Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w mbanku

IP: *.net.euron.pl 05.06.07, 21:12
    stanowisko call center.Jakie zarobki?Na co moge liczyć?Jutro mam 1wszy etap
    rozmowy.Nie wiem co robić gdyż mam pracę,proszę napiszcie czy warto ryzykować.
    Obserwuj wątek
      • Gość: bibi Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 21:17
        BTW
        ja sie zastanawiam, po co w ogole sa oddzialy mBanku.
        Za kazdym razem kiedy mialam jakis problem i szlam do oddzialu mBanku-panienka
        kazala mi dzwonic na ich mLinie z telefonu na scianie. Sama nie umiala (nie
        mogla??) mi nic doradzic.
        jakis absurd. Po kiego sa te oddzialy, jak i tak wszystko zalatwia sie
        telefonicznie? Konto tez zaklada sie przez internet.

Moje pytanie brzmi: co robią pracownicy mBanku w oddzialach realnych??
        • busse8 Re: praca w mbanku 05.06.07, 21:27
          dziękuję Ci za Twoja wypowiedz,ale chciałabym się dowiedzieć czegos na TEMAT.
          A najlepiej na ten,ktory poruszyłam w swoim poście 1wszym.
          Dzięki.
      • spad_ukp Re: praca w mbanku 05.06.07, 22:24
        Nie posiadam informacji na temat pracy w call center mBanku ale mam prośbę. Jak
        się dostaniesz to naucz się dobrze produktów banku bo to co teraz gadają
        Konsultanci na infolinii mBanku to żenada. Dzwonię trzy razy i za każdym razem
        słyszę co innego.
        • Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 06:52
          Ja proszę o informacje na TEMAT pracy tam a Wy swoje...no,żenada to jest to,ze
          nie odp na dany temat.

Szkoda,ze nie odezwał się nikt kompetentny.
          • Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:32
            ja jestem zadowolony jak dzwonie na mLinie, prawie zawsze rozmawiam z miłymi
            kobietami. Raz tylko nie umiała mi odpowiedzieć na pytanie, więc przełączyła
            mnie gdzie indziej.
            myślę, że z 1400 netto to powinno być min.
            Prześledź jak wygląda rekrutacja
            www.mbank.com.pl/cafe/mKARIERA/praca/rekrutacjaCOT.html
            Mam prośbę, jak będziesz po rozmowie dasz znać jak poszło? (zarobki itd.)
            POwodzenia!!!!
            • Gość: bibi Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:37
              Ja jak ostatnio mialam problem (nie moglam wykonac przelewu podatku za ziemie)
              to nikt nie wiedzial, dlaczego tak sie dzieje.
              Wisialam na sluchawce 40 minut!! I w koncu po konsultacjach doszli do wniosku,
              ze to błąd u nich i koniecznie sie tym musza zajac. Zostalam wypytana o
              wszelkie szczegoly awarii (typu: jaki komuna ikiedy sie pojawia) JA musialam im
              tlumaczyc, w czym tkwi blad, stracilam 40 minut, wzieli ode mnie telefon, adres
              @, i.... do tej pory nie dostalam wyjasnienia, kiedy bede mogla zrobic przelew.

Musialam isc na poczte i zaplacic za niego, zamiast zrobic to bezplatnie przez
              internet.
              • Gość: michał pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:29
                www.mbank.com.pl/cafe/
                opisz swoja sprawę na forum mBanku!!!
                Często pracownicy tegoż pomagają po przez forum.
                Pozdrawiam
                • Gość: lena Re: pomoc:) IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 11:30
                  dołączam się do apelu przedmówcy-opisz sprawę na stronie mbank.

Kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu,ze Polacy mają problem ze
                  zrozumieniem czytanego tekstu.
                  Narazie miałam test komputerowy,niewymagający specjalnie.Czekam na rezultat co
                  dalej.Zarobki ponoc ok 1100-ale wiem to z 2ręki.
                  • Gość: michał Re: pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:36
                    a mogla byś opisać ten test?
                    a kiedy masz dalsza cześć rozmowy?
                  • Gość: bibi Re: pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:28
                    Nie mamy zadnego problemu z rozumieniem tekstu czytanego, za to Ty masz problem
                    z uogolnianiem. Jesli 2 osoby przy okazji tematu mBanku nawiązały do spraw
                    związanych z tym bankiem-to nie oznacza, ze mamy problemy ze zrozumieniem
                    tekstu pisanego. Raczej Ty je masz, bo wyraznie podpielam sie pod twoj watek ze
                    skrotem BTW. Co oznacza, ze nie bede pisala scisle w temacie.
                    I kto tu ma problem ze zrozumieniem tekstu, hę??
                    • Gość: ja Re: pomoc:) IP: *.toya.net.pl 06.06.07, 15:03
                      1800 bruutoo jest na wejście plus lojalka roczna za szkolenie ;) Taki bajer teraz wprowadzili bo rotacja jest ogromna. Średnia pracy to 3 miechy. Powodzenia
                      Sama rozmowa luz....przyjmują większosc która zna troche komputer i ma miły głos. Szkolenie ok. miesiąca
                      • Gość: odzwierciedlenie Re: pomoc:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:34
                        1800 zł ?
                        Skad takie informacje?
                    • Gość: lena Re: pomoc:) IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 23:09
                      nie mam problemu.ZADAŁAM KONKRETNE PYTANIE,i oczekiwałam konkretnej odp.
                      Reklamacje dotyczące banku składajcie tam gdzie powinniście.Poza tym,były bodaj
                      tylko 2 posty na moj i każdy nie na temat.
                      Pozdrawiam.

Dziekuję tym,którzy udzielili mi odp na interesujący mnie temat.:):)
      • Gość: odzwierciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:35
        I czego sie dowiedzialas ?
        Znasz juz dpowiedzi na swoje pytania ?
        • Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:49
          1800 brutto to trochę mało!!!!
          a jak wygląda pakiet socjalny?
          i co to są te kluby Bre banku? (tak podają w ogłoszeniu)
          "możliwość rozwijania sportowych pasji w BRE Klubach"

• Gość: odzwierciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:54
            Ja slyszalam ok 1300 brutto...
            • Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:24
              a może 1000 brutto?
              no ludzie 1300 (na czysto) + prowizje to sie dostaje na stacji benzynowej w
              Łodzi (Lukoil), widać że Lachowski jedzie po pracownikach jak po łysych koniach.
              • Gość: bibi Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:05
                Co sie dziwisz??
                ja ostatnio w tej firmie: www.geers.com.pl/htm/main.php?ramka=6
                dostalam oferte 930 brutto, pelna dyspozycyjnosc, wyjazdy kilkutygodniowe i
                prawo oddelegowania cie przez firme do dowolnego miejsca kraju. Gorzej niz w
                UC :)))))
                • Gość: bibi to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:07
                  Zawód protetyka słuchu jest zawodem wszechstronnym, wymagającym umiejętności z
                  różnych dziedzin życia: zdoloności technicznych (opanowanie wiedzy z zakresu
                  doboru aparatów słuchowych), manualnych (przy obrabianiu wkładek usznych,
                  pobieraniu formy z ucha czy drobnych napraw aparatów słuchowych), a także
                  znajomości obsługi komputera, jak i wykonywania wszelkich prac biurowych.
                  Protetyk musi opanować podstawy fizyki - akustyki, anatomii, elektroniki,
                  budowy aparatów słuchowych, a także umiejętność wykonywania badań słuchu oraz
                  pobierania formy z ucha na wkładkę indywidualną. Powinien również mieć
                  podstawową wiedzę z zakresu psychologii i technik sprzedaży.

Wykształcenie zawodowe

Praktyczne wykształcenie odbywa się w miejscu pracy - sklepie specjalistycznym.
                  Natomiast teoretyczne podstawy są zdobywane na dwuletnim kursie protetyki
                  słuchu w Studim Medycznym o tej specjalności w Warszawie. Wewnętrzny system
                  instruktażu w firmie Geers wspomaga wykształcenie przez system nauki w
                  ośrodkach wzorcowych, szkolenia w centrali w Łodzi oraz możliwość korzystania z
                  literatury udostępnionej przez firmę.

Po roku pracy zdobyta wiedza i umiejętniości praktyczne są weryfikowane na
                  egzamninie z protetyki słuchu odbywającym się w centrali firmy.

Pożądane kompetencje dla zawodu protetyka słuchu w firmie Geers Akustyka Słuchu
                  Sp. z o.o.
                  - chęć pracy z ludźmi, nastawienie na niesienie pomocy,
                  - wykształcenie co najmniej średnie medyczne lub praktyka w zawodzie
                  wymagającym pracy z ludźmi,
                  - cierpliwość i empatia,
                  - zdolności techniczne oraz manualne,
                  - chęć dalszej nauki i ciągłego zdobywania nowej wiedzy,
                  - wysoka kultura osobista zarówno w stosunku do Klientów, jak i
                  współpracowników, skromny i schludny wygląd,
                  - znajomość technik sprzedaży,
                  - zorientowanie na osiąganie sukcesów i wyników finansowych,
                  - kreatywność w działaniu.

• Gość: michał Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:51
                    trzeba ich było wyśmiać!!!!!
                    ha ha ha ha
                    ja bym tak zrobił.
                    Kto chce pracować za miskę ryżu?
                    • Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:58
                      Ale to jeszcze mnie probowano wysmiac.
                      Ze studia niezyciowe, ze niezgodne z praca ktora chce u nich wykonywac (pomimo
                      faktu, ze obowiązkowo konczysz u nich studium 2 letnie i jestes przygotowany do
                      zawodu), ze cv nie takie, ze przerwa tu czy tam itd.

Za te 930 brutto mialam byc dyspozycyjna w pracy i po niej. Cytuje:" przez
                      pierwsze 3 miesiace trzeba zostawac nawet po godzinach".
                      Za 930 brutto??

Na stale bylo 1200 brutto (jeszcze "lepiej" i lojalka na 3 lata.
                      Jak oni na to w ogole wpadli?? :D

A w ogloszeniach pisza: atrakcyjny system wynagrodzen.
                      A w innych: zarobki roczne min 12000 brutto, max 16 000 brutto. rzeczywiscie
                      atrakcła, łaaaaaaaaał..... :-O
                      Ciekawe, czy w Niemczech tez tak płacą?
                      • Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:01
                        w ogole uwazam, ze powinnismy zalozyc osobny watek w ktorym bedziemy na biezaco
                        wymieniac wszystkie dziadowskie firmy placace mniej niz 1500 netto.
                        • Gość: michał Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:02
                          tak i gromkim śmiechem forumowy będziemy pokazywać naszą dezaprobatę.
                          • Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:13
                            Nie.
                            Po prostu zaoszdzedzimy innym czasu, ktory straca idac do tych firm na rozmowe
                            i liczac na normalne zarobki (skuszeni ogloszeniem: atrakcyjne wynagrodzenie)

Wymiana informacji nie ma nic wspolnego ze smiechem i dezaprobata.
                      • Gość: protetyk Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.uznam.net.pl 10.06.07, 08:52
                        A czytałas i słuchałaś dokładnie czy po łebkach?
                        'te kwoty, które podajesz, to PODSTAWA. lwią częścią wynagrodzenia w tej firmie
                        są premie i bonusy, które trzeba sobie wypracować.
                        A niskie wynagrodzenie w pierwszym okresie pracy wiąże się z tym, że nie
                        pracujesz wtedy de facto, nie generujesz fiormie zysków, tylko na KOSZT FIRMY
                        uczysz się zawodu.

Pracuję półtora roku i te kwoty które podałaś to już prehistoria.

ale pewnie, lepiej oczekiwać kokosów i najlepiej za samo przychodzenie do
                        roboty. he he

• Gość: bibi Re: to wszystko za 930 brutto lol lol lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:45
                          A ty czytales to co napisalam zy tylko po lebkach??
                          Umowa lojalnosciowa na 3 lata za 1200 brutto to zenada. 3 lata to jest pierwszy
                          okres?? haha
                          A premia...coz....nie nagonie głuchych, jak sami nie przyjda to nie sprzedam im
                          aparatu chocbym na glowie stanela.
        • Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 06.06.07, 23:15
          Dzięki.No prawie znam :).Przeszłam test-mam jeszcze rozmowę.
          O zarobkach wiem tyle co napisałam wcześniej-ale to od kogoś,nie od firmy.
          Szczerze to zadecyduje ta rozmowa co dalej,choc czyjś post ostudził nieco me
          zapały(ze średnio 3mce praca)...jesli dostanę to chciałabym dłużej.
          • Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 10:02
            Bylas juz na tescie a nie znasz jeszcze stawki??
            Boze, skad sie biora tacy ludzie jak ty??
            Najpierw pyta sie o stawke, a pozniej, ewentualnie jak ci stawka odpowiada-
            poswiecasz czas na testy i inne rozmowy.
            Wyobraz sobie, ze zrobilas juz 2 testy, przeszlas 2 rozmowy, zajelo ci to ok 5
            h razem i nagle dowiadujesz sie, ze oferuja ci 650 zl netto. Albo oferuja
            warunki, ktore absolutnie ci nie odpowiadaja.
            Ludzie myslcie troche, to nie boli!!
            • Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 07.06.07, 11:04
              z kosmosu sie biorą,wiesz?
              Niestety często tak jest,ze najpierw przechodzisz szereg rozmów,testów a na
              samym koncu dochodzą do sedna sprawy.
              Taka jest rzeczywistość.Poza tym na teście było nas x ludzi-nie ja sama.Teraz
              będę miała szansę o spytanie się o wynagrodzenie.A TObie,zyczę byś dalej
              reprezentowała(ał)taką postawę-więcej takich ludzi!!!
              AAA -jeszcze Cie zaskoczę-myślę.I myślę,ze nie masz jeszcze doświadczenia w
              szukaniu pracy.
              • Gość: odzwierciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 20:15
                Ja myslalam ze NA pierwszej rozmowie, pracodawca zawsze mowi co moze
                zaoferowac, na czym polega praca, dane stanowisko i za ile :) Ja jeszcze sie
                nie spotkalam z tym ze nie mowia i jestem mocno zdziwiona. I nie spotkalam sie
                jeszcze by pracodawca nie zadal pytania w stylu "Czy ma Pani/Pan jakies
                pytania?".
                Pokatnie sie dowiedzialam ze w mBanku daja umowe zlecenie lub/i umowe o prace
                na 1/2 etatu i jak dobrze przypnie sie pasa to mozna dostac prowizje od "dobrze
                wykonanej pracy", i jak sie bedzie mialo slaby miesiac to i slaba wyplate ;)
                Wyplata to glownie te prowizje.
                Powodzenia.
                • Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 07.06.07, 20:42
                  dzieki.We wtorek będę znała już szczegóły
                • Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 07.06.07, 21:02
                  1wsze spotkanie to był test komp nie rozmowa,dlatego nie podawano nam info o
                  pensji-jedynie o umowie i w jakim systemie jest praca.
                  • Gość: poloko Re: praca w mbanku IP: 87.204.12.* 08.06.07, 09:17
                    to jaka umowa i jaki system pracy?
                  • Gość: odziwerciedlenie Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:55
                    Lena, i jak praca, jak warunki ?
              • Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:25
                > AAA -jeszcze Cie zaskoczę-myślę.I myślę,ze nie masz jeszcze doświadczenia w
                > szukaniu pracy.

Aaaa-mysle ze cie zaskocze dziecko.
                Mam 30 lat i duze doswidczenie w szukaniu pracy.
                Za to ty jestes jeszcze glupia koza, ktora straci kilka godzin na 4 etapy
                rozmow po czym dowie sie, ze to wszystko za 930 brutto :]
                • Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:10
                  a może umieściła w LM minimalną kwotę za jaką chce podjąć pracę?
                  • Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:12
                    a ty co? adwokat?
                    lol
                  • Gość: . Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:21
                    Polecam dla twojego dobra troche lektury doksztalcajacej nt jak pisac LM.
                    cv.pracanowo.pl/list_motywacyjnywzory.php
                    Ze szczegolnym naciskiem na slowa: Kwestie finansową zostaw na rozmowę
                    kwalifikacyjną.

I zapamietaj: w liscie motywacyjnym nie pisze sie o oczekiwanych zarobkach.

pozdrawiam
                    bez odbioru
                    • Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:39
                      Czyżbyś nie słyszał o nowej tendencji umieszczania kwoty w dokumentach
                      aplikacyjnych?
                      Skoro pracodawcy nie chcą podawać wynagrodzeń w ogłoszeniach, to kandydaci muszą
                      jakoś sie bronić przed zapraszaniem na rozmowę gdzie ofertowe jest "atrakcje
                      wynagrodzenie" 986 zł brutto.

P.S
                      Jest wiele kanonów pisanie CV i LM.

• Gość: lena Re: praca w mbanku IP: *.net.euron.pl 10.06.07, 07:14
                  widać jaka dorosła(sły jesteś).
                  Nic tylko obrażać potrafisz.
      • Gość: ilka Re: praca w mbanku IP: 212.160.172.* 30.08.07, 12:15
        lena, i jak zakończyły się Twoje rozmowy w mbanku?
        • Gość: michał Re: praca w mbanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 12:21
          właśnie:)
          piszecie i pytacie się pracuje w firmie x a jak zostajecie pracownikami to nie
          piszecie jak się pracuje.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka