Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

AIG czy Provident

IP: *.chello.pl 15.11.07, 16:53
    Hej. Mam 2 oferty pracy z AIG Bank Polska na kierownika oddzialu i z Providenta na kierownika ds rozwoju. Co wybrac? Warunki placowe podobne chcoc podstawa jest wyzsza w AIG , w providencie dodatkowa jest auto.
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: AIG czy Provident 15.11.07, 18:38
        Jak juz ktos wspomnial przy okazji dyskusji o Providencie- bedziesz robil jako
        lichwiarz na menlinach, bo watpliwe czy sobie trwaly zespol stworzysz. Do tego
        celu (chodzenia po melinach) najlepszy bedzie samochod opancerzony.
        • Gość: Will Re: AIG czy Provident IP: *.chello.pl 15.11.07, 19:56
          Hee he Yarisy chyba pancerne nie sa. Podobno az tak zle nie jest, wiele zalezy ponoc od tzw AM-ow.
          • Gość: kika Re: AIG czy Provident IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 10:30
            ja to bym się wstydziła nawet jeździć tym samochodem z Prowidenta.
            Nad tą lichwiarską firmą ani minuty bym sie nie zastanawiała.
            • Gość: Root Re: AIG czy Provident IP: *.chello.pl 16.11.07, 17:23
              Lichwa ale wszystko uczciwie pokazuje. Nie masz drobnego druczku na 8 stronie umowy. Zasady sa jasne - chcesz bierzesz, nie chcesz - nie bierzesz. No i zawsze mozesz do 10 dni zwrocic.
      • lubuszak Re: AIG czy Provident 16.11.07, 19:33
        Hej, pracowałem na tym stanowisku w Provident. Praca- nienormowany
        czas, spedzasz wiekszość czasu w yarisie. Telefon służbowy to
        udreka, dzwonia przedstawiciele, dzwoni szef. Nie możeswz wyłaczyc.
        Gdybym był na Twoim miejscu wybrałbym AIG. Pracujesz od do. Zamykasz
        biuro czy punkt/oddział i masz wolne. A w mojej poprzedniej firmie
        to i w wekendy masa telefonów. Fakt- szkolenia mają super, płaca tez
        nie najgorsza. Ale decyzja należy do Ciebie ;)
        Powodzenia i dobrego wyboru!
        • Gość: KIKA Re: AIG czy Provident IP: *.star.net.pl 17.11.07, 11:48
          A ja szczerze nie polecam Aig...kilka miesięcy temu się z tego
          ,,kołchozu''zwolniłam. Ani szkoleń nie mają wystarczająco dobrych gdyż
          wszystkiego musisz się uczyć sama na swoich błędach, są straszliwe naciski na
          plany - a plany są bardzo wysokie(jeśli starasz się o pracę w dużym mieście to
          może ci się uda je czasami robić, ale jeśli nie to będziesz miała
          kłopoty),przełożeni z wyższej półki są bezwzględni...I wcale się nie pracuje
          od...do tylko czasem po 12-ście godzin i oczywiście zapomnij o służbowym
          samochodzie, wszystkie sprawy związane z pracą załatwiasz po godzinach i swoim
          prywatnym samochodzikiem (i nikt ci nie zwróci kasy za paliwo);-(((
          Bardzo szczerze odradzam, ale naturalnie zrobisz jak uważasz...powodzenia
          • Gość: Titus Re: AIG czy Provident IP: *.chello.pl 17.11.07, 12:53
            Az tak zle? Kurcze a na rozmowie byli spoko ludzie, normalna gadka bez glupich pytan,rzeczowa i konkretna rozmowa.
            • Gość: KIKA Re: AIG czy Provident IP: *.star.net.pl 17.11.07, 13:32
              Cóż... spróbuj,ale moim zdaniem szkoda marnować czas, nawet imprezy integracyjne
              są do d...(w naszym regionie, a w innych też nie było lepiej)Na początku tego
              roku ,,zwiało''z Aig mnóstwo pracowników, nie zależnie od stanowiska(gó..ana
              praca za strasznie marne pieniądze i gigantyczny stres-jeśli to lubisz,to cóż...
              A tak na marginesie idąc do byle jakiego innego banku na to stanowisko
              dostaniesz stawkę podstawową o wiele wyższą, oczywiście + premia;-)))
              Masz beznadziejny wybór, ale wierzę że podejmiesz właściwą decyzję...powodzenia
              • Gość: Titus Re: AIG czy Provident IP: *.chello.pl 18.11.07, 14:49
                W jakim regionie pracowalas i na jakim stanowisku?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka