Gość: Marzenna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:09 Proszę poradżcie co robić .Mój szef nie przestrzega regulaminu pracy ,płaci kiedy chce i uważa to za naturalne. Ciągle muszę żebrać o należną mi pensje .To cudzoziemiec.Czy jest na to rada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fazi Re: nie płaci w terminie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:21 normalka, ciesz sie, ze wogole placi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:25 Łamie polski kodeks pracy .Niech spada do siebie .Nie można być murzynem we własnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady masz cos do murzynow? 11.09.03, 19:18 Gość portalu: Kama napisał(a): > Łamie polski kodeks pracy .Niech spada do siebie moze i lamnie ale daje prace. A moze ma problemy ze sciaganiem naleznosci? skad wiesz? poza tym pytenie brzmialo czy umiesz pomoc? a widac ze nie umeisz >.Nie można być murzynem we > własnym kraju masz cos do Murzynow? z jestes od nich lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 14:26 Bydle Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady bydle? a pomyslales? 11.09.03, 19:16 Gość portalu: thomas napisał(a): > Bydle wpierw pomysl, a moze klienci placa z opoznieniem? np te cudowne zachodnie firmy? a zeby zaplacic ludziom sam wpierw musisz miec. Tego nei wiesz wiec zaczekaj z osadami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenna Re: nie płaci w terminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 08:56 Wszystko pięknie .Powinnam się go żałować. Tego że nie rozlicza się z zaliczek ,tego że Kupił sobie nanjowszy model Peugota, i tego że jak przychodzi wypłata to ucieka do siebie. A nademną też stoją wierzyciele , czekają aż zapłacę i nie obchodzi ich że mnie nie płacą .Wyłączą prąd, światło i wywalą z mieszkania.Poza tym coś jeszcze trzeba jeść. Każy ma święte prawo to pensji w terminie. Znam osobę która sprzedała samochód by ludziom wypłacić pensję,i to jest uczciwe. A tu ani przepraszam ani pocałuj mnie w tyłek. Natura. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-on DO SĄDU PRACY Z NIM ! 12.09.03, 15:01 Witaj, prawniczek jestem ;-) Znam ja takich "biźnieśmienów"... Rada jest prosta-do sądu pracy z nim. A w sądzie pracy raczej z Tobą nie wygra, jeśli masz choć odrobinę racji (z Twojego postu wynika, że tak). Po drugie-postępowanie przed sądem pracy nie wiąże się dla Ciebie z żadnymi kosztami (jeśli nie liczyć nerwów). A gdzie, jeśli można wiedzieć, żyją jeszcze pracodawcy, którzy sprzedają samochód, żeby wypłacić pracownikom pensje ? Gość portalu: Marzenna napisał(a): > Proszę poradżcie co robić .Mój szef nie przestrzega regulaminu pracy ,płaci > kiedy chce i uważa to za naturalne. > Ciągle muszę żebrać o należną mi pensje .To cudzoziemiec.Czy jest na to rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: DO SĄDU PRACY Z NIM ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.09.03, 00:08 Witam, można i do sadu,a pozniej to juz wogole pensji nie bedzie, bo niby skad? Moze najpierw Panstwowa Inspekcja Pracy... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-on SPOSOBEM GO ! 13.09.03, 16:24 Jeszcze rada praktyczna-w trakcie pracy warto znaleźć sobie haka na firmę czy też szefa-tak na wszelki wypadek gdyby stali się niegrzeczni ;-) Jak się poszuka-zawsze coś takiego się znajdzie-a to umowy zlecenia ukrywające pracowniczy stosunek zatrudnienia, a to jakieś nie do końca czyste chwyty podatkowe itp. W odpowiednim momencie (dla nas krytycznym) delikatnie sugerujemy szefowi, iż wiemy to i owo. Jeśli nie jest ostatnim debilem-powinno pomóc.Najlepszą obroną jest atak-niech teraz on się nas boi ! Jeśli jest debilem-należy go potraktować tak jak na to zasłużył-zawiadomić w zależności od rodzaju haka-Urząd Skarbowy, PiP a czasami może i prokuratora ? Oczywiście nie każdy ma dostęp do pewnego rodzaju informacji. Ja mam i tylko czekam aż mój szef zmieni się w niegrzecznego chłopca ;-) Nawet się nie domyśla jaką dyscypliną dostanie po łapkach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronnie Re: SPOSOBEM GO ! IP: *.acn.pl 23.09.03, 01:24 Ale menda z ciebie, typowa polska menda. Pamiętaj ślązaczku, że kto mieczem wojuje ten od miecza ginie, kwity na każdego się znajdą z tobą włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś