Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie płaci w terminie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:09
    Proszę poradżcie co robić .Mój szef nie przestrzega regulaminu pracy ,płaci
    kiedy chce i uważa to za naturalne.
    Ciągle muszę żebrać o należną mi pensje .To cudzoziemiec.Czy jest na to rada
    Obserwuj wątek
      • Gość: fazi Re: nie płaci w terminie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:21
        normalka, ciesz sie, ze wogole placi
        • Gość: Kama Re: nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:25
          Łamie polski kodeks pracy .Niech spada do siebie .Nie można być murzynem we
          własnym kraju
          • paw_dady masz cos do murzynow? 11.09.03, 19:18
            Gość portalu: Kama napisał(a):

> Łamie polski kodeks pracy .Niech spada do siebie
            moze i lamnie ale daje prace. A moze ma problemy ze sciaganiem naleznosci?
            skad wiesz? poza tym pytenie brzmialo czy umiesz pomoc? a widac ze nie umeisz

>.Nie można być murzynem we
            > własnym kraju
            masz cos do Murzynow? z jestes od nich lepsza?
        • Gość: thomas Re: nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:26
          Bydle
          • paw_dady bydle? a pomyslales? 11.09.03, 19:16
            Gość portalu: thomas napisał(a):

> Bydle
            wpierw pomysl, a moze klienci placa z opoznieniem? np te cudowne zachodnie
            firmy? a zeby zaplacic ludziom sam wpierw musisz miec. Tego nei wiesz wiec
            zaczekaj z osadami
      • Gość: marzenna Re: nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 08:56
        Wszystko pięknie .Powinnam się go żałować.
        Tego że nie rozlicza się z zaliczek ,tego że Kupił sobie nanjowszy model
        Peugota, i tego że jak przychodzi wypłata to ucieka do siebie.
        A nademną też stoją wierzyciele , czekają aż zapłacę i nie obchodzi ich że mnie
        nie płacą .Wyłączą prąd, światło i wywalą z mieszkania.Poza tym coś jeszcze
        trzeba jeść.
        Każy ma święte prawo to pensji w terminie.
        Znam osobę która sprzedała samochód by ludziom wypłacić pensję,i to jest
        uczciwe.
        A tu ani przepraszam ani pocałuj mnie w tyłek. Natura.
      • kat-on DO SĄDU PRACY Z NIM ! 12.09.03, 15:01
        Witaj, prawniczek jestem ;-)
        Znam ja takich "biźnieśmienów"... Rada jest prosta-do sądu pracy z nim. A w
        sądzie pracy raczej z Tobą nie wygra, jeśli masz choć odrobinę racji (z Twojego
        postu wynika, że tak). Po drugie-postępowanie przed sądem pracy nie wiąże się
        dla Ciebie z żadnymi kosztami (jeśli nie liczyć nerwów).
        A gdzie, jeśli można wiedzieć, żyją jeszcze pracodawcy, którzy sprzedają
        samochód, żeby wypłacić pracownikom pensje ?

Gość portalu: Marzenna napisał(a):

> Proszę poradżcie co robić .Mój szef nie przestrzega regulaminu pracy ,płaci
        > kiedy chce i uważa to za naturalne.
        > Ciągle muszę żebrać o należną mi pensje .To cudzoziemiec.Czy jest na to rada
        • Gość: Kris Re: DO SĄDU PRACY Z NIM ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.09.03, 00:08
          Witam,
          można i do sadu,a pozniej to juz wogole pensji nie bedzie,
          bo niby skad?
          Moze najpierw Panstwowa Inspekcja Pracy...
          Pzdr.
          • kat-on SPOSOBEM GO ! 13.09.03, 16:24
            Jeszcze rada praktyczna-w trakcie pracy warto znaleźć sobie haka na firmę czy
            też szefa-tak na wszelki wypadek gdyby stali się niegrzeczni ;-) Jak się
            poszuka-zawsze coś takiego się znajdzie-a to umowy zlecenia ukrywające
            pracowniczy stosunek zatrudnienia, a to jakieś nie do końca czyste chwyty
            podatkowe itp. W odpowiednim momencie (dla nas krytycznym) delikatnie
            sugerujemy szefowi, iż wiemy to i owo. Jeśli nie jest ostatnim debilem-powinno
            pomóc.Najlepszą obroną jest atak-niech teraz on się nas boi ! Jeśli jest
            debilem-należy go potraktować tak jak na to zasłużył-zawiadomić w zależności od
            rodzaju haka-Urząd Skarbowy, PiP a czasami może i prokuratora ?
            Oczywiście nie każdy ma dostęp do pewnego rodzaju informacji. Ja mam i tylko
            czekam aż mój szef zmieni się w niegrzecznego chłopca ;-)
            Nawet się nie domyśla jaką dyscypliną dostanie po łapkach ;-)
            • Gość: Ronnie Re: SPOSOBEM GO ! IP: *.acn.pl 23.09.03, 01:24
              Ale menda z ciebie, typowa polska menda. Pamiętaj ślązaczku, że kto mieczem
              wojuje ten od miecza ginie, kwity na każdego się znajdą z tobą włącznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka