Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

REserved-sprzedawca

IP: *.189.rev.vline.pl 14.02.08, 17:09
    Jakie wynagrodzenie oferuje ta firma na w/w stanowisku,jaki jest
    system pracy godzinowejDzięki za opdowiedzi:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kinga Re: REserved-sprzedawca IP: *.189.rev.vline.pl 15.02.08, 09:02
        Nikt nie wie?
        • Gość: jeje Re: REserved-sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 09:19
          kiedys pracowalam w reserved - 3 lata temu i tylko przez 1 miesiąc - dawali wtedy chyba 4 zl na reke. Moze teraz jest wiecej. Ogolnie w moim sklepie bylo dziwnie, bylo pare fajnych ludzi, a reszta... wyscig szczurow, kto wiecej sprzeda. kazdy latal co 10 minut do komputera zeby zobaczyc ile mu jeszcze zostalo do wyrobienia normy...
          moze lepiej uderz do firmy promod - placa prawie 2 razy wiecej na reke. po okresie probnym masz 50% znizki na wiekszosc ciuszkow :)
          gdybym miala wybierac to na bank promod bym wybrala :)
          • Gość: Kinga Re: REserved-sprzedawca IP: *.189.rev.vline.pl 15.02.08, 09:47
            Dzięki za opdowiedź, ale na rozmowę pójde i zobaczę co zaproponują:)
            • Gość: beat Re: REserved-sprzedawca IP: *.metrolink.pl 15.02.08, 22:46
              cały etat 1076 netto plus premie
          • Gość: ciekawy a skąd wiadomo, kto sprzedał? IP: *.icpnet.pl 15.02.08, 23:25
            Pytam z czystej ciekawości: jeśli przez sprzedawcę rozumiemy osobę kręcącą się
            po sklepie i rozmawiającą z klientami a nie kasjera, który tylko nabija ceny na
            kasę, to komu przypisuje się sprzedaż w przypadku, gdy klient wchodzi do sklepu,
            nie korzysta z pomocy sprzdawcy, wybiera towar, podchodzi do kasy i kupuje??
            • Gość: jeje Re: a skąd wiadomo, kto sprzedał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 23:29
              niektorzy oszukiwali i nabijali na siebie,
              • Gość: ciekawy Re: a skąd wiadomo, kto sprzedał? IP: *.icpnet.pl 15.02.08, 23:32
                A nie dochodzi do scysji? Czy wszyscy akceptują taki stan rzeczy, że kto
                pierwszy sobie nabije, ten lepszy??
                • Gość: zigi Re: a skąd wiadomo, kto sprzedał? IP: *.litnet.osi.pl 29.03.08, 01:06
                  pracuje w jednej z polskich firm odziezowych i u nas prowadzi sie specjalna karteczke ze sprzedaza i myslalem ze to tylko ansz kierownik sobie taki poroniony system wybral a tu dowiaduje sie ze wszyscy tak robia wg mnie jest to chore, a jak opisane w przypadku powyzej to zapisuje sobie osoba ktora akurat jest na kasie
            • Gość: eine.kleine Re: a skąd wiadomo, kto sprzedał? IP: *.domainunused.net 20.02.09, 22:17
              Przez okres (chyba) 3 miesięcy nie możesz być na kasie,
              tylko "doradzasz" - czyli nici z premii.
          • Gość: eli Re: REserved-sprzedawca IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 16:54
            praca w promod!!!!
            Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej- jak się okazało pierwszy etap.
            Trwała 1,5 h , na wstępie film o firmie, potem to już tzw radosna twórczość.
            Nie mam nic przeciwko miłym Paniom które są zmuszone do tego by prowadzić
            rekrutację natomiast cała forma i idea to jakaś jedna wielka pomyłka. Poproszono
            nas o opisanie swoich wad, zalet, najważniejszych dat w życiorysie , oraz celów
            życiowych ( wszystko na forum jak na terapii zajęciowej).Prywatność wywlekana
            przy wszystkich. Potem do odegrania scenki jak to jest się klientem lub
            sprzedawcą. Kolejny etap to próba pójścia na kompromis- podając nam do wyboru
            wycieczkę mieliśmy wspólnie zadecydować gdzie jako zespół jedziemy. Pytam siś co
            to ma być? To jakaś kpina i brak szacunku dla ludzi. Sprawy najważniejsze jak
            zakres obowiązków, płaca, godziny pracy, ubezpieczenie ( dodatki otrzymują w
            pakiecie sprzedawcy wyższej rangii !!!!) można było usłyszeć na końcu w bardzo
            zdawkowej formie. Zarobki to tajemnica poufna firmy- można jedynie wpisać jaką
            sobie dana osoba wyobraża . Jako klientka tego sklepu mogę powiedzieć jedno-
            może i ubrania fajne ,ale obsługa to mit- nikt się klientem nie interesuje (
            panie rozkładają towar, inne rozmawiają o swoich sprawach prywatnych, jeszcze
            inne rozmawiają przez tel ).Byłam w 4 oddziałach tej firmy w Warszawie i jest
            podobnie. Mały sklep, ubrania ściśnięte, bałagan w akcesoriach. Natomiast na
            spotkaniach rekrutacyjnych Panie tworzą mit jakie to profesjonalne osoby tam
            pracują, jak nie starają się być nachalne w stosunku do klienta. Bzdura i
            mamienie ludzi. Nie polecam pracy w tej firmie i odradzam takie rozmowy-szkoda
            czasu.Przypomnę, że to stanowisko sprzedawca ,a na rekrutacji ma się wrażenie
            jakoby praca wymagała najwyższych predyspozycji interpersonalnych. Przecież i
            tak chodzi o jedno- sprzedać i zapomnieć. Pozdrawiam
            • Gość: kowianeczka Re: REserved-sprzedawca IP: *.lodz.msk.pl 18.09.08, 04:51
              Trzeba było wyjść w trakcie tego całego cyrku rekrutacyjnego. Po co robić z siebie pajaca ubiegając się o pracę zwykłego sprzedawcy. Przecież nie ma o co kruszyć kopii.
      • Gość: paul Re: REserved-sprzedawca IP: 81.210.16.* 02.05.08, 20:05
        włąsnie wócilem z rozmowy z RESERVED i jestem zadowolony. Na
        początku przez 2 mieesiace placa mi za godziny czyli 8zł/h. {POtem
        mam stałą pesje + premia + nadgodziny, wiec chyba sie opłaca:)
        • Gość: Mila Re: REserved-sprzedawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 14:15
          W H&M płacą 12zł/h!!!
          • Gość: hello Re: REserved-sprzedawca IP: *.eranet.pl 18.09.08, 10:21
            a Krakowie płacą 52zł/h

za wyrzucanie gnoju ze smoczej jamy,,

a bedziesz miła dla smoko to smok da ci podwyżke
            • yezu Re: REserved-sprzedawca 25.09.08, 18:33
              mam jutro rozmowę i się zastanawiam, czy jest sens walczyć ;].
              mam już niby pracę za 9 zł netto na godzinę w osiedlowym spożywczym, ale na
              sklepie jestem sama, szkolenia nie miałam żadnego, pani szefowa nawet nie wie
              co na jaki vat mam nabijać, wszystko liczę w pamięci + dotowarowywanie na
              bieżąco. zero świadczeń i umowy.

więc:
              jakie stawki na godzinę przy pracy na pół etatu ?
              czy pracuje się po więcej niż 8-10 godzin ?
              jak z płaca za nadgodziny ?
              umowa jest od razu ?

jest szansa, że od ręki mnie przyjmą czy mam czekać na telefon ?
              i czy naprawdę jest tak ciężko ? pracowałam w green wayu przez prawie rok i
              trochę w kfc i trudno mi sobie wyobrazić gorszy zapie**** ...
              • Gość: taka jedna Re: REserved-sprzedawca IP: *.sta.asta-net.com.pl 07.12.08, 06:26
                heh to przyjdz pracowac do reserved, jest zapieprz w kosmos! zaluje ze poszlam
                tam pracowac, placa 5,5 /h i miesiac czasu na umowe zlecenie , i poki co ZERO
                znizek ;-/ I faktem jest to ze wysysaja z ciebie resztki sil
                • Gość: Wrocław/ Magda Re: REserved-sprzedawca IP: *.3s.pl 08.02.09, 23:03
                  powiem tak 1000zł pełen etat ,znizki zerowe mozecie sobie zapomniec
                  o nich czekajcie na wyprzedaz dostaniecie 5marnych kuponow o
                  wartosci 20zł, jesli chodzi o prace wyczerpujaca 2lata to maks
                  człowiek wysiada psychicznie i fizycznie,,,najgorsi sa klienci
                  wyzywajacy cie od idotow bo cos jest zaklipsowane nie tak.....
      • Gość: NIE POLECAM!!! Re: REserved-sprzedawca IP: *.chello.pl 20.02.09, 17:11
        Praca w Reserved to najgorszy wybór w całym moim życiu, mało płacą, zniżki to kupony o wartości 20 zł jeżeli kupisz coś za minimum 50 zl, harujesz jak wół a i tak Ci za to nie podziękują. Premia albo będzie albo nie. Dużo obiecują a mało robią. Aha i złodziej pilnują pracownicy bo jak nie to płacicie za straty, więc odradzam już bym wolała pracować w Biedronce niż w reserved.
        • Gość: racja Re: REserved-sprzedawca IP: *.resetnet.pl 20.02.09, 21:42
          pracuje w lublinie salon 822, po inwentaryzacji wyszlo duzo strat na salone
          pracuje garstka osob przy ogromnym metrazu od 1 lutego do 20 w przymierzalniach
          znalezlismy ok 300 rozwalonych klipsow a oni twierdza ze pracownicy kradna i
          maja zamiar po cichu nas zwolnic tzn cala ekipe, na premie trzeba niesle sie
          napocic za nadgodziny nie placa sciemniaja ze oddadza w nastepnym miesiacu bo
          maja 3 miesieczny okres rozliczeniowy a po 3 miesiacach godziny uciekaja,
          kierownicy regionalni sa zawieszeni w standardach VM i nie dociera do nich ze np
          nie mam na czym powiesic towaru mam sobie nakminic o ile wogole maja wole
          odezwania sie slowem do zwyklego pracownika MASAKRA
      • bercik38 Re: REserved-sprzedawca 20.02.09, 22:03
        A ten rezerwed to taki "wszystko chińskie po 4 zł"?
      • Gość: program tv Re: REserved-sprzedawca IP: 217.153.131.* 29.04.09, 12:47
        Szukam osób chętnych do wystąpienia w programie na temat kulis pracy
        sprzedawcy. Jeśli pracowaliście kiedyś w sklepie odzieżowym,
        obuwniczym, perfumerii i macie ciekawe historie na temat sekretów
        sprzedawców to zapraszam do kontaktu na:

agava_juice@hotmail.com

Jeśli podasz numer telefonu zadzwonię.

• Gość: Lusia Re: REserved-sprzedawca IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.09, 20:27
        Pracowałam w Reserved i szczerze- bardzo źle wspominam prace tam....
        Wynagrodzenie marne, godziny pracy beznadziejne...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka