Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Berner - jak wygląda firma od środka??

• Gość: PAPAJA Re: Witam na pokladzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 20:58
        NA JAKI REGION?CZYZBY KTOS ,,WYSIADŁ,,
      • Gość: olo Re: Witam na pokladzie IP: 195.116.169.* 10.12.09, 06:58
        Wszyscy tak zastraszeni,że boją się pisać na forum.Tomek K o to dba.
        • Gość: Tomek K Re: Witam na pokladzie IP: 192.109.122.* 10.12.09, 10:23
          A kto to?
          • Gość: Pół Pudziana Re: Witam na pokladzie IP: *.146.174.219.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.12.09, 19:40
            Chłopaki jak tam idzie?
            Ja tam się nikogo nie boję. Nikt nie będzie mnie tu zastraszał.
            Coś to forum mocno przycichło.
            Czyżby nasza firma miała się ku końcowi?
            Coś takie wrażenie odnoszę.
            Czy u was jakieś wigilie firmowe w rejonach są zaplanowane?
            • Gość: prosto z niemiec Re: Witam na pokladzie IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 16:52
              Ja chcialem powiedziec ze u nas jest wigilia i paczki od firmy dla mnie. jak
              ktos ma to dla zony a nawet dzieci. oczywiscie wigilia tez jest. bardzo sie
              kochamy w grupie i dlatego nie moze sie obejsc bez wspolej wigili. a najbardziej
              kochamy naszego kierownika.
              wesolych swiat for ewry łan.
              a i oczywiscie kochamy całe bioro. zwlaszcza fakturzystki
              buziaki mordki wy moje
              • Gość: Technolit Re: Witam na pokladzie IP: 192.109.122.* 17.12.09, 14:24
                Biuro pisze sie przez "u"...
      • Gość: POntiac Re: Witam na pokladzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.10, 17:44
        Hejka chłopy. co się dzieje, nikt nie pisze, nasza firma jeszcze jakoś działa?
      • Gość: Tomasz W. Re: kierownik IP: *.ip.netia.com.pl 13.01.10, 10:24
        Statek tonie , szczury uciekaja
        • Gość: stańczyk Re: kierownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 20:50
          Tylko kto te łajbe wprowadził na skały na pewno nie szczury wiec
          czemu maja płacic głową za zakapitana nieudacznika to sa bardzo
          inteligętne ssaki więc co madrzejsi biora z nich przykład.
          • Gość: Benio Re: kierownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 09:09
            Jak to fajnie mieć urlop i sobie poczytać w spokoju neta. :-)
            Ciekawo, jak wam się w tym śniegu jeździ, co?
            Chłopy, no to jak szczury uciekają a statek tonie, to kto przejmie po nas schedę
            wurtek czy foszek?
          • Gość: mlaskacz Re: kierownik IP: 192.109.122.* 15.01.10, 13:41
            inteligentne...przez "en"
            • Gość: prawie nowy Re: kierownik IP: *.telpol.net.pl 21.01.10, 17:54
              praca jest ok. a nawet bardziej. spr czegoś innego to docenicie to co macie.
              dostałem rejon bazę klientów nie jest kolorowo ale jak się chce zarabiać to
              trzeba pracować normalna sprawa. kierownik "kosa" nie jest wcale takim chu...
              jak słyszałem, po prostu każdy chce zarabiać i jest od tego żeby pogonić nas, ma
              z tego kasę, ale nie zapominajcie że my też, a to że jak Cię przypilnuje czy
              pogoni nie znaczy że jest debilem. poza tym sami wcześniej pracowali jako PTH
              więc wiedzą o co chodzi , jestem zadowolony i mam nadzieję że umowa będzie
              przedłużona
              • Gość: stary nocnik Re: kierownik IP: 192.109.122.* 27.01.10, 15:05
                to jest konstruktywne podejście.
                • renreb Re: kierownik 29.01.10, 14:20
                  Kierownik jak kierownik, a ja słyszałem, że w grupie wielkopolskiej jak
                  odchodzi PTH to jego synowie dostają największe firmy i nowy dostaje
                  same małe. Reasumując, MÓJ TATA NA KIEROWNIKA !!!, a obroty same sie
                  zrobią.
                  • Gość: wielka milosc Re: kierownik IP: 192.109.122.* 04.02.10, 10:54
                    masz na to jakieś dowody?
                    • Gość: kljhxdfgh Re: kierownik IP: *.broker.com.pl 04.02.10, 22:40
                      hehehe
                      Nie znam tematu, ale nasuwa mi się jedno powiedzenie: "UDERZ W STÓŁ..." itd.
                      • Gość: vw wlkp Re: kierownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 16:06
                        berner i wurth to takie samo dziadostwo.kierownicy po podstawówce,a
                        dydekcja nie ma pojecia o technice.jezdzisz od rana do wieczora za
                        1200,a i tak mowia ze nic nie robisz.rejon dostaniesz taki,ze nic
                        nie zarobisz.teraz jak ktos chce kupic to kupuje co lubi,a nie szajs
                        bernerowski co naprawde jest chinskim badziewiem.i musisz to gowno
                        zachwalac.to tak na szybko.nie polecam tam pracy!!a pedaly z
                        personalnego to szczyt hanby.
                        • Gość: wibrafon Re: kierownik IP: 213.17.128.* 09.02.10, 18:39
                          dla porzadku:
                          1. co to jest dydekcja? dyrekcja, a moze dedukcja...
                          2. pokaz mi przedstawciela, ktory jezdzi za 1200 od rana do wieczora. musi byc
                          niezwykle nieefektywny, ze tyle tylko wyciaga z calodniowej pracy. na szczescie
                          to bzdet co napisales, bo ci co jezdza od rana do wieczora zarabiaja bardzo dobrze.
                          3. w personalnym nie pracuja faceci, tylko same kobiety, wiec ciezko je
                          przerobic na pedalow vel gejow.

polecam daleko idace douczenie sie.
                        • Gość: xxl Re: kierownik IP: *.prox.pl 10.02.10, 19:25
                          Widzę, że znowu odezwał się jakiś NIERÓB! Ale w końcu jakoś trzeba sobie
                          wytłumaczyć własną porażkę, więc wszyscy i wszystko jest do du...y. Pozdrawiam
                          normalnych ludzi!:)
                          • Gość: ksylofon Re: kierownik IP: 213.17.128.* 11.02.10, 21:49
                            to się nazywa w psychologii "racjonalizacja"
                            • Gość: ja Re: kierownik IP: *.chello.pl 13.02.10, 21:42
                              Różne są Wasze opinie. Też zastanawiam sie nad podjęciem pracy w tej
                              firmie ale czytając to wszystko to: "strach sią bać" :) ciekawe jak
                              jest naprawde
                              • Gość: mozenowy Re: kierownik IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.10, 04:00
                                prawde poznasz jak sie zaciagniesz
                                zastanawialem sie niedawno nad wyslaniem do Was Cv ale jak widze jak wytykacie tu sobie literowki...
                                poza tym praca w handlu nie jest latwa, jak ktos takiej szuka niech zlozy aplikacje do Ruchu - tez handel ;)
                                Pozdro dla Wszystkich którym zalezy
                                • Gość: P.K. były wurth Re: kierownik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.10, 00:18
                                  w tym forch obiecali mi 5 i passat ( z wypas )
                                  jak się okazało jest 5 i passat jednak ( nie wypas i nie nowy ) i do tego 3
                                  miesiące w zawieszeniu
                                  a słyszłaem , że na północy obiecali 7

to ja frajer z p.nań dałem się na 5

PK
                                  • Gość: xml Re: kierownik IP: 83.238.157.* 25.02.10, 18:35
                                    Panowie , w przyszłym tygodniu mam rozmowę . Czy Wasze wypowiedzi ( negatywne)
                                    są wyrazem zmęczenia zimą czy też faktycznie nie jest kolorowo ? . Proszę
                                    podajcie warunki finansowe od których startuje nowo zatrudniony pracownik.
                                  • Gość: też były Re: kierownik IP: *.chello.pl 25.02.10, 21:44
                                    i po 6-8 miesiącach kop w d.pę, a klienci przejęci. Przerabiałem to.
                                    • Gość: Johan plany IP: 212.59.230.* 18.03.10, 17:35
                                      Jak nowe plany mobilki???
                                      • Gość: Pracuś Re: plany IP: *.gdynia.mm.pl 22.03.10, 23:28
                                        Plany jak plany. Coś ten blog taki nie tęgi. Chętnie poczytałbym coś
                                        ciekawego, a tu nudy na pudy. Moja opinia jest taka nie jest może
                                        super, ale wszystko jest do zmiany. Jak się chce plany robić to
                                        trzeba wiedzieć co się chce sprzedać. Ja tam już trochę wiem. Wurtch
                                        to cienkie bolki. Berner ma wielką przyszłość, jak będzie miał
                                        oczywiście takich ludzi jak ja. Nie wiem jak dziala Wurtch bo
                                        klienci sobie Ci co od nich kupują chwalą. Ja tam wiem swoje
                                        sprzedaż w takim wykonaniu to sport. Ja bym się pościgał tylko z
                                        kim? Napiszcie coś wesołego Ci którzy budujecię markę Berner. Ja tam
                                        od siebie powiem super fajna praca. Trudna, ale ok. Raczej dla
                                        Orłów, a nie nielotów ;-)
                                        • Gość: Bernerek Re: plany IP: *.md4.pl 23.03.10, 21:41
                                          Jak w Gdyni plany masz po 10 koła to ty orzeł rzeczywiście jesteś.
                                          • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 13:44
                                            Ta śmieszna firma Bernerek już niedługo będzie sprzedawać swój chłam na rynki.
                                            Ćwierkają wróbelki, że już powoli się finanse kończą, bo ten cały kryzys
                                            przerósł szefostwo.
                                            Kliencie - jak czytasz, to zacznij szukać sobie nowych (czytaj. lepszych) dostawców.
                                            • Gość: Czaruś z Gdyni Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.10, 16:15
                                              Wiesz ile razy słyszeliśmy już, że F..ch upada...? Więc spokojnie,
                                              bo coś Cię te wróbelki w balona robią.

P.S. Pamiętaj - jesteś tyle wart, ile twoja ostatnia sprzedaż.
                                              • Gość: otaki Re: plany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 23:48
                                                a co tu jest dobrego?socjalu brak,prywatna sluzba medyczna!!!!dla
                                                cierpliwych,towaru zawsze brak,nawet tzw.topowych,płacą jak chcą i kiedy
                                                chcą!!!urlopy najlepiej wsteczne/ciekawe jak sie z tego nasze BIURO z tego
                                                rozlicza?!!/karty dzienne:praca od 8.00 do 16.00 tak trzeba pisac,a powroty z
                                                zebran ok23.00 jestes w domu to k...nie jest praca???i co WY na to??????????????????
                                                • Gość: onnnnnn Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 20:29
                                                  Jak Tobie nie pasuje to sie zwolnij, u konkurencji jest może lepiej.
                                                  A zebrania to wolał byś mieć w soboty jak w niektórych firmach?
                                                  • Gość: oooooooooooo Re: plany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 23:31
                                                    piszę prawde o firmie i jej problemach,które kiedyś moze da sie rozwiązac,ale po
                                                    przeczytanych postach sądzę,że są tacy,co nawet nerkę dla BERNERA oddadzą/ja
                                                    niestety nie!!!/,.................!!!!
                                            • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 11:09
                                              Troszkę człowiek nie zaglądał na to forum i już widzę, że jakiś s...syn ukradł mego nicka.
                                              Oj nie ładnie.....
                                          • Gość: dluga rura Re: plany IP: 213.17.128.* 25.03.10, 20:44
                                            racja kolego z dolnego slaska
                                          • Gość: drops Re: plany IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:27
                                            eh czekajcie aż magazyn uzupełnią,
                                            to będą plany oj będą,
                                      • Gość: Pracuś Re: plany IP: *.gdynia.mm.pl 25.03.10, 22:14
                                        Fajnie coś drgneło. Miło sobie poczytać. Faktycznie może nie mam
                                        planów 100 tys., ale to najbardziej podoba mi się w Bernerze.
                                        Miałem już plany po kilkaset tysięcy. Robiłem kilkadziesiąt i
                                        wszyscy coś tam kręcili nosami. Zrób kilkadziesiąt tysięcy jak
                                        handlujesz towarem o podobnych cenach. To, że masz w ofercie maszyny
                                        po kilkadziesiąt tysięcy. Uda ci się czasami znaleźć klienta, że
                                        kupi kilka rzeczy po kilka tysiący. Pewnie, zdarza się. Mi zdarzało
                                        się rzadko. Żyjesz w ciągłym stresie i masz kiepskie mniemanie o
                                        sobie. Berner jest moją najlepszą pracą. Trudną, ale ok. Co z tego,
                                        że miałem kiedyś specjalnie osobę co robiła mi oferty w pdf. Ja
                                        tylko jak król jeździłem sobie i rozmawiałem z klientami.
                                        Sprzedawałem produkty firm, np. polskich, które można było kupić w
                                        tysiącu innych firm. Bezpośrednio od producenta również. Ja
                                        sprzedawałem pomimo najwyższej marży. Bo pojechałem i osobiście
                                        porozmawiałem z klientem. To jest przewaga sprzedaży bezpośredniej.
                                        Wychwalam Bernera, bo ma wiele zalet. Jedną z najważniejszych jest
                                        to, że lubię ludzi w nim pracujących. Wszyscy, tak ich przynajmniej
                                        odbieram są bardzo w porządku. Pracuję się dla ludzi. Ja tak uważam.
                                        Dla tych, których pracuję chciałbym dać jak najwięcej. Nie ważne
                                        jakie są plany. Te, które dostaję wydają się realne. To jest ich
                                        plus. Pierwszą kartkę z planami jak dostałem i pojeździłem w terenie
                                        pomyślałem co ja tu robię. Teraz patrzę inaczej. Lepszej pracy niż
                                        ta chyba już niedostanę. Więc trzeba nastawić się najbardziej
                                        pozytywnie jak można i zagęszczać ruchy. Firma jest dobrze pomyślana
                                        więc wg. mnie skazana na sukces. Takie tam defetyzmy, że zaraz się
                                        rozjedzie. To negatywne nakręcanie się. Najwyżej wróci do garażu, z
                                        którego wyszła. Kryzys to chyba dobry okres by się rozwinąć. Ja
                                        chciałbym bardzo się tu rozwinąć. Niekoniecznie marzy mi się
                                        zaczynać kolejny raz gdzieś, gdzie na wstępie wydaję się lepiej. W
                                        takcie pracując z ludźmi, poznając ich człowiek myśli co ja tu
                                        robię. W Bernerze są dobre produkty. Opieram się na opiniach moich
                                        klientów. Dobrzy sprzedawcy, miałem mozliwość poznać takiego. Bardzo
                                        było mi miło patrzeć i słuchać jak rozmawia z klientami. Z mojego
                                        punktu patrzenia fajne koleżanki i koledzy w pracy. Wózek najlepszy
                                        jaki dotąd miałem. Prywatne też już miałem może lepsze. Preferuję
                                        auta nowe. Nie miałem z wyższej półki. Więc to jest ok. Miałem
                                        możliwość jeździć nowym mercedesem z silnikiem 3,7 turbo
                                        doładowanym. Tak jak pewien właściciel Peugeota 407 spod świateł
                                        chciał się pościgać. Jak wcisnąłem gaz, to nawet go nie zobaczyłem w
                                        lusterku. Pewnie go zdziwiło. To tylko zwykły mercedes klasy C.
                                        Dobra koniec tego pisania. Kocham motoryzację myślałem, że tam będę
                                        sobię chodzil i miło gawędził o autach. To co robię też jest ok.
                                        Pozdrowienia dla wszystkich blogowiczów. Szczególnie tych
                                        niezestresowanych.
                                        • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.10, 11:10
                                          Pracuś - poczytałem sobie te Twoje wypociny i doszedłem do jednego wniosku - jak
                                          TY z takim sensem komunikujesz z klientem, jak piszesz, to ja się nie dziwię, że
                                          nic nie możesz sprzedać.
                                          Ale to dobrze, bo im więcej takich ludzi w Bernerze, tym jego agonia będzie
                                          szybsza, co nam wszystkim wyjdzie na dobre.
                                          Klienci zostaną w ten sposób pozbawieni bernerowskiego chłamu, który się gnie,
                                          łamie, pęka a chemia to tylko półprodukt w stosunku do tego, co my mamy.
                                          • Gość: trooper Re: plany IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.10, 18:27
                                            general przestan pier..lic k..wa
                                            forch to dopiero chmira i szajs a co do upadku i kryzysu napisz nam dlaczego
                                            wycofaliscie sie z magazynem do niemiec- przeciez tak zajebi...scie wam idzie.
                                            • Gość: Krzyk Re: plany IP: *.chello.pl 06.04.10, 16:51
                                              Nikt nie mówił, że jak przyjdziesz do Bernera to będziesz siedział w domu, a klienci sami będą ciągle dzwonić po nie wiadomo jakie ilości towaru do Ciebie. Chcesz dobrze zarobić to musisz się narobić, choć wiadomo że są regiony gdzie jest łatwiej bo marka jest bardziej znana, a są takie gdzie jest trudniej. Nie mówię że nie ma problemów jak np. braki towarowe, ale to nie tylko problem naszej firmy, choć wiadomo że odbija się to na nas, bo my obrywamy od klientów. Brak mega interesujących ofert promocyjnych denerwuje 99% przedstawicieli(mnie również) ale w każdej firmie zawsze są jakieś nie dociągnięcia u nas pod tym względem w innych są inne problemy. Nie ma firmy z której będziecie zadowoleni w 100%. Pracować trzeba a w Bernerze nie jest źle(choć kokosów nie ma) pracowałem na produkcji tam to dopiero można było narzekać. Do osoby z Forcha siejącej zamęt rozmawiałem z chłopakiem z Forcha na moim terenie i uważa tak jak ja że wszyscy wraz z wurthem, normfestem jesteśmy bardzo podobni i nasze wyroby również. Pozdrawiam kolegów
                                              • Gość: normfesciak Re: plany IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 16:35
                                                ale nie ma co pisac dla forchowca jak jest bo on dobrze o tym wie a
                                                najprawdopodobniej pracowal u nas, pozniej u konkurencji- malej ale
                                                wlasnej-wychodowanej- a teraz tam
                                            • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.10, 23:39
                                              Witam was bernerowe nieudaczniki, co nawet drogo sprzedawać nie umiecie.
                                              Ale co ja się dziwię, skoro sam szmelc w katalogu i magazynie macie.
                                              Dziś znowu udało mi się "wyrwać" wam parę zamówień.
                                              Liczę już godziny, jak was sama wasza rotacja pracowników załatwi.
                                              • Gość: Pułkownik Zubek Re: plany IP: 213.17.128.* 14.04.10, 19:43
                                                witaj generale fo(r)chu sprzedajacy na wyjechanej w kosmos marzy. o ilez trzeba
                                                zachodu abys zechcial nauczyc nas jak sprzedawac naprawde drogo? prowadz nas o
                                                proroku, gwiazdo zaranna, slonce stepowe...
                                                • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.04.10, 22:05
                                                  Jak chcesz zarobić, to towar musisz sprzedać a nie go rozdać.
                                                  Później pisze taki jeden czy drugi, że mało zarabia, że nie ma to tego, to
                                                  tamtego, że firma nie inwestuje. Pewnie, że mało płaci i nie inwestuje, skoro
                                                  taki ciamajda rozdaje za darmo towar. Ale z drugiej strony, to wielu klientów,
                                                  to tego waszego szmelcu nawet za darmo nie che.
                                                  • Gość: Pułkownik Zubek Re: plany IP: 213.17.128.* 16.04.10, 19:49
                                                    tak, tak...to wszystko prawda.
                                                    ale najbardziej podoba mi sie watek o szmelcu, ktory de facto w kazdej z firm
                                                    Wurth, Forch czy Berner jest taki sam.
                                                    pozdrawiam generale, a i nie wsiadaj do zadnego samolotu przypadkiem...
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.10, 11:51
                                                      Zubku mój kochany. Ja umiem oceniać realnie sytuację na rynku i znam się troszkę
                                                      na produktach. Wg mnie ranking jakościowy (jeśli chodzi o chemię) wygląda tak:

1. Normfest
                                                      2. Forch
                                                      3. Wurth
                                                      4. Berner

Normfest jest nie do pobicia. A Berner ma najgorszą szmirę, dlatego taka
                                                      taniocha. My jako drugie miejsce też mamy super produkty.
                                                      Jeśli chodzi p narzędzia to nie będę się wypowiadał, ale my mamy lepsze od tej
                                                      waszej chińszczyzny. którą klienci masowo reklamują.
                                                      Życzę miłego weekendu. Do zobaczenia u klienta. :-)
                                                    • Gość: 147625 Re: plany IP: *.toya.net.pl 18.04.10, 20:57
                                                      "Albowiem powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i
                                                      czynić będą wielkie znaki..." widać koniec świata bliski bo jeden
                                                      już się objawił. Ja jutro znów wstanę i wyruszę zrobić kilka rys na
                                                      twoim nieskazitelnym krysztale pANIE generale...
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.10, 22:18
                                                      A kto tu mówił, że jestem nieskazitelny???
                                                      Na pewno nie ja. :-)
                                                      Rób, rób te rysy im ich więcej, tym lepiej. Bernerek zdycha.
                                                      A grób czeka, oby nie na Wawelu.
                                                    • Gość: MOS2 Re: plany IP: *.ip.netia.com.pl 19.04.10, 21:07
                                                      generale zostałeś mesjaszem, baa nawet prorokiem - już w Biblii pisali o tobie
                                                      że nadejdziesz - ale pisali też że bedziesz fałszywy i nie tylko ty jeden. Ja
                                                      też się dołącze do rysowania twego kryształu :-) ...
                                                    • Gość: Jan Pawel 202-gi Re: plany IP: 213.17.128.* 19.04.10, 22:07
                                                      zaprawde swiety jestes boze, zrodlo wszelkiej swietosci!
                                                    • Gość: normfesciak Re: plany IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 19:24
                                                      ciekawi mnie kiedy ktos sie wkurwi na tego kretyna generala i poda go do sadu,
                                                      przeciez latwo go namierzyc a i paragrafy sie znajda chociazby znieslawienie itd...
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.04.10, 21:27
                                                      Zubek, czemu zmieniasz nicka na Jana Pawła?
                                                      Sprzedaż nie idzie i od modlitw żeby mieć plan religia do łba uderza?
                                                    • Gość: Luftkanaldichtung Re: plany IP: 213.17.128.* 21.04.10, 22:16
                                                      bo lubie, przynajmniej cos sie dzieje...
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 07:43
                                                      Czyli jesteś pieniaczem. Lubisz mącić i jątrzyć.
                                                      Ale to może i lepiej. Wtedy szybciej znikniecie z rynku i będzie więcej miejsca
                                                      dla normalnych firm, oferujących klientom dobre produkty a nie jakiś
                                                      chińsko-tajwański schmelc i ropę w puszkach zamiast chemii.
                                                    • Gość: Zmeniający Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 22.04.10, 20:51
                                                      o tak, jestem pieniaczem. czyli jak sama nazwa wskazuje lubię bić pianę a nie
                                                      mącic i jątrzyć. wtedy byłbym mącicielem tudzież jątrzycielem. poza tym mąci się
                                                      wodę a jątrzy ranę. a ja bije piane... najbardziej lubię z szamponu nivea...

"Błogosławieni jesteście, gdy wam złorzeczyć i prześladować was będą i kłamliwie
                                                      mówić na was wszelkie zło ze względu na chińsko-tajwański szmelc i ropę w
                                                      puszkach! Radujcie i weselcie się, albowiem zapłata wasza obfita jest w niebie;
                                                      tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami."
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 21:25
                                                      do Zmieniającego Nicki: chyba się troszkę nie rozumiemy, albo Ty lepiej znasz
                                                      chiński od polskiego :-)

www.sjp.pl/co/pieniacz
                                                      C
                                                    • Gość: 147625 Re: plany IP: *.toya.net.pl 25.04.10, 19:36
                                                      siema < generali > ty się tak nie złość bo złość piękności szkodzi
                                                      i klienci będą się ciebie bać :-) a nie wiem czy wiesz co robi Bóg
                                                      gdy chce kogoś skrzywdzić - otóż najpierw odbiera mu rozum a
                                                      później...
                                                      pozdrawiam wszystkich sprzedających ropę w puszkach
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 25.04.10, 20:51
                                                      pieniacz zgodnie z linkiem, ktory o boski raczyles wyslac to osoba z
                                                      zamiłowaniem do wytaczania spraw sądowych, najczęściej o błahe sprawy lub mająca
                                                      chorobliwą skłonność do dochodzenia rzeczywistych lub urojonych krzywd.

jakos nie znajduje zwiazku...

a co do zrozumienia, to moze nie to ze ja cie nie zrozumialem, lecz moze ty po
                                                      prostu zle sie komunikujesz...serce ty moje.
                                                    • Gość: Adam Re: plany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 09:06
                                                      Troszkę cytatów z innego forum:

"pracowałem w Bernerze całkiem niedawno. Na rozmowie wszystko pięknie i miło,
                                                      bajki o świetnych warunkach
                                                      .
                                                      Niespodzianki zaczynają się na szkoleniach, poza hotelem warunki
                                                      koszmarne, o prowadzącym szkolenie niebęde się nawet wypowiadał, Oczywiście
                                                      wszystkie produkty Bernera są lepsze i tańsze od konkurencji, z
                                                      błedu wyprowadzają nas dopiero nasi klienci. Po szkoleniach, w pracy
                                                      jest tak że w najlepszym przypadku klient na hasło BERNER odmówi w
                                                      najgorszym że wykopie z firmy siłą!!!. Jesli już ktoś coś zamówi to
                                                      z reguły jeden raz, a to dlatego że zamówienie czasem jest
                                                      realizowane kilka tygodni, a Ty tłumaczysz się jak głupek. Osobny
                                                      temat to kierownicy – najczęsciej po zawodówce ale ma na wizytówce
                                                      kierownik i jest panem świata, ciągłe dzwonienie że mała dniówka i
                                                      żeby cos tam jeszcze na siłe sprzedac, że trzeba gonic plan itp.
                                                      Jeśli chodzi o auta
                                                      można trafic na nowe ale i na starego szrota, z
                                                      limitem na paliwo."

"
                                                      Były olsztyn - 2009-12-07 19:03 odpowiedz | cytuj |
                                                      najlepsze jest to że po przyjeździe do hotelu dostajesz kopertę i w niej
                                                      dokument że jeśli się zwolnisz w przeciągu 6 m-cy to płacisz 2000 zł., ale to
                                                      nic potrafią zadzwonić do hotelu rano i się pytają co robiła grupa
                                                      czy wychodziła na miasto i ile piła. na moje nieszczęście ja robiłem plany.
                                                      ale kierownik może rano przyjechać i zrobić zdjęcie o której handlowiec wyjeżdża
                                                      do pracy , a po południu o której wraca. i też zapomną ci na początku powiedzieć
                                                      o gps w telefonie
                                                      .Możesz że firma da ci umyć sam samochód służbowy to jest na twoim portfelu,
                                                      będą ci kazać robić oferty handlowe , ale się nie spodziewaj że ci kupią papier
                                                      czy tusz dyrektor ci powie że firma dużo ci daje"

"Jak nie masz pracy i masz nóż na gardle to się zatrudnij ale od razu zacznij
                                                      szukać coś innego.
                                                      Pracowałem w tej firmie i uwierz mi nie warto. Zła organizacja
                                                      , szefowie mają cię głęboko w D.... i będziesz dla nich tylko numerkiem w obozie
                                                      pracy a jak się nie sprawdzisz w ich kategoriach to cię wyleją i nie będą po
                                                      tobie płakać i zatrudnią nowego frajera. Po ogłoszeniach
                                                      do pracy zobacz jaka jest rotacja pracowników. Myślisz że odchodzą albo ich
                                                      [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jet tak dobrze w firmie."

• Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.toya.net.pl 28.04.10, 21:27
                                                      U nas w Forchu też ostatnio jedna wielka chujnia. Trzeba będzie
                                                      chyba szukać pracy.
                                                      Trzymajcie się chłopaki
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.10, 01:17
                                                      Jesteś zwykłym skurwysynem, który podszywa się za nie swoimi nickami.
                                                      Ale to są właśnie metody Bernera. Nic dodać, nic ująć.

Widać bardzo zabolało.....

A będzie jeszcze bardziej, jak dywizja "budowa" nie wypali :-)
                                                      czego sobie i wszystkim innym ze szczerego serca życzę.

p.s.
                                                      Nie masz jaj gościu, który się podszywasz.
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 30.04.10, 21:36
                                                      No i widzisz... dales sie sprowokowac jak dziecko, a mianujesz sie samozwanczo
                                                      generalem... ciekawe, czy wiesz kto to jest skurwysyn. jak nie wiesz to
                                                      wytlumacze ci spokojnie oko w oko. nawet mozemy sie czegos napic do tego
                                                      tlumaczenia.

btw. skoro wiesz o dywizji "budowa" to zapewne nie jestes z forcha jak podajesz.
                                                      a czy wypali, czy nie to juz zupelnie inna sprawa. patrz konca swojego penisa...

z pozdrowieniami
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 30.04.10, 23:17
                                                      nieswoimi pisze sie razem
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.05.10, 14:45
                                                      Moi kochani, nie bez podstawy twierdzę, że Berner zniknie z rynku. A mając
                                                      takich ludzi powoli mu się to udaje.

Nie będę polemizował, przytoczę tylko przykład:

"zaopiekuję się nie swoją kobietą" (nie moją; zaimek)
                                                      "zaopiekuję się nieswoją kobietą" (wytrąconą z równowagi psychicznej; przymiotnik)

"nieswój" pisane razem = zachowujący się w niepodobny do siebie sposób, zwykle z
                                                      powodu złego samopoczucia lub skrępowania

Jakieś pytania mistrzowie sprzedaży i ortografii?

można też zajrzeć do www.pwn.pl
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 01.05.10, 20:28
                                                      punkt dla ciebie, alez ty jestes czujny!
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.10, 11:29
                                                      Wiem, że Ciebie troszkę zatkało, jak wyszło na to, że nie znasz polskiej ortografii.
                                                      Ale ja już pisałem, że Bernerowi lepiej chińszczyzna idzie. :-)

A Ty bądź czujny, bo nie znasz dnia ani godziny kiedy zostaniesz zwolniony albo
                                                      sam się zwolnisz, jak 2 razy z rzędu nie dostaniesz pensji. :-)
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 02.05.10, 11:49
                                                      tak, tak ... zastanawiam sie juz od wczoraj na glebia twoich przemyslen...
                                                      i ogladam sie za siebie nieustannie z powodu wzmozonej czujnosci.
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: plany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.10, 08:01
                                                      Zastanawia mnie jedna rzecz: nie używasz polskich czcionek - nie umiesz, nie
                                                      chce Ci się, masz komputer ze Stanów, czy sam jesteś za granicą i się mądrzysz o
                                                      Bernerze nie mająć o nim pojęcia?
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 03.05.10, 09:37
                                                      jestem wszedzie...
                                                      podziel kawalek drewna i ja tam bede. podnies kamien i znajdziesz mnie...

poza tym Generale to ty sie madrzysz nt. Bernera, ja sobie tylko ogladam...
                                                    • Gość: generał fo(r)ch 2 Re: plany IP: *.toya.net.pl 01.05.10, 20:28
                                                      cóż mnie pozostaje powiedzieć, po pierwsze współczuje tobie i twojej
                                                      Rodzinie słownictwa jakiego używasz w codziennej komunikacji, ale
                                                      widać przynajmniej z jakiego środowiska się wywodzisz i w jakim
                                                      obracasz.
                                                      najbardziej jednak zabolała ciebie chłopcze prawda - bo szczególnie
                                                      ta niewygodna uderza ze zdwojoną siłą.
                                                      co do naszego dalszego istnienia myślę że nie pomylę się bardzo jak
                                                      napisze że wcześniej zakończysz swój żywot niż My znikniemy z rynku.
                                                      najbardziej zastanawiająca jest twoja nienawiść do firmy Berner -
                                                      pewnie Nasi Przedstawiciele pozbywają ciebie klientów, ale z twoim
                                                      podejściem nie jest to nic dziwnego...
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 02.05.10, 01:48
                                                      kolego z Lodzi, nie ma potrzeby polemizowac z generalem. On jest alfa i gameta i
                                                      wie po prostu lepiej...
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 01.05.10, 20:29
                                                      jak to pod nie swoimi nickami. te wszystkie nicki sa moje.
                                                    • Gość: Fan Re: plany IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.10, 20:31
                                                      Generał Forch to taki nerwusek dywizji budowlanej zazdrosci :-) ja tam
                                                      w budowlance bym się odnalazł. Trudny chleb bo Ci budowlańcy takie
                                                      sknery na każdy grosik patrzą. Ja tam znam prosty i skuteczny środek
                                                      na nich: wystarczy powiedzieć, że z tym czym się przychodzi jest
                                                      najlepsze ;-) Nawet jak wyjmą z opakowania i szukają jakiegoś nadruku,
                                                      którego brak trzeba grzecznie ze zrozumieniem potakując potwierdzić
                                                      najlepsze. :-)
                                                    • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: plany IP: 213.17.128.* 30.04.10, 23:18
                                                      czyli nie jestes tak zajebisty na jakiego sie kreowales...
                                                    • Gość: wurcik Re: plany IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 20:29
                                                      LoL nie ma co :))) Skoro forsch jest taki cudny to dlaczego pracując w Wurthcie
                                                      jakoś nie widzę was za bardzo u moich klientów? Będąc szczerym to owszem Bernera
                                                      widzę i klienci często wybierają ich ze względu na niskie ceny, mimo iż nie da
                                                      się ukryć jakościowo są słabsi ale ceną gonią, a wy? Ludzie którzy używają
                                                      wurtha nigdy jeszcze nie narzekali na naszą chemię, jest bardzo dobrej jakości i
                                                      działa tak jak powinna, skoro twoje produkty są takie super i w dodatku tańsze
                                                      od moich to pytam raz jeszcze gdzie jesteś? No chyba że skupiliście się na
                                                      krzakach...
                                  • Gość: oooooooooooo Re: kierownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 23:54
                                    jak masz w forch 5 to idz do luny bedziesz mial 7/cha cha cha!!!/i tak jak w
                                    f... passata do mycia!!!!!!!!!!!/swojego szefa/
      • Gość: hooltay Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 82.177.25.* 26.03.10, 17:38
        Zapraszam do podzielenia sie doświadczeniami i opiniami na opinieopracodawcy.ubf.pl/news.php
        Pozdrawiam

P.S.
        Zapraszam do uzupełniania Czarnej Listy Pracodawców
        Zarejestruj sie i wypowiedz.
        • Gość: wurcik Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 20:37
          Że dodam jeszcze: Pieniaczy jest wszędzie pełno, ale powiem wamże aby zarobić
          trzeba się napocić nie ważne w jakiej firmie, i powiem wam że pracując w
          wurthcie są czasem rzeczu które mnie złoszczą ale puki co plusów jest więcej,
          napiszcie sobie na kartce + i - jak minusów będzie więcej to zmieńcie pracę, bo
          jak mówi stare przysłowie "z niewolnika nie ma pracownika" i czytając o waszych
          firmach stwierdzam że wszędzie kaszana, a Wuthcie najlepiej :P
          • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 213.17.128.* 13.05.10, 20:08
            Swieta prawda...
          • Gość: FRED Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.timplus.net 13.05.10, 20:12
            powiem tak wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma a ludzi od generała też nigdzie
            nie widziałem i w sumie to masz racje im więcej + tym bardziej się chce. A jak
            to jest z waszą firmą Wurth czy wuth bo nie wiem a czy ty wogóle to z tej firmy
            jestes i czy aby u was to z tą chemią to tak jest ok bo słyszałem, że chemia
            bernera też działa tak jak powinna a i narzędzia mają sprawdzone.
            • Gość: Edtorro Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:21
              Panowie, poczytałem, trochę się pośmiałem i mam pytanie.
              We wtorek idę na rozmowę do Berner-a na stanowisko PTH. Region północny ( nie
              wiem jaki jest podział u was więc piszę północ ).
              Piszcie czy warto ???
              • Gość: Ziom Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 12:07
                A czy przypadkiem nie jesteś ze Słupska? Bo ja też mam rozmówkę we wtorek :-)
                Ale po przeczytaniu tego forum zastanawiam się czy nie odwołać mojej rozmowy.
                Mam niedługo tez inne rozmowy i czekam na odpowiedź z dwóch innych firm
                (oczywiście branża różna)
                Pozdrawiam
                • Gość: bajojajo Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.slupsk.vectranet.pl 21.05.10, 14:09
                  ja jestem ze słupska i rozmowe mam w srode. pzdr.
                  • Gość: Edtorro Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 23:18
                    Nom Słupsk :) Do zobaczenia na rozmowie. Ja idę może akurat wmnie wezmą. To co
                    tu przeczytałem nie jest może obrazem optymistycznej przyszłości w tej firmie,
                    ale i tak jest chyba ( a raczej na pewno ) lepiej od tego gdzie robię teraz.
                    Pozdrawiam konkurencję i życzę powodzenia.
                    • Gość: bajojajo Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.slupsk.vectranet.pl 23.05.10, 14:35
                      Dajcie znać jak po rozmowie o co konkretnie pytali. pzdr.
              • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 213.17.128.* 23.05.10, 03:00
                jezeli wierzysz tylko w to co pisza w necie to nie warto...
            • Gość: wurthcik Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.10, 09:06
              Powiem tak: Wypowiadać się mogę na temat wurtha dlatego że w nim pracuję i
              sprzedaję jego asortyment i powiem ci że używam go również gdyż jest na prawdę
              dobra, jeśli chodzi o Bernera słyszałem różne opinie, pod względem jakościowym
              wszystko działa jak powinno, tzn. smar smaruje, zmywacz zmywa, ale nie smaruje
              idealnie i dokładnie i nie penetruje, a zmywacz zmywa, ale nie wszystko i tak
              nie do końca, więc jeśli dodasz do tego bardzo niską cenę to w zasadzie często
              klienci wolą kupić 2 puchy zmywacza Bernera w cenie 1 Wurtha i leją 2 razy
              więcej. Wiadomo że każdy swoje chwali więc nie jestem obiektywny, ale co do
              Forsha się nie wypowiadam wcale bo z nimi nie mam żadnych problemów :))) bo ich
              nie ma i nie będzie :)
              • Gość: Edtorro Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:20
                A co to się stało że teraz Wurth wystawił tyle ogłoszeń dla Ph-wców, z tego co
                widziałem bardzo dużo regionów zatrudnia nowych. Starzy polecieli ??? Czy się
                tak nagle firma rozrasta ???
                • Gość: Wurthcik Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.10, 19:10
                  Wiesz w firmie jest kilkuset handlowców więc w każdej z dywizji zdarzają się
                  rotacje, jeśli chodzi o rozrastanie to druga sprawa, a co kolego chciał byś
                  aplikować?
                  • Gość: Edtorro Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 19:59
                    Już aplikowałem, ale nie wiem czy mnie zaproszą, poza tym jutro rozmowa z
                    bernerem i jeśli zechcą mnie to już wurth nieaktualny będzie :) Ale jeśli berner
                    znajdzie lepszego kandydata to do wurtha chętnie popracuje :)
                    • Gość: Bart Berner Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.gorzow.mm.pl 28.05.10, 16:16
                      witam, pracuje w bernerze pare miesiecy jak narazie.
                      Przed rozmowa czytalem to forum i tez mialem tzw. "ale" .
                      Jednak szczerze mowiac jak narazie wszystko jest tak jak powinno byc. Nie ma
                      problemow zadnych. Kierownik spoko wiec i milo sie pracuje.
                      Kazdy jest inny i ma inne zdanie. Dla mnie praca dobra, kasa dobra i auto tez
                      dobre (fiesta 2010r).
                      Co do konkurencji to na moim terenie mam jedynie problem z Wurth'em , chlopakow
                      z Wurth'a dobrze znam wiec kontakty mamy dobre. Jesli chodzi o sam problem z ta
                      firma to taki iz mam swiezy teren wiec Wurth praktycznie u wszystkich klientow
                      jest. Co do naszych produktow to sa one dobre, spelniaja swoje zadanie, Nie
                      mowie ze najlepsze. uwazam ze sa tak samo dobre jak Wurtha ale nie lepsze,
                      wiadomo nadrabiamy cena na +. Klienci chetnie zmieniaja czerwone logo na
                      niebieskie i sa zadowoleni. Ale z klientami to roznie. Jeden powie ze nie ma nic
                      lepszego od Wurtha a drugi ze od Bernera bo w niemczech na naszych produktach
                      pracowal. Wiec roznie z tym bywa. Osobiscie prywatnie duzo kozystalem z
                      produktow Wurtha i sa naprawde dobre, teraz mam bernera i sprawdza sie tak samo
                      dobrze. Jesli chodzi o narzedzia to mam w domu wkretarke Wurtha i bernera. taki
                      sam model, parametry tech waga itd. jedyne co to rozni to logo firmy. silniki w
                      srodku tez maja takie same;) Jesli chodzi o konkurencje bo widze ze na forum
                      jest pewnego rodzaju wojna to powiem tak. Jedynie mam konkurencje z Wurthem, i
                      czasem z Normfestem (Ich cena zabija Wurtha no i bernera tez) , jesli chodzi o
                      Forcha to zadko spotykam ich produkty u klientow swoich mimo ze przedstawiciel z
                      Forcha ma podobny teren i mieszka niedaleko mnie.
                      Ktos pisal pewien ranking chemi i narzedzi , wiec napisze jak ja to oceniam
                      patrzac swoim okiem i tym co klienci mowia:
                      Chemia:
                      1.Normfest (super ceny i dobra jakos),
                      2.Wurth (bdb. jakos lecz wysoka cena)
                      2.Berner ( jakos dobra i cena pomiedzy wurthem i normfestem)
                      4.Forch ( dobra cena ale malo ich na rynku i wiekszosc klientow nie wie co to za
                      marka nawet)

Jesli chodzi o narzedzia:
                      Wurth
                      Berner
                      itd.
                      • Gość: Wurthcik Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 83.238.16.* 29.05.10, 14:11

I to jest to o czym mówię, nie można być obiektywnym pracując u jednej czy
                        drugiej firmy i jest faktycznie jak mówisz Forsha nie ma nigdzie, a ludzie
                        którzy uciekają z Wurtha do Forsha to często kombinatorzy i klienci nie zawsze
                        chcą ich oglądać. Zdań tyle co i osób. Panowie nie ma co się licytować, często
                        to wszystko zależy od szczęścia, okładu i ludzi, nie ma co się łamać trzeba
                        zapierdzielać :) Zawsze byłem zdania że tortu wystarczy dla wszystkich, w kilku
                        firmach mam Bernera i wcale nie myślę żeby chłopaka stamtąd wyrzucać, bo po co,
                        ja sprzedaję swoje on swoje i razem wcinamy ten tort po co się szarpać i ceny
                        dumpingowe stosować skoro oby dwaj możemy funkcjonować razem. Zimnego piwka i
                        smacznego grillowania wszystkim życzę!
                        • Gość: Zmieniajacy Nicki Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 00:27
                          Niech zyje przyjazn Wurtowo-Bernerowa!
                        • Gość: Generał Fo(r)ch Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.10, 12:00
                          No jak tam bernerowcy? Wraz z sezonem wakacyjnym idzie zadyszka? Hm?
                          Ja już plan na czerwiec mam zrobiony i pozdrawiam z urlopiku.
                          Mam nadzieję, że jak wrócę, to już was nie będzie. ;-)
                          • Gość: PANDEMONIUM Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.timplus.net 28.06.10, 22:44
                            Z LAPTOPEM NA SUMĘ CHODZISZ CO NA TO TWÓJ PLEBAN ROZGRZESZYŁ CIĘ ZA TE
                            BLUŹNIERSTWA. CHYBA TAK BO CI LIMIT NA NETA ODBLOKOWALI.
                            • Gość: Generał Fo(r)ch Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 10:18
                              OOO, jak się puknie w stół, to od razu nożyce się odzywają. ;-)
                              Tak długo cisza była, a jak człowiek pozdrowi z urlopu to od razu nieudacznicy
                              się odzywają.
                              Ja sobie odpoczywam, klienci dzwonią, obrót idzie. Ciekawo, czy u was też tak
                              jest na urlopie? Pewnie nie, bo kto by tam chciał PH w krótkich spodenkach i
                              chińszczyzną w katalogu oglądać? Ja na pewno takiej niekompetencji nie chciałbym
                              widzieć.

U mnie cieplutko, fajnie, człowiek wyspany, zrelaksowany, aż miło będzie za 14
                              dni wracać na front. :-)

Pozdrawiam wszystkich
                      • Gość: burt reynolds Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 20:55
                        bart napisz nam jeszcze czy jestes z auto czy metalu... ale wnioskuje ze z auto
                        jak konkurujesz z normfesciakiem....
                        czyli zagadam do ciebie kolego z auto z gorzowa(kobylej gory) na imprezie
                        integracujnej
                        • Gość: gość Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.slupsk.vectranet.pl 01.07.10, 12:57
                          na połnoc znowu wystawili ogloszenie, slupsk itp. czyzby ostatnio nikogo nie
                          znalezli ?
                          • Gość: Fan Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.10, 20:05
                            ;-) taka fajna firma, a nic ciekawego tu nie można poczytać.
                            • Gość: Fan Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.gdynia.mm.pl 02.08.10, 20:23
                              Nie powinienem się tu wypowiadać ;-) bo czytając te swoje wypociny
                              zawsze widzę, że słowo pisane to nie to samo co mówione. Lubię mówić,
                              niestety mam taką prawidłowość najpierw mówię, a potem dopiero myślę
                              co ja tam powiedziałem ;-) w pisaniu widzę jest tak samo. No nic
                              pisarzem chyba nie zostanę. Nie chcę być niegrzeczny, ale te wątki
                              ciągnione o wurtcie itp. i inne takie tam nie warte komentarza. Jak
                              tam z promocjami w Bernerze ;-) Pozdrawiam dział marketingu :-)
                              Drabiny już dojechały ;-) Zresztą wszystkich pozdrawiam, bo mili z Was
                              kompanii trudnej doli w Bernerze ;-)
                              • Gość: blesk Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 213.17.128.* 02.08.10, 21:41
                                drabiny?
                                • Gość: Fan Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.gdynia.mm.pl 03.08.10, 21:05
                                  takie przenośne schody
                                  • Gość: blesk Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 213.17.128.* 03.08.10, 22:48
                                    aha...schody...
                                    interesujace...
                                    • nowy-5 Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 05.08.10, 19:19
                                      Witam
                                      Wlasnie odbylem rozmowe kwalifikacyjna do Bernera, uczucia mieszane
                                      jak bedzie? tak naprawde czas wszysko zweryfikuje oczywiscie jak
                                      mnie przyjma
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: fiesta Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 17:14
                                        kolego a jaki rejon?? napisz cos wiecej to opowiem co i jak

pozdrawiam
                                        • nowy-5 Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 09.08.10, 10:26
                                          Gość portalu: fiesta napisał(a):

> kolego a jaki rejon?? napisz cos wiecej to opowiem co i jak
                                          >
                                          > pozdrawiam
                                          Region Pomorskie nie cale czesc
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: norco Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 21:17
                                            A są jakieś przyjećia na ślask:)chetnie bym cos zaaplikowal?
                                            • Gość: robert m Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.10, 22:29
                                              a ja na to ......
                                              ..... jak na lato..... hehe
                                              dla justysi b.
                                              www.youtube.com/watch?v=YNfEwI54UP0&feature=related
                                              hehe pozdro
                                              • Gość: ZgadnijKto Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 08:17
                                                Forsz = Dorsz :))) Kolego z Forsza przywieź z wakacji Dorsza. Sam nie wiem po co
                                                to napisałem... ale co tam...Nie przepadam za dupkami z Forsza, z chłopakami z
                                                Bernera zawsze stajemy na pogaduchy i pozdrowienia i jak mamy tego samego
                                                klienta to jakoś się nie żremy, każdy coś sprzedaje...ale Forsza nie zdzierżę,
                                                tępię na każdym kroku... Pozdro dla Bernerowców z Północno-zachodnio-centralnej
                                                polski ;)
                                                • Gość: Generał Fo(r)ch Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.10, 07:50
                                                  Nie będę się rozpisywał, bo muszę jechać do pracy, ale coś mi się widzi, że Bernerowcy powoli ale nieubłaganie padają.... Świadczy o tym masowe schodzenie z cen. I dodać można brak jakichkolwiek, nawet najmniejszych umiejętności handlowych, bo sprzedać to trzeba umieć a rozdać to może każdy.

Jadę, bo 4 000 na mnie czeka.

Pozdro dla Buraków z Berenra
                                                  • Gość: rzekomy burak Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 192.109.122.* 21.10.10, 13:52
                                                    no to goń sie parowozie, kogo to obchodzi co za bałagan masz pod tą kopułą.
                                                    nara
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.10, 09:20
                                                      Ty nie jesteś rzekomy burak, tylko prawdziwy, bo nawet siebie tak nazwałeś....
                                                      A o ile wczoraj ceny zaniżyłeś sprzedając ten swój syf bernerowski?
                                                    • Gość: nowy może Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 17:52
                                                      Hi ile na starcie dostaje ph na rękę netto plus jak wygląda system premii i w końcu ile suma sumarum można średnio wyciągnąć w miesiącu.
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.toya.net.pl 31.10.10, 22:41
                                                      Było tak pięknie było tak wspaniale a przez Was planu nie zrobiłem wcale...:-/
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.10, 01:51
                                                      TY się sku...synu nie podszywaj pod mój nick.
                                                      Ty widzę stosujesz faszystowskie praktyki, ale tego się można po was niemcach z Bernera spodziewać.
                                                      Niemcy celowo z małej litery.
                                                    • Gość: konQrent Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 83.238.157.* 03.11.10, 16:17
                                                      Słuchaj Fo(r)sch a twoja firma to z Czeczeni pochodzi? z tego co wiem cała nasza trójca jest od szwabów i traktują nas wszyscy jednakowo jak gastarbeiter-ów :) albo lager-arbeiterów tak czy siak, jest nieciekawie... trzeba się rozejrzeć za inną pracą...

Pozdro
                                                      dla forscha też ;)
                                                    • Gość: Generał Fo(r)ch Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.10, 10:52
                                                      O jakiej trójcy piszesz?
                                                    • Gość: spoko wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 13:12
                                                      chcecie je poznać bo dawno nikt tu nie pisal?
                                                    • Gość: spoko Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 13:15
                                                      pewnie już większośc wiecie po przeczytaniu tego forum ale jak macie pytania to odpowiem
                                                    • Gość: pop Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 15:32
                                                      Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie, jaką podstawę dają na początek i na jaki okres jest pierwsza umowy.
                                                    • Gość: spoko Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 23:57
                                                      widze konkretne pytania: pierwsza umowa na 3 m-ce kolejna na 3 lata chyba że kierownik zadecyduje inaczej (w zalezności jak pracujesz)...
                                                      wyn. na początek 1800 zł brutto to ok. 1300zł na rękę + prowizje od sprzedaży i aktywnych klientów (czyli takich którzy kupują przynajmniej raz na 6 m-cy) na kwotę 120 zł netto...
                                                      pytania: np.
                                                      Twoje największe zalety które wykorzystasz w pracy w bernerze
                                                      dlaczego chcesz pracować w bernerze
                                                      oczywiście scenka sprzedażowa musi być
                                                      raczej wszystkie typu jak po co dlaczego itp.
                                                    • Gość: pop Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 09:17
                                                      Na co trzeba szczególnie zwrócić uwagę w tej scence przed sprzedażowej, aby dobrze wypaść przed pracodawcą, akurat w tej dziedzinie sprzedaży.
                                                    • Gość: spoko Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 09:48
                                                      wiesz co uwagę zwracają na to czy jesteś otwarty, potrafisz przedstawić klientowi wszystkie cechy produktu, czy potrafisz klienta zaciekawić, wymyśl promocję że jak kupi 2-3szt to cena bedzie niższa, nie zaczynaj odrazu od sprzedaży, na poczatek zagadaj np. o pogodzie
                                                    • Gość: pop Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 10:42
                                                      dzięki spoko!
                                                      Jeśli będzie możliwość to wykorzystam twoje rady. pozdro
                                                    • Gość: piotree Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.14, 23:57
                                                      Witam za kilka dni mam rozmowe na PH możesz napisać jak to mniej więcej wygląda : piotr82ak@poczta.fm z góry dzięki
                                                    • Gość: luk Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.tktelekom.pl 13.04.14, 22:37
                                                      Kilka prostych pytań o klientów, firmy jakie znasz w regionie, jak podejść opornego klienta, pytają ile się chce zarabiać, ja powiedziałem ze 3kzł netto i dlatego odpadłem ;-)
                                                    • Gość: piotree Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.14, 23:51
                                                      Witam mam za kilka dni rozmowe na PH do Berner możesz napisać jak ona wygląda : piotr82ak@poczta.fm z góry dzięki
                                                    • Gość: Waldek Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 15:34
                                                      Jak można się dostać do berner polska Region śląsk, bo dawno nie widziałem od nich ofert pracy na ten region?
                                                    • Gość: spoko Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.02.11, 09:57
                                                      dostać się można przedewszystkim przez ogłoszenie... ale możesz spróbować złapać jakiegoś przedstawiciela na rynku i wyciągnąc nr do kierownika i z nim bezpośrednio rozmawiać
                                                    • Gość: K Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.11, 13:03
                                                      Czy rozmowa kwalifikacyjna jest prowadzona przez firmę rekrutacyjna czy przez osoby z firmy Berner? Jak można wiedziec w jakim składzie odbywa sie owa rozmowa (dyrektor,kierownik inni...??) i czy atmosfera jest "zjadliwa:P"?? :) Osoby po rozmowie proszę o jakieś porady. z góry dzięki i pozdrawiam

Ps. jutro rozmowa
                                                    • Gość: spoko Re: wrażenia po Pracy w firmie Berner IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.03.11, 21:24
                                                      rozmowy prowadzone są przez firmę berner, w skład wchodzi dyrektor + kierownik (pod którym będziesz) lub dyrektor = kobietka zajmująca się działem personalnym lub kierownik i ta kobietka.
                                                      Na co trzeba zwrócić uwagę na rozmowie pisałem wcześniej...
                                                      hmmmm.... atmosfera...
                                                      ogolnie jest spoko... większość PTH w grupie jest ok, są pomocni więc mozna na nich liczyć. kierownik - w zależności na kogo trafisz jeden jest bardzo pomocny, stara Ci się wszystko wytumaczyć, a inny podchodzi olewająco....
                                                      a miałem pisać o atmosferze - a więc jeśli widać u Ciebie postępy, robisz plany jest wszystko ok...
                                                      gorzej trochę jak nie robisz planów wtedy zaczynają się schody i atmosfera już nie jest taka kolorowa
                                                      powodzenia dla wszystkich którzy jednak decyduja się na pracę w bernerze.....
                                                      nie jest to zlosliwe...
                                                      ale szczerze nie wiem czy chcecie być przedstawicielami, z boku fajnie bo auto, kom., itp. ale to tylko z boku tak fajnie wygląda...
                                                      ja pracowałem w kilku firmach jako przedstawiciel i wszędzie są plusy i minusy... po kilku latach stwierdzicie że praca przedstawiciela nie jest fajna i gdybyście to wiedzieli to wolelibyscie zacząć pracę na normalnym stanowisku
                                                      ale to tylko moje odczucia...
      • Gość: ZE SLASKA Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 27.12.10, 00:08

A JAK JESZCZE RAZ USŁYSZE NA MÓJ TEMAT .NO TO DOPIERO WAM NAPISZE CIEKAWE HISTORIE
      • Gość: ??? Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.11, 18:04
        i tak juz nikt tego nie czyta
        • Gość: whoyou wanna be Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 213.17.128.* 12.01.11, 22:54
          czyta :)
      • Gość: PPP Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 18:50
        Witam.
        jakich pytań można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej w Berner polska. I czy ewentualnie do każdego dzwonią po rozmowie kwalifikacyjnej poinformować o tym czy jest się przyjętym lub nie.
      • Gość: ze śląska Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 18.02.11, 19:53
        No, jak dzisiaj patrzę na tą moją niepotrzebną wypowiedź ,to sam sie z tego śmieję.Tylko wyciągam z tego wszystkiego pewien wniosek, bo wypisałem tą sterte głupot po wypiciu (pamietam 0,7) . Więc mam na trzeźwo odwage napisać jak na co dzień zachowuje się osoba z tzw. bandy matołów tak jak ja po 0,7 (DLA NICH ŚWIAT NA TRZEŹWO JEST NIE DO PRZYJĘCIA).
        Ale obiecuję sobie, że już nie zbliże sie do tego poziomu, a przede wszystkim do tego forum.
        POZDRAWIAM
      • Gość: praca w domu Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 10:03
        Przeczytaj tę stronę do końca a gwarantuje, że nie pożałujesz! Nie zmarnuj swojej szansy!
        Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi! Warto przeczytać!
        To nie żaden żart!
        Nie wierzysz? To oczywiste, kto da 15000 zł za nic? A jednak. Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 5 zł po drugie potrzebujesz troszkę pracy dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro!). Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc! Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie!
        Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz tą stronę i wróć kiedy będziesz mieć czas

Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy (co miesiąc 15000 zł lub więcej). To zależy od Ciebie. Gdy opowiedziałem o tym kolegom, wyśmiali mnie... A jednak wziąłem w tym planie udział. Moi znajomi wyciągnęli się jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nieufni. Hehe, teraz się z tego śmieją. Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na konta. Zresztą mi też gęba opadła jak zobaczyłem konto! A moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu - czy jest to możliwe?! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, kto wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej okazji.

Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodzina lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości!

To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. OK. to zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś albo w jakim przebywasz. NIE ważne ile masz lat. I na dodatek NIE będziesz potrzebować specjalnej wiedzy lub talentu. NIE będziesz przeglądał stron internetowych, NIE będziesz nigdzie dzwonić, klikać w bannery, lub SPAMować, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to:
        - Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie),
        - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo!

Jeżeli masz chociaż 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz? Proponuję ci mBank. Wejdź na WWW.mbank.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13lat możesz mieć już własne prawdziwe konto w banku.

KROK 1
        Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby zarobić musisz cos od siebie dać! Więc pierwsze co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notka mówiącą (tytułem):
        "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej."

CHCĘ, ŻEBYś WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM!!!
        To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy.

1. Nr konta: 61 1090 2402 0000 0001 0591 8550
        2. Nr konta: 34 1140 2004 0000 3702 3700 8140
        3. Nr konta: 02 1020 1912 0000 9702 0070 3538
        4. Nr konta: 33 1050 1360 1000 0023 0824 9313
        5. Nr konta: 90 1140 2004 0000 3602 5164 3900

PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr.1 i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą!

KROK 2
        Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!), następną rzeczą, którą musisz zrobić to zrobić kopię tej strony (tekstu na niej zawartego),później konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2 , 3 , 4 , 5 do przodu. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). NIE BĄDZ ZACHŁANNY! Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW- tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!

POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu.

"Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień! "Tomasz Watorek , Warszawa"

Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!"
        Justyna Tojan, Strzelce Opolskie

"Byłem zaskoczony kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!"
        Ryszard Bodler, Gdańsk

"Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000 zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!"
        Marcin Kosztyń, Białystok

Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał.

A tutaj troszkę matematyki :
        Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które wytłumaczę poniżej. Jak długo będziesz wysyłać tą wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądzmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to, że tylko 12,5%, dla utrudnienia.
        Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób, możesz spodziewać się ze 5 z nich zrobi dokładnie to co Ty (12,5% z 40= 5). Ale tym razem twój numer konta przesunie się na 4 pozycje. Wtenczas już będzie o tym programie wiedziało 200 osób (5 x 40).
        Z tych 200 ludzi, udzieli się 25 (12.5% z 200=25), więc dalsze 1 000 maili (25 x 40), podniosą Twój numer konta na 3 pozycje.
        Z tych 1
        • Gość: ktos Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 212.87.246.* 09.03.11, 21:35
          Witam, w najblizszym czasie wybieram sie na rozmowe. Jaki to dzial KAMIEN w firmie Berner? Jaki sa orientacyjne zarobki podstawa+premia+prowizja?
          • Gość: drops Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:40
            Kamień - dział budowlany,

wszystko co na budowę, firmy kamieniarskie itp.
            nie wiem jak teraz było ok 1400 na rękę + prowizja od planu i aktywnych klientów,
            do 2500 możesz dociągnąć spokojnie,
            plany początkowe ok 10-12tyś
        • Gość: nie wpłace Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.icpnet.pl 19.09.12, 22:50
          amber gold?
      • Gość: Werner Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 17:16
        fantastycznie tzn.podstawa 6,000 netto,premie od 4,000 do 8,000, prowizja wysokie,auto wypasione,bez limitu tankowania,komórka do 1000 PLN rozmów,laptop,1 urlop za granicą na koszt firmy,gifty po dostatkiem.Ceny najniższe,jakość najwyższa,dostawy ekspresowe itd.Co za wspaniały ...sen.
        • Gość: wurcik Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 08:20
          Trochę mnie tu nie było i widzę że nagle kupa chętnych do pracy w Bernerze :))) NO MOI DRODZY TO NA PEWNO SIĘ SPOTKAMY U KLIENTA.... Zobaczycie jak pracują najlepsi z Wurtha - hahahaha (teraz się odezwą głosy obrońców z Bernera) Powiem wam tak, ja w Wurth robie około 40.000zł i całkiem nieźle zarabiam, a wy przygotujcie się że nigdy nie dojdziecie do takiego obrotu z Bernerem, a nawet jeśli to i tak was wydymają (wiem kumpel pracuje w Bernerze)
          • Gość: 147625 Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.toya.net.pl 24.07.11, 23:09
            słuchajcie tego gościa - robi w Wurth około 40000 więc jest z niego niezły kozak
          • Gość: Bernerus Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 08:25
            Żebyś się nie zdziwił chłopaku :-)
          • Gość: Berner Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.play-internet.pl 05.02.14, 19:11
            Ale z Ciebie głupi k....
            Wurth już całkiem ci mózg wyprał
      • Gość: Darek Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 08:25
        zachęcam do zmieszczania opinii (negatywnych, pozytywnych) o pracodawcach i agencjach pośrednictwa pracy na www.pracodawiedz.pl
      • Gość: arturo Re: Pilnie poszukujemy pracownikow !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.11, 23:57
        witam!
        a co sądzicie, jeśli coś wiecie rzecz jasna, o firmie i pracy w APP?
        • Gość: równiez handlowiec Re: Pilnie poszukujemy pracownikow !!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 10:01
          Siema jestem handlowcem z konkuręcji ale nie bezpośredniej, z tego co wiem od swoich kliętów co jeżdżą do nich przedstawiciele app to sa zadowoleni z firmy, nie wiem jak to wygląda wewnątrz. Firma jest mocna w świecie lakierników.
      • Gość: Kronos Co jest miarą sukcesu...? IP: *.centertel.pl 27.11.11, 10:11
        Miarą sukcesu tej firmy jest szafa.im więcej szaf tym większy sukces.
        • Gość: 147625 Re: Co jest miarą sukcesu...? IP: *.toya.net.pl 15.12.11, 20:03
          Szafa hmm a w jakim kolorze jest ta szafa, i co w niej się znajduje - bo boję się że może to być stara reklamacja...
      • Gość: gosc handlowiec Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.11, 19:54
        Witam kolegów i koleżanki. We wtorek tj. 14,12,2011 ide na rozmowę do bernera z p. darkiem i p. mariuszem. w zielonej górze wie ktos coś na temat obecnej sytuacji w firmie. proszę kolegów o pomoc bo z tego co czytam to nie jest za ciekawie...
        • Gość: Handlowiec Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 212.109.132.* 14.12.11, 21:07
          Witam!
          Jak było na rozmowie w Zielonej Górze bo też się wybieram ale 20.12.
          Jak możesz to napisz na co się przygotować i jak wrażenia.
          Z góry dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: ph Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.02.12, 20:29
        Szacunek, to było dobre.
      • Gość: 147625 Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 20:31
        super
        dziekujemy za miliard euro obrotu w tym roku
        mamy nadzieje ze doczekamy sie imprezy integracyjnej lub przynajmniej tej dla klientow
        eksperci z pasja
        • Gość: GOMKA COSTA Berner Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.12, 22:37
          Costa Berner Polska wpływa na mieliznę. Uwaga na skały!!!
          • Gość: 147625 Re: COSTA Berner Polska IP: *.toya.net.pl 29.03.12, 20:56
            Zaczęło się - fałszywi prorocy głoszą nową ewangelię - uważajcie na nich :->
            • Gość: Władek Re: COSTA Berner Polska IP: *.susi.pl 30.03.12, 19:06
              Gdzie piniądze za las...!!!!???
              • Gość: ja Re: COSTA Berner Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 20:00
                Wladek z kielc....
                byl las nie bylo was,
                bedzie las nie bedzie was

susi.pl tylko w kielcach jest- jezeli chcesz byc anonimowy pamietaj o tym
                • Gość: Władek Re: COSTA Berner Polska IP: *.susi.pl 03.04.12, 20:07
                  Władek z Kielc, ale las z Krakowa...
        • Gość: rutra Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 21:12
          Ok obroty obrotami, ale niektórzy klienci to jak wrzód na d...e. Wymagają pracy, a kasy z nich nie mam. Też tak macie?
          • Gość: ja Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 21:14
            jezeli klient ode mnie wymaga to juz duzy plus, gorzej jak ma mnie w nosie....

• Gość: armin Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 20:31
              deczko z innej beki.wywodzę się z konkurencji.mam swoich klientów z branży moto jak i przemysł.obcykany jestem tu i tu.i pytanie do starych wymiataczy co lepsze...
              Berner przemysł czy Wurth auto???
              Nie mówcie,że bagno itd.Wywodze się z podobnych.Bida mnie przycisnęła i nie chcę szukać roboty długo,a tam mam drzwi otwarte.U kogo lepiej i czy ta 3 z przodu po 3 miechach realnie wskoczy?Netto oczywiście.
              • Gość: kobieta Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.205.106.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.12, 13:35
                Robię w budowlance jako ph i złożyłam cv do bernera. Ty kolego piszesz o 3 na przodzie. A ja zaczęłam szukać innej pracy bo zarabiam 3-4 netto. Myślałam że w bernerze to spokojnie 5 netto się wyciągnie ? Jakim autem jeżdżą tam ph, czy jest do dyspozycji po godzinach, ile godz dziennie się pracuje ?
                • Gość: armin Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 18:13
                  W firmach tego pokroju 5 z przodu do ręki to chyba po kilku latach i na super terenie.Raczej niemożliwe dla PH.Zbyt duża konkurencja,podjazdy kumpli z firmy itd.Takie są realia pracy w firmach handlowych.Liczy się marża i plan.Co do aut widziałem ibizę i alteę.Z jazdami prywatnymi nie powinno być problemu.Czas pracy teoretycznie 8-16,ale wiadomo ofertę trzeba zrobić,zamówienia,reklamacje itd.Ja sobie radziłem-praca do 13-14 lub od rana w domku.Nikt Cię nie zmusi,a liczy się efekt.Też miałem GPS-a i ogólnie pełne szykanowanie,a robiłem swoje i nikt się nie czepiał.Ostatnia wypłata do ręki 4300zł. Aaa właśnie sobie przypomniałem jak klient kiedyś zachwalał handlowca z Bernera-3500zarabia hehe szok normalnie.Po trzech latach.
                  • Gość: kobieta Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.30.8.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.12, 18:45
                    A dlaczego ostatecznie nie pracujesz już tam ? W Castrolu szukają Inżyniera Sprzedaży. Czy ktoś potrafi się wypowiedzieć na temat tej firmy? Lub które firmy warto śledzić pod względem ofert pracy ? branża budowana, elektryczna, motoryzacyjna.
                    • Gość: armin Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 21:11
                      Niezbyt jasno wcześniej napisałem.Pracowałem w firmie konkurencyjnej dla wspomnianego Bernera.Nie pracuję już tam,ponieważ firma skupia się bardziej na produkcji niż handlu.Zostało kilka osób na cały kraj-do obsługi klientów kluczowych.Co do Castrola nawet nie wysłałem CV.Oleje to patologia w naszym kraju.Chory temat,łapówki,podróbki...Castrol nie jest najlepszy-jest tylko popularny.I tani w miarę i ma reklamy.Dlatego ma wielu dystrybutorów,a co za tym idzie klientów.Jaką kasę miałby inżynier produktu trudno powiedzieć-zależy kto pracowałby na niego... W PL liczy się Platinum-daje najwięcej za najmniej.A że jakości brak-życie,taki handel.Ja do prywatnego leję amerykański(nie tani na A),a do żony niemiecki LM... Pracowałem w olejach,wyposażeniu warsztatów,chemii,automatyce przemysłowej,mocowaniach... I z wymienionych polecam automatykę.Spokojna praca,klient na poziomie(nie buc z warsztatu),do czterech wizyt dziennie,konkretne oferty i zapytania,czasami wygrany przetarg(prowizja fajna).Podstawa zależy od firmy,ale po roku to 5 można mieć,jeśli ma się ochotę pracować i zdobędzie kilku stałych klientów(wodociągi,elektrownie).Jednak nic za darmo-im bardziej państwowa instytucja tym więcej łapówek.Samochodówkę i przemysłówkę(klient jak w automatyce,jednak towar bardziej FMCG heh) polecam tylko w ostateczności.Nieustanna gonitwa i udowadnianie,że jest się dobrym za grosze.Realna wypłata na początek to 2brutto plus premia i prowizja.
                      • Gość: kobieta Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.31.27.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.12, 00:21
                        Dziękuję bardzo za wyczerpującą wypowiedz. A ewentualne zaproszenie na rozmowę do bernera potraktuję jako trening.
                        W firmie SOMFY ludzie mają godne wynagrodzenia (mowa cały czas o 5 netto). Jednak na daną chwilę nikogo tam nie potrzebują. Pzdr
                        • Gość: armin Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 19:49
                          Ofert niby wiele,ale coś ciekawego wybrać to już wyższa szkoła heh Wejść na minę jest bardzo łatwo.Odnośnie wspomnianej firmy Somfy kojarzę ich konkurencję(rolety)-firmę Portos z Kalisza.Wiem,że rekrutują na Wlkp.Może inny teren też wchodzi w grę. Wysłałem CV,jednak doświadczenia w tej branży brak,ale od czego są szkolenia ;-) Pozdrawiam i życzę powodzonka
                          • Gość: forchowiec Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 20:03
                            da sie zarobic 5 w bernerze przy obrocie ok 50 000. przy takim obrocie przysługuje leon w tdiku.
                            fajniej pracuje sie w metalu-przemysle niz auto bo mniej klientow do odwiedzenia i bardziej konkretni. wchodzisz do przemyslowca i jedna wizyta robisz caly dzien lub nawet tydzien. klient konkretny i ulozony. w auto wiecej awanturnikow. za to w wurcie od 35 000 przysluguje octavia. podobna kasa/plan.
                            • Gość: armin Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 14:50
                              Dzięki za nakreślenie sytuacji.Z tego co mi wiadomo to Wirtowcy mega boją się Forcha.Bernera mają gdzieś.Mnie chodzi o normalne warunki i kaskę,bo żyły pruć po warsztatach to pfffff
                              Na rynku jest też Variant-śmiga po przemyśle.Mają dobre obejmy Normy,kleje i średnią chemię plus olej Petro Canady dla przemysłu.Plany ok.100tys./mies. i fabia tdi cr 105km z klimą,alu,dziennymi.Na początek 1900 do ręki plus premia i prowizja.Po dwóch latach 2200...
                              Byłem,pytałem,podziękowałem.Nie jest łatwo dobić do 3 z tego co mówili.
                              • Gość: armin Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 17:12
                                No i wybrałem Wurtha... Niestety.Kiepski teren,kiepskie obroty mimo,że obiecanki były słodkie.Wszystko co lepsze zostało podzielone na innych handlowców.Jak nie kombinować zostaje podstawa,na której też oszukano mnie jak i kilku nowych.
                                Tym oto sposobem jestem znakomicie wyszkolonym pracownikiem korporacji i szukam pracy dalej...
                                • Gość: wladek Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 21:26
                                  widziesz w bernerze nie ma tak ze dadza klientow jakiemus staremu- bo mu sie nalezy . zostaje przy tobie na danym terenie.... za to sa inne problemy
                        • Gość: Gość SOMFY - Niepołomice IP: *.multi-play.net.pl 15.10.13, 11:17
                          Czy ktoś już orientuje się kto organizuje rekrutację do Centrum Logistycznego firmy Somfy w Niepołomicach. Inwestycja już ruszyła ale czy już prowadzona jest rekrutacja i na jakie stanowiska.
      • Gość: ambasador Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 03.02.13, 11:20
        To w Poznaniu jest nowa kierowniczka o której krążą już legendy i niestety nie są wyssane z palca. Bardzo ciężko ''pracuje'' na swoją reptuację, ale z licznymi już ''sukcesami''.
        Co kilka dni zawraca tylko dupę jeżdząc, cały dzień z tobą. Tylko siedzi i uśmiecha się ponieważ wiedzy branżowej nie ma żadnej. Co niektórzy nawet już wolne i L4 biorą, żeby jej nie oglądać.
        • Gość: ciekawy Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.146.242.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.02.13, 19:32
          witam czy wie ktoś może jak wygląda praca w bernerze na stanowisku ph czy ciezko jest przezyc rozmowe kwalifikacyjna co przygotowac by sie im spodobało???
          • Gość: ambasador + Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.robnet.pl 10.03.13, 12:02
            Daj sobie z nimi spokój. Syf.
            • Gość: ambasador+ Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.robnet.pl 29.03.13, 19:41
              Witam. Widzę że dalej syf. Sprzedaż 40% I teraz zdejmują gacie. HI hi hi. Pozdrawiam.
              • Gość: ambasador+ Re: Berner - jak wygląda firma od środka?aczed? IP: *.robnet.pl 05.04.13, 23:40
                Witam. Co tam słychać w firmie? Dalej kicha? Proponuje zwolnić jeszcze kilku pracowników, przyjąć nowych i dalej z tą chińszczyzną , może coś uda im się sprzedać. Pozdrawiam naiwnych co jeszcze w nich wierzą. Jaka siara. Pozdrawiam. A morze J. F. ma jakiś pomysł bo A. B. miała pomysły i gaśnie, farmaceutyka się nie sprawdziła w przemyśle? Morze Berner będzie handlował APAPEM bo ponoć pomaga na wszystko? A morze pan K. pomorze pani A. tak jak ją wprowadził do Bernera. Pozdrawiam .
                • Gość: wazoo Re: Berner - jak wygląda firma od środka?aczed? IP: *.toya.net.pl 07.04.13, 22:23
                  co to jest a.b. ,pan k., pani a ? nowa grupa towarowa ? jeśli nie pisz jaśniej.
          • Gość: ande Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 24.03.13, 14:39
            jak dobrze mieć ten syf za sobą :) nie polecam
      • Gość: świeżak Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.wejherowo.vectranet.pl 10.03.13, 18:57
        Witam,

Od poniedziałku będę pracował na stanowisku Przedstawiciela Techniczno-Handlowego w Berner Polska w woj. pomorskim. Mam 3 lata doświadczenia, ale w branży środków smarnych dla motoryzacji. Tutaj będę sprzedawał towar tym samym klientom. Warunki to 4500zł brutto podstawy bez premii na początek, po okresie próbnym będę podpisywał nową umowę na podobno 6000 brutto podstawy + umowę premiowania. Samochód to VW Golf 7 2.0 TDI z automatem bez limitów. W siedzibie w Krakowie atmosfera wygląda ok. Dziś natrafiłem na ten temat i zaczynam się bać...
        • Gość: wazoo Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.toya.net.pl 17.03.13, 20:41
          za moich czasów można było co najwyżej zużytą skodę dostać a tu takie zmiany. Gratulują firmie podejścia z pewnością nie mogą się teraz obegnać od chętnych do pracy a starzy przedstawiciele nie myślą o zmianie pracodawcy, idylla wróciła
          • Gość: fcfg Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.13, 12:51
            Oczywistym faktem jest, że w tej branży najważniejsza jest długofalowa współpraca i poczucie stabilności klienta. Niestety nie w Bernerze. Jak firma chce coś osiągnąć, gdy rotacja jest jak w Eniro?
            • Gość: agata Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.play-internet.pl 31.03.13, 19:09
              co do eniro, to moja przyjaciółka tam pracuje od około dwóch lat, zaczęła w trakcie studiów zaocznych, ze względu na dobre warunki nie szuka niczego innego. i mówiła mi, że coraz więcej osób zostaje tam na dłużej, więc nie jest wyjątkiem.
              • Gość: fgfc Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.13, 15:26
                Tylko drobna różnica polega na tym, że sprzedaż w Eniro, raczej opiera się na upchnięciu czegoś klientowi i ucieczki byle jak najdalej, żeby klient nie zauważył, na co i ile wydał.
                W tej branży najważniejszy jest ponowny zakup klienta.
                • kowal_warszawski Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 03.04.13, 16:48
                  "pchnięciu czegoś" - tym czymś jest reklama w internetowej, wyszukiwarce panorama firm, a przy okazji wizytówka w aplikacji mobilnej dostępnej na smartfonach i tabletach, wizytówka w papierowej panoramie firm, do tego masz jeszcze reklamę video, więc nie wiem czy to jest tylko "coś", czy raczej "kompleksowa oferta reklamowa", a i na brak klientów, którzy odnawiają kontrakty też nie mogą narzekać...
                  --------------
                  "będąc zerem – w Warszawie można być geniuszem prawie (...)"
        • Gość: były pracownik Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.04.13, 18:01
          Ani takich pensji ani takich samochodów w bernerze nie ma.
          Region Pomorski był podzielony na dwóch facetów, jeden odszedł do fischera drugi pracuje nadal.
          Obroty w okolicy 30 tyś, z tym, że ten co odszedł zabrał swoich klientów do nowej firmy.
          Polecam pracę w przy kominie firmy. Czyli okolice Krakowa. Mają tam świetnego kierownika i b.dobry zespół.
          Nowa Pani kierownik też jest w porządku, na dyscyplinę wszyscy marudzą, a ona mimo braku wiedzy ( w końcu nie sprzedaje ) ją narzuca. I dobrze.
          Region północny jest do kitu i w przemyśle i w dziale auto.
          Kierownicy koło kadry zarządzającej nawet nie stali (rozpoznasz po ubiorze niektórych, albo znajomości exela i j.obcego.)
          Grupy planów nie realizują, zero wsparcia.
          w firmie są w porządku trzy osoby.
          Justyna Baranowska, Natalia z recepcji i p.Dariusz Woźniak który mimo swoich dziwactw jest na prawdę ok.
          W ciągu roku dostajesz 10 aneksów do umowy, a stany magazynowe mimo imponujących rozmiarowi hali są komiczne.
          Praca na zaczepkę, nic poza tym.

• Gość: ambasador + Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.robnet.pl 11.06.13, 16:55
            Ludzie mają fantazję. O Bernerze to już nikt nawet nie chce pisać ani rozmawiać bo już ich wszyscy znają. Syf,Syf ,Syf.
          • Gość: prezes klubu Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.rev.iat.pl 11.02.14, 06:27
            A w Krakowie nadal kierownikuje Jarząbek z tatr (łubudubu)
      • Gość: tbg Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.opera-mini.net 01.04.13, 01:55
      • Gość: TTT zawsze w Pana wierzylem... IP: *.ksi-system.net 01.10.13, 19:15
        ...a Pan z uporem mowil, ze sie nie da... i widzi Pan udało sie... i po co sie bylo upierac?
        ...a niektorzy nawet płakali...

...btw...19 watkow zniknelo z forum...czyzby cenzura prewencyjna?
        • Gość: rafi Re: zawsze w Pana wierzylem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 15:38
          Ojjjj...narobiło się,a co dalej?
      • Gość: albercik Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.icpnet.pl 11.10.13, 00:28
        Będzie ciśnienie na masy kotwiące ;)
        • Gość: TTT Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.ksi-system.net 21.10.13, 19:06
          ...jeszcze moto do posprzatania i bedzie jak w raju...
          • Gość: Gwoździk Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 15:09
            A jak tam się spisuje nowy prezes?
            • Gość: TTT jak sie spisuje??? IP: *.ksi-system.net 19.12.13, 19:49
              ...hm...chyba dobrze...wlasnie skosil sucha brzoze, ktora stala samotnie na strazy starego porzadku...ani ja przesadzic, ani przeniesc...wiec zostala wycieta...
              jeszcze tylko bezzebny borsuk zakopal sie w swej jamie...ale i na niego sa sposoby...wystarczy dobrze ulozony norowiec...
      • Gość: ciekawy Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.13, 08:53
        A ja jednak chciałbym się dowiedzieć jak jest teraz w forchu...
        Jak wygląda rozmowa kwalifykacyjna, warunki, atmosfera...
        • Gość: Ambasador Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.robnet.pl 30.12.13, 18:51
          Widze ze w Firmie Berner wielkie sprzatanie. Ciekaw jestem kiedy przyjaciolke personalnej spakuja?
          • Gość: ed Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 13:22
            SPRZĄTANIE to dopiero będzie, ale po 30 kwietnia
            • Gość: zniesmaczony Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.multilink.net.pl 04.03.14, 14:48
              Cudem udało się wytrwać prawie 2 lata w tym bajzlu, okupione tylko zszarganą psychiką. Szczególnie jeśli ktoś chce się wykończyć nerwowo to zapraszam do regionu Poznańskiego, gdzie prostacka i wulgarna Pani kierownik, skutecznie zniechęci do pracy, przy żadnym wsparciu. Zresztą z takimi kompetencjami, nie jest to dziwne Potrafi tylko rzucać ku#$ami i ciągle grozić zwolnieniem. A to wszystko za około 2200 zł po prawie 2 latach. Niektórzy nawet tej kwoty nie osiągają. Ogłoszenia o pracę głównie tyczą się w znaczej większości rozwalonych terenów, więc układanie zajmie sporo czasu i jak uda się zrobić raz na jakiś czas plan i zarobić te ''kosmiczne'' 3000 zł, to w następnym roku, plan będzie tak podniesiony, że znowu powrót do zarobków rzędu 2200 zł ;)
              Do tego pełna inwigilacja. Dochodzi do absurdów, że jedzie się do klienta mimo iż wiadomo, że będzie to czas stracony, byłe tylko ''pracować w terenie'' .
              Robota polega na jeżdzeniu po zadupiach i żebrania zamówień po ok 200 zł, wciskając ''rewelacyjne'' produkty, tyle że ich jakości nie potwierdzają klienci. Stosunek jakość/ cena - żenada. Generalnie przepakowane produkty znanych producentów w absurdalnych cenach jako ''marki premium'' . Można oczywiście je kupić na rynku po normalnych cenach.
              Nie polecam. Praca tylko dla nowych w handlu, lub na prawdę zdesperowanych. Na szczęście mnie się to już nie tyczy :)
              • Gość: zniesmaczony Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.multilink.net.pl 05.03.14, 11:29
                A i jeszcze jedno. Gdy zwalniają to z dnia na dzień. Mnie - bez podania żadnych powodów.
                Do tego jeszcze odciągają z pensji za mycie samochodu 120 zł (!), ponieważ wiadomo, że z zaskoczenia nikt nie jest w stanie oddać auta którego czystoś by zadowoliła flotowca.
                • Gość: wizjoner Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.toya.net.pl 08.03.14, 22:08
                  Miałem sen, tłumy klientów z bronią szturmowały biurowiec firmy w którym siedział nowy wizjoner. Nie mogli się doczekać wizyty handlowca i towaru z zamówienia sprzed kilku miesięcy.

Wszystkim którzy wybierają się na rozmowy kwalifikacyjne radzę zapytać ilu jest przedstawicieli w Polsce oraz ilu zostało wymienionych np w okresie ostatnich 3-5 lat. Emocje gwarantowane.
                  Powodzenia w realizacji nowych celów sprzedażowych w nowym roku...już pewnie dostaliście.
                • Gość: flotowiec Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.berner-group.com 12.03.14, 11:55
                  Panie Michale i po co te wywody o potrąceniu, zwolnieniu bez podania przyczyny, braku zadowolenia flotowca...? Przecież dokładnie Pan wie, iż uwagi moje podczas zdania samochodu tyczyły się uszkodzonego progu, którego okoliczności uszkodzenia akurat Pan nie pamiętał, uszkodzenia tapicerki fotela, o której miał już Pan zawiadomić, ale nie zdążył, braku kołpaków, które zagubił Pan jak to stwierdził podczas ostatniej szkody komunikacyjnej... Myślę, że dla zachowania przynajmniej pozorów wzajemnego szacunku nie ma sensu polemizowanie i wyciąganie argumentów, które wybielają jedną stronę, a drugą stawiają w roli co najmniej kata...

• Gość: luk Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.tktelekom.pl 20.03.14, 22:09
                Witaj, byłem na rozmowie na region Poznań-Leszno, do 15 odwiedzin na dzień?! Jak zarobić 3000+, jakieś wskazówki? Bo skoro to region rozwalony i towar szit... Trzy panie w komisji, ciekawe która to ta z twojego opisu...
                • Gość: ulala Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.ip.netia.com.pl 27.07.14, 12:07
                  Widze że ogłoszeń co nie miara. Jak tam bernerek? ile ludzi zostało zwolnionych?
                  • Gość: adas Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.assecobs.pl 31.07.14, 12:52
                    A
                    • Gość: adas Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 46.77.124.* 31.07.14, 12:53
                      B
                  • Gość: #marek Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: 46.77.124.* 31.07.14, 13:01
                    Koledzy , kolezanki powiedzcie prosze jak wyglada taki dzien pracy Ph. Ile jest wizyt dziennie, ktos z gory ustala jacy sa klienci do odwiedzenia czy jest wolna reka. Oprocz zamowien cos sie robi u klienta? Ankiety, prezentacje. Macie ze soba jakies materialy promocyjne lub jakies gifty ktore mozna zostawic. Zamowienia wpisujecie do komputera czy macie jakis program na tablecie lub tel.
                    • Gość: tomaszu Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.multilink.net.pl 02.08.14, 05:50
                      Klepie się na papierze, robi zdjęcie ipadaem i wysyła. Wizyt dziennie ok 17 wymagaja. Giftów mało i kiepskie. Nie ma żadnych programów do zamówień. Wysyłasz zdjęcie kartki papieru. Wszystko liczyć trzeba ręcznie.
                      • Gość: spec Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.multilink.net.pl 03.09.14, 19:26
                        No i najwieksza gwiazdka bernera terroryzujaca i przeszkadzajaca w pracy w poznaniu, uwielbiana za ''genialne zarzadzanie'' wyleciała na zbity pysk.
                        Przeciez miala dostac samochod 200 konny, bo tak ładnie rozkrecila teren, a tu wylot. jakie to rzycie nie sprawiedliwe :(
                        • Gość: eh Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.mm.pl 05.09.14, 17:12
                          najlepiej żeby się nie wypowiadały osoby, które z tą Panią nie pracowały.
                          nikt nikogo nie terroryzował itp, a zanim się coś napisze to radzę się bardziej doinformować.
                          najgorzej jak wypowiadają się osoby niedoinformowane :) pozdrawiam plotkarzy :)
                          • Gość: :) Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.14, 17:50
                            ja pracowałem z nia i byl to koszmar. podpisuje sie pod slowamin poprzednikow. Mieszanie z blotem pracownikow i motywowanie pracownikow tekstami ''i gdzie teraz znajdziecie robote''. Patologia.
                            • turbosperminator Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 01.10.14, 22:10
                              I co tam w bernerku ciekawego? Rotacja ciągle wielka? Ile osób ostatnio wyleciało?
                              • turbosperminator Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 01.10.14, 22:12
                                i co tam w bernerku? Rotacja was jeszcze nie zabiła?
                        • Gość: luk Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.tktelekom.pl 06.09.14, 01:38
                          Czy jej imię jest na A?
                          • schweppes1 Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 06.09.14, 14:25
                            Dokładnie - jej imię kończy się na "a"!
                        • skobido Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 15.12.14, 13:56
                          "rzycie" piszę się przez "ż",czyli życie... ale czytając twoją wypowiedź i to jak mówisz o kobiecie, wcale mnie nie dziwi że masz problemy z ortografią... pewnie z realizacją założonych zadań też miałeś kłopoty, ale co tam, zaraz i mnie jadem oplujesz :)
            • Gość: ;0 Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? IP: *.robnet.pl 06.09.14, 19:46
              A kto tak broni p. A.... Czyżby kolega który jej torbę nosił?
              • jarasnet Re: Berner - jak wygląda firma od środka?? 03.07.16, 22:49
                A gdzie pani Agnieszka teraz pracuje? Ma ktoś namiar?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka