Gość: ja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 19:12 Wielkie bagno , banda złodziei, a największą zakałą i oszustem na pomorzu jest Pan B.B Odpowiedz Link Zgłoś
miska641 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 26.04.10, 09:40 witaj! Szukamy osób, które podzielą się wiedzą na temat przeprowadzania inwentaryzacji w HDS. Napisz, nawet krótką informację na ten temat i wyślij na adres policji w Lublinie podany przez Anitę. Osoba prowadząca sprawę odezwie się do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooltay Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 82.177.25.* 29.03.10, 20:12 Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php Pozdrawiam P.S. Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców Zarejestruj sie i wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita bardzo pomocny adres dla wszystkich oszukanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 20:47 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁA AJENTKA BARDZO ważny adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 23:06 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. WYSTARCZY KROTKA NOTATKA A KTOŚ Z POLICJI NA PEWNO SIĘ ODEZWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: BARDZO ważny adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 01:05 Oszukani przez HDS??! I takimi hasłami operują ajenci? A co mają powiedzieć pracownicy punktów Relay czy Inmedio? Oszukani przez ajentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: BARDZO ważny adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 01:58 Osobiście znam paru ajentów HDS, którzy płaczą po każdej inwenturze, a wały takie robią, że mózg się lasuje. O co ten płacz pojęcia nie mam, jak ci zabiorą jeden punkt, dadzą ci lepszy (z życia wzięte ;-)) żebyś oddał to coś winien HDS-owi;-), bo jakoś to oddać musisz. To że nowy punkt super prosperował dzięki ekipie, która tam pracowała to mało ważne. Rzuca sie "dłużnika" na taki punkt, on pracuje tam z żoną (bądź mężem) i teściową, (pracowników po poprzednim ajencie oczywiście zlewa, ewentualnie proponuje im wyryp na czarno za 8 stówek); po tygodniu góra dwóch wysiadają (zwłaszcza jeśli rzuci się ich na punkt z systemem, a wcześniej nie mieli z nim do czynienia). Ale co tam są w ciężkiej sytuacji, dług wobec HDS najważniejszy ;-). To, że "zajadą" punkt, potracą stałych klietów też mało ważne, byle kasę oddali. Kraj absurdu normalnie, nic tylko usiąść i płakać;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz.jonak Re: BARDZO ważny adres IP: *.unknown.vectranet.pl 30.05.11, 22:30 Dlaczego skladaciee wnioski na policje a nie do sondu? Ja jestem bylym ajentem i teraz pszyszlo mi do zaplaty 11 tys i rozmawialem z windykatorem rafalem czajkowskim przez tel bo on zajmuje sie jak to nazwal moja sprawa i sie smial ze wszystcy sie wycofuja i tak beda placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ajentka Re: bardzo pomocny adres dla wszystkich oszukanyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 13:55 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI Re: bardzo pomocny adres dla wszystkich oszukanyc IP: *.elk.mm.pl 04.05.10, 19:15 CZEŚĆ WAM WSZYSTKIM. JESTEM KOLEJNĄ OSOBA, Z KTÓRĄ KWP W LUBLINIE SKONTAKTOWAŁA SIE W SPRAWIE HDS. SPRAWA TEJ FIRMY ROZWIJA SIĘ CO RAZ BARDZIEJ, DLATEGO ZALEŻY NAM - OSOBOM POSZKODOWANYM- ALE I POLICJI, ABY WSZYSTKIE OSOBY POSZKODOWANE ZGŁASZAŁY SIĘ DO LUBLINA. DZIWI MNIE STANOWISKO OSÓB, KTÓRYM DOBRZE UKŁADA SIĘ Z HDS. ŻYCZĘ ABY BYŁO TAK DALEJ I ABY WASZA WSPÓŁPRACA UKŁADAŁA SIĘ DOBRZE. PROSZĘ WAS WSZYSTKICH, ABYŚCIE NAS NIE OBRAŻALI I NIE SZYKANOWALI TYLKO ZA TO, ŻE CHCEMY DOCIEC PRAWDY I SPRAWIEDLIWOŚCI. JA ZE SWOJEJ STRONY POTWIERDZAM PRAWDZIWOŚĆ INFORMACJI O POSTĘPOWANIU KWP W LUBLINIE, A DLA ZAINTERESOWANYCH PODAJĘ MOJEGO MEILA, JEŚLI CHCECIE TO PISZCIE ODPOWIEM NA KAŻDY, darek080569@interia.pl, POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANITA była ajentka Piszczie na ten adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 14:47 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajent pozew zbiorowy nic nie daje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 07:59 podpisujac umowe akceptujesz jej warunki,do sądu moga isć takie osby jak Mimi bo mają dowody na błedy hds i nie uznaną reklamacje,a czy ktoś czuje sie oszukany to juz nie istotne,trzeba byc oszukanym a nie czuc sie oszukanym,PG na północnej wyszukuje tylko dowodów na nie rzetelną prace hds i napewno nie bedzie pomagała ajentom ktorzy nie potrafią udowodnic swoich niezgodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Piszczie na ten adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 20:59 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Piszczie na ten adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 11:18 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 10:28 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: Ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 22:00 ...jaki Wydział do walki z przestępczością gospodarczą, hds to nie jakaś firemka pana Franka. Z tego co wiem należy do międzynarodowej sieci hds-ów, w Polsce od 12lat, ponad 600 sklepów w miastach całego kraju. Sztab ludzi w centrali, a wy co? myślicie że mogli by sobie pozwolić na przewałki, takie że jeden czy dwie sieroty, które nie poradziły sobie z malutkim sklepikiem, ot tak sobie jednym zawiadomieniem na policję, puszczą kilka tysięcy ludzi(pracownicy hds, ajenci i ich pracownicy) z torbami.? Ludzie trochę powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potwierdzam Re: Ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 20:38 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potwierdzone Re: Ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 20:40 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.10, 19:44 wszyscy oszukani przez HDS mogą wyłącznie w formie pisemnej przesyłać wszystkie informację na adres Wydział do walki z przestępczością gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie ul.Północna 3 20-064 Lublin. Zgłoszenia nie mogą być anonimowe. Już niedługo zaczynamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@M Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.metrolink.pl 22.05.10, 16:38 nie wiem jak z inmedio ale moge powiedziec jak jest z kolporterem. kolporter oferuje np 2000zl miesiecznie + prowizja 25% od zysku netto. problem w tym ze falszowane sa dostawy prasy i zwroty a z 25% robi sie 0,5% gdyz zysk oficjalny kolportera jest bliski zero. wszystko dostarczaja podlegle spolki od obrotow ktorych procent juz sie nie liczy. oficjalnie nikt tego nie powie. podpiszesz umowe to sie przekonasz. sa miejsca gdzie jest duzo ludzi i tam sie w miare oplaca. nie licz jednak ze zarobisz wiecej niz 2tys zlotych na czysto. do tego musisz miec otwarte codziennie po kilkanascie godzin za wyjatkiem kilku dni w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 09:35 Pewnie ze sie oplaca:)Pracowalam na dworcu pkp katowice w salonie:RElay" na przeciwko kas biletowych.Ajent tego punktu kupowal slodycze w markiecie zamiast zamawiac u ustalonego dostawcy i intersik sie krecil:)Kupowal nawet ksiazki w ksiegarni a sprzedawal na punkcie:)Nawet swoje uzywane ksiazki sprzedalwal w promocji hahahaha.Dpoisywal zwroty dla ruchu bo oni nie sprawdzaja:)A najlepsze jest to ze pan rafal z kontroli przez 3 miesiace nie zauwazyl ze na regale z ksiazkami sa ksiazki uzywane(nawet zolte ze starosci:) heheheeh Zenada poprostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 06:11 wlasnie zakonczylem trwajacą blisko 2 lata wspolprace z hds bylo milo aczkolwiek niezbyt dochodowo (delikatnie mowiąc). lotnisko to ciekawe miejse jak sie na nim pracuje pozdrawiam Artura Kryśka Pawła Wojtusia Ernesta Marte Ole Łukasza Macieja i obydwie Mariole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 13:21 rozwiązanie umowy było dzis jedenasty czerwca w umowie jest ze ostatnia prowizja zatrzymana bedzie przez hds do czasu ukonczenia rozliczen,i to rozumiem ale tego ze na moim koncie nie ma vatu to juz nie rozumiem dlatego fakturki nie podpisałem a jesli vatu nie bedzie do 24 go skladam doniesienie do PG lub urzedu skarbowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: 109.199.0.* 23.09.10, 15:53 Witam Ja także byłam ajentką hds polska przez 9 lat na początku mojej współpracy było wszystko ok ale od momentu kiedy wydarzyło sie coś dziwnego znam plotki nie będę tu o nich pisać zaczoł się koszmar kary za żłe położenie gazety za żle ułożony leaut za kamizelke koszulke kontrole tajemniczych klientow zakupy kontrolowane podam przykład po miesiącu od kontroli dzwoni do mnie p dyr i informuje mnie iz zabiera mi z prowizji 500 zł za nie wydanie paragonu po czym po tygodniu przesyła protokół na którym są podpunkty i jest rozpisane paragon wydany-nie czy na paragonie został nabity prawidłowo towar-tak więc o co chodz.Nie ma możliwości wyjaśnienia z nimi żadnych reklamacji od dwoch lat juz nie jestem ajentem twierdzą iz jestem im winna 46 tys zł a na tyle samo mam nie zgodnosci nie chca ich uwzględnić sprawa w sadzie wystawiony weksel nakaz zapłaty składam zarzuty i co dostaje w sadzie wstrzymują nakaz zapłaty hds o połowę zmniejsza nie dobór a co z druga cześcia koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.elk.mm.pl 17.01.11, 21:29 cześć Iwo, gratuluję odwagi, ja też czekam na swoją sprawę, która juz wkrótce, jeśli to możliwe to chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej napisz darek080569@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glinka82 Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 11:26 hej Iwo ja równiez jestem była ajentka hds . Jak sprawa wyglada na dzien dzisiejszy? Mam im do zapłacenia spory dług(oczywiscie ich zdaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 24.09.10, 20:43 Witaj ja jestem zainteresowana prowadzeniem takiego saloniku , chce pracować i umiem pracować tylko ni wiem gdzie sie mam zgłosic może podała bys mi numer do kierownika lub dyrektora inmedio. podam ci swego meila i miałabym ogromną prożbe bys napisała na mego meila... wiola.b26@gmail.com z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAKALU Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 07:41 jak sie atrur ż dowie ze sie udzielasz na takim forum to masz przechlapane a ola mu pierwsza doniesie bo cie po loginie pozna kibolu (legia to dziady) aile ty własciwie w te plecy jestes 200 czy 300 zl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 22:28 I jak się trzymacie robaczki :)Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola265 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 11:53 Witam wszystkich, Słuchajcie chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat HDS-u. Chciałabym sama założyć taki salonik prasowy. Powiedźcie mi proszę, jak się do tego zabrać? Na co należy uważać? A także jakie są warunki takiej umowy z HDS-em? Pozdrawiam ciepło. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 21:25 Dobra rada, chcesz znać prawdę?, podejdź do pierwszego lepszego saloniku inmedio, relay, 1minute lub inmedio cafe i porozmawiaj z ajentem. Taka osoba powie Ci jak jest naprawdę, a jeżeli będzie narzekał, zapytaj się to dlaczego dalej tam pracuje. Napweno nie podejmuj decyzji na podstawie opini ludzi piszących na forum, bo są to osoby które piszą niemając kompletnie pojęcia o współptacy z hds, lub osby które zostały wyrzucone z hdsu za kradzieże, opieszałość lub inne takie. Teraz się mszczą i wylewają żółć szukająć winy u wszystkich, tylko nie u siebie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten co trochę wie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.grodzisk.rgnet.org 09.12.11, 10:42 Jestem osoba która nazywana dumnie była kierownikiem inwentaryzacji z firmy zewnętrznej która robiła inwentaryzacje całościowe. Całkowicie zgadzam się z opinią. Rozmawiałem z niejednym ajentem w PSD. Opinie były różne jak ktoś miał porządek to był zadowolony. Jak ktoś sobie nie radził to narzekał na kontrolera i cały HDS. Prawda jest taka że kasa jest jak ktoś przykłada się do pracy jak olewa i zostawia wszystko w rekach pracowników to ma braki. Moja rada dla wszystkich ajentów. Sprawdzajcie inwentaryzacje każdą i cząstkową i całościową a przede wszystkim całościowa robioną przez ISP. Ludzie (kierownicy) w ISP najczęściej są niedospani bo jest ich garstka na całą Polskę a roboty mnóstwo i jeszcze niewiele zarabiają. Za inwentaryzację w HDS nie dostają żadnych premii więc im nie zależy. Ci co liczą to najczęściej osoby przypadkowe zatrudnione przez agencję pracy tymczasowej. Im też nie zależy. Zależeć powinno tylko wam ajentom. Jak inwentaryzacja jest skopana totalnie a nieraz tak było nie musicie podpisać arkusza i możecie zażądać ponownej inwentaryzacji. Najważniejsze sprawdźcie dokładnie inwentaryzacje. To podstawa. Niech kierownik zrobi wam wydruk raport strefowy i sprawdźcie każdą strefę. A potem z raportu różnic posprawdzajcie ceny na prasie i na papierosach. Nie dajcie sobie wmówić że różnica w cenach wynika z błędnej sprzedaży nie zawsze tak jest. Spytajcie liczących kto na inwentaryzacji w HDS jest pierwszy raz jak ktoś jest pierwszy raz oznaczcie strefy które liczył i dokładnie sprawdźcie te strefy. Jak nie sprawdzicie inwentaryzacji od razu przed jej zamknięciem to nie będzie tłumaczeń że ktoś źle policzył bo podisaliście że z wynikami spisu się zgadzacie i nie macie żadnych zastrzeżeń. Czy HDS oszukuje nie wiem nigdy tego nie stwierdziłem ale wiem że jak ktoś się przykłada i pilnuje porządku w papierach to nie straci a zarobi. Posdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwok Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:05 warunki umowy super,ty pracujesz a hds płaci za to kase,do pierwszego lepszego saloniku nie idż bo trafisz na jakiegoś kuzyna kogoś z dyrekcji i będzie ci opowiadał to co chcesz usłyszeć,współpraca super dla kogoś kto nie ma forsy na własne inwestycje,po kosztach i wydatkach zarobisz 3000 zł.czyli 1000 więcej niż dobry sprzedawca w takim saloniku,staraj sie o punkt w centrum handlowym(centra handlowe w swięta państwowe są zamknięte wtedy bedziesz miała wolne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 22:52 Opłaca się czy nie? Jeżeli masz na zbyciu trochę gotówki jakieś ok 40-50 tyś i nie masz komu oddać -to zatrudnij się w HDS (tzn podpisz umowę agencyjną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.cust.bredband2.com 02.08.11, 23:27 Witaj Karolina! jesli jeszcze nie podpisalas umowy z hds to szczerze odradzam.Wszystko wyglada pieknie na papierku i na szkoleniach.Pracy cala masa.Nie wierze ze sa ajenci ktorzy sa zadowoleni.wyplata zalezy od miejsca w ktorym dostaniesz lokal,ale czym lepsze miejsce tym i lepsza pensja tym wiecej papierow i pracownikow.Ja mialam salonik ponad 2 lata. nie bede pisala gdzie bo pewnie ktos z hds tez to czyta,aöe zawsze wychodzilo manko w granicach 2-4tys,ktore trzeba splacac.Papierow cala masa,a po koncowej inwentaryzacji wyszlo prawie 100tys.Pytanie dlaczego skoro inne byly od 2-4tys.? Myslalam ze jeste nieudolna ale sie okazje ze znajomi ktorych poznalam na szkoleniach tez sa do niczego,bo kazda wspolpraca konczyla sie kosmicznymi dlugami.Ciekawe czy to przypadek? 10x sie zastanow zanim cos podpiszesz. Pozdrawiam .ika Paskudna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.ip.mgk.pl 18.02.11, 10:10 Jeśli masz swój sklepik i masz z tego korzyści trzymaj się od HDS z daleka pracowałem u kolegi który jest ajentem 1minute 20 lat byliśmy przyjaciółmi ja mam swoją działalność ale jak wprowadzili mu 24h zaczęłem mu pomagać na początku 10 dni w miesiącu później 15 dni nie poznawałem człowieka kupa nerwów z niego się zrobiła szkoda człowieka i naszej przyjaźni rozstaliśmy się w gniewie i złości jak chcesz dowiedzieć się więcej mój mail jare_31@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwok Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 09:48 to co piszesz Marku to prawda,lepiej trzymać sie od wszystkich umów ajencyjnych z daleka.swój własny interes nawet najsłabszy to złoty interes,bo jak tu nie być znerwicowanym dostając dzień przed wigilią maila w którym dowiadujesz się o godzinach pracy twojego psd w święta i sylwestra.czytasz tego maila ze świadomością że banda żłobów z zarządu już dawno podzieliła sie opłatkiem i wyłączając telefony spie...ła do domu,ale jak ci się kanapeczka w minutce przeterminuje to po swiętach żłoby wróca i powiedzą ci że masz problem.a na własnym dzielisz sie opłatkiem z personelem i wieszasz kartkę do kiedy nieczynne. Mój księgowy rozlicza ajentów Żabki i wiem że hds w porównaniu z Żabą jest prawdziwym eldoradem przynoszącym dochody,tamci to dopiero mają przesrane.współczuje twojemu byłemu przyjacielowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 11:30 Marku, a czy to nie Ty rozstałeś się ze swoim przyjacielem, ponieważ praktycznie w ciągu dnia stałeś w dzwiach sklepu z papierosem w ustach na stacji benzynowej, narażając swojego przyjaciela na natychmiastowe rozwiązanie umowy ajencyjnej!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwok Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 09:36 Jak już zapewne wiecie,lub dowiecie się lada moment.koncepcja zbiorowego pozwu ogranizowanego przez PG Lublin padła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 14:15 A z kąt masz takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwok Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 15:42 ze żródła,jesli jesteś jedną z dziewiętnastu osób które się tam zgłosiły jako poszkodowane przez hds też się o tym dowiesz,z tym że pozew zbiorowy padł łączą sie też ogromne korzyści (dla ajentów)ale nie mnie jest o tym opowiadać a już napewno nie na takim forum.jesli jesteś nie cierpliwy nie musisz czekać na wiadomość z Lublina,wykręcasz telefon do oficera i za chwile wiesz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 23:07 ?do oficera? czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwok Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 07:27 jeśli jesteś w grupie poszkodowanych wiesz kto personalnie zajmuje się sprawą w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 22:45 no teraz to pozostaje mi napisac "a nie mówiłam" oj ludzie ludzie, weźcie się do roboty, a nie policja gospodarcza wam w głowie i inne durnoty. Gość: zadowolona 30.08.10, 22:00 Odpowiedz ...jaki Wydział do walki z przestępczością gospodarczą, hds to nie jakaś firemka pana Franka. Z tego co wiem należy do międzynarodowej sieci hds-ów, w Polsce od 12lat, ponad 600 sklepów w miastach całego kraju. Sztab ludzi w centrali, a wy co? myślicie że mogli by sobie pozwolić na przewałki, takie że jeden czy dwie sieroty, które nie poradziły sobie z malutkim sklepikiem, ot tak sobie jednym zawiadomieniem na policję, puszczą kilka tysięcy ludzi(pracownicy hds, ajenci i ich pracownicy) z torbami.? Ludzie trochę powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwok Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 07:57 PISAŁEM WCZEŚNIEJ ŻE POZEW PADŁ LECZ WYNIKAJĄ Z TEGO INNE KORZYŚCI Jesteś zadowolona więc pewnie nie dokładnie czytałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga szukam pracowników,którzy zostali oszukani!! IP: *.play-internet.pl 23.05.11, 10:37 wITAM SZUKAM DZIEWCZYN,KTORE ZOSTAŁY OSZUKANE<BEZPODSTAWNIE O COS OSKARŻONE) PRACUJĄC U P.Ewy.S w sklepach 1 minute Racławicka lub imielin. Złożyłam pozew do sadu wiem że nie jestem sama....odzywajcie się mozna zrobic pozew zbiorowy. Moj mail to: biala_1985@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnaud Legarderere Re: szukam pracowników,którzy zostali oszukani!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 20:29 Kacper i Aldona z bordu podobno są mocno przejęci pozwem zbiorowym bo zanosi się, że będzie głosno w mediach i czarny pr bardzo im zaszkodzi, narazie wezwali paru kontrolerów ajentów na małe chłosty ale poza tym nie bardzo wiedza co robić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: szukam pracowników,którzy zostali oszukani!! IP: *.unknown.vectranet.pl 30.05.11, 22:25 Mysle ze razem mozemy cos zdzialac tomasz.jonak@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: szukam pracowników,którzy zostali oszukani!! IP: *.kielce.hypnet.pl 25.06.11, 09:23 ja z nimi koncze wspolprace bo mam dosc jakis urojonych przez kontrolera uchybien inwentury koncowej juz sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: szukam pracowników,którzy zostali oszukani!! IP: *.unknown.vectranet.pl 30.05.11, 22:45 Witam znam troche ta pania Ewe, nie wiem o co dokladnie chodzi ale moze moglbym pomoc. Wiem ze kiedys brakowalo jej w kasie 500 tys i gdzies pozyczala zeby kontroler sie nie zorientowal i jakies bilety ale niewiem na ile. tomasz.jonak@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hał Hał Hałek Re: Przeprosiny dla Pana Mariusza Hałek IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 20:20 Czy ten Mariusz to LUKE z forum?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: Przeprosiny dla Pana Mariusza Hałek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 17:31 LUKE to LUKE jest niepowtarzalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc hmmmm....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.12, 19:53 Hejka Ty to może jesteś Sylwia, która prowadziła inmedio cafe w Gdyni w Tesco, a teraz siedzisz w Klifie i kontrolnemu Mareczkowi siadałaś i siadasz na kolanach na zapleczu, zresztą nie tylko jemu. Kobiety twojego pokroju zawsze będa chwalić hds bo oprócz opierd... sie i wysługiwaniu na pracownikach ślimaczą się do kierownictwa hds-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: Przeprosiny dla Pana Mariusza Hałek IP: *.chelmnet.pl 28.06.11, 09:11 Nie, LUKE to ajent z Gdańska, a Pan Hałek to kontroler od sieci inmedio cafe. Jego podejście do ajentów jest szeroko znane, ale cóż firma godzi się na jego postępowanie więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przeprosiny dla Pana Mariusza Hałek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 23:12 Nie, Pan Hałek to kierownik inmedio cafe i 1minute w całej Polsce. A jego podejście? faktycznie czasmi mógłby być milszy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jonak Re: Przeprosiny dla Pana Mariusza Hałek IP: *.unknown.vectranet.pl 30.05.11, 22:37 Mysle ze niepotrzebnie jest ci przykro bo to wszystko prawda a artur zuchowski to dopiero bezduszna maszynka hdsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Przeprosiny dla Pana Mariusza Hałek IP: *.icpnet.pl 01.03.12, 18:21 Zamiast tak marudzić przypomnijcie sobie jak było fajnie :D lubiliście, nie lubiliście, a może lubicie: www.facebook.pl/inmedio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.cust.bredband2.com 02.08.11, 23:02 Witam! Dzis dotarlam do tego forum i nie wiem czy jeszcze jest aktualne,bo statnie wpisy sa dosc stare.Chcialam zapytac czy pomoc w sprawie dlugow do hds sa aktualne.Prosze o kontakt na maila ika.m@bredband2.com Sprawa jest o tyle pilna i trudna ze mam 140.000(nie wiem skad ) i co miesiac tyka 1000 odsetek ,a wszystko jest juz u komornika.Prosze o pomoc pozdrawiam ika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.protonet.pl 03.10.11, 23:04 złodziej na złodzieja narzeka, sam sobie posiedż w pracy i zrób to co ma zrobić Twój pracownik. Popracuj 186 godzin miesięcznie za marne grosze na czarno lub pół etatu a potem zabieraj głos. Wyzyskiwacze i nic więcej. Nie stać Cię na pracownika to zasówaj sam ze swoimi gazetkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.elk.mm.pl 13.04.12, 13:06 Czytam i czytam i same negatywy.Czy pracownicy w takim saloniku maja umowę o pracę ? Odpowiedz Link Zgłoś
truszj1 Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS 13.04.12, 22:41 Witam wszystkich. Jestem osobą po prawie, mój tata prowadził punkt psd w Warszawie. Ostatnia rozliczeniowa inwentaryzacja w punkcie Relay w Warszawie wykazała niedobory w granicach ok. 30 tys. Tej sumy na pewno tata nie zapłaci. Jestem na etapie zbierania dowodów wykazujących nieprawidłowe przeprowadzanie inwentaryzacji, jak również dowodów potwierdzających nieuczciwe działanie firmy. Wszystkich zainteresowanych wspólną obroną praw przed sądem lub chociażby pomocą w skompletowaniu materiału dowodowego, proszę o kontakt na adres mailowy: justyna.truszkowska@wp.pl. W treści maila proszę o wpisanie hasła hds. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śląskie Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.150.141.36.internetia.net.pl 18.07.12, 13:39 Czy ktoś z Państwa posiada jakąś wiedzę odnośnie stosowania przez wiadomą firmę takiego schematu działania: Akcja polega na przejmowaniu powierzchni i wpływów w szpitalach. Odbywa się to poprzez łamanie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów , korumpowanie odpowiednich pracowników (lub dyrektorów) , ustawianie lewych przetargów, oszustwa a nawet tak "sprytne" umowy , które pozwalają na wyprowadzanie szpitalnych (państwowych) pieniędzy na rzecz tejże firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forCBA Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.150.141.36.internetia.net.pl 20.07.12, 11:07 oczywiście wszystko to pod przykrywką tworzenia saloniku prasowego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.v36.interkam.pl 09.08.12, 10:39 I co dalej w Waszych " Hadesach "? Zrobiło się jakoś cicho . Wakacyjna przerwa , czy problemy raptem zniknęły ? Jak tam LUKE i jego " zasłona milczenia " ? Miał się odezwać na forum po 3 miesiącach . I cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 19:24 Lucky wlasnie ja tesknie za nim,nudy jak cholera bez niego.Ja po raz kolejny opuscilam sklepik 1-minute i szczerze brakuje mi tego.Mi sie podoba ta praca i mam nadzieje ze kiedys sama bede ajentem i przekonam sie na wlasnej skorze co i jak.Puki co nadal twierdze ze braki to nie dopatrzenie Ajencikow ktorzy siedza na dupie i wszystkim obarczaja pracownikow.Skoro swiezy pracowniczek wprowadza dokumenty do systemu i Ajent po nim nie sprawdza no to sorry powodzenia w dalszej wspolpracy z Hds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.v36.interkam.pl 17.08.12, 10:24 Dalej cisza , to znaczy , że problemy się pokończyły ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufi Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 18.08.13, 11:56 Zgadzam sie wspolpraca z nieodpowiedzialnym ajentem to pieklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chelmnet.pl 14.01.12, 01:14 Cóż, każda "przygoda" musi się prędzej czy później skończyć. Mnie zapału pozbawił skutecznie jeden człowiek ten, którego imię i nazwisko wpisane w google opisuje całą jego osobę w sposób dokonały i klarowny. Aż dziw wielki mnie bierze, że tyle wytrzymałem "pod" jego, bo przecież nie Jego :) dowództwem. Człowiek, który u schyłku mojej współpracy z firmą oszukał mnie w bardzo perfidny sposób grając słowami w swoim stylu pomniejszając moje wynagrodzenie o kolejny tysiąc zł. Ja bez tego tysiąca przeżyję, nawet z uśmiechem myśląc o jego satysfakcji z "pozbycia" się mnie. Satysfakcji krótkotrwałej, bo teraz ja mając masę wolnego czasu zajmę się kontrolowaniem pracy tego właśnie człowieka ot tak... pro bono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwi Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 19:57 W takim razie życzę powodzenia i trzymam kciuki żebyś coś znalazł na tego buraka. Pozdro i niech moc będzie z tobą. Z nami w ogóle :). paa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.Red-80-39-3.staticIP.rima-tde.net 18.01.12, 20:15 Eeeee tam znajdzie, stanie się firmie nie potrzebny i sami mu podziękują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.12, 17:54 Lucky nie wierze,Ty najwiekszy obronca Hds:)szok!!!!!!!!!!!!!!!!a tak nam tutaj wsadzales heh,pozdrawiam Cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes prosba IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 12:50 Witam wszystkich!tak naprawde kazdy tu gada o ludziach z Hds ze to zlodzieje,a ja mam przyklad z wlasnej autopsji ze to ajenci sa zlodziejami,oczywiscie nie obrazam tu nikoga,bo kazdy jest inny.Ja i jeszcze 2 inne osoby ciagle bylysmy oskarzani o brak biletow ze zle dostawa przyjeta papierosow itp.teraz wem ze to byl wymysl mojej ajentki,bo nigdy nawet nie liczyla tego przy nas a sama brala i jadla rozne rzeczy mowiac ze zaplaci jutro a nigdy mi nie placila.Jeden z pracownikow juz to zglosil do kontrolera ale on uwierzyl jej,pewnie dlatego ze na nia leci.Nie wiem jak mam jej udowodnic ze mi wisi prawie 1000zl bo podobno na tyle nie przyjelam dostawy.Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto mi pomoze,a moze ktos jeszcze u niej robil wiec prosze o kontakt.Mowa tu o Pani J.K Z Mazowieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.chelmnet.pl 09.04.12, 22:16 Nigdy nie wypowiem się źle o FIRMIE ona jest zarejestrowanym w sądzie tworem do którego pretensji mieć nie mogę. Źle wypowiadać się mogę jedynie o ludziach z którymi przyszło mi współpracować, bo nigdy ale to nigdy nie pracowałem W FIRMIE HDS jako AJENT! To, że bardzo nieczęsto byłem traktowany jako partner w biznesie to już inna sprawa. Rozliczenia nadal nie mam - ale spodziewałem się, że 3 miesiące owo rozliczenie potrwa więc czekam cierpliwie. Jeżeli firma na koniec tej mało owocnej współpracy zachowa się wobec mnie fair to nad pewnymi niemiłymi sytuacjami spuszczę zasłonę milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.12, 07:01 Lojalny do kanca:)hmmm.....to ciekawe jako kto tam pracowales.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.iptest.pl 25.06.12, 19:00 witam,zakonczylam wspolprace z hds polska. jak wiekszosc bylych ajentow z ogromnym niedoborem po inwentaryzacji koncowej. oczywiscie w dokumentach przeslanych do sprawdzenia wszystko sie zgadza. rozpaczliwie szukam pomocy, bo mam ogromne pieniadze do splacenia. czy ktos wystapil na droge sodowa z hds? czy udalo sie komus znalezc jakies niescislosci w rozliczeniach inwentaryzacji? majka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 13:03 Witaj najwieksze bledy sa w prasie,pobierz zestawienie pz i wz od polperfectu o ile Ci udostepnia teraz.Tak poczytaj forum pelno osob sie sadzi z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 11:15 Witam, Proszę o kontakt na e-maila figa.kot@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolla50 Re: czy ktoś czujeo nie pr się oszukany przez HDS IP: *.205.17.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.12, 22:51 Witam, jestem w tej samej sytuacji zakończyłam współpracę z hds we wrześniu 2011 i w tej chwili jestem na końcowym etapie rozliczania remanentów i negocjowania warunków spłaty zadłużenia wymyślonego przez nich.Zupełnie nie wiem jak się bronić bo nie przyjmują do wiadomości moich argumentów.Jest potrzebny prawnik który potrafiłby ukierunkować nasze postępowanie ale nie wiem gdzie go szukać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: czy ktoś czujeo nie pr się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 10:56 ja znalazłem prawnika w kancelarii prawnej.a warunkow spłaty nie radze negocjowac bo negocjacje nastepuja po okresleniu sumy ktora trzeba zapłacic,ty sumy okreslic nie mozesz bo remanenty konczysz,wiec nie do konca ma sens to co piszesz,a wexle ty juz widziałaś uruchomione i wypisane na jakąś okersloną sume...?pamietasz jak przy podpisywaniu umowy podpisywałaś wexle ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: czy ktoś czujeo nie pr się oszukany przez HDS IP: *.v36.interkam.pl 27.08.12, 18:05 To w końcu podpisuje się te weksle , czy nie ? z tego co piszecie nie jest to do końca jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: czy ktoś czujeo nie pr się oszukany przez HDS IP: *.internetdsl.tpnet.pl.A.115.19.83.in-addr.arpa 01.09.12, 15:16 Ty zawsze podpisujessz nie wypełnione a hds wpisuje sumę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: czy ktoś czujeo nie pr się oszukany przez HDS IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.12, 15:34 Wszystkich poszkodowanych przez HDS bardzo proszę o kontakt mailowo: madziullex@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: czy ktoś czujeo nie pr się oszukany przez HDS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.12, 09:22 Widzę że bałagan nadal trwa..nadal ludzie są oszukiwani i nadal brną w to dalej..Kiedy Wy się w końcu wszyscy nauczycie ...Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Majka Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 18:49 Mam taki sam problem. Napisz margaj@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 17.01.13, 12:05 witam, poszukuje nazwiska pani, ktora prowadzila pare lat iN MEDIO we Wrocławiu w ch KORONA, o ile dobrze pamiętam, nie prowadzi tego salonu prasowego od ok. 2 lat. Imie tej Pani zaczyna się na literę E, bardzo proszę o nazwisko, albo na forum, albo na priv. Dziekuje,i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikcja Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dolsat.pl 04.02.13, 22:05 Witam,również czuję się poszkodowana przez HDS zakładam sprawę w sądzie,osoby zaintereswane ewentualną współpracą proszę o kontakt fikcja75@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecylia Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 05:48 witam,co chcesz zarzucic hds owi pozywajac go przed "oblicze sprawiedliwosci"bo nie bardzo rozumiem tego wpisu na forum.moje postepowanie jest w toku,ale prowadzi go kancelaria ktora ma podpisane moje pełnomocnictwo,i ma za zadanie mnie bronic,a nie atakować, pozdr. Cecylia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.13, 14:06 i jak ile na minusie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 15:32 Witam serdecznie, Poręczyłam znajomym weksle na dwa punkty PSD IN MEDIO. Po 5 latach są winni 150.000 zł HDSowi. Nie oddali sprawy do prawnika, choć takiego im znalazłam. Teraz HDS domaga sie ode mnie na podstawie podpisanych weksli IN BLANCO sumy 150.000 zł. Jestem zrozpaczona, bo od 4 lat choruję poważnie, a stres zafundowany przez tzw. znajomych doprowadził do ruiny mój organizm. Wiem, że te weksle to dożywotnia możliwość ściagania pieniędzy zadłużenia ajentów z konta ich poręczycieli. Zatem, proszę zrobić wszystko, by uchronić od płatności także poręczycieli weksli. Dopóki HDS jest w ich posiadaniu - poręczyciel musi płacić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.v36.interkam.pl 14.03.13, 16:13 Jak te dwie osoby którym Pani podpisała weksle mogły dopuścić do takiego za dłużenia ? Czy było to celowe oszustwo z ich strony , czy też wina HDS ? Trochę nie mieści mi się w głowie duża skala zaległości . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.cm-5-4c.dynamic.ziggo.nl 14.03.13, 17:51 Jeżeli ktoś nie miał z nimi do czynienia i z tym co robią, to może się dziwić...Dopóki nie znajdzie się prawnik z prawdziwego zdarzenia, który zechce zainteresować się dogłębnie tym, co tam się dzieje, to proceder będzie trwał. Kwota normalna jak na tyle lat prowadzenia punktu. I na pewno nikt nie zrobił takiego długu celowo!!! Jedna wielka mafia a wniosek zbiorowy przeciwko firmie umorzony...:(Może ktoś ma pomysł dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.v36.interkam.pl 15.03.13, 10:56 Ale przecież takie zadłużenie nie powstaje w ciągu choćby roku . W roku są prawdopodobnie remanenty , 2 , może 3 ? Więc ten problem musiał narastać z upływem czasu , kolejnych lat prawda ? I nikt tego nie zauważył wcześniej , dopiero na koniec współpracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.cm-5-4c.dynamic.ziggo.nl 15.03.13, 11:42 Na tym polega "fenomen" tej firmy! Wszyscy są tam bardzo dobrze przeszkoleni, więc spokojnie wiedza jak się do tego zabrać i jakie osoby wybierać na ajentów. W ciągu wieloletniej współpracy jeden raz moja inwentaryzacja wyszła na plus, nie wielki ale plus, tylko nic nie wypłacili,bo zaraz zrobili następna i wszystko poszło!!! Ostateczny remanent jest bez zapowiedzi, wiadomo, ajenci są wystraszeni, zdezorientowani i nikt nie myśli o ponownym ręcznym sprawdzeniu towaru na sklepie."Cudowni" zliczający wklepują ile chcą i co chcą; w koncie stoi przyszły ajent i wszyscy czekają aż się wszystko skończy, bo koniec jest nieunikniony . Każdy ajent wie, że przy normalnych , zapowiadanych inwentaryzacjach mógł sobie spokojnie przeliczyć sam a potem skonfrontować z wynikami, jakie podają na inwentaryzacjach cząstkowych.Przy końcowym rozliczeniu jest to nie możliwe. Jeżeli ktoś nie umie kombinować, oszukiwać - to niech się nie zabiera za współpracę z tą firmą; choćby miał jeść suchy chleb, niech nigdy nie przekroczy progu tej firmy!!! Mam jednak tylko nadzieję,że znajdzie się ktoś, kto zechce stanąć w obronie ajentów i byłych ajentów i cała sprawa uzyska rozgłos na skale światowa i to będzie koniec tej firmy. Mam nadzieję,że doczekam tego przed swoim końcem...Żeby nigdy nie udało im się więcej krzywdzić zwyczajnych ludzi, którzy zwyczajnie chcą pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.v36.interkam.pl 15.03.13, 15:22 Ok. Rozumiem Wasze posty . Ale dalej jestem tępy co do jednego : jaki jest mechanizm zjawiska , że na remanentach poszczególnych wszystko się zgadza , a na koniec wychodzi kosmiczny niedobór ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.cm-5-4c.dynamic.ziggo.nl 15.03.13, 15:43 Bardzo dobre pytanie... Tylko na te pytanie, nie ma odpowiedzi i dlatego ludzie płaczą i płacą... Każdy ma gdzieś, co się z takimi ludźmi dzieje.NIKT nie potrafi pomóc , zwyczajnie nikt! Adwokaci zdzierają kasę a nie potrafią nic wskórać.Ręka rękę myje i nie sra się we własne gniazdo, więc jak prawnicy maja byc przeciwko sobie!? To jest oszustwo na skale światową, ale nikt się nie podejmie tej kupy ruszać; za małe pionki...Wymagają szczegółowych wyjaśnień od ajenta, kopii nieprawidłowo zaksięgowanych faktur, takie różne rzeczy a sami przysyłąją niezgodność w jednej kwocie, w jednej kupie!!! Tak prawidłowa księgowość wygląda? Jest mnóstwo znaków zapytania, ale nikt nie ma faktycznie dostępu do ich wnętrza! Prowadza wewnętrzna politykę i nic nie może wyjść na światło dzienne, prawie jak w Rosji. Czy ktoś się kiedyś zastanawiał, dlaczego nikt nic nie pisze w prasie, gazetach, nie ma żadnych wzmianek o tej firmie w telewizji, mediach? Nic o tej firmie nikt nie wie, ani dobrego, ani złego, czy to nie świadczy o czymś? Ktoś , kto nie miał z nimi styczności, czytając posty, na pewno nie zrozumie o co w tym wszystkim chodzi, to trzeba przeżyć, ale tego nie życzę najgorszemu wrogowi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.v36.interkam.pl 15.03.13, 16:08 A czy najdzie się ktoś na tym forum , kto rozstał się normalnie , bez zadłużeń z tą firmą ? Bo rozumiem , że problem dotyczy ostatecznych rozliczeń końcowych , a nie poszczególnych remanentów , tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.cm-5-4c.dynamic.ziggo.nl 15.03.13, 16:28 Poszczególne, cząstkowe remanenty wychodzą raczej na minus, potrącają więc z kolejnych prowizji. Ajent pracuje dalej, bo trzeba żyć, praca jest, spłacić trzeba; wiadomo, ludzie kradną, może cos przeoczone...może stąd te braki.Analizując jednak teraz, sadzę, że saloniki Inmedio opłacają się , oczywiście!!!-Tylko, że dla HDS, taka prawda.Może ktoś się znajdzie, kto rozstał się zwyczajnie, bez zadłużeń! Tylko jeszcze powstaje pytanie, czy był uczciwym ajentem, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent tomek do melania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 06:56 po co melania wypisuje te bzdury,nikt tutaj nie wie co to dla melani jest wszystko..to raz ,a dwa ze jesli za posrednictwem sądu zostało uruchomione prawo wekslowe to czemu melania tego wszystkiego nie sprzedała ?niech cie melania najpierw okresli w jakiej roli tam na deskach hds..u wystepowała,ja postrzegam melanie jako wku...onego sprzedawce ktorego ajent złapał na zjadaniu batonikow i "pozyczaniu"baterii do swojego mp3.(dziwne forum sporo troli i wariatów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bertone Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.03.13, 21:15 Witam, byłem ajentem HDS 11 lat, rozstałem się z mojej inicjatywy, z premią na koncie- czyli można! A że wy myślicie, że będąc ajentem jesteście wybrańcami i zachowujecie sie jak byznesmeny , cóż ... byście byli pracownikami HDS mielibyście większe prawa- cały Kodeks Pracy, a tu niestety macie prawo do kilku procent obrotu i macie odpowiedzialnośc za cały PSD czyli kilkaset tysiecy PLN. Przy obecnych kwotach prowizji i biurokracji w PSD oraz polityce HDS żaden to interes... Moja rada- dobrze sprawdzajcie dostawy i zwroty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent tomek do Pani Była IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 07:54 ładnie napisany post ,wszystko prawda i dokładnie tak to widziałem,nie zgzdzam sie tylko z pani opinią że prawnicy nic nie mogą,mogą i to wiele zapewniam panią .wie pani...sensacji nikt z tego nigdy nie zrobi bo w porównaniu do ajentów żabki nie jestesmy przesladowani i słabo zadłużeni,to tak jak my bysmy mieszkali w szwajcari a oni w Somalii .ajenci żabki maja przynajmniej prawdziwy system monitoringu,bo ja w "swoim" psd miałem kamery takie z Alegrosz po 9 zł które sie przykreca do ściany i one udają ze monitorują,(maja tez baterie czerwona dioda sygnalizuje gotowość do pracy)wie pani...teraz po czasie mysle ze jest w tym troche mojej winy,jak mogłem pozwolić "cudownemu" słoikowi liczyc moje bilety nie patrząc mu na ręce,mówie o dniu kiedy przejmowałem "moje" psd,Cudowny schował w kieszen paczke dobowych,ja jeszcze nie podpisałem umowy a juz miałem grubo ponad tysiąc w plecy.mam nadzieję ze oni wszyscy przyjda kiedys do nas po emeryture pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: do Pan Ajent Tomek IP: *.cm-5-4c.dynamic.ziggo.nl 16.03.13, 10:09 Czy ajenci nie sa prześladowani, to do końca pewności nie mam...Nawet to właśnie forum jest skrzętnie monitowane przez jak to Pan nazwał "słoika"(bardzo podoba mi się to określenie:)); czy słabo zadłużeni? - trudno to oszacować, ponieważ myślę,że jest maleńki procent ludzi, którzy napisali na forum, chociażby takim jak ten. Co do inwentaryzacji, to zgadzam sie z Panem całkowicie, ale to wszystko po czasie...Taka inwentaryzacja powinna była być przeprowadzana w składzie :ajent + kontrolujący i wszystko przeliczać wspólnie. Myślę, że błędy ajentów w takich sprawach wynikały i wynikają z tego, ze tak w gruncie rzeczy ajenci nie wiedza do końca, jakie maja prawa i czego mogą wymagać i dopominać się przy inwentaryzacjach; a kontrolujący wcale nie ułatwiają i nie pomagają w tym.Jak nie ma pytań i roszczeń, tzn, że wszystko jest o.k i kolejny ajent usidlony :). Może nie powinno obracać się za siebie, bo kamienie to mamy pod nogami idąc do przodu...Jednak ta "przygoda" z HDS pozostawiła wielka dziurę, której nic nie jest w stanie załatać...Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent tomek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 11:17 ajenci dają sie dymac biorąc drugi punkt żeby spłacać pierwszy i tak dalej,po co uprawiacie takie błędne koło ? to praca za 5 procent od obrotu ,no moze 5.5 procent,utargujecie 120k hds zapłaci 7 tys wy zapłacicie ,podatek zus ,pracownika,znzny wszystkim kierownik potrąci 1000 za niedobory,gdzie tu logika ?mnie kilka lat współpracy kosztowało sporo zdrowia i sporo pieniedzy ,teraz mam własne PSD prawie 40 procent prowizji,a wysokosc kary sam sobie ustalam jak mam ochote,dajcie sobie z tym spokój to praca dla słoików ktorzy nie chca wracac do swoich malych miasteczek i wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melania Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.13, 14:11 Proszę mi wierzyć, że i mnie to się nie mieści w głowie. Teraz komornik chce mi zająć wszystko, co mam. TE WEKSLE TO KONIEC MOJEGO ZYCIA. ONI MI JE ZRUJNOWALI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikcja@interia.pl Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dolsat.pl 09.04.13, 23:30 wszyscy mamy żal,ale jakoś nikt się nie jednoczy!!!!tyle stron wpisów!!!!!proponuję pozew zbiorowy!!!!piszcie do mnie!!parę kontaktów już mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przecieram oczy Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 22:23 Bardzo to przykre, co piszecie i jak oszukiwani są tu ludzie. Może trzeba otworzyć oczy zarządzającym firmą np. panu Krzysztofowi, ponoć to bardzo uczciwy człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.13, 14:17 Do sadu mozecie isc, ale nic nie zdzialacie!!! niestety:(((( ja mam za soba 60tys do zaplaty:(((W 2 TYGODNIE!!! :((((Sedziow nie obchodzi to,ze rujnuja Ci zycie, swoimi nieprzemyslanymi wyrokami!!!!nie maja pojecia ? czy moze ze wzgledu na znajomosc z hds em daja takie wyroki???!!! Bo ze sprawiedliwoscia nie ma to NIC wspolnego!!!!! Ale kazdy kiedys dostanie to na co zasluzyl!!! i tego im wszystkim zycze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahe Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 18.11.13, 18:50 Cześć Monika Odradzam ci prowadzenie saloniku czy jakiegokolwiek sklepu z sieci hds to firma która wpędzi cie w bardzo duże długi z których bedzie ci ciężko się wygrzebać wiem bo sama się wpędziłam w długi dzięki tej firmie.Oni wymagają pracy 364 dni w roku narzócają ci co gdzie ma być ułożone i każą pokrywac każdy skradziony bądź przeterminowany towar,a złodzieji nie brakuje.Ja gdybym wiedziała co sie zwiąże z pracą w tej firmie nigdy bym nie podjęla tam pracy,Życzę lepszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 22.11.13, 21:47 Witam, jestem w szoku po przeczytaniu dużej ilości negatywnych postów na tym forum i zastanawiam się, czy te kary nałożone na ajentów to z ich winy, czy faktycznie to HDS oszukuje i wyłudza niesłusznie pieniądze. Jednak jeszcze nikt nie napisał, że wygrał sprawę w sądzie, więc śmiem twierdzić, że to jednak wypowiadający się ajenci byli nieodpowiedzialni i niekompetentni albo ich pracownicy. A często, jeżeli komuś nie wyjdzie w jakiejś firmie to obsmarowuję ją w internecie ze złości,bo im nie wyszło. Jeżeli przy inwentaryzacji się nie zgadzało to może to były na przykład kradzieże klientów? Proszę o wypowiedź jakiegoś ajenta, który po inwentaryzacji nie miał do oddania pieniędzy. Czy jest ktoś kto prowadził salonik w województwie kujawsko-pomorskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZADOWOLONY Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lodz.mm.pl 05.12.13, 20:22 Jak się nie pilnuje to może i można narobić sobie długów tak jak w każdej innej firmie w której jesteś właścicielem... Ja jestem ajentem 4 lata i w sumie na inwentaryzacjach jestem ok. 10 tys. ale na plus. Tak to jest za dobre prowadzenie są nagrody a za złe kary, umowa jaką się podpisuje jest jasna i przejrzysta. Pozdrowienia z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r..... Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.nplay.net.pl 06.12.13, 16:49 "jasna i przejrzysta" a na który paragraf się powołujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZADOWOLONY Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.lodz.mm.pl 06.12.13, 17:43 Z tego co pamiętam umowa ma ok. 10 stron, określone są jasno nagrody, kary, prowizje, procent na poszczególnych grupach jakie możesz mieć niedobory na inwentaryzacji... Jaki ty chcesz paragraf, do czego? Chcesz paragraf w umowie "umowa jest precyzyjna". Ty może masz pretensje do całego świata dlatego bo jesteś w tej grupie osób, którym nie chce się czytać umów, podpisują je a potem wychodzą takie kwiatki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrob Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.v4.arkomnet.eu 04.09.14, 00:51 Do cwaniaka Wytłumacz jak mozesz być 10.000 do przodu bo jedyna odpowiedź jaka przychodzi mi do głowy to ta że oszukujesz klientów. A w tej sytuacji Ruch powinien zawiadomić prokuraturę. Więc gdzie prowadzisz swój punkt??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, dawne hds IP: *.warszawa.mm.pl 07.01.14, 10:29 byłam ajentem punktu przez prawie rok. przy rozwiązaniu umowy nie zostałam wpuszczona do punktu na inwentaryzację zbiorczą, która za kończyła się strata na ponad 80 tys zł i nie podpisałam tej inwentaryzacji ze względu na rażące braki. obecnie na tej inwentaryzacji widnieje mój podpis. zamierzam iśc z tą sprawa do telewizji bo nasze prawo nie radzi sobie z podrobienie podpisów i dodrukowywaniu weksli na czystej kartce i podpisów. osoby chętne do zbiorowego zgłoszenia sprawy do telewizji zapraszam do kontaktu agnieszka-donarska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
skarbek.2312 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 10.12.13, 09:07 Witam wszystkich, jestem ajentem od niedawna salonik prasowego relay, no i po kilku miesiacach zaczely robic sie problemy. Otoż po inwentaryzacji wykazalo mi duzo brakow w prasie od ruchu. Czy moglby mi ktos pomoc , podpowiedzieciec jak moge rozwiazac ta sprawe, gdyz okazalo sie ze sa niezgodnsci w moim systemie iunich w systemie, roznice. Jesli ktos bylby tak uprzejmy mi doradzic, podpowiedziedziec co z tym dalej zrobic. Napisz. ppaattii18@interia.pl Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent łódź Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.rev.snt.net.pl 10.01.14, 08:47 Witam, jestem ajentem od dwóch lat, ale wcześniej przez dwa lata dorabiałam w Inmedio jak byłam studentką. Zanim zdecydowałam się na swój salonik, czytałam to forum kilkukrotnie zastanawiając się, czy to wszystko prawda i czy warto ryzykować zostając z ogromnymi długami. Po 2 latach fakty są takie: -w centrum handlowym mielismy otwarte 7 dni w tygodniu, dwóch pracowników, co wiązało się z wieczną pracą i niewielkimi pieniędzmi, bo po odjęciu podatków i pensji zostaje niewiele, szczególnie przy obrotach ok. 70000 miesiecznie -problemów nie miałam zadnych, kar ani potracen tez nie, kierownictwo w porzadku -wiadomo, ze trzeba pracowac wg standardow i pilnowac poprawnej ekspozycji i wszystkiego, czego wymaga centrala -praca w cieple, siedzaca, polegajaca na obsludze klientow, moze troche irytujaca ale nie narzekalam za bardzo -na kazdej inwentaryzacji byly braki, to oczywiste, gazety i slodycze ludzie kradna na potege, ale nalezy sie tego spodziewac, ale zawsze, zawsze zostawalo mi jeszcze troche kasy z premi na ubytki, ktora wyplacam i dostaje fakture oraz przelew na konto Jeśli ktoś oczekuje, ze nie bedzie musial sam pracowac w swoim punkcie a kasa bedzie wpadac na konto, to sie zawiedzie bo tak nie jest. Ajent zawsze pracuje najwiecej. Obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.nplay.net.pl 17.01.14, 14:29 2 lata? To w takim razie niebawem ZUS- ik podskoczy , a masz może na papierku gwarantowaną dopłatę? To tylko pytanie retoryczne... buźka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 19:53 witam.a sprawdzala pani ilość z fakturą dostarczonych gazet z ruchu dla pani?? jeśli nie to wiadomu dlaczego ma pani braki-wykluczając kradzieże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.nplay.net.pl 21.01.14, 19:20 ...a po czym wnosisz? Odpowiedz Link Zgłoś