jeszcze doświadczenia w > szukaniu pracy. Aaaa-mysle ze cie zaskocze dziecko. Mam 30 lat i duze doswidczenie w szukaniu pracy. Za to ty jestes jeszcze glupia koza, ktora straci kilka godzin na 4 etapy rozmow po czym dowie sie, ze to wszystko za 930 brutto :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:10 a może umieściła w LM minimalną kwotę za jaką chce podjąć pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:12 a ty co? adwokat? lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:21 Polecam dla twojego dobra troche lektury doksztalcajacej nt jak pisac LM. cv.pracanowo.pl/list_motywacyjnywzory.php Ze szczegolnym naciskiem na slowa: Kwestie finansową zostaw na rozmowę kwalifikacyjną. I zapamietaj: w liscie motywacyjnym nie pisze sie o oczekiwanych zarobkach. pozdrawiam bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:39 Czyżbyś nie słyszał o nowej tendencji umieszczania kwoty w dokumentach aplikacyjnych? Skoro pracodawcy nie chcą podawać wynagrodzeń w ogłoszeniach, to kandydaci muszą jakoś sie bronić przed zapraszaniem na rozmowę gdzie ofertowe jest "atrakcje wynagrodzenie" 986 zł brutto. P.S Jest wiele kanonów pisanie CV i LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 10.06.07, 07:14 widać jaka dorosła(sły jesteś). Nic tylko obrażać potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: praca w mbanku IP: 212.160.172.* 30.08.07, 12:15 lena, i jak zakończyły się Twoje rozmowy w mbanku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 12:21 właśnie:) piszecie i pytacie się pracuje w firmie x a jak zostajecie pracownikami to nie piszecie jak się pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś