Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca tymczasowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 14:37
    Dostałam propozycję pracy. Stawka godzinna mała, ale jest to szansa na zdobycie nowego doświadczenia.
    Tylko niestety albo stety zatrudniona byłabym jako pracownik tymczasowy. A umowy są podpisywane co dwa tygodnie!
    Trochę mnie martwi to, że dwa razy w miesiącu będę miała stresa czy nadal mam pracę czy nie?
    Znacie jakieś plusy pracy w ten sposób? Szukam plusów, żeby przyćmiły mi ten ciągły stres :/
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: praca tymczasowa 14.01.08, 15:03
        Bedziesz bardziej zmotywowana do stalej, niezakloconej pracy. Twoj pracodawca
        zaoszczedzi na Tobie w razie choroby- nie przedluzy umowy. Miecz wiszacy nad
        glowa zmusi Cie do ciaglego wysilku. Ku chwale ojczyzny!
        • Gość: mimi Re: praca tymczasowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:44
          no to chyba w takich warunkach nie da się pracować?!
          • Gość: bruce lee alleluja Re: praca tymczasowa IP: *.chello.pl 14.01.08, 22:56
            da sie, da - wszystko sie da gdy dzieci jesc wolaja itd.
            nie zalamuj sie - nie ty pierwsza i nie ostatnia, zatrudnianie tymczasowe w polszy naszej niedopracowane prawnie i masa naduzyc i wykorzystywania z tym zwiazanych jest ale lepszy rydz niz nic - doswiadczenie zdobedziesz.
            stresu ciaglego podpisywania umow nie unikniesz - jak masz cos lepszego to idz tam, jak nie to tez nie panikuj -jak bedziesz w miare w porzo to cie beda trzymac :))
            glowa do gory i mysl optymistycznie i nie martw sie na zapas :D
      • snajper55 Re: praca tymczasowa 15.01.08, 02:06
        Gość portalu: mimi napisał(a):

> Znacie jakieś plusy pracy w ten sposób?

Możesz w ciągu 2 tygodni rzucić tę robotę. ;)

S.
      • ewa.kawecka Re: praca tymczasowa 22.11.14, 22:07
        Witam,
        na pewno plus, o którym Pani pisze - zdobycie nowego doświadczenia - ważne przy poszukiwaniu nowej pracy, już na normalnych warunkach - więc warto pracować i maksymalnie dużo uczyć się (oczywiście w przypadku braku kontofert), jednocześnie po 6-12 miesiącach (w zależności od rodzaju pracy) szukając nowego zatrudnienia. Dobrze też pamiętać, że minus działa w drugą stronę - może Pani szybko i bez zbędnych formalności zrezygnować z tej pracy.
        Wszystkiego dobrego,
        Ewa Kawecka
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka