Gość: merlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 22:11 Witam Czy ktoś wie czy we Wrocławiu są studia podyplomowe z audytu energetycznego? Szukałem i znalazłem tylko coś w Gliwicach. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bz Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: 77.223.230.* 21.01.08, 00:14 Ja też szukam, chyba na razie nie ma. Faktycznie KAPE robi kursy z tego tematu, w W-wie, Gdańsku, w Rudach koło Gliwic. Też wolałabym studia podyplomowe z tego tematu. A proszę napisz, gdzie konkretnie te studia w Gliwicach? Będę szukała w necie, może są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:50 tutaj coś znalazłem: studium.egie.pl/ tylko niestety przyjmuja tych po studiach technicznych i ekonomicznych, a ja takich nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: 77.223.230.* 21.01.08, 16:29 A ja właśnie mam budowlane, tylko czytałam na stronie KAPE, że uzyskanie zawodu audytora można będzie uzyskać albo dzięki kursom albo studiom podyplomowym. Znaczy to chyba, że studia to zdobycie nowego zawodu, a kurs właśnie dla zawodów technicznych i architektów. To było zawarte w Traktacie unijnym, który jest na ich stronie (KAPE)do przeczytania.Dzwoniłam do nich, ale na razie nikt nie potrafi mi powiedzieć o konkretnych wymaganiach co do uzyskania certyfikatu audytora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 21:30 może za rok te studia podyplomowe zrobią się powszechniejsze i może nie tylko ze studiami technicznymi czy ekonomicznymi będą przyjmować? zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: 77.223.230.* 22.01.08, 22:53 Dzwoniłam na Politechnikę Śląską, tam są studia podyplomowe na wydziale elektrycznym, (strona internetowa która ty podałeś), powiedziano mi że na te studia przyjmuja WSZYSTKICH PO RóżNYCH STUDIACH, A WIADOMOśCI NA TEJ STRONIE INTERNETOWEJ są nieaktualne, bo nie wiedzieli wtedy, jakie będa wymagania. Są osoby nawet po AWF. Studia trwają 2 semestry, po wspólnych wykładach dziela się na specjalizacje. Najpopularniejszą jest audyt energetyczny. Maja wielu studentów podyplomowych, którym dofinansowuje Urząd Pracy te studia.Nowa edycja rozpocznie się w październiku. Tel. 032- 237-14-86 Wydz. Elektr. Politechniki Śl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: 77.223.230.* 22.01.08, 22:55 Aha, a architekci, inżynierowie budowlani i instalatorzy moga skończyć tylko kurs (ok. 50 godz.)i starac się o certyfikat państwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 23:27 "przyjmuja WSZYSTKICH PO RóżNYCH STUDIACH, A WIADOMOśCI NA TEJ STRONIE INTERNETOWEJ są nieaktualne, bo nie wiedzieli wtedy, jakie będa wymagania. Są osoby nawet po AWF. Studia trwają 2 semestry, po wspólnych wykładach dziela się na specjalizacje. Najpopularniejszą jest audyt energetyczny. Maja wielu studentów podyplomowych" Co Ty piszesz? Przyjmują wszystkich? Mnie akurat interesuje audyt energetyczny (studia podyplomowe),ciekawe czy miałbym szansę na taką specjalizację skoro to jest najpopularniejsza? Jestem akurat po humanistycznych. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: 77.223.230.* 23.01.08, 00:02 Zadzwoń na nr który podałam i zapytaj sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 19:41 Pytałem kogoś kto skończył taki kurs w zeszłym roku i powiedział, że po takim studium nie jest się OCZYWIŚCIE autoryzowanym audytorem, ale ma się skończone coś w stylu kursu audytorskiego, który można odbyć w trybie 3 dniowym np. we Wrocławiu. Tutaj znalazłem stronę z 2006r. www.audyty.wroc.pl/ Z drugiej strony jakoś nie wierzę, że taki kurs przygotuje mnie tak samo dobrze jak studium przez rok. Ten kurs chyba bardziej pasuje dla osób, które już jakieś pojęcie o tym mają. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: 77.223.231.* 24.01.08, 00:00 Kurs powinien być tygodniowy, ale uprawnienia państwowe aby byc audytorem zdaje się w Warszawie, polega to na zrobieniu audytu konkretnego budynku. Kurs jest tylko dla architektów i inż. budowlanych, dla pozostałych studia podyplomowe, bo muszą uczyć sie od podstaw dokumentacji budowlanych i fizyki budowli, co np. dla mnie nie stanowi problemu. Zadzwoń pod ten nr, który podałam, osoby tam pracujące są zorientowane w tych tematach, ja tam dzwoniłam. Dzwoniłam też do firmy w W-wie, która prowadzi takie kursy w W-wie i w oddziałach w Polsce, m.in. w Rudach koło Gliwic. Kurs trwa 54 godz. Studia podyplomowe 2 semestry, z tym że ich tematyka jest szersza, a specjalizacje trzy, m.in. audytor energetyczny.. Wpisz w google ,,audytor energetyczny" i poszukaj na stronach KAPE tj. Krajowa Agencja Poszanowania Energii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia85 Re: audyt energetyczny-Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.08, 23:15 www.cku.pwr.wroc.pl/html/studia_2008/info_Efekt_energ.html Odpowiedz Link Zgłoś