Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię

IP: 213.230.155.* 06.02.08, 17:35
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • bigstrand Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię 06.02.08, 19:43
        Piotr jeszcze egzaminu nie zdal ale juz dowiedzielismy sie ze polscy ratownicy podbijaja Irlandie, pasmo sukcesow kompletuje wczorajsza informacja ze polski spiewak odpadl z ilrandzkiego Idola w pierwszej rundzie podbijajac irlandzki rynek muzyczny i dozgonnie zyskujac status gwiazdy. A co przyniesie jutro?
        Aha no i Piotr ma zadre w sercu ze zaden z Polakow ktorych poznal w IE nie udzielil mu kredytu i nie przyjal do pracy. Gdyby tak sie stalo sukces Piotra bylby przeciez umniejszony, a tak kariera od bezrobotnego imigranta do pracownika pogotowia!
        Sukces na jutro:
        Krzysztof N. udzielil Pawlowi Z. kredytu. Wniosek: Poslkie uslugi bankowe podbijaja Irlandie! Gazeto do dziela!
        • Gość: ilona Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: 86.163.172.* 12.02.08, 17:37
          Rzeczywiscie marudzi strasznie i narzeka na rodakow. Ciekawe jak
          mogliby mu pomoc??? Ja niedawno "przygarnelam" kobiete do siebie,
          ktora poznalm na gg i...nigdy wiecej. Obca osoba, ktora caly czas
          narzekala jak jej zle w Polsce itd, miala pieniadze , ale nie
          kwapila sie z kupowaniem zywnosci i po tygodniu znalazlam jej prace
          i mieszkanie bardzo tanie. Nie odezwala sie do mnei,ale slyszalam od
          znajomych,ze narzekala,ze praca kiepska itd..
          • Gość: Aga Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.piaseczno.robbo.pl 15.02.08, 10:17
            Nie dalej jak miesiąc temu, widziałam się ze znajomymi, ktorzy od 5 lat siedzą
            na wyspach. Stanęli już na własnych nogach, ale niestety potwierdzają opinię o
            rodakach. Na "dzień dobry" nasi ich okradli, inni rodacy wystawili do wiatru,
            więc tak naprawdę wszystko zawdzięczają sobie i przestali być ufni w stosunku do
            przybyszów z Polski.
            Z jednej strony współczuję przyzwoitym rodakom którzy trafiają na takie łajzy, a
            z drugiej strony cieszę się ,że sporo tego "tałatajstwa" wyjechało z Polski.
        • Gość: Iwona Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: 86.163.172.* 12.02.08, 17:43
          Swietnie napisane, mam juz po dziurki w nosie tych artykulow jak to
          Polacy sobie swietnie radza. Paramedic i tyle a ma poczucie
          wielkosci i zal do Polski chyba, przeciez nie pracuje w Afryce z
          dziecmi chorymi na Aids. Nie weim jak w Irandii, ale w Anglii to
          huligani obrzucaja karetki i wozy strazackie czym sie tylko da...
          • Gość: ff Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.08, 10:49
            a ja mam kilku znajomych 'paramedyków' w irlandii, gdzie pracują w zawodzie.
            niektórzy przed legalizacją inni już po. Ten pan to chyba nie tylko zieloną
            wyspę oglądał ale też zieloną trawkę (nota bene w polsce ciężko o
            super-trzeźwego sanitariusza w pracy przez cały rok). Kolorki kolorkami, ale
            kolorowo nie jest. Przykro mi, że ma takich znajomych, co piszą, że pomogą a w
            gruncie rzeczy nie pomagają. Znajomych się wybiera i tyle. A pretensje może mieć
            do siebie, że życie jest brutalne i nie daje kokosów na tacy.
      • Gość: spike ignorant IP: 80.51.166.* 12.02.08, 16:20
        "wiadomo jak lekarze pracuja", ale kretynie to ja jako szef zespołu biore
        odpowiedzialnosc za nas wszystkich, robisz co do ciebie nalezy i koniec a ew
        konsekwencje ponosi lekarz...zastanów sie co mowisz
        • Gość: iwona Re: ignorant IP: 86.163.172.* 12.02.08, 17:50
          Niech sie pan nie przejmuje idiota, ktory nie dostal sie na medycyne
          i ma pewnie zal do lekarzy...pozatym ma zal do rodakow, do ktorych
          pojechal i u ktorych mieszkal pewnie jakis czas, nieladnie...
          • Gość: gosc Re: ignorant IP: *.data.3.dk 12.02.08, 22:13
            Przykład miasta Lodzi dobitnie pokazuje, ze odpowiedzialność bierze TYLKO
            lekarz. Ratownik sadzony za zabójstwo, dochtor za nieudzielenie pomocy :-D
        • Gość: sinner Re: ignorant IP: *.range86-146.btcentralplus.com 13.02.08, 00:16
          Lekarz :) mamy wspanialych lekarzy w zespolach ratunkowych, pozdrawiam starego
          ginekologa debila z torunia i ciotke (ratownicy z torunia znaja te
          indywidualnosci), mam nadzieje, ze oni sami nie otrzymaja takiej pomocy, jaka
          udzielaja... Pozdrawiam kolege z wysp, powodzenia, trzymam kciuki...
        • Gość: ms Re: ignorant IP: 109.243.88.* 14.09.10, 17:38
          kretynie! ty? odpowiedzialność? na jakim zespole? kto powiedział, że kierownikiem zespołu może być tylko lekarz? odpowiedzialność... jak siedzisz przed komputerem w domu i nikt Cię nie widzi, a w karetce jak coś się dzieje to osrany po uszy.
      • Gość: gosc praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 16:31
        Powodzenia i wszystkiego najlpeszego;niech sie Pan nie przejmuje dziwnymi
        komentarzami;zazdroszcza sukcesu, typowo polskie podejscie:) zycze wytrwalosci!!!
        • Gość: ka-ma Re: praca IP: *.rzeszow.mm.pl 12.02.08, 18:27
          Powodzenia. Ważne, że Pan działa a nie czeka, że samo spadnie z nieba.
          A Irlandczycy, to życzliwi ludzie. Wiem coś o tym, moja córka tam pracuje. W
          ważnych dla niej chwilach, nie pytali czy potrzebuje pomocy, tylko załatwiali za
          nią sprawy, kupili za własne pieniądze bilet do kraju (rozliczali sie później)i
          cały czas byli z nią w kontakcie, pytając o sytuację i radząc, żeby bez względu
          na to ,że kończy jej się urlop pozostała tak długo jak będzie trzeba. Córka
          pracuje też jak pan w wyuczonym zawodzie (jest architektem), pracę załatwiła
          sobie sama, zaczynając już w kraju. Nie musiała liczyć na niczyją pomoc. I
          pojechała tam, nie dlatego, że musiała z uwagi na brak pracy tutaj. Pojechała
          tam, bo Irlandia to jej miłość od wielu, wielu lat i zawsze mówiła, że w
          przyszłości (tzn. na emeryturze) będzie mieszkać w Irlandii. Stało się inaczej,
          pojechała w miesiąc po obronie dyplomu i będzie wracać w niedługim czasie.
          Życzę Panu powodzenia, bez względu na tych wszystkich zawistników wokół. Nie
          tylko na lekarzach spoczywa odpowiedzialność za to co się dzieje przy udzielaniu
          pomocy ludziom chorym. Pańskie czynności i obowiązki są tak samo ważne. Każdy
          powinien robić to, co do niego należy,jak najlepiej potrafi. Wierzę że się panu
          uda, bo najzwyczajniej w świecie Panu się chce.
          Jeszcze raz powodzenia.
      • Gość: tyż emigrant w IE ludzie maja gdzies karetki IP: 57.66.65.* 12.02.08, 17:21
        Paramedyk pewnie faktycznie ma uznanie, ale na karetki to w Irlandii nikt nie
        zwraca uwagi, nikt nie ustepuje miejsca i nie zjezdza z drogi co jest normalne w
        Polsce, wiec chyba sie panu Piotrowi cos wydaje.
      • kararepa Ciagle cos podbijamy lub zadziwiamy swiat wg GW. 12.02.08, 17:39
        Tak bardzo potrzebujemy jakiegokolwiek sukcesu, ze
        GW zaczyna trzepac piane.
      • Gość: lekarz Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.c152.petrotel.pl 12.02.08, 18:40
        na temat waszych kompetencji wypowiem sie tak pakujecie wszystko do karetki co
        nie ucieknie i wieziecie na sor a decyzje podejmuja lekarze nawet bol paluszka
        • Gość: Firek Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 19:22
          A lekarz podejmuje decyzję,albo umrze, albo bedzie żył.
        • Gość: gosc Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.data.3.dk 12.02.08, 22:21
          A wyście dochtor wszystko leczyli na miejscu. Niektórzy to nawet przeżyli.
