kxiadz 04.02.08, 19:34 Jakies opinie,sugestie co do w/w firmy?Zostalem zaproszony na rozmowe o prace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Primo Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 19:51 jako kto masz tam pracowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
kxiadz Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s 04.02.08, 20:10 Jako "konserwator podlog plaskich" :), powiedzmy ze nic specjalnego;). A czy to wazne,o jakie stanowisko bede sie ubiegac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primo Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:26 no oczywiste jest chyba roznica PH czy tez dyrektor handlowy Odpowiedz Link Zgłoś
kxiadz Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s 04.02.08, 20:54 Primo wiesz cos czy nie?Na temat terranova,wiem ze firma zajmuje sie asortymentem budowlanym,wiec branza prezna,finansowo. Wiec mozna by sie spodziewac dobrych zarobkow?Ale nie ludze sie wiedzac w jakim miejscu usytulowana jest firma tj. park logistyczny prologis gdzie owe miejsce ma juz zla opinie i slynie z wyzysku-czyt.: najnizszych plac. Odpowiedz Link Zgłoś
kxiadz Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s 11.02.08, 11:52 Moze jednak ktos cos wie o zarobkach?Czy warto sie ta firma interesowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s IP: *.domainunused.net 12.02.08, 19:50 Żadna firma w Prologis nie płaci dobrze, to obóz pracy. Zależy oczywiście od posady, kierownicy zarabiają dobrze (ale mniej niż gdzie indziej), magazynierzy z papierami na wózek zarabiają nędznie (1000), a pracownicy fizyczni to totalna żenada i padaka, poniżej minimalnej krajowej i kantowanie z nadgodzinami. Idź z nudów na rozmowę ale nie spodziewaj się cudów. Odpowiedz Link Zgłoś
kxiadz Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s 12.02.08, 22:08 Juz bylem na rozmowie(spoko rozmowa) ale widzac twoj wpis,domyslam sie ze to by bylo na tyle poniewaz: Przedstawilem swoja osobe,tj co potrafie i czego oczekuje a wiec: powiedzialem ze jesli szuka pelnowartosciowego,doswiadczonego pracownika to za mniej jak 1600(co to dzis jest tysiac szescset zlotych!@!!! :O) netto nie ma co do mnie dwodzic;) PS Pawel bedac pol roku temu na rozmowie w Kuehne + Nagel zapropnowal mi najpierw 1600 brutto a pod koniec rozmowy 1800 brutto powiedzialem ze wszystko ladnie,sumy "duze" ale nie interesuja mnie brutto gdzie przeciez prawie 1/3 to podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Czemu chcesz pracować za tak małe pieniądze? IP: *.stk.vectranet.pl 13.02.08, 08:46 Kxiadz, zgadzasz się pracować za 1600 netto? Bez obrazy ale tacy jak Ty zaniżają stawki proponowane przez firmy. Choc ja byłem na dwóch rozmowach w firmach budowlanych, podawałem kwoty min. 4000 zł brutto podstawy, takie kwoty są proponowane przez firmy. Więc po co mówić 1600? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kxiadz Re: Czemu chcesz pracować za tak małe pieniądze? 13.02.08, 11:54 Bo po 1 albo mieszkam w jakims popie$$$nym regionie(Slask) albo jestem trendowaty albo mam pecha. Te 1600 netto to za stanowisko koordynator magazynu/operatora wozka widlowego/,wiem ze w rejonie Tych to min.,ale w okolicach Katowic to maximum :O? Sam kiedys bedac na rozmowie za kierownika,proponujac ze oczekuje min 2000zl netto,osoba przeprowadzajac rozmowe to jakby nie opracia krzesla normalnie by spadla...z wrazenia. Powiem ci tak: jest masa glambow dla ktorych "tysiak" to szczyt marzen(obserwacje w obecnym zakladzie)o nic nie walcza, o nic nie prosza,chodza jak zegarki:/ a kierownictwo tylko szydzą z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Czemu chcesz pracować za tak małe pieniądze? IP: *.stk.vectranet.pl 13.02.08, 12:35 Ok, jako operator wózka to może takie pensje są. Myślałem,że jako PH w firmie z branży budowlanej tyle powidziałeś. Ja mam ponad 10-cio letnie doświadczenie i póki co nie schodzę z pułapu 4tys. brutto postawy. Mam nadzieję,że życie nie zweryfikuje moich oczekiwań. Stac mnie na to aby nie pracować nawet kilka miesięcy, myślę że w tym czasie znajdę coś co będzie mi pasować, finansowo też. Aha, mieszkam również na Górnym Śląsku, nie uważam że ten region płacowo jest zły. Jesteśmy na drugim miejscu, po Warszawie oczywiście. Pamiętaj o tym rozmawiając nt. płacy:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PH Re: Firma["Terranova"]Chorzów-Prologi s IP: *.toya.net.pl 12.02.08, 20:42 Jeśli chodzi o Terranova-Weber to polecam. Mój znajomy tam pracuje i chwali. Branża budowlana - tynki, docieplenia, farby. Są mocni na tym rynku. Polecam. Aha zarobki powyżej średniej krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś