magiip 20.08.07, 17:57 czy jest praca,której nigdy w życiu nie podjęlibyście się?nawet w sytuacji-brak kasy na chleb,rachunki itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hałabała Re: jaka praca hańbi? IP: *.chello.pl 20.08.07, 18:24 ja np nigdy ale to przenigdy nie będę pracował w ZUS-ie, NFZ, US itp kiedyś szukałem pracy i nawet miałem propozycję pracy w tych instytucjach, ale odmówiłem - co prawda głodem wtedy nie przymierałem i nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było, więc w sytuacji podbramkowej nie byłem, ale odmówiłem i nie mam zamiaru tam pracować wg mnie te instytucje są od gnębienia i żebrania(czyli po nowemu od pisania wniosków o wsparcie) i mam obrzydzenie do tego rodzaju tworów Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: jaka praca hańbi? 20.08.07, 21:09 Ja nigdy na pewno nie sprzedałabym się za pieniądze Brzydzę się tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysz Re: jaka praca hańbi? IP: *.chello.pl 21.08.07, 07:57 nie zostałabym akwizytorem, ani osobą pozyskującą klientów - np. agent ubezpieczeniowy. Nie dlatego, że to hańbi, ale dlatego, że tego nie potrafię i byłaby tylko strata czasu, a w przypadku tego drugiego pieniędzy, gdyż agent sam musi zapłacić za szkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojto123 Re: jaka praca hańbi? IP: *.chello.pl 20.09.07, 13:19 Najpierw dowiedz się czy rzeczywiście za szkolenie trzeba samemu płacić czy płaci firma.Najwidoczniej tego nie zrobiła(e)ś i posługujesz się jakimiś usłyszanymi plotkami.Ja byłem w 3 takich firmach i za szkolenie płaci firma.Nie wprowadzaj innych w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
allegretta Re: jaka praca hańbi? 21.08.07, 09:35 Ja bym nigdy nie zostala politykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggie Re: jaka praca hańbi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:59 Prostytucja, kradzież, agent ubezpieczeniowy - to ostatnie nie hańbi bynajmniej jako praca, ale nie zarobiłabym ani gorosza. Odpowiedz Link Zgłoś
spacecoyote Re: jaka praca hańbi? 21.08.07, 15:58 Kontroler biletow, AKA kanar. W zasadzie nie ma w tym zawodzie nic zlego, ale w Polsce juz tak jest, ze od razu wiadomo - gbur, cham, lapowkarz zerujacy na bledach niedowidzacych starszych babc czy 11-latkow, ktorzy zapomnieli legitymacji szkolnej, a bojacy sie konfrontacji z kims wiekszych gabarytow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: jaka praca hańbi? IP: *.kalisz.mm.pl 21.08.07, 18:07 JA zawsze mwoilam, ze w zyciu nie bede pracowac na aksie w supermarkecie czy w spozywczaku, nigdy nie bede "sprzataczka", nie bede roznosci na ulicy ulotek, nie bede "akwizytorem" (nie ebde chodzic po mieszkanaich czy ulicy i szukac naiwnych klientow). I teraz co? jako studentka sprzatam w szkole jezykowej 4 razy w tygodniu po 3 godz. Chodze tam arzemz kolezanka, Na "kase" natomiast nie pojde! i mam nadzieje,z e moja sytuacja materialna nigdy mnie do tego nie zmusi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: jaka praca hańbi? IP: *.rad.vectranet.pl 21.08.07, 18:27 ja też mówiłam,że nigdy nie będę sprzątaczką.okazało się jednak,że jak nie ma co dać dziecku jeść to i sprzątać można. z czasem się przyzwyczaiłam i teraz nie zamierzam rezygnować(mam niestety tylko średnie wykształcenie i nie myślę już o czymś więcej).warunki pracy,płacy i socjalne są bardzo dobre,mam dużo czasu dla dzieci i ogólnie nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: jaka praca hańbi? IP: *.kalisz.mm.pl 21.08.07, 18:50 :) ja kokosow nie zarobie ale wiadomo - poku studiuje to mi wystacza, mam na ksero, na ksiazki, na bilet do kina czy wyjscie do pubu. Mimi iz bardzo sie obawialam w pracy nikt mna nie pogardza, nie smieje sie ze mnie. Szefostwo tez mile. A praca wcale nie taka meczaca:) Odpowiedz Link Zgłoś
thelma3333 Re: jaka praca hańbi? 25.08.07, 13:18 żadna praca, jeśli jest uczciwa i jest pracą nie hańbi >czy jest praca,której nigdy w życiu nie podjęlibyście się?nawet w > sytuacji-brak kasy na chleb,rachunki itp?> to nie ma nic wspólnego z "hańbą" - może się po prostu nie opłacać (wynagrodzenie za niskie, dojazdy kosztują, itp itd - zwykła kalkulacja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturek Re: jaka praca hańbi? IP: *.chello.pl 25.08.07, 17:39 durne pytanie!praca nie hańbi.hańbi wyzysk pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cz/ Praca jednak hańbi IP: *.ilabs.pl 26.08.07, 09:14 Hańbi wykonywanie pracy ponizej kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambek A co to jest ten wyzysk? IP: *.chello.pl 26.08.07, 12:19 bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anti Policjant, urzędas, polityk IP: 80.48.227.* 02.09.07, 12:44 żyją z naszych podatków ale nic pożytecznego nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: jaka praca hańbi? IP: *.lodz.msk.pl 04.09.07, 14:34 > czy jest praca,której nigdy w życiu nie podjęlibyście się?nawet w > sytuacji-brak kasy na chleb,rachunki itp? Poseł PiS albo Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: jaka praca hańbi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:58 Każda, w tórej świadome oszustwo przekłada się na zysk finansowy: - akwizytorzy np. tele2 (podpisujący umowy w imieniu nieświadomych tego staruszek) - telemarketerzy, zawierający umowy przez tel (nieinformujący o kluczowych sprawach, tzn niby informują, ale w taki sposób, że klient nie jest w stanie zorientować się o co chodzi) - "wolontariusze", sprzedający "cegiełki" na biedne dzieci w imieniu firm reklamowo-handlowych" - pracownicy niezrzeszonych "agencji nieruchomości", które pobierają wysokie opłaty za przekazanie kilku, często nieaktualnych adresów - sprzedawcy perfum na ulicy, wciskający kity o specjalnych "promocjach" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lear wyzyskiwacz, żebrak, prostytutka 07.09.07, 19:52 czyli dla ułatwienia niektóre z nazwy ZUS, NFZ, Agencje i Urzędy do pisanie wniosków o wsparcie, Urząd Skarbowy, Ministerstwo Finansów, CBA, Policja Skarbowa, PIP, Związki Zawodowe, urząd kontroli drogowej Odpowiedz Link Zgłoś
neila79 Re: jaka praca hańbi? 20.09.07, 19:12 Praca w jakimkolwiek biurze, w sklepie i nie oddałabym sieza pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.ibeeeriaa Re: jaka praca hańbi? 20.09.07, 19:50 każda ciężka, praca ma być lekka łatwa i przyjemna hańbą jest że ludziom każą się wysilać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: jaka praca hańbi? IP: 62.87.236.* 21.09.07, 18:44 Praca w Rzadzie .Po tym co tam sie dzieje nie pasi mnie to .Poza tym komornik ,agent ,domokrazca . Odpowiedz Link Zgłoś