        • Gość: kudlacz Re: Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 22:50
          hahaha zapakowac i na sor...pewnie, ale zanim sie takiego kogos zapakuje do
          karetki to trzeba zrobic mnostwo roznych czynnosci, zeby byl w stanie dojechac
          do tego soru...
          z reszta powoli wchodzi ustawa ze w karetkach beda jezdzili tylko ratownicy, bez
          lekarzy...i bardzo dobrze, bo czasami lekarz bardziej utrudnia niz ulatwia
          prace...niekiedy jest sytuacja ze nawet nie ruszy palcem kiedy trzeba przeniesc
          pacjenta, czy wykonac jakies ciezsze zadanie...to na co komu taki lekarz, ktory
          tylko mowi...?

a co do pana piotra, to bardzo mi sie podoba jego podejscie, pasuje tu
          przyszlowie "umiesz liczyc ? licz na siebie ! niech cie zycie innych je***e " !
          z reszta na jakims tanowisku by nie pracowal w irladnii to zawsze zarobi wiecej
          niz w polsce...proste :]
      • Gość: Kil Polscy ratownicy medyczni podbijają Irlandię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 19:07
        No to już trochę lepiej bo do tej pory podbijały świat tylko polskie sprzątaczki
        i budowlańcy bez znajomości języka.
      • Gość: Jacek Głupota Piotra Nowaka IP: *.ptr.magnet.ie 12.02.08, 19:54
        Jak czytałem ten artykuł to odniosłem wrażenie że Nowak jest
        zawiedziony Polakami. Przyjechał tu i znajomu mu nie pomogli, w
        drugim przypadku jest napisane że pomogł mu ktoś ale oczywiście nie
        rodacy. Człowieku zastanów to może ty jesteś trudny w obejściu i
        wszyscy cię unikają. Ja też mieszkam tu w Irlandii i jestem pod
        wrażeniem jak polacy sobie nawzajem pomagają!!!
        • sw.patryk Re: Głupota Piotra Nowaka 12.02.08, 20:36
          Poczekajmy az ten pan zda egzamin . Ale i potem bedzie
          PARAMEDYKIEM . Tylko i az . Jest ich tu setki. To jest mily zawod ,
          ale bez przesady. Chyba przez milego rodaka przemawiaja kompleksy
          i jednak niestety zawisc. Ale oczywiscie niech dziala. zawsze to
          wieksze kompetencje niz proste zatrudnienie przy kopaniu dolow lub
          przsuwaniu pak w magazynach. Co tez jest praca godna szacunku.
          • Gość: djr Re: Głupota Piotra Nowaka IP: 79.97.85.* 22.06.09, 17:20
            setki paramedyków w irlandii?
            hmmm... a to ciekawe.
            jak naliczysz 50 paramedyków w dublinie to zaczne w ciebie wiezyc jak w Boga.
            owszem jest tu duzo ratowników ale na poziomie EMT. paramedyków w kraju jest
            kilkudziesieciu a zaawansowanych paramedykow zaledwie kilku lub kiulkunastu.
            poczytaj dowiedz sie i pisz bzdury...
        • Gość: nick Re: Głupota Piotra Nowaka IP: *.icpnet.pl 12.02.08, 22:50
          Nie wiem co ten pan pierdzielił o braku szacunku w Polsce. Ja jako
          zwykły obywatel szanuje tak samo lekarza jak ratownika, karetkom
          ustepuje zawsze, nawet jak nie jedzie na sygnale. Pewnie sam do
          siebie nie mial szacunku
      • Gość: lolek Polskie gó.. podbija anglię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 02:19
        Czy jak polecę do Londynu i zrobię kupę w ich ubikacji to Gazeta Wyborcza
        napisze, że Polskie gó.. podbija Anglię ? Dziękuje.
      • Gość: lolek Polskie goowno podbija Anglię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 02:20
        Czy jak polecę do Londynu i zrobię kupę w ich ubikacji to Gazeta Wyborcza
        napisze, że Polskie g*wno podbija Anglię ? Dziękuje.
      • Gość: LAIK [...] IP: *.uwoj.gorzow.pl 13.02.08, 08:23
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: caps-lock Re: ratownik? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.08, 10:53
          shifta za długo trzymałeś ;)

zostaw pana, pan sie do egzaminu dobrze nauczy. egzamin jest jak na realia
          prosty, na pewno zda. no i bedzie kolejny cud.

pozdrowka, przyszły lekarz
          • Gość: iwona Re: ratownik? IP: 86.163.172.* 13.02.08, 12:14
            hihi swietnie napisane...Mam wielu znajomych na dobrzych
            stanowiskach w Londynie, ale jakos nikt o nich nie pisze, ze podbili
            Anglie, no ale oni tylko lekarze i informatycy a nie PARAMEDYCY
            hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka