Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Renaissance Capital z Wrocka???

• Gość: Mike Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 22:33
        Tak naprawdę nieudacznikami sa osoby które żerują na naiwności innych, Co do
        mnie, wcale nie zamierzam wyładowywać frustracji, raczej wypowiadam sie na forum
        aby ostrzec innych ba, sam mam wyższe kwalifikacje od jakiegoś agenta, a nawet
        jeśli chciałbym ten zawód wykonywać nie musiałbym zdawać "wielce trudnego w
        waszych oczach egzaminu".
        Osoby wypowiadające się w imieniu firmy są po prostu żałosne
        Ciekawe dlaczego w firmach w których tyle sie mówi motywacyjnie o
        "nieograniczonych zarobkach" jest największa rotacja
        • Gość: komornik [...] IP: *.anonymouse.org 17.02.09, 04:28
          Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: Pracownik Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 11:16
          Mike mhm zastanawiam się ze skoro masz takie kompetencje to co robiłeś w RC ?? a
          po drugie spójrz na liczby ilości Agentów inwestycyjnych czy Maklerów i wtedy
          powiedz mi ze test jest prosty. A rotacja jest duża bo praca nie jest łatwa i
          niestety trzeba się mocno nagibać by osiągnąć sukces/klienta. I jeśli się tobie
          nie podobają techniki motywacyjne Dominiki czy Andrzeja to ciesz się ze nie
          trafiłeś na mnie :D bo ja jestem bardziej wymagający od nich :D
          • Gość: Mike Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:48
            Byłem na rozmowie niedługo przed uzyskaniem uprawnień,
            Nie sądziłem, że Renaissance to żenua
            • Gość: pracownik Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 06:50
              to jak masz juz uprawnienia to gdzie pracujesz ?? oszukujesz ludzi na FI ?
              • Gość: banita [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 22:42
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Spike Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:52
        Masz rację!
        W imieniu Mike'a proszę cię abyś skreślił go z legendarnej listy ludzi sukcesu prowadzonej przez RC. Mam nadzieję, że zdażysz to zrobić zanim zmuszony będziesz pobiec na następny samolot do
        Frankfurtu czy Nowego Jorku.hehehehe

• Gość: Pracownik Re: Renaissance Capital - cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 11:23
        renonsensowiec ty to juz zupełnie sie czegoś nałykałeś hehe na szczęście aż tak
        różowo nie jest Szczególnie Andrzej który wymaga ale z tego co obserwuje potrafi
        i pożartować i wytłumaczyć jak sie czegoś nie wie ale trzeba wykazać chęć
        wysłuchania co ma do powiedzenia a nie ze sie tego nie umie i dalej nie słucha
      • Gość: Czeski film [...] IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 19.02.09, 21:24
      • Gość: Obserwator Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.09, 01:28
        Drodzy czytelnicy
        Po zapoznaniu się z treścią całego tematu zapewne zwróciliście uwagę na to, że jedynymi argumentami za pomocą których ludzie z tej firmy próbują odpowiadać na zamieszczone tu posty są wypowiedzi w rodzaju:
        1. Jesteś głupi!
        2. Jesteś nieudacznikiem dlatego dobrze, że zrezygnowałeś!
        3. Odkąd nie pracujesz w RC jesteśmy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie!
        4. Każdy kto zgodzi się pracować za darmo w Renaissance Capital
        skończy jako milioner w ferrari. Ci którzy się nie zgodzą są nieudacznikami!
        5. Musisz być naćpany, żeby pisać coś takiego!
        6. Studiujesz = Jesteś nieudacznikiem. Ludzie inteligentni zatrudniają się w RC zaraz po ukończeniu szkoły średniej jeśli
        nie gimanzjum.
        7. Każdy, kto wypowiada się na forum to nieudacznik pracujący w sieci restauracji szybkiej obsługi. Tacy ludzie
        (lub jak ich nazywa Pani Agentka "ludziki") nie są partnerami do rozmowy z grubymi rybami pracującymi w RC.
        8. To, że firma nie ma logo o niczym nie świadczy. Amerykański sposób prowadzenia biznesu tym się charakteryzuje, że logo firmy znajduje się w innym budynku niż ma miejsce siedziba firmy:)

To wszystko o czymś świadczy...
        • Gość: Pracownik [...] IP: *.chello.pl 21.02.09, 10:49
          • Gość: Mike Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.09, 12:06
            Jedno pytanie do wszystkich pracowników

Chodzi o pozyskanie klienta, nie oszukujmy się, w dużej mierze nie jest to
            zależne tylko i wyłącznie od Ciebie, w dużej mierze to kwestia szczęścia.
            Mówienie o kimś, że "nie potrafi" przyciągnąć klienta jest nie na miejscu. Jeśli
            wykonam w ciągu dnia kilkaset telefonów, będę grzeczny i uprzejmy, wysłucham
            wszystkich zniewag i nikt sie nie zainteresuje ofertą to przecież za miesiąc
            pracy 500 zł nie jest wynagrodzeniem adekwatnym. Pracujesz, poświęcasz się,
            poświecasz swój czas i starasz sie jak możesz a mimo to nie udaje ci się to
            wcale nie znaczy że jesteś "nieudacznikiem"
            • Gość: piłkarz Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 17:36
              Jedni się nad sobą użalają,drudzy gadają juz tak cholernie nie do rzeczy ze
              szok.Szczerze mowiac to niedobrze mi sie robi jak czytam posty ludzi ktorzy tam
              pracowali kilka dni,braklo herbaty a Ci juz wypisują ze trzeba przynosic
              swoja,ze szefostwa nie stac na to,ze na 3pietrze wisi tabliczka z naszym logo ze
              juz sie ewakuujemy czy jak to tam bylo? NIE WIECIE DOKŁADNIE CO I JAK TO NIE
              PISZCIE I NIE CHRZAŃCIE GŁUPOT! milego weekendu
              • Gość: Max Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 21.02.09, 18:22
                Kolego spokojnie. I popracuj nad interpunkcją. Ja jestem nowym pracownikiem i
                jestem zdania, że za krótko pracuję, żeby coś stwierdzić. Nie zauważyłem, żeby
                czegoś zabrakło. Praca nie jest ciężka, tylko trzeba być nieugiętym i
                wytrzymałym. Atmosfera w pracy nie jest zła. Oprócz tych przemówień Andrzeja,
                ale wiadomo to jest potrzebne dla zachowania dyscypliny, a to, że kogoś
                ochrzani, to tylko po to, żeby dać przykład i to wszystko.
                Nie istnieje tu również coś takiego jak "wyścig szczurów", ponieważ każdy
                pracuje dla siebie. Myślę też, że zdobycie klienta to tylko kwestia czasu. Obym
                się nie pomylił.
                Jeśli idzie o kwestie giełdy i ekonomi to jestem w tej sprawie kompletnym
                laikiem, ale wiem, że wszystkiego jestem w stanie się nauczyć i potrzebuję
                trochę więcej czasu.
                Są naturalnie rzeczy, które mnie zastanawiają, ale są też takie, które mi się
                podobają.Nie będę się wypowiadał pozytywnie, czy też negatywnie o RC, bo jest na
                to zdecydowanie za wcześnie.
                • Gość: IK Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.217.146.194.generacja.pl 21.02.09, 22:42
                  Chętnie poczekamy:)
          • Gość: IK Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.217.146.194.generacja.pl 21.02.09, 22:41
            Ależ kolego oferujecie i sprzedajecie usługę, lecz aby ją opchnąć zaczynacie od tyłu stosując zasady akwizycji telefonicznej. Co do wynagrodzeń ładnie to ujałeś:) Apel na końcy ehhh, oni mają to gdzieć, zatrudniają młodych bo Ci sa naiwni, łatwi w modelowaniu. System rekrutacji to farsa - nie istnieje, biorą każdego, byle dzwonił i gadał. Powodzenia!
            • Gość: Max Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 21.02.09, 23:37
              Nie rozumiem. Jeśli jesteś tak nastawiony negatywnie na to wszystko, to co Cię
              trzyma w tej firmie? Po co tam jeszcze siedzisz i narzekasz? Osobiście mam tak,
              że jak coś mi się nie podoba to mam to gdzieś i tego nie robię. Zresztą warto
              się zastanowić jeśli jest tak źle to po co oni to wszystko robią, skąd mają tych
              klientów jeśli tak trudno jakiegoś znaleźć. Spójrzcie dookoła. Całe te biuro,
              sprzęt itd. nie wzięły się z kosmosu. Mają swoje wymagania. To wszystko. A to,
              że biorą młode osoby nie jest dobre, bo taki młody człowiek, który to myśli,że
              góry będzie zdobywał, jak tylko zobaczy, że musi biedny tak ciężko pracować i
              nic z tego nie wychodzi zaczyna narzekać. Ale jak powiedziałem za wcześnie, żeby
              cokolwiek powiedzieć.
              • Gość: IK Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.217.146.194.generacja.pl 22.02.09, 08:20
                Kolego mam podobnie jak Ty, dlatego już tam nie pracuję;)
                • Gość: Max Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 22.02.09, 10:36
                  Więc jeśli jesteśmy wobec siebie tacy szczerzy, powiedz mi jak długo pracowałeś
                  w RC?
                  • zaq28 Prośba 22.02.09, 11:32
                    Witam,

Bardzo wszystkich proszę, aby przestrzegali Regulaminu i Netykiety. Każdy wpis, który będzie łamał zasady będzie kasowany.
                    W szczególności chodzi mi o ujawnianie danych personalnych, obrażanie i ataki personalne na współrozmówców oraz wulgaryzmy.

Pozdrawiam

Zaq
                  • Gość: IK do MAX IP: *.217.146.194.generacja.pl 22.02.09, 21:31
                    niestety aż 1,5 msca, w czasie gdy zatrudniali max 6 osób.
      • Gość: hunter [...] IP: *.anonymouse.org 22.02.09, 13:35
        • Gość: Max Re: Wszystkie "szkolenia" RC for free IP: *.chello.pl 22.02.09, 14:17
          Interesująca lektura. Przyznaję, że przedstawiłeś dość trafnie etap zdobywania
          takiego klienta. Miło, że oświeciłeś nasz wszystkich jak działa taka firma.
          Owszem zgadzam się, że marnie to wygląda w praktyce i że RC zatrudnia osoby
          młode i niedoświadczone, które łatwo wymodelować, co jest jej głównym błędem.
          Rozumiem, że Twoim celem było ukazanie tej firmy w jak najgorszym świetle,
          rozumiem też, że zdecydowanie nie polecasz komukolwiek pracy w tej spółce.
          Jednak nie zauważyłeś, że pomimo tych wszystkich aluzji, tych wszystkich złych,
          a niekiedy złośliwych uwag ta firma dalej dobrze działa. Jak myślisz czym jest
          to uzależnione? Miło, że się natrudziłeś, przestawiłeś nam pokrótce jak to
          wszystko działa, mając ciągle na myśli słowo "pozór", a nie "profesjonalizm".
          Mam więc pytanie jak Twoim zdaniem powinna działać firma inwestycyjna, jak ma
          zdobywać swoich klientów działając na rynku dopiero od niedawna? Zdarza się, też
          tak, że znajdują się zainteresowani klienci, którzy chcą wejść na runek
          amerykański, ale nie wiedzą jak. Ja nie działam w ten sposób, że kogokolwiek
          nagabuję. Zdarzyło mi się niejednokrotnie, że osoby które nie chciały ze mną
          rozmawiać na pierwszej rozmowie zamieniały się w słuch przy drugiej. Przecież
          prezes danej spółki, który posiada kapitał, a nie ma większej wiedzy na temat
          giełdy, nigdy nie inwestował i nie ma specjalnie czasu na śledzenie wszelkich
          informacji ze świata giełdy, może być jednak zainteresowany inwestycją, bo wie,
          że ktoś się tym zajmuje w jego sprawie i widzi możliwość zarobienia dobrych
          pieniędzy. W czym tkwi więc problem?
          Naturalnie nie wypowiadam się tu, ani pozytywnie, ani negatywnie o RC, a miałem
          nieprzyjemność pracować w innej firmie, na podobnym stanowisku i stwierdzam, że
          RC w porównaniu z tamtą jest o wile, w wiele lepsza.
          • Gość: popopo Re: Wszystkie "szkolenia" RC for free IP: *.wroclaw.mm.pl 22.02.09, 21:17
            a dla mnie post huntera jest swietny, uśmiałem sie niezle z tego co napiał:):):)
            i tekst ten, moim zdaniem jest zupełnie adekwatny do pracy w firmie. ja zawsze
            miałem poczucie ze robie z siebie co najmniej wariata przez piec dni w tygodniu
            osiem godzin dziennie:):):)
            a to duzo:):):)

pozdrawiam
            • Gość: Czeski film Re: Wszystkie "szkolenia" RC for free IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 23.02.09, 00:54
              Dzięki Hunter! Właśnie obejrzałem Boiler Room i jestem pod wrażeniem.
              • Gość: Czeski film [...] IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 23.02.09, 21:00
      • Gość: piotr.d Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 25.02.09, 03:46
        Hejka Witam!
        Jestem byłym pracownikiem RC (aż do wczoraj). Dlaczego nie pracuję dłużej?? bo
        uważam, że JA się do tego nie nadaję... Co do zachowania- że tak nazwę-
        "zarządu" RC nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie- na szkoleniach jest
        mówione co i jak mniej więcej będzie wyglądało, natomiast to jak działają nasze
        wyobrażenia odnośnie funkcjonowania tej firmy to już nie wina p. Grażyny czy
        Milosza. Owszem jest trochę szumu wokół całej sprawy, wzniosłe słowa itd, ale
        nic nie jest kłamstwem. Generalnie jeśli jest się dobrą osobą w telemarketingu,
        bez skrupułów, to na pewno znajdzie w RC swoje miejsce (np. moje jest wolne ;)
        Reasumując chciałem napisać, że nikt nie powinien się kierować opiniami na tym
        forum odnośnie RC, a nie wspomnę że najbardziej żałosne są osoby które będąc
        tylko na szkoleniu wypowiadają się negatywnie na temat działań, bo samo
        szkolenie jest spoko i daje troszkę wiedzy.
        Generalnie jeśli jesteś zainteresowana/y pracą w RC musisz nastawić się na
        telemarketing i to ostry- ja nie byłem w stanie znieść takiej monotonii choć po
        dwóch dniach nie wiem czy mogę o monotonii w ogóle mówić ;P
        Korzystając jeszcze z okazji chciałem pozdrowić te 3 osoby które ze mną
        siedziały w pracy- bardzo miło mi było Was poznać.
        mam nadzieje że komuś pomogłem, a przynajmniej kogoś przekonałem że jeśli chce
        opinii na temat RC to musi sam się na własnej skórze przekonać...
        Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 06:57
          piotrze d.,
          chętnie wymieniłbym z tobą kilka spostrzeżeń na temat pracy w RC
          gdyby nie to, że jesteś produktem wyobraźni ludzi, z którymi rozmowa ogranicza się zazwyczaj do karczemnej pyskówki.

pozdrawiam ludzi z realnego świata
          banita
          • Gość: Tytus Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 00:04
            Od jakiegos czasu obserwuje wypowiedzi na forum, i powiem szczerze ze nurtuje
            mnie jedno pytanie (skierowane do tych, którzy negatywnie wypowiadają się o RC).
            Mianowicie co Was aż tak bardzo zabolało w tej firmie,w jaki sposob zostaliscie
            skrzywdzeni, ze wypisujecie najwięcej postów i tak bardzo Wam zależy na
            negatywnym odbiorze tej firmy? niemoc w pozyskaniu klienta?
            • Gość: SpiacaKrolewna Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 90.156.121.* 27.02.09, 12:13
              Sposob traktowania pracownika i zmuszanie go do podobnego traktowania klienta.
            • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:45
              Jeśli uważasz, że te wszystkie posty to jedynie oszczercze wypowiedzi nieudaczników nic nie stoi na przeszkodzie abyś sprawdził to na własnej skórze. Pracuj w RC! Zarabiaj miliony! Ani ja ani żaden z użytkowników tego forum nie możemy ci tego zabronić.
              Tak samo jak ty nie możesz zabronić nam wypowiadania się na ten temat.
              • Gość: PiotrekS Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 03.03.09, 18:11
                W ciągu kilku dni wykasowano kilkanaście postów. Dlaczego?
                • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 04:16
                  przyłączam się do twojego pytania. W jaki sposób skasowane posty
                  nzruszały regulamin? Jeśli już regulamin naruszały dlaczego zostały
                  wykasowane po kilkunastu dniach obecności na forum podczas gdy inne kasowane sa błyskawicznie????
      • Gość: Owieczka Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.03.09, 20:06
        Witam. Byłem dzisiaj na "szkoleniu", na forum wcześniej nie zajrzałem. Gdyby nie
        Blondi i jej zdziwienie, to pewnie nie zajrzałbym tu w cale. Złote góry każdy
        potrafi obiecywać, a 500 zł za miesiąc pracy, to niewolnictwo. Firma "odezwie
        się do mnie" pod koniec tygodnia, bo muszą się namyślić, "czy pasuję do
        zespołu". Umowy nie podpisze. Blondi, Ty chyba też nie, co?
        • Gość: Blondi Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 78.8.137.* 05.03.09, 14:40
          Drogi Owieczku :)też nie mam zamiaru podpisywać umowy z ww. firmą.
          Moim zdaniem jeśli mają zamiar zapełnić wszystkie wolne wakaty to
          powinni zmienić sposób motywowania do pracy. Jeśli to nieskładne i
          zdecydowanie nie przygotowane szkolenie miało nam pokazać sposób w
          jaki rc funkcjonuje to serdeczne dzięki, jako mało ambitna,
          zaściankowa i nie dążąca do swojego rozwoju osoba rezygnuje z
          niesamowitych pieniędzy leżących na wyciągnięcie telefonu :) Tym
          którzy się zastanawiaja proponuje przypomnieć sobie hasło Pani G.że
          jeśli znajdziesz choć jednego klienta to nie odejdziesz z rc. bo
          będzie Ci szkoda pieniążka i niesamowitą pustke przy biurkach, coś
          mało tych ludzi sukcesu.Powodzenia wszystkim którzy się zdecydowali,
          życze jak najszybciej choć pierwszego klienta.
        • Gość: Blondi Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.09, 11:44
          Ajj! :) Odzwonili, jestem taka szczęśliwa :) No dobra żarcik :)
          Szczerze mówiąc sama siebie bym nie zatrudniła, choćby za postawę
          jaką sobą prezentowałam podczas szkolenia. Może mam ukryty potencjał
          którego w sobie nie widzę, przecież nie może chodzić o to że chodzę
          i gadam :) Pozdrawiam
          • Gość: Owieczka Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.03.09, 20:15
            Bez przesady Blondasku. Ja z tych zmarnowanych 6 godzin, muszę odliczyć kilka
            minut, poświęconych na Twoje "chodzenie i gadanie", oraz "wykazywanie się
            postawą". Sprawiły, że nie zasnąłem. Zatrudniłbym Cię więc jako element
            odstresowujący, niezbędny w każdym domu :D

Beeee.
      • Gość: Tytus Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 23:32
        zszargane nerwy? to Ty sie lecz człowieku bo ja jakoś tam pracuje juz którys
        miesiąc i nie mam takich problemów.Jeszcze zadnej wyplaty nie dostalem na rękę,a
        jak baranku nie umiesz dobrze sluchac to chodzilo o bonusy wyplacane za nowego
        klienta ale Tobie do tego daleko.Do zobaczenia jutro w pracy
        • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 09:24
          ... i opócz tych pięciusetzłotowych zsiłków żadnej wypłaty nie dostaniesz. Skąd masz taką wiedzę odnośnie funkcjonowania BOHEMII,
          przecież RC "nie ma z tą firmą ani z Capital Polska nic wspólnego"?:)
        • Gość: Czeski film Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 06.03.09, 00:14
          Tytus wiem, że mój post został nieuczciwie skasowany, ale powtórzę!
          CAŁE KIEROWNICTWO RENAISSANCE CAPITAL WYPOWIADAJĄCE SIĘ JAKO TYTUSY, PRACOWNICY,
          INFORMATYCY, PIŁKARZE I INNE BĘDZIE DEMASKOWANE NA TYM FORUM.
      • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 05:11
        Pozorantom inwestycyjnym pracującym dla RC oświadczam co następuje:
        na miejscu każdego bezzasadnie skasowanego posta mojego autorstwa znajdzie się 10 nowych.
        • Gość: Czeski film Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 06.03.09, 20:17
          Bogu niech będą dzięki!
      • Gość: SpiacaKrolewna Hmmmm IP: 90.156.121.* 10.03.09, 18:25
        Znow kasacja postow? Ciekawe, za co tym razem.

PS. Cetero censeo RC delendam essem.
      • Gość: aga Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.magma-net.pl 16.03.09, 10:58
        Coś cichutko się na forum zrobiło. Już nawet na rozmowy kwalifikacyjne nikt do RC nie chodzi?
        • Gość: SpiacaKrolewna Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 90.156.121.* 17.03.09, 17:27
          I znow dwa posty usuniete...
          • Gość: IK Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.217.146.194.generacja.pl 17.03.09, 19:34
            hmmm oj usuwają posty usuwają, kruchy lód mają pod sobą:) post był o tym, że RC przefajdało pieniądze jakiegoś wrocławskiego polityka i że ten im nie odpuści, łdanie się musi RC obawiać, nikt nic nie neguje nawet tylko usuwają posty - szkoda... taki materiał do treściwej dyskusji, mi sie podoba, że po wpisaniu RC w googlach pojawia się to forum - wprawi w stan uwagi napalonego klienta:) czy też rekruta i jego złotem usłana przyszłość:)
            • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:37
              ... liczą na to, że sprawa "przyschnie". Jeśli chodzi o wypowiedzi na forum przedstawicieli RC to chyba zdali sobie wreszcie sprawę z tego, że sami sobie nimi krzywdę robili i nikomu więcej. Tak jak poweidziałem wcześniej każdy mój post zostanie ponownie wklejony na forum...
              Z racji tego, że brakuje nam na forum informacji dotyczącej aktualnej sytuacji w RC niebawem zainstaluję tam swojego człowieka:)
              • Gość: Jan Kowalski Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 90.156.121.* 17.03.09, 21:28
                Ja słyszałem, że tam już jakieś służby zainstalowały swojego człowieka. Nie mam
                jeszcze informacji jakie słuzby, czy KNF, US, czy policja skarbowa... ale będę
                niebawem wiedział.
                • Gość: biedronka Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.09, 13:42
                  zaciekawiło mnie to, że odpowiednie służby zainstalowały w rc swojego człowieka,
                  i czekam na dalsze posty i wiecej informacji na ten temat, gdyz bede bardzo sie
                  ciesze z kazdego niepowodzenia rc.

mam nadzieje ze nikt nie osmieli sie skasowac mojego postu

pozdrawiam
                  • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 15:14
                    radzę każdemu forumowiczowi pytać adminów o przyczyny usunięcia postów. Istnieje taka możliwość. Od dzisiaj będę z niej korzystał.
                    • Gość: Czeski film [...] IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 23.03.09, 21:37
                      • skar-bowy www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl 29.05.09, 01:24
                        www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl.
                        Nie wiem jak to ugryźć, bo w sieci jest niewiele na ten temat, ale na pewno
                        można znaleźć informacje o tym, że właściciel firmy Pro-Ans ( www.pro-ans.do.pl
                        ) Andrzej S robi oprogramowanie dla firmy o ciekawej nazwie Renaissance
                        Partners
                        www.rp.com.pl , która ma siedzibę w Warszawie i ma (wg mnie) tak
                        samo niepoważną stronę www jak Renaissance Capital (Renesans Kapital). Czyżby
                        właśnie powstawała kolejna "firma". Ta informacja oczywiście nie jest pewna, ale
                        myślę, że jak pogrzebiecie trochę w necie to się jednak coś znajdzie.
                        • Gość: Detektyw :) Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl IP: *.wroclaw.mm.pl 14.09.09, 17:27
                          a to jest bardzo mozliwe bo Andrzej "the Wizard" S. budował juz sobie
                          od jakiegos czasu swoja nowa grupe przy stoliku pomiedzy ogrodkiem 7
                          kotow a fryzjerem oczywiscie na mikolaja w podworku... koles ktory o
                          dziwo chodzi caly dzien z komorka przy uchu z kartka a4 w rece (nie
                          wiem napewno co tam bylo bo jej z bliska nie widzialem) czasem
                          szwenda sie z A.S. po biurze i szepta mu czasem cos tam do uszka...
                          mysle wiec ze RC jak Bociany powoli juz zbiera sie do odlotu( zeby
                          nie bylo te pierwsze juz odlecialy...)

trzeba cos z nimi zrobic...
                    • Gość: Jan Kowalski Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 90.156.121.* 23.03.09, 21:39
                      I znowuż dwa posty wycięli... Zaczynam przypuszczać, że to wynik jakiejś bliżej
                      nieokreślonej współpracy pomiędzy Agora S.A. a RC. I niekoniecznie formalnej;-)
      • Gość: Bob [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 23:28
        • Gość: gosc Re: Uwazajcie na te firme! Zmarnują wam czas!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.09, 11:10
          Obserwuje to forum regularnie i nie rozumiem dlaczego posty Boba zostały
          usunięte juz kilka razy!!!!! Czy to kolejne zakłamane działanie rc??????
          wszystko na to wskazuje i myśle ze firma wciąż nie wyciągneła zadnych wniosków z
          rozwoju forum i opinii jakie sie tu generuja. Działacie tylko i wyłacznie na
          swoja niekorzysc drodzy managerowie!!!!!

MAM NADZIEJE ZE MOJ POST NIE ZOSTANIE PERFIDNIE USUNIETY!!!!!!!!!!!

• Gość: Bob Re: Prawda w oczy kole.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:27
            Moj post opisujacy rozmowe i "szkolenie" w RC zostal usuniety juz pieciokrotnie!!! Ciekawe jaki byl tego powod? Czyżbyprawda o praktykach tej firmy byla komus nie na reke? Napisze wiec jeszcze raz... W ubieglym tygodniu bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na ktorej Pani przedstawila czesciowo i klamliwie to czym mialbym sie zajmowac - powiedziala za stala premia to okolo 7000zł a płaca podstawowa 500zł, pare dni pozniej odbylo sie szkolenie na ktorym Pan mowiacy po czesku przez kilka godzin slizgal sie po temacie inwestowania na gieldzie opowiadajac rozne ogolniki - jestem po AE i wiem duzo na ten temat - i ani slowa o tym jak ma praca konsultanta wygladac... w czasie "szkolenia" za sciana wyje telewizor z angielskim komentarzem i sztucznie robi sie zamet ktory ma przekonac sluchaczy ze w firmie RC ostro sie pracuje... potem na pytania z sali Pani palnęla ze firma ma 40 klientow na co wieleu sluchaczy parsknelo smiechem - bo okazalo sie ze konsultant startuje od zera czyli nie konsultuje niczego z dotychczasowymi klientami tylko wydzwania do potencjalnych - a skoro RC istniejaca juz ladnych pare lat ma 40 klientow to jakie szanse na znalezienie klienta ma poczatkujacy konsultant? a wiecie jaki czas na znalezienie klienta ma nowy pracownik? otóz miesiac bo po tym okresie firma wyrzuca wszystkich ktorym to sie nie udalo... i o co chodzi? a o to ze kazdy klient ktory zamierza zainwestowac od 20 do 100 tys dolarow potrzebuje troche czasu na zastanowienie i kiedy oddzwonia do RC to konsultanta juz dawno w firmie nie ma i wszelkie premie zgarniaja stali pracownicy czyli pan czech i spolka... tak wlasnie firma RC oszukuje mlodych ludzi ktorzy chca pracowac ALE PAMIETAJCIE NIE DAWAJCIE SIE OSZUKIWAC I OKLAMYWAC!!!
            ps.: czy moderator moze wytlumaczyc publicznie na forum dlaczego usuwa posty dotyczace przebiegu rozmowy i szkolenia w Rc? Czy własciciele forum gazety wiedza o tym ze tnie sie tu normalne, nie łamiace regulaminu, wypowiedzi forumowiczów? A moze powinno sie ich o tym poinformowac dla utrzymania dobrej opinii o Gazecie?
            • Gość: banita Re: Prawda w oczy kole.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:14
              wyślij zapytanie do administratora dotyczące przyczyn usunięcia Twojej wypowiedzi ( forum@agora.pl ).

pozdrawiam
              banita
            • Gość: kazuki's back Skasujcie najlepiej wszystkie posty IP: *.gprs.plus.pl 27.03.09, 16:13
              Spokojnie nie podniecaj się mój post też usunięto-komuś to jest nie na rękę.
      • Gość: ev Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:37
        Jakiś czas temu byłam na rozmowie w tej firmie. Pan Czech, który
        przeprowadzał ze mną tę rozmowę okazał się najbardziej niemiłym
        ewentualnym pracodawcą z jakim się spotkałam. Po pierwsze spóźnił
        się ok 20 minut. Oczywiście nie raczył nawet przeprosić. Przez całą
        rozmowę zachowywał się jak jakiś automat-rzucał tylko pytaniami z
        kamienną twarzą. Może chciał przez to pokazać jak poważna jest
        oferta pracy:)) A na koniec powiedział że to wszystko i sobie
        wyszedł zostawiając mnie w tym śmiesznym pomieszczeniu:)
        • Gość: Czeski film Renesans Kapital i Andrzej IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.03.09, 23:14
          Oto link na nowe forum na którym można podzielić wszystkimi spostrzeżeniami na
          temat RC i osób z tym związanych. Może wreszcie uda się to wszystko ujawnić i
          pozostanie to w sieci na zawsze!
          forum.interia.pl/watek-chronologicznie/renaissance-capital-renesans-kapital-skoczylas-albrecht-rajm,1008,741034,,c,1,2,0,0
          • Gość: KNFMEN Re: Renesans Kapital i Dominika IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.03.09, 23:18
            Proszę wszystkich o powielenie swoich wcześniejszych myśli na nowym forum w
            każdym poście używając nazwy firmy, a gwarantuję, że forum bardzo szybko
            znajdzie się na pierwszych miejscach w Googlach po wpisaniu nazwy tej żałosnej
            firmy!
            forum.interia.pl/watek-chronologicznie/renaissance-capital-renesans-kapital-skoczylas-albrecht-rajm,1008,741034,,c,1,2,0,0
            • Gość: jaa Re: Renesans Kapital i Dominika IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.09, 10:28
              wiecie co, zostałam zaproszona na rozmowę do owej firmy i 30 minut przed wyjściem na rozmowę, a mieszkam na swietego mikołaja, znalazlam to forum i nie poszłam... dzieki tym wpisom, a tak fajnie sie zapowiadało :)
              • Gość: tez sie nie dalem Re: Renesans Kapital i Dominika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 02:26
                nie masz czego zalowac... u nich "nabór" trwa non stop :) a tak to zaoszczedzilas sobie czas i nie musisz sie klaniac ogłupiaczom - w najlepszym wypadku stracilabys miesiac zycia zamiast szukac w tym czasie jakiegos powaznego zajecia lub chociazby slodko leniuchowac... :)
      • Gość: gg Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 20:27
        Tytuł nadający się do serwisu Opisy GG
        • Gość: piotrek Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 29.03.09, 00:55
          a jak tam pracowaliscie to wsrod kolezanek i kolegow nie bylo osob ktore sobie
          dobrze radzimy i osiagaly sukces?? jutro mam podpisac umowe;) i mysle hehe
          • Gość: maklerz Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.eranet.pl 29.03.09, 15:16
            wogole powinno sie usunac to forum z racji tego ze wypowiadaja sie tu tylko
            osoby ktorym sie nie udalo badz maja jakies falszywe zdanie o tej firmie,
            zwroccie uwage na to ze zadna z osob ktora dzieki swojej ciezkiej pracy i
            szczesciu dorobila sie czego w RC nie wypowiada sie na tym forum gdyz szkoda na
            to czasu i przedstawiony jest tu falszywy obraz RC
            • Gość: piotrek Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 29.03.09, 15:20
              no wlasnie brak wypowiedzi takich osob na forum sprawia ze zastanawiam sie czy
              takie w ogole sa... bo jesli komus ta firma dala mozliwosci i sukces to mysle ze
              bronilby jej
              • Gość: maklerz Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.eranet.pl 29.03.09, 15:34
                osoby takie sa i nie marnuja swojego czasu tu bo co by nie napisali to banita i
                reszta jego ekipy i tak powiedza ze to sciema wiec po co :P
                • Gość: Aga Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 17:40
                  hahahahaha... bardzo dobre... jak chcesz sie przekonac o pelnych sukcesu konsultantach to wyslic cv - oddzwonia na bank, potem pojdz na rozmowe - przejdziesz ja tez na bank i znowu do ciebie zadzwonia i zaprosza na szkolenie, ktore tez z sukcesem zaliczysz... potem co? oczywiscie zadzwonia do ciebie kolejny raz zapraszajac do podpisania umowy :) i po miesiacu wykonywania setek telefonow od 8 do 17 za 500 zł stwierdzisz ze to chyba nie dla Ciebie... bo pamietaj ze oni nie potrzebuja cie po to abys zgarnial premie ale po to abys skanowal rynek tymi telefonami... a nawet jak ktos zdecyduje sie wplacic im pieniadze to ty konsultant nic o tym wiedziec nie bedziesz bo z klientami rozmawiasz tylko na poczatku potem "łosia" przejmuja mega sciemniacze a ty po miesiacu lub dwóch ( zalezy to od poziomu twojego frajerstwa) rezygnujesz albo jak za bardzo fikasz to wyrzucaja cie - zycze powodzenia
                  • Gość: maklerz Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.eranet.pl 29.03.09, 21:44
                    hmm ago ty chyba nie masz bladego pojecia jak wyglada praca w rc wiec sie nie
                    wypowiadaj bo sie osmieszasz
                    • Gość: aga Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 23:07
                      no wiec kolego osiadczam ci ze sie mylisz...
                • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 20:49
                  "nie marnowaniem czasu" nazywasz czytanie dziesięciu zdań z kartki przez dziewięć godzin dziennie, pięć dni w tygodniu???
                  • Gość: AR Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 18:22
                    tylko po to aby wyciagnac od kogos jego email'a :) no i ta tlusta kasa... 500 złotych... :) eh... jakbym tak mial te 500... hawaje, paryz i... i sie obudzilem i uciekłem z RC :)
                    • Gość: jaa Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.09, 12:42
                      hahaha
                      mam wrażenie, ze rc broni tu jedna i ta sama osoba hehe a gdzie reszta karierowiczów z rc? hm pewnie na hawajach lub w paryzu :P
                      • Gość: ma Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.wroclaw.mm.pl 05.04.09, 08:58
                        no jak to gdzie??? We Frankfurcie:)
                        • Gość: zebrano Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.anonymouse.org 07.04.09, 21:58
                          Krótko i na temat,troszkę czasu poświeciłem tej firmie i powiem tyle, pomimo
                          ciężkiej pracy jaką włożyłem i jakiejś złudnej nadziei,praca w RC nic mi nie
                          dała prócz starty pieniędzy. Praktycznie z własnych środków musiałem pokrywać
                          bieżące wydatki, a pensja w RC no cóż na stanowisku konsultanta początkowo można
                          liczyć na ok 500 zł miesięcznie plus nadzieja na znalezienie klienta,za którego
                          można skasować prowizję w zależności od wpłaconej przez niego gotówki. Jednak z
                          doświadczenia swojego i innych wygląda to tak, ze dopiero po ok. 2 miesiącach
                          coś może zaczyna się dziać w tym temacie. także przez 3-4 miesiące 500 zł na
                          miesiąc chyba, że ktoś jest "Lucky men".Potem jeśli kierownictwo stwierdzi, że
                          jesteś okej jako "poławiacz" klientów, daje umowę o prace, która gwarantuje
                          przeszło 800 zł na rękę.I tyle w tym temacie.Żyć nie umierać. Jak ktoś jest w
                          miarę obrotny i ma cholerne szczęście to znajdzie klienta. Jednak większość żyje
                          złudzeniami i marzeniami o lepszym jutrze i tyle w tym temacie.
                          • Gość: ben czyli dupa nie praca... mialem racje ze olalem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 17:19
                            ...
                          • Gość: Zdziwko Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.e-wro.net.pl 26.04.09, 18:58
                            "Praktycznie z własnych środków musiałem pokrywać bieżące wydatki..."

A co, liczysz na to, że jakakolwiek firma będzie sponsorować ci
                            papieroski, obiady, coca colę i dojazd do pracy?? Nie rozśmieszaj
                            mnie...
                            • Gość: $ jestes glupi czy tylko udajesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 12:42
                              jak placa ci 500 zł to wiadomo ze musisz do tego "interesu" dokladac... bo nie dosc ze pracujesz po 9h to jeszcze nie zarabiasz na pokrycie kosztów zycia, nie wspominajac o jakimkolwiek wydawaniu na rozrywki, edukacje czy zakupy... jak firma placi 500 to jest to lipna firma... a tak firma jes RC
      • Gość: Renesans Kapital [...] IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 20.04.09, 22:03
        • Gość: były konsultant [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 13:20
          • Gość: Renesans Kapital Renaissance Capital Świętego Mikołaja 7 Wrocław IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 26.04.09, 14:50
            Czy może ktoś powielić ostatnia skasowaną wiadomość, bo za późno forum otworzyłem.
      • Gość: były konsultant Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:33
        Polecam lekturę "<<bieżacych>> komentarzy giełdowych" zamieszczonych na stronie internetowej renaissance capital. Jest to doprawdy znakomita zabawa. Swoją drogą osoba, która to pisze (lub tłumaczy) jest chyba jeszcze bardziej niekompetentna niż przeciętny pracownik RC co do wydawało by się niemożliwe. A jednak!

Możemy tam znaleźć prawdziwe perełki poczynając od "indexów" i "ekonomiki" a kończąc na wyrafinowanych konstrukcjach w rodzaju: "Te plusowe wartości należy uważać za pozytywne, ponieważ wszystkie opublikowane wczoraj makro dane zaprzeczały swoim oczekiwaniom w negatywnym znaczeniu"

Te "komentarze" w najlepszy sposób uzasadniają stwierdzenie, że rc to "cyrk prowadzony przez pozorantów inwestycyjnuch".
        • Gość: IK Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.219.146.194.generacja.pl 27.04.09, 18:07
          jednym słowem ignotum per ignotum, czyli aby ogłupić i zamieszać;)
          • Gość: Red Ludzie nie marnujcie czasu na RC!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 21:13
            ...
        • Gość: likwidator rc Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.anonymouse.org 01.05.09, 20:24
          Fragment "komentarza" na dzien 27.04.2009:

"Na azjatyckich parkietach takie są indexy: Nikkei 225 +0,21%,
          HangSeng -2,73% i Shanghai Comp. -1,10%. US futures wokół wartości
          minusowych: DJIA je -114 punktów, Nasdaq 100 19 punktów i S&P 500
          -15,90 punktu. Z powodu obawy z rozszerzenia zmutowanej świńskiej
          grypy wszystko jest w większym wymiarze."

ręce opadają
          • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 20:25
            Nie przesadzajmy! Od ludzi, którzy pisemną wypowiedź rozpoczynają wyrazem "Aczkolwiek" niczego więcej oczekiwać nie można:)
            • Gość: daniel Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.magma-net.pl 10.05.09, 15:19
              Jakim językiem posługują się pracownicy Renaissance Capital? Po zapoznaniu się ze stroną internetową tej firmy dochodzę do wniosku, że nie jest to z pewnością ani język polski ani nawet angielski. W takim razie jaki? Dlaczego nikt nie czyta tych nieszczęsnych komentarzy po ich przepuszczeniu przez translator a przed umieszczeniem na stronie rcapital.pl? A może łączenie przypadkowych słów w niemające sensu zdania jest celowym zabiegiem?
              • Gość: aga Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:54
                Wasza kampania oszczerstw dotycząca komantarzy giełdowych przyniosła taki skutek, że zostaliśmy pozbawieni tego bogatego źródła rozrywki. Teraz oglądać możemy tylko ten najbardziej aktualny. Prawdopodobnie kierownictow Rc doszło do wniosku, że Renaissance Capital osmiesza się już na tyle sposobów, że z tego jednego można zrezygnować.

Widzę jednak światełko w tunelu. Po roku działalności agenci RC zaznajomili się z polskim odpowiednikiem indexu:p Ciekawa jestem jeszcze czy w dalszym ciągu plusowe wartości uważać należy za pozytywne i jak makro dane zaprzeczające swoim oczekiwaniom
                w negatywnym znaczeniu wpływają na dzisiejszą ekonomikę.
          • Gość: agnes Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.lanet.net.pl 04.05.09, 23:27
            Też tam pracowałam...wytrzymałam tylko kilka dni!To czego doświadczyłam w tej firmie przerosło moje wszelkie oczekiwania.Szczególnie Pan A.S. dziwię się kto dopuścił takiego człowieka do władzy...dla mnie jest On żenujący,w życiu nie spotkałam tak ordynarnego człowieka,traktującego ludzi z góry,jak śmieci.Nie wyobrażałam sobie dalszej współpracy z tym człowiekiem.Cała ta firma to jedna wielka farsa,jak człowiek,który nie jest Polakiem i słabo mówi po Polsku może przeprowadzać szkolenia merytoryczne,ogrom wiedzy jaki był przekazywany podczas kilku godzinnych szkoleń,nie był do końca zrozumiały...ludzie w tej firmie sprawiali wrażenie raczej zaszczutych niż zmotywowanych do pracy.W dodatku umowy jakie dają ludziom do podpisania są tworzone jednostronnie.Paragrafy i punkty odnoszą się tylko do RC,nie do Zleceniobiorców.CZESKA ŻENADA!!!!!
            • Gość: Adam Ta firemka to najwieksze gó... jakie mialem okazje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 22:26
              poznac - ODRADZAM WSZYSTKIM!!!!
              • Gość: IK czyżby się coś kończyło... IP: 80.50.131.* 13.05.09, 12:45
                Hmm... chyba spisują nowym pracownikom IP ich kompów albo coś w tym stylu bo nikt się nie udziela a może jakas klauzula do tej pięknej umowy o zakazie udzielania się na niniejszym forum, albo nie ma nowych pracownikó i nasz cel został osiągnięty:):):)
                • Gość: anczek sobczylak Re: czyżby się coś kończyło... IP: 188.33.85.* 22.05.09, 11:33
                  co z tym gościem, którzy rzekomo zarabiał 12000?
                  • Gość: robin Re: czyżby się coś kończyło... IP: *.magma-net.pl 22.05.09, 17:03
                    to ja zarabialem 12k w RC. Aktualnie leczę się psychiatrycznie
                    • Gość: savi Re: czyżby się coś kończyło... IP: 89.174.34.* 22.05.09, 19:06
                      Szukam kogoś kto był wczoraj tj.21.05 na 2 etapie????

Byłem i zgodzę się z większością postów w temacie. Najgorsze jest to, że przez
                      długi czas myślałem, że mam szanse na WYJĄTKOWĄ prace. Znamienna była dla mnie
                      sytuacja gdy dziś dzwoniła do mnie sekretarka i nie odebrałem....czy tak powinna
                      zachować się osoba, na którą czeka praca marzeń???

Czekam na opinie ludzi, którym się tam powodzi, bo może to ja właśnie statrciłem
                      życiową szanse.

P.s
                      mój post nie jest wymierzony w RC, zaznaczam też, ż forum przeczytałem po
                      odbyciu dwóch rozmów kwalifikacyjnych, więc idąc tam nie miałem żadnego zdania o
                      RC
                      • Gość: dddddd śmieszna firma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.09, 18:00
                        Witam etapy rekrutacji w tej firmie to żenada, dostaje się tam
                        każdy, miałem okazję przejść przez 2 etapy w dniu 25.05.2009
                        zaproszono 10 osób na podpisanie umowy. Oczywiście już pokazano
                        swoje prawdziwe oblicze tzn. że firma jest gorsza od call center i w
                        dodatku lubi się tam poniżać ludzi. umowa jest porażką totalną
                        obiecują zarobek 500 zł na zlecenie a w paragrafie zarobki jest
                        adnotacja że jeżeli nie ma kogoś w pracy płaci rc 40 zł. za dzień.
                        Więc z 10 osób po przerwie zrezygnowało 6 osób i był problem z
                        odzyskaniem dowodu osobistego i ze zrezygnowania z umowy podpisanej
                        nie całą godzine wcześniej. ODRADZAM PRZEŻYCIA Z NIMI.
                        • Gość: ex to zwykli zlodzieje i oszusci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 11:16
                          ...
                          • Gość: Piotrek B A G N O !! IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 10:11
                            totalna strata czasu, naciągacze i oszuści, PSEUDO karierowicze, ale
                            są nawet zabawni w tym całym wyścigu szczurów, przecież cel jest
                            wyjątkowy - 500zł :D
                            • skar-bowy www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl 29.05.09, 01:26
                              www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl.
                              Nie wiem jak to ugryźć, bo w sieci jest niewiele na ten temat, ale na pewno
                              można znaleźć informacje o tym, że właściciel firmy Pro-Ans ( www.pro ans.do.pl
                              ) Andrzej S robi oprogramowanie dla firmy o ciekawej nazwie Renaissance
                              Partners
                              www.rp.com.pl , która ma siedzibę w Warszawie i ma (wg mnie) tak
                              samo niepoważną stronę www jak Renaissance Capital (Renesans Kapital). Czyżby
                              właśnie powstawała kolejna "firma". Ta informacja oczywiście nie jest pewna, ale
                              myślę, że jak pogrzebiecie trochę w necie to się jednak coś znajdzie.
                              • Gość: RC niedoszły IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.09, 15:35
                                dostałem zaproszenie na poniedziałek ... ale po lekturze tego forum raczej nie
                                pójdę, nawet dla zabawy ... szkoda czasu .
                                kiedyś byłem na podobnej rozmowie w firmie tacoma albo coś podobnego, struktura
                                firmy podobna do rc, wciskają kit, a później do roboty osły za grosze ... a
                                prowizja z ewentualnych kontraktów dla nich ...

pozdrawiam
                              • Gość: I'm the best Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl IP: *.centertel.pl 29.05.09, 21:40
                                skar- bowy to naprawde sie mocno przepracowales....nie pomyslales,
                                że ASów może być więcej...ja rozmawiam z tym człowiekiem i gdyby był
                                specjalistą w dziedzinie informatyki firma nie zatrudniałaby
                                informatyka, nieprawdaż??????:) imbecylu dlaczego nie napisałeś, że
                                zajmuje się również prawem, filmem i malarstwem,hahaha.......
                                szkoda czasu bo człowiek ten twierdzi że ważna jest jakość i efekty,
                                a nie opinia innych więc wątpie żeby się tym przejął. i co ważne ma
                                efekty co widać i nikt się z tego już nie śmieje tak siędziwnie
                                składa. więc następnym razem jak wypijesz za dużo i nie będziesz
                                miał robić czegoś logicznego po północy. po prostu idź spać.

pozdrawiam:)
                                • skar-bowy Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl 30.05.09, 01:08
                                  Mimo tego, że zaznaczyłem, że to wszystko co napisałem to tylko przypuszczenia
                                  to jednak czekałem na komentarze w tym stylu. Przeczytałem to całe forum i
                                  postanowiłem wyciągnąć z internetu jakąś informację, która może wnieść tu coś
                                  nowego. Teraz na pewno dodam sobie to forum do ulubionych :D
                                  A teraz trochę punktów w stylu tego Czecha...
                                  1. Andrzejów S. może być więcej... (ale co z tego?)
                                  2. AS nie musi być informatykiem, żeby móc być właścicielem firmy w tej branży -
                                  przecież jest maklerem, a nie ma o tym pojęcia.
                                  3. Nie obrażaj mnie na tym forum, bo w internecie nigdy nie jesteś anonimowy.
                                  Chcesz się o tym przekonać?
                                  4. Skąd wiesz, że firma zatrudnia informatyka? Skąd?????? Andrzej ci powiedział?
                                  5. Kiedy piję "za dużo" to nie siedzę wtedy przed komputerem :D

• Gość: pocz-towy Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl IP: *.ovz33.hc.ru 29.05.09, 22:54
                                Panie skar-bowy, po raz ktorys juz na tym forum robisz pan z siebie glupka.
                                Zamiast siedziec po nocach i w przerwach miedzy masturbacja wypisywac bzdury na
                                forum, wyspalbys sie pan porzadnie, wstal rano jak normalny czlowiek i
                                znalazlbys sobie jakies ciekawsze zajecie, np. jakas prace (zakladam, ze termin
                                'praca' jest ci zupelnie obcy). Mamusia wiecznie pieniazkow dawac nie bedzie. Po
                                prostu brak mi slow na takich idiotow... Na drugi raz jak zabierzesz sie za
                                pisanie czegokolwiek, zastanow sie co najmniej cztery razy, bo robisz z siebie
                                posmiewisko.
                                • Gość: I'mRichBitch Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 23:55
                                  A ja bardzo się cieszę z postu skr-bowego. Widać teraz jak na dłoni, że cała działalność RC determinowana jest tym co dzieje się na forum.
                                  Przynamniej Pan AS może wylac odrobinę jadu. Czuję się trochę tak jak gdybym wraz z kilkoma forumowiczami zdalnie zarządzał tą "firmą". Postawiliśmy w końcu do pionu panią "<<tłumaczkę>>" (podwójny cudzysłów nie jest tu zastosowany przypadkowo), którą zaczęła w końcu czytać to co wyskakuje na jej monitorze po kliknięciu na przycisk TRANSLATE. Dzięki nam
                                  rekruci wiedzą jakiego wała próbuje się z nich robić. Doszły do mnie słuchy, że również Pani DA przestała obnosić się z rzekomo
                                  ekskluzywną biżuterią zakupioną na Dworcu Świebodzkim i opowiadać ilu to ma klientów.
                                • skar-bowy Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl 30.05.09, 01:36
                                  Tu też coś odpiszę...
                                  1. Nie występuję na tym forum po raz któryś... Na moim loginie jest tu jeszcze
                                  tylko jeden krótki wpis - mojej córki pracującej kiedyś w Renaisance Capital.
                                  2. Naprawdę rzadko robię z siebie głupka.
                                  3. Jeśli potwierdziły by się twoje teorie o samozaspokajaniu to żona wzięłaby ze
                                  mną rozwód...
                                  4. Mój staż pracy wynosi prawie 25 lat, a moja matka już dawno nie żyje. Pudło!
                                  5. Oba posty, które kierowane są przeciw mojej osobie są najprawdopodobniej
                                  autorstwem osób związanych z RC.

Myślę, że Ci prezesi z tego Renesans Kapital trzęsą portkami na myśl o tym, że
                                  ktoś może ujawnić ich kolejne działania.
                                  • skar-bowy Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl 30.05.09, 02:04
                                    Renaissance Capital, Renaissance Partners. Ich strony internetowe są naprawdę
                                    bardzo podobne... Wyraz Renaissance na dole strony www.rcapital.pl jest
                                    uderząjąco podobny do loga Renaissance Partners www.rp.com.pl !

Czy RC kręci coś na boku? Na to wygląda.

Dla dobra młodych ludzi będę się tu częściej wypowiadał.
                                    • Gość: banita Re: www.pro-ans.do.pl www.rp.com.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 12:03
                                      Panie Skar-bowy,
                                      Serdecznie witamy w gronie likwidatorów RC!
                                      • Gość: sumienie:) nastepny zly pracodawca - zalozmy mu forum!!!!!!!! IP: *.218.148.163.static.telsat.wroc.pl 30.05.09, 13:34
                                        biznes.onet.pl/1,12,11,57233859,153105545,6712996,0,forum2.html
                                        • Gość: z pomyśl zanim zaczniesz wklejać linki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.09, 19:21
                                          http:/biznes.onet.pl/1,12,11,57233859,153107241,6712996,0,forum2.html

PS Podejrzewam, że wklejony przez Ciebie Link doskonale zmotywuje wszystkich "ćpunów i alkoholików" pracujących w RC.
                                        • Gość: banita As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 00:04
                                          Komentarz, który wkleiłeś dotyczy artykułu "Uczniowie szkół zawodowych idą na bezrobocie". Jeśli waszymi MAKLERAMI(hahahaha)
                                          zostają ślusarze czy szwaczki i na zatrudnianiu takich ludzi zamierzacie opierać swoją działalność to pozostaje mi życzyć wam powodzenia.
                                          • Gość: sumienie:) Re: As IP: *.218.148.163.static.telsat.wroc.pl 31.05.09, 10:25
                                            nikogo nie miałem zamiaru obrazić, post tamtego człowieka odnosi się
                                            do mnie i całej, dużej grupy moich znajomych ( jesteśmy po
                                            licencjatach lub w trakcie ich kończenia, a nie po zawodówce) i
                                            oprócz syndromu ćpania wszystko sie zgadza. może dlatego mi się nie
                                            chciało, teraz siedzę w domu i nic nie robię albo przeglądam oferty
                                            pracy za max 1,5pln ( nie wiem nawert czy netto) bez jakiegokolwiek
                                            zaangażowania. rodzice płacą mi za studia w przekonaniu, że to
                                            harówa. napisałem dużo negatywnych postów jaki to shit wcześniej, a
                                            po przeczytaniu tego komentarza myślę czy aby ten shit nie dotyczy
                                            również mojej osoby
                                            • Gość: banita Re: As IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 11:49
                                              Podejrzewam, że to jest sprawa bardzo indywidualna i generalizacje w rodzaju "wszystcy młodzi to ćpuny", "żadnemu się nie chce" sa nieuprawnione i obraźliwe. Znam osoby, które osiągnęły więcej niż każdy pracownik RC (łącznie z agentami i ich czeskimi dozorcami) będąc jeszcze w trakcie studiów. Są oczywiście ludzie, dla których całotygodniowa praca sprowadza się do czekania na piątkową imprezę. Są studia, które są mniej warte niż dyplom ukończenia zawodówki. Wśród każdej grupy społecznej można znaleźć cpunów i alkoholików.
                                              To, że Tobie się nie chciało nie znaczy wcale, ze każdemu innemu też się nie chciało.
                                              Na koniec mogę Cię jedynie zapewnić, że każde zajęcie, nawet bezczynne siedzenie w domu jest bardziej rozwijające niż praca w RC.... i pamiętaj! Przyjmując ofertę pracy za 1,5k zarabiał będziesz trzykrotnie więcej niż konsultant RC.
                                              • Gość: hmmm [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 03.06.09, 10:13
                                                • Gość: skoczek dobra firma IP: 193.194.132.* 04.06.09, 16:13
                                                  nie powiem jak sie nazywam ale powiem jedno- banda leserów!
                                                  nieudacznicy i tyle. ja dalej robie dla CR i zarobilem juz sporo
                                                  kasy a wy lenie po kilku dniczh czy przycisniecu przez menagerow
                                                  dajecie sobie spokuj?! jesli tak to zadna wymowka was nie
                                                  usprawiedliwi od tego ze jestescie leniami i nie macie przed soba
                                                  kariery. pozdrawiam wszystkich ktorzy przynajmniej sie staraja-
                                                  czyli nie was cieple kluchy ;-) as
                                                  • Gość: ortografiajestkul Re: dobra firma IP: *.elartnet.pl 04.06.09, 17:53
                                                    na pewno to ciepłe kluchy skoro dają sobie spokUj
                                                    niezły poziom jak na finansistów:)
                                                  • skar-bowy [...] 04.06.09, 21:19
                                                    • Gość: skoczek Re: zła firma IP: *.aster.pl 04.06.09, 21:47
                                                      drodzy panoie. skoro tacy jestescie oczytani i tak dobrze znacie
                                                      polskie prawo to wyjasnijcieczemu firma dalej istnieje:-D nic nie
                                                      macie
            • Gość: MP Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 12:59
              Witam, też miałem "przyjemność" pracowania w tej firmie przez miesiąc. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ani się pastwić. Nie mogę jednak zostawić pozytywnej opinii o tej firmie. Postaram się w punktach opisać główne wrażenia, mam nadzieję, że komuś pomoże to w podjęciu decyzji o podjęciu tam pracy lub rezygnacji:

1. Rzeczywiście na początku jest bardzo mało konkretów. Nie dziwię się o tyle, że callcenter nie ma dobrej sławy, więc starają się to jak najbardziej zaowalować.
              2. Warunki umowy: nie dziwi mnie taka podstawa - generalnie we wszelkich firmach, w których praca polega na zdobywaniu klientów tak jest. Tu się cudów nie ma co spodziewać? prowizje? No cóż, trzeba mieć jednak sporo szczęścia i odpowiednią gadanę, aby zdobyć klientów.
              3. Szefostwo w firmie - większość jest całkiem OK, Pani Dominika jest miła, Pan Jan również - zdecydowanie najgorszą opinię ma Pan Andrzej - miałem szczęście, że go nie było dłuższy czas, kiedy tam pracowałem, bo rzeczywiście nie darzy on szacunkiem pracowników i działa zdecydowanie zbyt emocjonalnie.
              4. Inni pracownicy - młodzi, często niedoświadczeni jak ja, wielu nie wiem co tam chciało robić jeśli nie interesowały ich rynki nic a nic...
              5. Pozyskiwanie klientów - tu największy minus i największa ściema w firmie. W zasadzie polegało to na okłamywaniu potencjalnych klientów. Na tzw. "jedynce" zdobywało się e-mail i jakieś tam gadki-szmatki o giełdzie itp i wysyłało "rekomendację" czyli osławione tłumaczenia opisu sesji giełdowych z jakiegoś dnia, tłumaczone z czeskiego. Rekomendację wysyłało się tylko aby nawiązać jakikolwiek kontakt. Dotyczyły one tylko jednego dnia, były kiepsko przetłumaczone, a wysyłaliśmy te same cały tydzień (sic!). Na drugiej rozmowie (po kilku dniach) tej samej osobie się ściemniało, że teraz nasi "analitycy" nie polecają wchodzenia na rynek i umawiało z ofiarą naszych intryg, że jak będziemy mieli coś ciekawego to zadzwonimy. Może nawet za miesiąc. oczywiście już tydzień później mieliśmy "niesamowitą okazję". Tu była największa ściema: czyli tzw "trójki", rozmowa-sprzedaż. Telewizor był podgłaszany na maksa, wszyscy musieli wstawać i głośno krzyczeć do słuchawki chodząc. Miało to być wrażenie, jakby działo się coś niesamowitego, a my niemal na parkiecie w Nowym Jorku jesteśmy :) Często potencjalni klienci reagowali na to z politowaniem... Rekomendowało się danego dnia jakąśtam konkretną spółkę. Oczywiście nikt nigdy przez telefon tych akcji nie kupił. Chodziło głównie o zainteresowanie i sprowadzenie klienta na rozmowę do biura. Wtedy Andrzej lub ktoś inny z "managerów" go "domykał". Przez miesiąc mojej pracy udało mi się umówić dwa spotkania (to chyba i tak był sukces - wielu nawet to nie wyszło), ale umówione osoby niestety nie przyszły. To była norma, ludzie olewali nas baaardzo często.
              6. Zdobyci klienci: oczywiście osławiony przypadek 11 tys. zarobionych przez jednego kolegę był przytaczany. nawiasem mówiąc był to największy gbur spośród wszystkich konsultantów w firmie. Rzadko ma się okazję spotkać tak nieprzyjemną osobę, niestety. Oprócz niego jeszcze dwóch chłopaków zdobyło po jednym kliencie, ale ich prowizje nie były wielkie, bo to nie były "grube ryby". Zresztą jeden z nich stracił część premii, gdy samowolnie poszedł zapalić sobie na dół. No ale to akurat rzeczywiście było głupie z jego strony :) Były jednak osoby, które po 4 miesiacach żadnych klientów nie miały... Podziwiam cierpliwość.
              7. Całość? No cóż, pod koniec umowy nie zastanwiałem się nad dalszą współpracą. Utwierdził mnie w mojej decyzji fakt, że 3 dni przed końcem doszło obok mnie dwóch nowych "specjalistów od finansów". Nie tylko, że nie za bardzo znali się na giełdzie (jak ja na początku). Oni w ogóle byli jacyś nie teges... Jeden przedstawiał firmę jako Renesans Kapitał, drugi jak mu gość mówił, że firmę syndyk zajął dalej mu wciskał inwestycje bo nie wiedział co to jest syndyk... ale rzeczywiście "zdobywanie jedynek" (czyli wysłanie rekomendacji i haczyk na następną rozmowę) im nawet szło. Nawet jeśli myśleli, że wysyłają rekomeNdancję (sic!).
              8. Nie polecam więc pracy w tej firmie - nawet jeśli wszystko jest tam zgodne z prawem, to całość działań polega na szukaniu naiwnych pracowników i klientów i wciskanie im na siłę inwestycji. A z tego co wiem, nie tylko 15%, ale w ogóle zyski im kiepsko wychodziły... zwłaszcza jak zaczęło się załamanie rynku i trudno było przewidzieć nawet sławne spadki, na których mogli niby zarabiać. Niby, bo i tak w trakcie kryzysu, giełdy tę opcję zablokowały.

Mam nadzieję, że potencjalnym pracownikom RC w miarę rozjaśniłem sprawę, bez zbędnych emocji i oszczerstw, które czasem są słane przez ludzi będących jedynie na szkoleniu. ja sam wiedziałem mniej więcej w co się pakuję, ale stwierdziłem, że jak nie spróbuję tego typu pracy to nie bedę mógł szczerze przyznać, że callcenter jest nie dla mnie.

Pozdrawiam wszystkich!
      • Gość: kolega Re: zła firma IP: 193.194.132.* 05.06.09, 12:36
        ja juz podejmowalem odpowiednia kroki i powiem wam ze pomimo ze
        dostarczylem spora ilosc danych to nic z tego nie wyszlo w prawdzie
        nie w pip ale obawiam sie ze wszedzie jest tak samo. zanim dojdzie
        do jakis dzialan minie kilka lat.. kontaktowalem sie rowniez z
        wydzialami policji ale odeslali mnie z kwitkiem bo dochodzenie w tej
        sprawie toczy sie juz przez prokurature a sami wiecie jacy oni sa
        dynamiczni. dodatkowo musze zaznaczyc ze ta firma dziala na zasadzie
        luk prawnych co daje im przewage nad organami prawa. oby ich
        wszystkich zamkneli w pierdlu!!!!!!
        • skar-bowy Re: zła firma 05.06.09, 15:24
          Bądźmy dobrej myśli! Na pewno skończy się to tak jak piszesz. A jeśli chodzi o
          PIP to oni działają natychmiastowo, więc idź tam i zgłoś naruszenie kodeksu
          pracy w sposób, o którym pisałem wcześniej. Było by bardzo dobrze, jeślibyś znał
          kogoś, kto pracuje obecnie w Renaissance Capital (ale nie jest to konieczne).

Życzę powodzenia w likwidowaniu RC.
          • Gość: piotrek Re: zła firma IP: *.chello.pl 06.06.09, 16:00
            wystarczy ze zglosicie to do telewizji chocby regionalnej, oni sie tym na pewno
            zajma! a wtedy wszystkie urzedy tez rusza w strachu:) i wyobrazcie sobie wtedy
            miny tych ludzi z RC :D:D:D:D
        • hoss-sa Forum 07.06.09, 13:17
          Dzien dobry,

od pewnego czasu zastanawiam się czy napisać cos na tym forum czy nie. Czasem dochodziłam do wniosku ze nie ma sensu a czasem po prostu krew mi się gotuje, bo zupełnie nieznane mi osoby obrażają mnie i nie mam pojęcia dlaczego. Może dlatego ze im się nie udało? Nie wiem. Ale w końcu postanowiłam napisać. Choć po ostatnich „rewelacjach” pozostało tylko napisać ze na zapleczu mamy słonia, którego każdy konsultant, nie spełniający wymagań, musi za karę wykarmić a w garażu tygrysa któremu trzeba dostarczać „świeże mięso”. Ale przejdźmy do faktów bo coraz więcej młodych ludzi szuka pracy i czyta takie dziwne wypowiedzi jak np. Skarbowego, Banity, czy „ojca swojej córki” o których pojęcia nie mam kim mogliby być i czy wogóle tu pracowali.

Dlaczego tu pracuje?
          Postanowiłam cos zmienić w swoim życiu, nie lubię monotonii, lubię gdy „coś się dzieje”, prace z ludźmi i adrenalinę a przede wszystkim lubię poznawać i dokształcać się.
          Wysłałam CV, dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjna, potem szkolenie a potem do pracy. Giełda ? nie znałam się na tym dokładnie, cos tam kiedyś w teorii ale w praktyce nie, wiec dlaczego nie?
          Tak pracuje tu niecały rok, tak na stanowisku konsultant finansowy, tak mam klientów, tak ciężko pracowałam, tak zarabiam.
          Uwierzyłam Grażynie i Janowi w ich marzenie, w młodą rozwijająca się firmę, w przekształcenie w Spółkę Akcyjna a potem w Dom Maklerski. Uwierzyłam że JA mogę w tym uczestniczyć, mogę tu cos zrobić i zarobić.

Schematy?
          Tak, jako konstant zostałam nauczona schematów jak nawiązać kontakt z klientem. Jak inaczej nauczyć kogoś, kto nigdy nie zajmował się taka profesja sposobów pozyskiwania klientów?. Może Panowie głośno krzyczący na tym forum maja swoje sposoby, lecz na pewno każdy ma świadomość, ze pochodzi to z doświadczenia bo samo z siebie na pewno nie. Po pewnym czasie pierwsze, drugie , trzecie i nawet dwudzieste rozmowy wyglądają zupełnie inaczej. Zależy to od predyspozycji konsultanta jak i od osoby z którą się rozmawia. Sens oczywiście jest zachowany, lecz do tego trzeba dojrzeć i mieć świadomość PO CO i z kim rozmawia także i o czym.

Zwątpienie?
          Tak, nie jeden raz przychodziły chwile zwątpienia, brałam dzień wolny i zastanawiałam się czy mi się uda. Ale tak samo jak ja uwierzyłam tak i oni uwierzyli we mnie, że to JA mogę cos zrobić i nie spotkałam się NIGDY z sytuacja gdy mi nie pomogli, nie podpowiedzieli, nie pokazali, nie wsparli. Ale to kosztowało mnie dużo pracy. Dziwi mnie sytuacja gdy ktoś chce osiągnąć tu sukces a ma przekonanie, ze może mięć jakikolwiek odpoczynek od informacji, nowych pojęć czy wydarzeń i poziomu indeksów. Właśnie dlatego zostałam, bo miałam wsparcie wśród najbliższych, wśród kolegów zwłaszcza tych siedzących koło mnie. Ale myślę ze ta naprawdę to dlatego że SAMA zaczęłam dużo czytać, sprawdzać i uczyć się, także i dlatego że mi się po prostu i zwyczajnie ta praca podoba. Dużo się dzieje i nie ma zmiłuj się. Jak nie jesteś na bieżąco to niejeden klient wprawi cię w zakłopotanie, dlatego tak ważne jest by chcieć WIEDZIEĆ. Skoro innym się udało to dlaczego nie mi? ale problemu szukałam u siebie i wierzcie mi że nie sama. Miałam pomoc. Zostałam. po 2,5 miesiąca podpisałam pierwszą umowę z klientem i tym samym umowę o prace z firma Reneissance Capital. Przestałam zarabiać 500złotych. Teraz takich, co uwierzyli i maja umowy jest już ok. 15 osób. Wiec czemu nie więcej?

Niedociągnięcia?
          Owszem zdarzają się. PIP i inne instytucje były na kontroli, zostawiły zalecenia i zostało to zrealizowane w odpowiednich terminach. Sytuacje stresowe? Są. Jeśli ktoś zna firmę gdzie nie ma nieporozumień, a stad głównie się biorą takie sytuacje to gratuluje. Mnie osobiście gdy pojawia się wyjaśniam to osobiście i natychmiast. Spokojniej śpię gdy wszystko jest jasne.
          bawi mnie trochę, ze byli konsultanci [albo i nie] zajmują się tym czym kto jeździ, co pije albo jak się ubiera. Ale to tak naprawdę mają problem ci co wypisują takie rzeczy. Nie ja ani chyba nikt kogo te wpisy dotyczyły. Jakby nie było, jeśli nawet ktoś tu pracował i nie udało mu się to raczej powinien przewrócić kartkę i żyć dalej dziękując, że zdobył doświadczenie. Jakiekolwiek by to dla niego nie było to zawsze jest WASZE OSOBISTE doświadczenie i nie da wam tego żaden banita, bandyta „ojciec swojej córki” czy skarbowy wypisując różne posty. Poczytajcie cos bardziej pożytecznego.

Organizacja.
          Tak są wyznaczone przerwy, ale to jest też sposób na to by każdy z nas nauczył się rygoru pracy a przede wszystkim sposobu organizacji. Owszem ustalone są normy, ale jak i zawsze gdy wiesz co i po co robisz to wszelkie odstępstwa wcale nie są niemile widziane. Wszystko zależy od tego jaki jest dzień, jakie są informacje i co masz zrobić. JA wiem co mam robić po co robię pierwsze drugie czy piętnaste rozmowy i Nikt nie musi mi o tym przypominać. Robię swoje. Nie czekam aż ktoś ZA mnie porozmawia z klientem, bądź poinformuje mnie co się dzieje lub o czym warto rozmawiać. Staram się sama, ale i owszem wymiana informacji jest wśród osób z którymi współpracuje. Ktoś kto biernie czeka na wszystko szczerze mówiąc po pewnym czasie dla mnie osobiście jest marnowaniem mojego czasu. Owszem pomagamy sobie, ale gdy to idzie tyko w jedna stronę to nie wygląda to najlepiej.

Czy się przedstawię?
          Nie. Każdy kto naprawdę pracował dłużej niż kilka dni wie dobrze kim jestem, po tym co napisałam. Wie co robię i jak pomagam nowoprzyjętym, bo ja pamiętam jak ciężko jest na początku. Nie widzę powodu by ktokolwiek szargał po tym forum moim nazwiskiem bo nikomu z was nie zrobiłam nic złego.

Pozdrawiam Panów z Warszawy co nie maja co po nocach robić i maja nadmiar testosteronu oraz koleżanki i kolegów co odeszły w styczniu. Szkoda bo z kilkoma osobami naprawdę milo się współpracowało ale i rozumiem przyczyny dla których nie mogły zostać za 500złotych.

Osobom czytającym to forum podkreślam. To jest moje zdanie i moje odczucie. Cieszę się, ze tu pracuje, bo mi się ta praca podoba. Jeśli chcesz przyjść, zdobyć doświadczenie, nie lubisz monotonii i chcesz się czegoś nauczyć i jesteś w stanie poświęcić naprawdę sporo swojego czasu to przyjdź. Ja nie ufam osobom które po nocach ślęczą i wypisują głupoty na cudzy temat. i to od bardzo długiego czasu. Jeśli sensem życia Banity i całej reszty jest nic innego tylko opluwanie tej firmy to mają naprawdę problem. JA go nie mam, ja tu pracuje. I prosiłabym, by nie obrażano mnie więcej. Czy będę tu za rok? Tego nie wiem, na razie mam przed sobą plany związane z tą firmą, egzamin i kolejne umowy które czekają na podpisanie.

pozdrawiam

ps. nie zamierzam z nikim polemizować na temat mojego postu. Wklejam go informacyjnie a także dlatego ze poczułam się dotknięta przez niektóre wypowiedzi.
          • Gość: dj Re: Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:21
            haha to pojechałeś po całości:)
            fajne opowiadanie kolego:))
          • Gość: Ja Re: Forum IP: 90.156.121.* 14.06.09, 17:44
            Wzruszające. Brakuje mi w tym tekście odwołań do istoty boskiej, elementów
            bogoojczyźnianych i kilku odniesień do pokolenia JPII. Reasumując po
            sienkiewiczowsku: Kończ Waść ! Wstydu oszczędź !
          • Gość: proste Re: Forum IP: 67.159.44.* 24.06.09, 19:26
            Jak ktoś jest mięczak i pojęcia o sprzedaży nie ma(i umiejęstności też nie), to
            będzie wypisywał rzeczy które stanowią jakieś 80 - 90 % tego forum (w myśl
            zasady Paretto*), jeśli sprzedawać potrafi, to się wówczas zbytnio nie odzywa i
            idzie do przodu, czego świetnym przykładem są powyższe wpisy ;)
            Bo przecież łatwiej zwalić na kogoś (czytaj: pracodawcę) niż przyznać się do
            braku umiejętności, heh ;)

Peace ;)

* - a jeśli do sprawdzenia, czym jest zasada Paretto musiałeś użyć google, to
            też pokazuje Twoje standardy wiedzy jak i podstaw sprzedaży.
            • Gość: banita Re: Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 21:26
              Zasada Paretto? Ogarnij się! Zanim zaczniesz wykładać ekonomię na internetowych forach wytłumacz swoim niedouczonym współpracownikom czym się różni index od indeksu i gospodarka od ekonomiki:)

pozdrawiam myślących
              • Gość: Vlado Re: Forum IP: *.anonymouse.org 25.06.09, 11:54
                Witam
                Zauważyłem, że co jakiś czas pojawiają się obronne posty na temat RC...na prawdę
                "podziwiam" to oddanie i zaślepienie ze strony osób to piszących. Widzę, że
                niektórym osobom udało się w "trudzie i pocie" znaleźć kilku biednych żuczków,
                które wpłaciły pieniążki, dzięki czemu zgarnęli jakieś tam premie...gratuluje z
                całego serca bo wiem, że jest to wyczyn niemalże ekstremalny. Są osoby, które
                bardzo obnoszą się z tym jak to pną się po drabinie sukcesu w RC. Piszą o
                zwątpieniu, organizacji pracy w sposób bardzo pochwalny, prawie idylliczny, z
                cyklu bez pracy nie ma kołaczy...doprawdy wzruszające. Powiem w ten sposób,
                pracowałem w RC przez pewien okres i to co się tam dzieje zakrawa na kpinę. Ktoś
                dobrze to ujął call center w odpowiedniej otoczce. Ci konsultanci, którzy
                zgarniają premie za klientów, uwierzcie mi, jest to garstka osób ok. 5-10% z
                całej grupy. Premie są przeważnie jednorazowe, a dalsze "prowizje" od transakcji
                z portfela klienta są zależne od tego z jakim skutkiem jest on zarządzany. Jeśli
                coś pójdzie nie tak może się to szybko skończyć dla klienta a co za tym idzie
                dla konsultanta (czyt. źródełko wysycha). Druga sprawa jeśli komuś odpowiada
                taka forma zarabiania pieniążków tzn. robienie z siebie głupka od 8 do 17 i
                wydzwanianie do ludzi celem ściągnięcia ich na spotkanie i wciskaniu kitu to
                okej. Duża grupa osób w RC są to osoby młode, przeważnie na początku swojej
                kariery zawodowej, które wykazują się sporą naiwnością, a kierownictwo to
                wykorzystuje, zresztą im bardzo zależy na osobach plastycznych. Część z tych
                osób pracuje z dużym poświęceniem w nadziei na to, że kiedyś trafi się ten złoty
                strzał. Mija miesiąc, dwa, trzy... i często poza spotkaniem z klientem (jeśli w
                ogóle uda się klienta zaciągnąć)nic, kompletne zero... Jedyne profity to tylko
                te z tytułu umowy zlecenie czyli ochłap. Podczas gdy gdzie indziej jest
                przynajmniej stała pensja, mała bo mała ale jest. Dużo osób rezygnuje ponieważ
                nie są w stanie egzystować tak długi czas przy takim minimum płacowym. Ci
                zostają troszkę na tym zyskują, zwłaszcza pseudo "managery", którzy zyskują
                jakieś tam kontakty i drążą temat dalej niczym pijawki ssące krew, które za
                wszelka cenę chcą drenować klientów.Jak już mówiłem jeśli ktoś lubi być
                nachalny, lubi krzyczeć do słuchawki i potrafi spokojnie spać kiedy klient
                często ostro może tracić to jego sprawa ja cenię sobie spokojny sen.
                P.s. po moim poście odezwą się za pewne kolejne głosy pochwalno- obronne albo
                też skierowane bezpośrednio pod moim adresem, dlatego też z góry odpisuje, nie
                jestem nieudacznikiem, który wystraszył się pana AS, czy też któremu nie chce
                się pracować...bynajmniej. Szanuje swój bardzo cenny czas i zarabiam w sposób,
                który daje mi zdecydowanie większe profity aniżeli praca w RC. Skusiłem się
                ofertą pracy w RC ponieważ wykazałem się w tamtym czasie pewną naiwnością, żeby
                nie powiedzieć głupotą, ale dzięki Bogu w porę przejrzałem na oczy i
                podziekowałem. Zaraz podniosą się krzyki, że jest to prowokacja... zapewniam
                was, że nie jest. Wystarczy się rozejrzeć w koło i troszkę pomyśleć a uwierzcie
                mi, że można w tym kraju zarabiać godziwie i uczciwie bez dziwnych machinacji i
                krzyków do słuchawki jakie maja miejsce przy ulicy św. Mikołaja. Chcecie to
                spróbujcie pracy w RC, ja cenię sobie niezależność i bycie na swoim, nie lubię
                niewolnictwa.

Pozdrawiam
                • Gość: alx Re: Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:00
                  DZIĘKUJĘ wszystkim osobom za cenne wskazówki dotyczące tej firmy. To dzięki Wam
                  właśnie podjęłam decyzję, że nie pójdę do nich na rozmowę kwalifikacyjną.
              • Gość: trudne Re: Forum IP: *.kuzniki.net 26.06.09, 15:08
                Ty, myślący... zasada paretto nie odnosi się tylko do ekonomii... chociaż tak uważano... na początku XX wieku.

koniec.

peace.
                • Gość: banita Re: Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:53
                  Pracujesz za 500 zlotych posiadając tak imponującą wiedzę? hehehehe
                  Zajmuj się w dalszym ciągu błaznowaniem w RC jeśli ci to odpowiada.
                • Gość: Piotrek Czeski Film IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.09, 15:56
                  KOles wykladal 3h niezrozumiale szkolenie, zal, polowa osob wiekszosc nie
                  zrozumiala, ja sie tylko zmeczylem i stracilem 4h, dziekuje bardzo... firma
                  zalowa, a dawała wiele nadziei...
          • Gość: Junior Re: Forum IP: *.anonymouse.org 01.07.09, 12:26
            Twoją wypowiedź nie starciła by nic ze swojej merytorycznej treści
            po skróceniu jej do słów:
            "Internauto! Przyjdź pracować w RC! Błagam!"
          • Gość: Rob Re: Forum IP: 188.33.183.* 17.10.09, 15:39
            Nie rozumiesz dlaczego nie mogli zostać za 500 zł? Może dostali lepszą
            fuchę np. przy roznoszeniu ulotek i najzwyczajniej im się nie opłacało.
      • Gość: Czeski film Renaissance Capital i Capital Partners a.s. IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 18.06.09, 01:46
        To jest jedna wielka rodzina...
      • Gość: banita Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 10:27
        Czyżby planowany na 7 czerwca elitarny egazmin na agenta firmy inwestycyjnej nie odbył się z powodu braku chętnych? :)
        • Gość: Obserwator Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.anonymouse.org 03.07.09, 12:19
          Witam ponownie

2-3 dni temu zamieściłem na łamach tego forum, dość obszerny post na temat
          RC i "kultury" pracy w tej firmie...jak widać został wykasowany...jak to mówią
          prawda w oczy kole. Nic dodać nic ująć. Po prostu treść mojego postu
          najwidoczniej była bardzo niewygodna dla kierownictwa. No cóż a mówią, że żyjemy
          w państwie prawa, w którym obowiązuje wolność myśli i słowa, a każdy ma prawo
          wyrażać swoje poglądy. Zresztą nie tylko moje posty były kasowane na tym forum.
          RC broni się jak może, żeby tylko potencjalni pracownicy nie przestraszyli się
          czasem czytając to forum. Moim skromnym zdaniem jeśli firma, która chce uchodzić
          za szanowaną i poważaną stosuje takie praktyki jak usuwanie postów z forum. To o
          czymś to świadczy i komentować tego chyba nie trzeba.

Każdy swój rozum ma i na podstawie co poniektórych postów może mieć już
          obraz tego co go czeka w RC. Powiem tylko tyle, ktoś już o tym wspominał: praca
          tam to ciągłe wydzwanianie od 8.00 do 17.00 (z małą przerwą) po ludziach i
          usilne dążenie do tego aby kogoś ściągnąć na spotkanie celem "jego zamknięcia".
          Jest To harówka obarczona sporym stresem. Człowiek przy tym robi z siebie pajaca
          w garniturze, stosując wobec ludzi proste sztuczki socjotechniczne. Szczególnie
          jest to widoczne przy słynnych już "trójkach". Są to trzecie rozmowy z klientem,
          w czasie których konsultant przy pogłośnionej na maksa plazmie z amerykańskim
          CNN, drze się do potencjalnego klienta z rzekomo super ofertą. A cały ten zabieg
          ma sprawić aby taki jegomość złapał haczyk i pojawił się w biurze i wtedy
          próbujemy skusić go na otwarcie rachunku. Z własnego doświadczenia i nie tylko
          mogę powiedzieć, że często nawet w biurze jest ciężko kogoś na siłę przekonać do
          tego żeby wpłacił chociażby marne 20 tys. $, nie mówiąc już o większych kwotach.
          Sporo ludzi podchodzi do tego typu ofert bardzo sceptycznie i nie ma raczej
          ochoty na podejmowanie współpracy z firma o której troszkę już napisano w
          internecie. Dlatego informacje dotyczące tego, że RC ma dużo klientów, są raczej
          mrzonką aniżeli prawdą. Do tego dochodzi jeszcze rentowność portfeli tych
          klientów, których udało się złowić. Popytajcie tych konsultantów, którym się
          udało. Sporo na ten temat słyszałem.

Bardzo interesującą kwestią są zarobki konsultantów, na każdym szkoleniu
          bardzo często jest podawana informacja o tym ile to konsultanci nie zarabiają.
          Owszem ci, którym się udało zwerbować klienta coś tam dostają, ale przeważnie są
          to krótkie strzały zależne od tego jaka będzie dalsza sytuacja na portfelu
          klienta. Tych konsultantów, którzy mają klientów, uwierzcie mi jest garstka.
          Reszta żyje złudzeniami, marzeniami i pragnieniem posiadania pieniędzy. Poniekąd
          jest to normalna postawa, w końcu każdy pragnie szczęścia, jednak kierownictwo
          to wykorzystuje i poprzez sprytne sztuczki psychologiczne kształtuje świadomość
          tych młodych ludzi i mami ich. Ludzie, którzy przychodzą do RC są to przeważnie
          osoby młode, na początku swojej kariery zawodowej, które zwabione wizją
          ogromnych zarobków, odnoszą wrażenie, że to jest swoisty dar niebios. Pracują
          one ciężko za marne grosze z tytułu umowy zlecenie, nieustannie wydzwaniając po
          ludziach i łudzone są wizja pracy w elitarnym środowisku gdzie taka praca to
          prestiż, stąd te garnitury. Bzdura to zwykłe call center z chamskim
          telemarketingiem w ładnej otoczce sprawiającej wrażenie pracy w instytucji
          finansowej.

Każdy swój rozum ma i to on decyduje za siebie, ja jednak uważam, że
          podejmując prace tam wykazałem się sporą naiwnością i głupotą, zostałem omamiony
          wizją dużych zarobków i szybkiego awansu, czego żałuje, ale coś mnie tknęło.
          Uwierzcie mi nic nie ma za darmo i nie wierzcie w te slogany, "jak plecki nie
          pobolą to mieć nie będziesz" Zresztą są to nie tylko moje przemyślenia, nie
          tylko mój punkt widzenia ale też paru innych konsultantów z którymi miałem
          okazje porozmawiać.

Pozdrawiam

P.s. za pewne ten post również wkrótce zostanie skasowany

Zawsze powtarzam, że każdy ma prawo wyrażać swoje myśli na łamach każdego forum.
          Wolność słowa górą.

• Gość: nobody Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.anonymouse.org 12.07.09, 22:21
            A moim zdaniem nie tyle o treść chodzi co o rzucanie na lewo i prawo różnymi
            danymi osobowymi, co jak wiesz nie jest zgodne z regulaminem forum oraz netykietą.
            • Gość: KAT Renaissance Capital IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.07.09, 00:03
              Może ktoś napisać co się teraz dzieje w tej firmie? Jestem ciekaw co porabia
              andrzejek i tamtejsza cała grupa trzymająca władzę.
              • Gość: Phi.. Re: Renaissance Capital IP: 67.159.44.* 16.07.09, 11:56
                A co się może dziać? Dochodzi 12, więc kończą się trójeczki ;D pewnie cały czas rekrutują nowych pracowników, bo ci którzy tam są powoli i systematycznie się wykruszają... no cóż... parafrazując pewne powiedzenie - stary renaissance, nowi ludzie ;)))
                PS - no a cóż może robić Andrzejek?? Zakład, że chodzi z groźną miną (jak nadęty balon o którym Fisz śpiewał swego czasu) i straszy, że za nieumyte kubki wyrzuci na zbity pysk <lol>

ripsekta! ajjj!
                • Gość: wow Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:48
                  poczytałam posty i nie byłem dzis na szkoleniu... thx za info o RC.
                  • Gość: tasssior Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 23:27
                    A ja idę na szkolenie jak nie spróbje to się nie przekonam:)
                    • Gość: protos Re: Renaissance Capital IP: 94.254.212.* 28.07.09, 16:30
                      jak będziecie na szkoleniu na temat giełdy to zapytajcie osobę prowadzącą pewnie
                      to będzie czech o jakieś konkrety odnośnie analizy technicznej.
                      zapytajcie co to jest rsi, średnia krocząca, analiza punktowo symboliczna.
                      pamiętam jak mówił nam, że do tynku wchodzimy na podstawie technicznej i
                      fundamentalnej analizy i tylko tyle się dowiedziałem.

miałem okazję pracować, nie polecam serdecznie tej racy.
                      no chyba, że lubisz robić klientów w bambuko i masz ochotę być osobą traktowaną
                      tak jak tego nie lubisz.

pamiętajcie, żeby do osób, które mają do was jakieś "ale" podchodzić z dystansem
                      a do tego co mówią mieć jeszcze większy dystans.
                      firma i atmosfera, prawie przypomina film boiler room.

cieszę się, że być może uratowałem Twój czas, życie, dobre samopoczucie lub coś
                      innego co dla Ciebie ma dużą wartość.

pozdrawiam osoby, które pracowały jeszcze na trzecim piętrze i robiły trójki w
                      sali 3x3 pod bacznym okiem czecha z piórem mont blanc.
                      chechów również pozdrawiam gdyż właśnie sobie siedzę w pradze miło spędzam czas:)
                • Gość: dj Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 19:10
                  wiele osób było świadkami jak ów fiszowy balon wyrzucił gościa bo poszedł sobie
                  zrobić herbatę a nie było przerwy <lol2>
                  z kubkami jest jak w podstawówce jeśli są brudne kubki to fiszowy balon każe myć
                  jednej osobie.
                  ciekawe który normalny i przede wszystkim ludzki klient zainwestuje w firmie
                  gdzie pracownicy są wywalani za kubki albo za robienie herbaty w czasie pracy.
                  ciekawe ile osób by wyleciało jak by ktoś ściszył ich słynne plazmy <lol>
                  • Gość: dude Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 18:44
                    Kazdemu, kto zamierza pracowac w RC radze nie fatygowac sie z pisaniem i wysylaniem CV. To strata czasu! Wystarczy przyjsc na Sw. Mikolaja i powiedziec ze chcesz rozmawiac w sprawie pracy. Beda zachwyceni ze jelen sam sie znalazl. Na dobra sprawe mozna nawet przyjsc od razu do pracy bez zadnej rozmowy, tylko wtedy trzeba powiedziec ze masz jeszcze niepodpisana umowe i ze chcesz ja podpisac:). Nikt cie o nic nie bedzie pytal. Metoda jest sprawdzona. Za jej pomoca mojemu znajomemu udalo sie zdobyc na kilka godzin "prace" w RC:)
                    • Gość: omg Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 19:16
                      właśnie obejrzałam film ryzyko. tu jest podobnie. jest główny szef, który
                      sprawia wrażenie, że jest okey. uśmiechnięty dobrze ubrany i w ogóle wykreowany
                      na fajnego kumpla. reszta kierownictwa hmm są chamscy, niekulturalni.
                      tu mi przychodzi na myśl parodia kolonko.
                      Panie Kowalski nie inwestuj w tej firmie:))
                      • Gość: TVN UWAGA Re: Renaissance Capital IP: *.anonymouse.org 02.08.09, 23:08
                        www.bankier.pl/forum/temat_re-ostrzegam-przed-capital-polska,6644810.html
                        UWAGA UWAGA UWAGA
                        • Gość: ignorant Re: Renaissance Capital IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.08.09, 11:47
                          a co ma capital polska do rc?bo nie widzę powiązania.i w ogóle co to za link śmieszny.

myślicie że kogoś kto ma na koncie pół miliona, interesuje co sie dzieje z pracownikami firmy w której ma inwestować? szczerze, to gdybym miał tyle hejsu to miałbym to w dupie. bo prezesów nie interesują ludzie z najniższego szczebla drabiny!

wciąż czekam, aż ktoś odpowie na pytanie : z czego ta firma sie utrzymuje?z czegos ci na górze muszą żyć!nikt na tym forum nie jest w stanie na to odpowiedzieć?wszyscy potrafią tylko oczerniać innych! ta masowa ignorancja i agresja w stosunku do wszystkiego w koło, jest żałosna!

to forum jest w sumie nudne....podziwiam ludzi którzy się do niego tak bardzo przywiązali że siedzą na nim kilka dobrych miesięcy. no ale w sumie debili ci u nas dostatek, a takich nikt do pracy przyjąć nie chce więc muszą wyładowywać gdzieś swoją frustrację z powodu braku pracy!

• Gość: gosc Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:04
                            "co ma capital polska do rc?"
                            Zapomniałeś już chyba o równaniu: capital polska = bohemia iz = renaissance capital.
                            Andrzejku! Takie pytanie z twojej strony? Nieładnie! Sam tam jedynki trzaskałeś. Juz o tym nie pamietasz? A może nie chcesz pamiętać? :)))
                            A z czego zyjesz dobrze wiemy! Niejednokrotnie widzialam jak w biedronce z koszykiem miedzy regalami smigasz

pozdrawiam
                            • Gość: ignorant Re: Renaissance Capital IP: *.217.146.194.generacja.pl 05.08.09, 20:12
                              wypraszam sobie! nie jestem żadnym Andrzejkiem.

a pytając "z czego żyją" chodziło mi nie o to co mają na obiad i skąd pochodzą produkty spożywane przez tych ludzi. chodziło mi mądralo o to z czego utrzymuje się firma? skąd mają kasę na opłacenie ogromnego biura, za które pewnie płacą krocie, samo miejsce parkingowe pewnie kosztuje tam więcej niż każdy z was ma miesięcznie na utrzymanie (chyba , że niektórych niańczą dalej rodzice-takich przypadków tu nie rozważam). moje pytanie jest całkiem poważne i ciekaw jestem czy ktoś wymyśli coś realnego, pewnie zaraz pojawi się odpowiedź typu: "finansuje ich rosyjska mafia" . ale ciekaw jestem czy wy macie pojęcie o jaki hajs tu chodzi, to nie może być przecież lewizna, bo firmy utrzymujące się z tak poważnej profesji są dużo bardziej wnikliwie kontrolowane. i nie chciałbym otrzymać "wykpiewczej" odpowiedzi, bo to całe przepychanie się tu na tym forum jest dziecinne.

...i z tego co mi wiadomo to ci z wawy mają tylko tyle wspólnego z rc, że praga obsługuje bezpośrednio ich rachunki. z tego co się dowiedziałem obie jednostki są niezależne zupełnie (tzn rc i wawa)

wam zawistnym ludzion, frustratom pokolenia zamerykanizowanego pozostaje jedynie zazdrościć im że koszą gruby hajs. dzięki bogu istnieje to forum, macie gdzie rozładowywać swoją zazdrość, że ktoś wymyślił system, dzięki któremu może się wzbogacić na was - robotnikach pokolenia POPisu, notorycznych ignorantach i frustratach

a jestem na tym forum nie po to żeby bronic firmy, ale żeby w wolnych chwilach wykpic takich jak wy - stałych bywalców bezsensownych dyskusji, na temat czyichs pieniędzy, pieniędzy jakich możecie tylko zazdrościć, ale to taka polska mentalnośc jest niestety - nienawidzimy kazdego kto ma lepiej od nas
                              • Gość: ania wawa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 14:04
                                a ty polakiem nie jesteś????????????
                                a mentalność czeska jaka jest????;-)
                              • Gość: Bobby Re: Renaissance Capital IP: *.tktelekom.pl 21.09.09, 23:09
                                O jakijej poważnej profesji ty mówisz? O jakiej kontroli? Renaissance Capital podlega równie drobiazgowej kontroli jak buda z kebabem na dworcu PKP. To jest najzwyczajniejsze call center (może z tą rózniacą że w RC telemarketerzy mają obowiażek nosić garnitury, w których przystępowali do bierzmowania) i żaden nadzor ze strony KNF czy podobnych instytucji w tym przypadku nie ma miejsca. Musisz byc prawdziwym ignorantem jesli wydaje ci sie ze sam fakt powieszenia na scianie telewizora ustawionego na kanal biznesowy czyni z RC poważna firmę.

Co do siedziby RC to nie wyobrazam sobie zeby firma o tak szemranej reputacji przyjmowała ewentualnych klientów w mieszkaniu na Nowym Dworze. To byłoby juz przysłowieowe przegiecie paly:) Niestety ale Czesi musieli zainwestowac w wynajecie biura. Jak powtarza bezustannie Andrzej the Wizard wynajem oplacony zostal na 3 lata z gory. Innych kosztow RC praktycznie nie ma, bo chyba darmowa sila robocza takowych nie generuje. Jesli wiec wszystkie koszty poniesione zostaly z gory nie wiedze powodu by RC zawieszało swoja dzialalnosc. Z niecierpliwoscia czekam na podpisanie nowej umowy wynajmu biura na SW. Mikolaja:P

"Frustraci pokolenia zamerykanizowanego"? "Robotnicy pokolenia POPisu"? Cóż to są za określenia? Nastepnym razem gdy będziesz probowal nadac swojej wypowiedzi patetycznego tonu radzę sie najpierw zastanowic... od patosu do smieszności niedaleka droga, co pokazuje twoja wypowiedz.

Powiedz mi kto "kosi gruby hajs" w RC! Chyba nie agenci, którzy pojawiaja sie w pracy znikad, zeby nikt nie widzial, ze nie stac ich na samochod:)
                            • Gość: ignorant Re: Renaissance Capital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 16:58
                              .....i długo, długo nic!

tylko na tyle was stać? buahahahahahahahahahahahaha......
                        • Gość: novika Re: Renaissance Capital IP: *.171.20.194.edial.pl 19.08.09, 15:44
                          dziękuję wszystkim kórzy się tu wypowiedzieli bo czuje że dzięki wam
                          zyskałam czas i pieniądze.
                          BYŁAM NA ROZMOWIE. Był Pan Czech i surowo na mnie spoglądając
                          przeprowadził ze mną interview ;) kilka prostych i kilka innych
                          pytań np. jaki jest kurs euro czy tam dolara... chyba chciał mnie
                          zestresować ale mu się nie udało... firma robi dobre wrażenie jak
                          się na jej tema nic nie wie ( poszłam tam zanim poczytałam to
                          forum ). Ładne biuro surowy Pan Czech bełkotający ledwo po Polsku i
                          mówienie o wysokich wymaganiach tej firmy... Mieli się odezwać czy
                          zaproszą na szkolenie.. ZAPROSILI niestey... bo razczej się nie
                          wybiorę... Po pierwsze dlatego że mnie nie satysfakcjonuje nawet
                          1500 brutto a co dopiero 500 zł !!! co to wogóle jest za stawka bo
                          chyba niezgodna z najniższą krajową, więc umowa z nimi to na pewno
                          jakiś przekręt. A oni sobie chyba jaja z ludzi robią... może i sama
                          branża by mnie zainteresowała ale jeśli byłaby to FIRMA NA POZIOMIE
                          TO GWARANTOWALIBY CHOCIAŻ GODZIWĄ PENSJĘ....
                          • Gość: była_konsultantka Re: Renaissance Capital IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.09, 16:34
                            Firmy w tej branży działają tak na całym świecie ale tylko Polacy mogą podpisać
                            umowę a później mieć pretensje. Proponuję poczytać Prawo Pracy, bo firma nie
                            łamie prawa. Ja już w tej firmie nie pracuję, zrezygnowałam sama z powodu
                            przeprowadzki. Wiem jednak, że problem nie leży w pracodawcach a w pracownikach.
                            Większość konsultantów narzeka i nie przykłada się do swoich obowiązków a potem
                            narzeka jeszcze więcej, bo nie ma żadnych efektów. Ot taka właśnie polska
                            mentalność.

PS- RC nie równa się Capital Partners a już na pewno nie Capital Polska, czyli
                            Bohemia. Ktoś kto tak twierdzi pokazuje swoją ignorancję w temacie. Coś się
                            usłyszało i powtarza ale tak naprawdę nie wiadomo co to było, prawda? Bo jak
                            ktoś rozpoczyna w ten sposób swoją wypowiedź tak jawnie wykazując się swoją
                            niewiedzą, to jak taka osoba ma być traktowana poważnie?
                            Szkoda tylko, że niektórzy ludzie mogliby nawiązać całkiem owocną współpracę z
                            RC, a przez taką durnowatą zawiść są do tego zniechęcani. Ktoś tu mądrze jedną
                            rzecz zauważył, dlaczego nie ma wpisów klientów, którzy przez tą firmę
                            zarabiają. Kogo to obchodzi jakie są relacje między pracownikami a pracodawcami
                            jeśli klient na tym zarabia? Przecież o to w tym chodzi, o zarabianie pieniędzy,
                            prawda? Niektórzy ludzie pracują w RC bardzo długo i jakoś nie narzekają na
                            nikogo. Tylko ci co wytrzymali całe kilka dni czy może nawet tygodni mają jakieś
                            negatywne opinie ale nie sądzę, żeby problem był po stronie menadżerów.
                            • Gość: Bijący Andrzeja Re: Renaissance Capital IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.09, 02:32
                              Firma łamie prawo pracy ponieważ zatrudnia pracowników na umowę zlecenie, przy
                              czym decyduje o godzinach ich pracy i przerwach (praca od 8-17 z godzinną
                              przerwą). Nie wolno stosować ewidencji czasu pracy w przypadku umowy zlecenia.
                              Jasną sprawą jest, że jeśli ktoś się przeciwstawi to straci pracę i raczej nic
                              nie udowodni sądzie. Niestety pracują tam same dzieciaki, więc dodatkowo szanse
                              na odzyskanie pieniędzy, które należą się za pracę etatową są raczej marne. Mam
                              nadzieję, że te dzieciaki kiedyś dorosną i spotkają się z Andrzejem w jakiejś
                              ciemnej ulicy i obgadają sprawę zaległych wypłat. Z chęcią bym to zobaczył.
      • Gość: fazgord Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 94.254.178.* 06.08.09, 09:35
        Właśnie byłem na rozmowie kwalifikacyjej, szkolenie jeden dzień, następnie
        praca, i to od zaraz, jak mówią mają bardzo dużą rotację. Przyznam że rozmowa
        była przeprowadzona profesjonalnie. Niby oferują szereg szkoleń który pomaga w
        zdobyciu licencji agenta firmy inwestycyjnej.
      • Gość: noname Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.09, 20:26
        Witam,
        pracuje dla RC juz jakis czas. Widze kto tu sie przewija w tej firmie i powiem
        tak: to nie jest praca dla kazdego. Wiekszosc osob z gory uznaje temat za
        niemozliwy do opanowania i sie zwyczajnie poddaja albo obijaja i nic nie robia.
        Jest kilku konsultantow ktorzy wiedza jakie ta praca daje mozliwosci i sie
        staraja, maja rowniez efekty. Natomiast wypowiedzi ludzi ktorzy popracowali tu
        kilka dni i mysla, ze maja pojecie na temat tej pracy... brak slow po prostu.

Co do zarzadu firmy, zawsze bylem fair w stosunku do nich, oni zawsze byli fair
        w stosunku do mnie. Ludzie, ktorzy maja pretensje ze placa za mala, ze to nie
        pasuje, ze tamto jest zle - PATRZCIE JAKIE UMOWY PODPISUJECIE!! Podpis w ciemno
        a pozniej pytacie sie innych konsultantow co tak naprawde podpisaliscie i do
        czego was to zobowiazuje.

I mimo, ze ludzie sa w tej firmie stosunkowo mlodzi, to skad w ogole pomysl ze
        nie ma tutaj ludzi bez wyksztalcenia w tym kierunku? Ludzie z wyzszym
        wyksztalceniem sa, jak najbardziej i to w duzej liczbie.
        Tak naprawde, jesli sie chce, to mozna od poczatku wszystkiego sie samemu
        nauczyc od podstaw, bo to jest umozliwione w tej firmie.

Ostatnia sprawa. Kompetencja. To do wszystkich, ktorzy interesuja sie firma RC.
        Osoby krytykujace tu firme RC to w wiekszosci osoby, ktore zostaly zwolnione
        przez wlasne lenistwo badz glupote (pracuje tu ladnych kilka miesiecy, wiele
        bylo zwolnien ale zawsze z ewidentnej winy pracownika zwalnianego). Jesli ktos
        mysli ze przyjdzie do pracy za 3-4 tys i bedzie tylko siedzial za biurkiem i
        czasem wykona jakis telefon... Sa tu konsultanci, ktorzy naprawde staraja sie i
        maja pozytywne efekty. Wklejanie tutaj historii ludzi, ktorzy stracili u
        konkurencyjnych firm jest co najmniej smieszne. Wiecie dlaczego nie ma historii
        ludzi, ktorzy zyskali na tym interesie? No sami sie zastanowcie, bo to chyba az
        tak trudne nie jest.
        Pozdrawiam,
        nie podpisze sie, bo nie chce miec potem odzewu z tej mniej kompetentnej strony
        • Gość: ciecie z RC Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 193.194.132.* 19.08.09, 09:08
          Jeżeli uważasz ze praca za 3-4 tys jest marna praca, natomiast praca
          w RC jest taka swietlana to czemu jest taka rozbieznosc w stawkach w
          RC.... _p_a_l_a_n_t_ p.s. jesli ktokolwiek wejdzie na to forum
          i poswieci mu 5 min to odejdzie mu ochota do wspolpracy wiec
          przestancie sie sprzedawac! - jestem dumna ze wiekszosc
          zainteresowanych osob udziela sie. pozdrowienia dla wszystkich
          wyzyskiwanych i oklamywanych
          • Gość: Andrzejek Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 193.194.132.* 19.08.09, 09:08

Witam,
            pracuje dla RC juz jakis czas. Widze kto tu sie przewija w tej
            firmie i powiem
            tak: to nie jest praca dla kazdego. Wiekszosc osob z gory uznaje
            temat za
            niemozliwy do opanowania i sie zwyczajnie poddaja albo obijaja i nic
            nie robia.
            Jest kilku konsultantow ktorzy wiedza jakie ta praca daje mozliwosci
            i sie
            staraja, maja rowniez efekty. Natomiast wypowiedzi ludzi ktorzy
            popracowali tu
            kilka dni i mysla, ze maja pojecie na temat tej pracy... brak slow
            po prostu.

Co do zarzadu firmy, zawsze bylem fair w stosunku do nich, oni
            zawsze byli fair
            w stosunku do mnie. Ludzie, ktorzy maja pretensje ze placa za mala,
            ze to nie
            pasuje, ze tamto jest zle - PATRZCIE JAKIE UMOWY PODPISUJECIE!!
            Podpis w ciemno
            a pozniej pytacie sie innych konsultantow co tak naprawde
            podpisaliscie i do
            czego was to zobowiazuje.

I mimo, ze ludzie sa w tej firmie stosunkowo mlodzi, to skad w ogole
            pomysl ze
            nie ma tutaj ludzi bez wyksztalcenia w tym kierunku? Ludzie z
            wyzszym
            wyksztalceniem sa, jak najbardziej i to w duzej liczbie.
            Tak naprawde, jesli sie chce, to mozna od poczatku wszystkiego sie
            samemu
            nauczyc od podstaw, bo to jest umozliwione w tej firmie.

Ostatnia sprawa. Kompetencja. To do wszystkich, ktorzy interesuja
            sie firma RC.
            Osoby krytykujace tu firme RC to w wiekszosci osoby, ktore zostaly
            zwolnione
            przez wlasne lenistwo badz glupote (pracuje tu ladnych kilka
            miesiecy, wiele
            bylo zwolnien ale zawsze z ewidentnej winy pracownika zwalnianego).
            Jesli ktos
            mysli ze przyjdzie do pracy za 3-4 tys i bedzie tylko siedzial za
            biurkiem i
            czasem wykona jakis telefon... Sa tu konsultanci, ktorzy naprawde
            staraja sie i
            maja pozytywne efekty. Wklejanie tutaj historii ludzi, ktorzy
            stracili u
            konkurencyjnych firm jest co najmniej smieszne. Wiecie dlaczego nie
            ma historii
            ludzi, ktorzy zyskali na tym interesie? No sami sie zastanowcie, bo
            to chyba az
            tak trudne nie jest.
            Pozdrawiam,
            nie podpisze sie, bo nie chce miec potem odzewu z tej mniej
            kompetentnej strony
            • Gość: protos Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: 94.254.130.* 21.08.09, 13:46
              pracując dla Renaissance Capital Wrocław miałem okazję być świadkiem kilku scen.
              rozwaliło mnie to jak (wiadomo kto) zrobił scenę obrażenia się na wszystkich bo
              olali egzamin, który miał wytypować osoby do "szkolenia" na maklera.
              sam puścił nam wkręta, że był maklerem i odebrali mu licencje haha.

kliknij z jakiegokolwiek powodu chcesz
              www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1393045&strona=1
              • Gość: ticker Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.chello.pl 06.09.09, 09:55
                Praca polega na dzwonieniu do ludzi i proponowania im aby wplacili sto tysiecy dolarow na gielde amerykanska.kontakty maja z tandetnej bazy HBI czy jakos tak.
                • Gość: Prezes jan Renaissance Capital Wrocław IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.09.09, 23:17
                  Widzę Andrzej, że wszyscy tu na Ciebie narzekają! Muszę znaleźć jakiegoś nowego
                  człowieka na twoje miejsce, bo inaczej będzie trzeba zmienić nazwę firmy. Bo
                  przecież biuro na Mikołaja 7 jest potwornie drogie, a tylko dzięki niemu możemy
                  naciągać klientów...

pozdrawiam wszystkich oszukanych przez tę firmę:)))

Banita wracaj na forum.. natychmiast :)))
                  • Gość: banita I'm baaaaaaaaaaaaaaaack IP: *.tktelekom.pl 11.09.09, 10:30
                    Pnie Prezesie, melduję wykonanie zadania.:)
                  • Gość: Prezes jan Re: Renaissance Capital Wrocław IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.09.09, 20:13
                    Ogłoszenie ze strony Renaissance Capital www.rcapital.pl

KONSULTANT FINANSOWY
                    Nasze wymagania:
                    - wykształcenie minimum średnie,
                    - niekaralność,
                    - kultura osobista,
                    - umiejętność nawiązywania i utrzymywania relacji z klientem,
                    - komunikatywność.

Widziałem kiedyś ofertę pracy na kasę fiskalną w supermarkecie i mieli większe
                    wymagania... Cóż... więcej też płacą:))) Hahahahahahaha...

Znacie może jakieś kawały o Andrzeju? :P
                    • Gość: protos Re: Renaissance Capital Wrocław IP: 188.33.118.* 14.09.09, 14:09
                      jak to jest możliwe, że ta firma oszukała tyle osób i jeszcze działa?
                      • Gość: Tadziu Re: Renaissance Capital Wrocław IP: *.anonymouse.org 15.09.09, 12:59
                        No właśnie, jak to jest możliwe... Na pewno firma ma policję "w kieszeni" a do
                        tego układy z ojcem Rydzykiem. Ludzie, dajcie sobie spokój. Fantazje niektórych
                        osób na tym forum wykraczają już poza granice zdrowego myślenia. Weźcie wy się
                        do roboty!
                        • Gość: Prezes jan Re: Renaissance Capital Wrocław IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.09.09, 21:56
                          Przecież my wszyscy pracujemy. Gdyby tak nie było to oczernialibyśmy tę firmę o
                          każdej porze dnia i nocy:). Należy Ci się to Andrzeju.. Jakbyście mieli
                          kogokolwiek kupionego w jakiejkolwiek instytucji państwowej to nie płacilibyście
                          pracownikom po 500 zł.. Nikogo nie macie kupionego, nawet własnych pracowników
                          nie jesteście w stanie przekonać, żeby zostali dłużej niż kilka dni, tygodni..
                          Żadna firma nie ma tak kiepskiej opinii na rynku jak wy... Robicie w portki po
                          każdym poście, boicie się pracowników, którzy roszczą swoje prawa... Prawa,
                          które łamiecie... Ale prawda jest taka, że 19-letni czy 20-letni młodzi ludzie w
                          większości nie znają swoich praw i dają się robić w konia... Niestety...
                    • Gość: hahaha Re: Renaissance Capital Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 23.09.09, 22:04
                      przychodzi facet do renesansu a tam Andrzej:D:D
        • Gość: ten bez ambicji Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 23:25
          A ja nie miałem okazji popracować... (szkoda;) tak chciałem wykonac choc
          jeden telefon) i tylko dlatego, ze Pani A. nie pozwoliła mi (oraz innym
          uczestnikom 1-go dnia pracy) doczytac umowy... jak mialam podpisac
          kilkustronicowa umowe bez wczesniejszego przeczytania?! tlumaczenie, ze jest to
          standardowa umowa zlecenie jest pozbawione sensu...
          Pytacie jak utrzymuja biuro? zarabiaja na tych ciaglych szkoleniach nowych
          rekrutow... wystarczy odpowiedni projekt unijny...
          • Gość: Bobby Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.tktelekom.pl 24.09.09, 14:59
            ... a w RC nic się nie zmienia. Z tego co napisałes metoda "Podpisz szybko umowę bez czytania i męcz się miesiąc" jest najlepszą i jak na razie jedyną stosowaną metodą rekrutacji w RC. Możesz mieć wiele racji mówiać, że RC utrzymuje sie na powierzchni dzięki unijnym pieniądzom.
            Dla w miarę normalnego człowieka proceder, który się tam odbywa jest
            jakąś prześmieszną inscenizacją. Pracując tam każdego dnia miałem wrażenie, że za chwilę z pokoju obok wyskoczy jakiś błazen pokroju Szymona Majewskiego i zwróci się do mnie słowami " Mamy cię. Zostałeś wkręcony. Byłeś w ukrytej kamerze." Z tego co mi wiadomo
            wiekszośc moich współpracowników czuła sie podobnie.
          • Gość: lol Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 13:24
            ludzie nie pozwólcie się robić w bambuko.
            umowę zlecenie można przerwać w każdej chwili bez żadnych konsekwencji.

40zł kary dziennie lol. to zapis nie mający mocy prawnej do straszenia ludzi,
            żeby wytrzymali dłużej z dwóch powodów. pracownik nabierze nadziei, że klient
            podpisze umowę lub narobi nowych kontaktów dla swoich następców.
            reasumując dostaniecie swoje wynagrodzenie nawet jeśli pracowaliście tam kilka
            dni. w innym przypadku idziecie do sądu pracy i domagacie się odszkodowania.
            jedynym sposobem, żeby Renaissance Capital sp. z o. o. ściągnęła pieniądze od
            nas jest założenie nam sprawy sądowej za niedotrzymanie warunków umowy. żaden
            sąd tego nie klepnie bo to niezgodne z prawem.

co do klientów to nie słyszałem o takim, który w perspektywie kilku miesięcy
            osiągnął dodatnią stopę zwrotu. natomiast ujemna jest standardem.

Capital Polska i Bohemie z Renaissance Capital łączą wspólni założyciele. the
            wizard zaczynał w capital polska w warszawie razem z zarządem Renaissance Capital.
            • Gość: mango Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.joanitow.finemedia.pl 28.09.09, 18:39
              Renaissance Capital-chyba obóz dla naiwnych...kto przez rozmowę
              telefoniczną zainwestuje tyle pieniędzy na jakieś giełdzie, która i
              tak nie przyniesie kokosów.Śmieszna umowa, śmieszne
              pieniądze,siedzicie marnujecie swój cenny czas za 500zł,w Biedronce
              płacą więcej....Powodzenia
              • dszlasa Re: Renaissance Capital z Wrocka??? 02.10.09, 12:37
                Dziś dzwoniła do mnie Pani z propozycją pracy, po wpisaniu nazwy
                firmy wyskoczyło oto te forum. Przeczytałam i poniedziałkowe
                spotkanie nie dojdzie do skutku, choć miałam chęć spróbować bo
                potrafę robić wiele, lecz kurcze 500 zł to oszołamiające. Nie po to
                mi tytuł magazyniera :) żeby pracować za pięćset złotych. Zenada.
                Ale jak będą znajdywać wciąż ludzi za takie groszę to rynek pracy
                dla nas młodych , ambitnych i chcących odnieść sukces, będzie
                jeszcze uboższy. Ciężko jest znaleść sensowną pracę bez
                doświadczenia. Pozdrawiam i dziękuje za wiadomości te 2 godziny
                które bym poświęciła na dojazd i rozmowę poświęcę mojej córci.
                • Gość: pozdro makler Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.09, 22:05
                  nie rozumiem dlaczego ktos ma kierowac sie tym forum? wypowiada sie
                  tu moze 5 - 6 ciagle te same pokroju banity, sun mojej corki itp
                  ktorzy wogole nie maja pojecia o pracy w rc, sloganami typu ze
                  siedzisz na telefonie i obdzwaniasz ludzi kazdy moze rzucac ale jak
                  jestescie tacy madrzy to prosze powiedzcie mi jak inaczej mozna
                  dotrzec do klientow? kolejna "grozba" w RC zarabiasz 500zl, fakt jest
                  to niewiele i kazdy chyba czyta umowe i wie od czego zaczyna,
                  normalne chyba za nic nie robienie pieniadzy sie nie dostaje jesli
                  bedziesz krotko mowiac zapie...c a nie przychodzic do pracy napic
                  sie kawy i pogadac z reszta grupy to mozesz osiagnac wiele i wiele
                  zarobic i to jest mowione od poczatku, chcesz zdac egzamin na
                  agenta/maklera prosze bardzo firma Ci pomoze w tym ale trzeba chciec
                  a nie czekac na wszystko podane na tacy, to co odpisza banita i cala
                  reszta mam gleboko gdzies poniewaz ja wiem co chce osiagnac i jakie
                  mam parespetywy a pisze to tylko z tego powodu ze wasze tepe
                  wypowiedzi sa tak glupie i bezpodstawne ze krew czlowieka zalewa
                  pozdro dla was makler
      • Gość: Paweł Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 22:10
        Witam.
        Jako że przeszedłem przez dwa kroki rekrutacji i jutro zostałem zaproszony już
        do podpisania rozmowy i do rozpoczęcia pracy.
        Jestem zupełnie nie w temacie finansów, moje studia są techniczne.
        Nie mam pustego CV (kosztem tego że nie skończyłem jeszcze studiów).
        Pracowałem, co prawda na umowę zlecenie, ale w dużej firmie notowanej na
        polskiej giełdzie. Projekty warte były kilka ładnych milionów złotych. Każdy, za
        ciężką pracę mógł faktycznie zarobić ładne pieniądze (10 000 zł miesięcznie a
        kiedyś hehe jeszcze więcej).
        Prawda jest też taka że firma nie podchodziła zupełnie uczciwie do
        pracowników-generalnie polecam hasło zasiewy, kontrole, IACS...
        Odnośnie tej firmy RC. Wszystko się zgadza.
        Dziś w biurze było z 10 pracowników, napierających przez telefon.
        Na "szkoleniu" powoli podstepnie chytrze przekazywany był schemat działania. Na
        pytanie ilu maklerów obsługuję tę 80 osób pracujących jako konsultanci i ich
        klientów - dwoje !!!!!!!!!!!!!
        Niech każy wyrwie jednego...jako dwie osoby są w stanie to puścić dalej.
        Poza tym jak można zrobić SHORT'ta jeśli trzeba to zrobić przez Prage
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Ludzi masakra. Teraz jak to analizuje to całe szkolenie było smieszne.
        Sam prowadziłem szkolenia z kontroli w AICS i były ciasteczka, kawa, herbata,
        przerwa... a tu mnie dupa bolała ale efekt był-na początku coś mnie
        zaciekawiło-aż się wysiliłem żeby słuchać.
        Później jeszcze sobie pogadałem i zobaczyłem że jedna z osób - SZUMNIE siebie
        określających jako MENADZER (czyli nikt bo to nie jest nawet zawód) nie ma
        pojęcia o czym mówi... pie...ła jakieś głupoty, trzy po trzy aż przykro było
        słuchać. Ja ignorant, który wie tyle ile postanowił się dowiedzieć i coś tam
        kuma z tej giełdy..
        Nie polecam, zresztą pójdziecie i się przekonacie...
        Pozdrawiam
        • Gość: precz z wyzyskiem Re: Renaissance Capital IP: *.aster.pl 13.11.09, 00:05
          czytam i widze. ktoś z RC caly czas czyta i pisze posty. pisze
          jednak cały czas to samo. zapewne mysli ze jak bedzie zasypywac
          forum bzdetami i ludzie przestana pisac prawde, ratowac mlodych co
          jeszcze nie zasmakowali chamstwa i wyzysku tej zapyziałej meliny.
          pozdrawiam
          • Gość: protos Re: Renaissance Capital IP: 188.33.143.* 18.11.09, 09:52
            dajcie jakieś wieści z rf. nie pracuję w firmie od czerwca i ciekawi mnie co się
            dzieje?
            menadżerowie nadal ci sami, wybrali 3? pewnie największego lizusa tak jak 2 i 1
            haha:)
            jeszcze małe sprostowanie bo doszły mnie słuchy, że michał kłamie co do tego
            kiedy został menadżerem. wszystkich wkręca, że pracuje w firmie od początku 2008
            bzdura. zaczął pracować gdzieś w okolicach wakacji a menadżerem został na
            początku listopada rok temu.
            andrzejek zrobił maklera bo niby mu licencja wygasła tak grzmiał kiedyś.
            jak tam miłosz, dalej mówi do do rynku wchodzi się na podstawie technicznej i
            fundamentalnej analizy?
            poszedłem kiedyś do niego z kolegą, żeby nam wytłumaczył co to są oscylatory,
            średnie ruchome itp to najpierw musiał w słowniku na czeski przetłumaczyć. potem
            kazał nam przyjść za kilka dni bo zajęty jest swoim klienckim portfolio. pewnie
            dalej ślini się do wszystkich atrakcyjnych dziewczyn i łazi za kaśką jak pesek.
            chętnie bym popracował jeden dzień bo brakuje mi tego jak dominika mówiła okey
            zaczynamy miting dj i tu odpowiednia wartość.

miłego dnia życzę!
            • Gość: darek Re: Renaissance Capital IP: *.finemedia.pl 19.11.09, 00:20
              Jasne, że kłamie! Na początku 2008 jeszcze nikt o rc nie słyszał.
              Firma została zarejestrowana w KRS dnia 2008-03-13. Poniższy link niech będzie tego dowodem:

www.krs-online.com.pl/renaissance-capital-spolka-z-ograniczona-krs-287510.html
              Prawda jest taka, że w rc każdy kłamie, poczynając od naganiaczy zwanych konsultantami a kończąc na tych nieszczęsnych "menedżerach".
              Im lepiej kłamiesz tym wyżej jesteś w hierarchi rc (konsultantowi wystarczy umiejętność kłamania klienta, "menedżer" natomiast poza okłamywaniem klientów ma jeszcze za zadanie wyrolować konsultantów)
              Na koniec link z definicją wyrazu manager. Przyda się pracownikom rc, bowiem tam menedżerem nazywany jest każdy kto jako tako czyta i pisze:)

sjp.pwn.pl/lista.php?co=manager
              • Gość: henio Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 14:40
                jak czytam to forum to mam wrazenie ze jestescie opoznieni w rozwoju, nie pracuje juz w rc przez prywatna sprawe, ale praca tam byla dla mnie bardzo fajnym i pouczajacym doswiadczeniem, po pierwsze wiele sie nauczylem przez wiele szkolen, poznalem madrych ludzi w przeciwienstwie do was, co wy myslicie ze jak bedziecie pisac o rc to inni nie pojda tam i nie zrobia kariery jak ci ktorzy tam pracuja, ludzie rozumiem ze bycie nieudacznikiem i nie mienie niczego innego do roboty powoduje u was chec spowodowania zeby innym nie wiodlo sie lepiej niz wam ale to jest zalosne. widac do rc trafiaja ludzie madrzy ktorzy nie czytaja jakiegos zalosnego forum tylko chca sie sprawdzic i kierowac wlasnymi odczuciami a nie jakimis niedorobionymi komentarzami, a tak na marginesie ja jakbym przed podjeciem pracy w rc przeczytal to forum to i tak bym poszedl na rozmowe i powiem wam dlaczego- bo czytajac wasze posty napotyka sie tak duzo bledow ortograficznych i skladniowych ze nasuwa sie tylko jeden wniosek- byliscie za glupi na rc
                pozdrawiam was o waleczni przeciwnicy fajnej firmy nara
                • Gość: banita Re: Renaissance Capital IP: *.tktelekom.pl 22.11.09, 19:16
                  Ty, który nie wiesz, że każde zdanie zaczyna się od wielkiej litery prawisz morały na temat ortograficznych błędów <sic!> Poza tym wciśnięcie raz na jakiś czas prawego Alta nie boli, jeśli już przy ortografii jesteśmy.

Swoją drogą ciekawe dlaczego większośc z tych, którym tak dobrze się w RC pracowało już tam nie pracuje. Rozumiem, że "nieudacznicy" rezygnują. Dlaczego rezygnują omamieni niby-karierowicze pozostanie dla mnie tajemnicą.
                  "Byliście za głupi na RC"<--
                  • Gość: henio Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 22:16
                    na kogos takiego jak ty zal mi robic duza litere poza tym nie alt tylko shift
                    jak cos najpierw sie dowiedz a potem pisz zreszta czlowieku ty tam nie
                    pracowales wiec twoje zenujace posty sa tak trafne jak wiedza niedzwiedzia o
                    lataniu wiec chlopie wez se pracy poszukaj a nie uzalezniaj sie od neta dobrze
                    ci radze moze hobby sobie znajdz albo zwierzatko ktore bedzie sluchac twoich
                    narzekan na rc nara
                    • Gość: banita Re: Renaissance Capital IP: *.finemedia.pl 24.11.09, 23:03
                      Pierwsze słyszę aby polskie znaki diaktryczne pisać za pomocą shift'a. Być może w rc, gdzie wszyscy permanentnie jesteście pod naciskiem wyników za ostatni kwartał i danych makro z U.S.A. ą i ę pisze się za pomocą shift'a...A zwierzątka do słuchania moich narzekań na rc szukać nie muszę. Kilka ich już jest na tym forum, z Tobą na czele:). Ponawiam pytanie: Dlaczego nie pracujesz już w znakomitej firmie jaką jest rc?

PS Pracuję w miejscu, w którym nielimitowany dostęp do komputera z Internetem ma każdy pracownik. W miejscu tym nie ma inkwizycji ds. mycia kubków i dramatycznych scen kiedy ktoś wyjdzie przewietrzyć się/zapalić/na obiad o wybranej przez siebie godzinie. Jednak co ty, niewolnik z rc możesz o tym wiedzieć? U was Internet służy jedynie do rozsyłania spamu nazywanego szumnie rekomendacją. W miejscu, w którym ja pracuję średnia dniówka jest wyższa niż miesięczne pobory konsultanta rc. Nie zmienisz tego choćbyś w każdym napisanym przez siebie zdaniu nazywał mnie nieudacznikiem. Zajmij się lepiej prasowaniem swojej jedynej koszuli, która pamięta jeszcze czasy twojego bierzmowania i w której jutro pojedziesz posypywać głowę popiołem przed wielkimi menedżerami z renonsensu, których największym dotychczasowym osiągnieciem jest zdanie matury... Chociaż jeśli ich styl wypowiedzi jest w najmniejszym stopniu podobny do twojego to zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno wszyscy tam mają zdaną maturę. Tyle.

PS2 Aktywność na tym forum traktuję tylko i wyłącznie jako wspaniałą rozrywkę.
                      • Gość: Juśka Re: Renaissance Capital IP: *.joanitow.finemedia.pl 25.11.09, 17:12
                        Hm czyli jak dostałam zaproszenie na "szkolenie" w piątek, to mam się nastawić na to, że umowa-zlecenie i 500zł netto? :/ Czy coś się zmieniło?
                        • Gość: hmm Re: Renaissance Capital IP: *.as.kn.pl 16.12.09, 23:17
                          Gorzej... teraz jest umowa zlecenie i 100zł za miesiąc..
                          • Gość: bolt Re: Renaissance Capital IP: *.chello.pl 20.12.09, 18:02
                            Nie no to ogólnie super, życzę powodzenia z taką kasą, już żebrak
                            pod kościołem więcej w niedziele zbierze, niż konsultant w tej
                            śmiesznej firemce ;-)
                      • Gość: Czeski film Re: Renaissance Capital IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.09, 02:56
                        Dzięki Banita za te teksty:))). Dawno tu nie byłem, bo miałem straszny
                        zapiernicz, ale widzę, że Ty dalej masz energię. Szkoda tylko, że po wpisaniu w
                        google "renaissance capital" na pierwszym miejscu pojawia się ich brzydka
                        strona. Trzeba jakoś to forum wypozycjonować znowu:)))

Pozdrawiam serdecznie wszystkich walczących z renaissance capital
                    • Gość: darek Re: Renaissance Capital IP: *.finemedia.pl 27.11.09, 18:47
                      Panie Henio! Styl pańskich wypowiedzi jest najlepszą wizytówką rc. Oszczędź Pan sobie i całemu rc wstydu i zakończ swoją aktywność na forum.

Czy odbierając dyktando z oceną niedostateczną w szkole podstawowej zwracał się Pan do swojej nauczycielki słowami: "na kogos takiego jak ty zal mi robic duza litere"?
                • Gość: BRAVO Re: Renaissance Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:36
                  "ludzie rozumiem ze bycie nieudacznikiem i nie mienie niczego
                  innego do r
                  > oboty powoduje u was chec spowodowania zeby innym nie wiodlo sie
                  lepiej niz wam"

... " NIE MIENIE " to mnie rozpie...ło ... ehu eh ueh uhe jest
                  taki kawał o policjantach i mandacie za "nie manie świateł" ale
                  widze, że manager RC wymyślił ten kawał na nowo eh ueh uehu
      • Gość: r Re: Renaissance Capital z Wrocka??? IP: *.206.112.217.static.telsat.wroc.pl 26.11.09, 19:36
        Mnie też zaproszono na rozmowę ale po przeczytaniu opini na forum o
        tej firmie, napewno się nie pojawię! Niech dalej szukają naiwnych.
      • Gość: pytajnik Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.anonymouse.org 30.11.09, 11:30
        A może jakieś dowody?? Każdy głupi z nieuczciwej konkurencji może napisać coś
        podobnego.
        • Gość: klient Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.217.146.194.generacja.pl 30.11.09, 23:14
          Nie sądzę aby ktoś widział w "upadającej" spółce Renaissance
          Capital niebezpiecznego konkurenta ;-). Dlatego ponownie prośba o
          traktowanie mojej wypowiedzi jako życzliwą przestrogę dla uczciwych
          inwestorów.
          • Gość: pytajnik Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.anonymouse.org 30.11.09, 23:45
            W porządku. No to może chociaż odrobinę szczegółów, na jakich to spółkach
            straciłeś ten swój kapitał, w jakim okresie etc. Równie dobrze mogę napisać, że
            RC jest wspaniałą firmą bo dzięki niej zarobiłem 250% włożonego kapitału. Nie
            mam nic wspólnego z RC, nie obchodzi mnie czy firma zbankrutuje czy może już
            zbankrutowała ale z tego co się orientuję ma się całkiem nieźle. Oczernianie
            innych to najprostsza metoda, tym bardziej jeśli się jest "anonimowym" ;) i
            można napisać co się chce np. na takim forum. Udowodnij w jakikolwiek sposób, że
            twoje słowa mają jakiekolwiek potwierdzenie w rzeczywistości gdyż w przeciwnym
            wypadku wystawiasz się na pośmiewisko.
            • Gość: anonimowy Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.anonymouse.org 03.12.09, 13:29
              Jak wam się wydaje, dlaczego został skasowany post "klienta", który stracił w
              tej firmie pieniądze?
              Hmm pewnie był prawdziwy i to było niewygodne.
              Nie jednak to nie może być prawda bo firma ma najlepszych analityków i dodatkowo
              jesteśmy pod naciskiem wyników gospodarczych za 3q.

Potwierdzam, że klienci tracą środki w tej firmie.
              • Gość: question Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.kimsufi.com 03.12.09, 13:39
                Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
                • Gość: anonimowy Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.anonymouse.org 03.12.09, 13:58
                  Jaką masz podstawę, że mi nie wierzysz?

Teraz odpowiem na Twoje pytanie.
                  Mój klient swoje środki.

• Gość: klient II przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.217.146.194.generacja.pl 04.12.09, 19:45

Rozumiem dlaczego skasowano moj post. Poniżej umieszczam go ponownie.

Proszę potraktować mój post jako życzliwą przestogę przed stratą
                    inwestowanego kapitału za pośrednictwem spółki Renaissance Capital z
                    Wrocławia. Sam osobiście straciłem prawie 80% inwestowanego
                    kapitału.
                    Spółka ta zatrudnia osoby nie posiadające żadnego doświadczenia w
                    tej
                    to branży a akcje wybierają na "chybił trafił". Spółka ta jest
                    bliska
                    jak mi wiadomo bankructwa, co świadczy o tym brak zainteresowanych i
                    naiwnych jak ja klentów, ilość zatrudnionych pracowników oraz
                    zamknięta połowa powierzchni biurowej. Zapraszam do oględzin biura
                    piętro VI. Powodzenia w dokonywaniu dobrego wyboru w inwestowaniu...
                    • Gość: anonimowy Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.anonymouse.org 05.12.09, 14:17
                      Niniejszym potwierdzam, że klienci tracą swoje środki. Wiem bo sam naciągnąłem
                      klienta na inwestycje poprzez Renaissance Capital z Wrocławia.

Co do firmy to potwierdzam, że da się zarobić. Może nie jak mówili o chłopaku,
                      który zarabiał po 12000. Pozwolę sobie podjąć wywód, że jak się zwolnił to z
                      jego klientami stało się to samo.
                      Atmosfera chamska, traktowanie z góry, managerowie bez doświadczenie w
                      zarządzaniu, agenci bez doświadczenie w inwestowaniu.

Reasumując zarobić się da, jednak zobaczcie Państwo kosztem jakiego traktowania
                      i oszukiwania klientów.

Przepraszam
                      Były konsultant
                    • gadula_cr Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału 09.12.09, 12:48
                      Witam,
                      Jeśli mogę wiedzieć, z Jakiego miasta jest Pan klientem?
                      i w jakie spółki Pan zainwestował?,
                      Nie Bronie Rc ani nie oskarżam, Zwykła Ciekawość, którą Pan wzmógł Swoim postem
                      • Gość: darek Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.finemedia.pl 09.12.09, 13:58
                        Może zapytaj zaraz o numery kart bankomatowych i ich PINy.
                        Czyżbyście chcieli tego klienta wyzerować? W końcu stracił dopiero
                        'zaledwie' 80% zainwestowanego kapitału
                        • gadula_cr Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału 09.12.09, 17:26
                          Czytać się niech Pan nauczy..., pytałem o co Innego.
                          Nie pamiętam byśmy na "Ty" przeszli. Jest Pan Zwykłym Napędzaczem Afer...
                          Zwyczajnie zapytałem..., bo Ciekawiło mnie na czym..., Raz JEdna Osoba tak
                          mowiła.. podała przykłady, a się okazało, że na danych Spółkach wtedy nie mogła
                          stracić, a Ja nie mógłbym wyzerować...Już nie pracuje Sporo Tam, Zwyczajna
                          Ciekawość... przykro Mi, że zanim uzyskam Odpowiedź to ktoś tak chamsko się
                          odezwie...Więc Czekam, jak napisałem JEŚLI MOŻNA ...nie pisałem, że Musi Mi
                          Tamten Klient odpisać...Jeżeli nim Właśnie Jest
                          • Gość: anonimowy Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 19:00
                            Jakie to ma znaczenie kto na jakiś spółkach stracił.
                            Osoby dobrze poinformowane wiedzą, że firma ma złodziejskie prowizje i tak
                            dzieli portfel, że klienci ponoszą największe straty na prowizji.
                            gdy klient wpłaci 100 000 USD po 100 operacjach nie ma już 100 000 USD.
                            Gdy zarobi na każdej transakcji powyżej 2000 USD to wychodzi na zero.

Jak znam życie to najwięcej klientów straciło na lewarowanych ETF.

Poprawcie się jeśli się mylę.
                            • gadula_cr Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału 09.12.09, 23:36
                              A Takie Ma, że się Grzecznie zapytałem,
                              Giełda to ryzyko...nie Oceniam Czy Ktoś pobiera złodziejskie Prowizje Czy nie...
                              z tego co Mi wiadomo to wszystko jest w umowie,którą przeglądają prawnicy
                              klienta, ale nie o to Mi się rozchodzi... Grzecznie zapytałem...Nie Musi Owa
                              Osoba odpisywać, Jak wyżej napisałem, Kiedyś osoba rozpowiadała tak, że straciła
                              tyle pieniędzy, a Gdy przyszło co do czego, to się okazało, że nie mogła na
                              danej Spółce w takim okresie stracić danego Kapitału, tak z Ciekawości
                              zapytałem, Ale Każdy musi widzę się odezwać... Każdy do kogo nie zostało
                              skierowane zapytanie
                              Gość portalu: anonimowy napisał(a):

> Jakie to ma znaczenie kto na jakiś spółkach stracił.
                              > Osoby dobrze poinformowane wiedzą, że firma ma złodziejskie prowizje i tak
                              > dzieli portfel, że klienci ponoszą największe straty na prowizji.
                              > gdy klient wpłaci 100 000 USD po 100 operacjach nie ma już 100 000 USD.
                              > Gdy zarobi na każdej transakcji powyżej 2000 USD to wychodzi na zero.
                              >
                              > Jak znam życie to najwięcej klientów straciło na lewarowanych ETF.
                              >
                              > Poprawcie się jeśli się mylę.
                          • Gość: darek Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.finemedia.pl 10.12.09, 15:32
                            Nie wyobrażam sobie aby zwracać się per "Pan" do kogoś kto godzi się pracować za 500 złotych miesięcznie. Jeśli ktoś sam siebie nie szanuje to jakie niby ja mam podstawy, żeby go szanować? W firmie, w której ja pracuje Pan zajmujący się opróżnianiem koszy na śmieci zarabia więcej (a pracuje na 1/2 etatu). Ludzie, ogarnijcie się! Przprowadzając dziatwę szkolną przesz przejście dla pieszych można się dorobić większej fortuny.

Pytam już po raz n-ty: dlaczego nie pracujesz już w RC? Gdyby wierzyć waszym postom okazałoby się, że z prawie 400 postów na forum żaden nie został napisany przez przedstawicieli rc. Odpowiedzi w rodzaju " Stwierdziłem, że to nie dla mnie" mnie nie satysfakcjonują. Gdzie indziej możesz bez żadnego doświadczenia, wykształcenia i umiejętności zarobić te kilkanaście tysięcy złotych miesięczni hehehheehh? Zakładam, że za te pieniądze każdy jest w stanie zmusić się do pracy...nawet do pracy, która "nie jest dla niego". Te posty " rzuciłem pracę za kilkanaście tysięcy miesiecznie, bo stwierdziłem, że to nie dla mnie" już nawet powoli przestają śmieszyć. Wymyślcie coś nowego, proszę!
                            • dojrzalyon20 Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału 10.12.09, 16:40
                              Powód Jest Prosty, Dlatego, iż Sobie nie życzę...Mógłby Pan Kultury Trochę
                              Okazać i przestać jak Jakiś frustrat atakować, Ja się Bardzo Szanowałem, nie Wie
                              Pan To Na Jakiej Podstawie Mnie Pan tak obraża?...
                              Ja Tylko Zapytałem o Coś..., ale widzę Ktoś taki Jak Pan musi Tutaj atakować..to
                              racja, że co by ktoś nie napisał to byście atakowali..., a Mój Powód Jest
                              prosty...,Ale Jeśli grzecznie Pan nie umiał zapytać...To nie mam zamiaru Panu
                              się z niego zwierzać, na przyszłość troche kultury...Jeśli nie Szanuje Pan
                              innych to w przyszłości będzie Pan tak samo traktowany, a więc Dalej Czekam...
                              Może Osoba, którą zapytałem o coś Odezwie się..., Ale takie Osoby, które atakują
                              nie pytane..., wręcz powodują odrzucenie... Pozdrawiam
                              • Gość: darek Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału IP: *.finemedia.pl 10.12.09, 17:39
                                Moraliści z rc. Tego jeszcze nie grali! heheheee. "Powód jest prosty"-ten argument przemawia do mnie. Jest w każdym razie lepszy od "pracy nie dla mnie":)
                                Pan atakujesz niepytany codziennie przez 9 godzin dziennie od poniedziałku do piątku więc pewnie stąd wiesz co powoduje odrzucenie a co go nie powoduje.

• gadula_cr Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału 10.12.09, 22:13
                                  Tamten Nick dojrzalyon20 to Ja byłem... Coś mi to KOnto nie ładowało.
                                  Jedna Rzecz... Zarobić się Da, Ale zauważyłem, że własną firmą więcej zarobię.
                                  Jedno Czego się Nauczyłem Tam, to kontaktu z klientem i nie traktowałem klientów
                                  Jak Tu Pan Opisuje... nie mówię, że Nikt tak nie traktowałem. Byłem Młody
                                  Chciałem Spróbować, nie Musiałem ryzykować, że nie utrzymam rodziny. Zaczynając
                                  pracować Tam, Chciałem przełamać stres Sprawdzić Czy go Mam w przypadku
                                  spotkania z Klientem co mogłem to osiągnąłem.. mogłem Więcej Myślę..., Ale Dla
                                  siebie indywidualnie nie widziałem Miejsca, ponieważ zmieniłem kierunek...Moje
                                  rozmowy z klientami na Spokojnie przebiegały powtórze raz Jeszcze... Jeśli Ktoś
                                  nie chciał rozmawiać... nie miał CZasu... to nie wchodziłem Człowiekowi Na
                                  Chama...Ale ok Jeśli tak traktuje Mnie Pan... Osobiście kolega "12tysięcy" Jest
                                  Mi Znaną Osobą...Wiernie Ogląda To Forum, po tym poście na pewno Mnie pozna,
                                  Pozdrowienia:)
                                  • gadula_cr Re: przestroga dla inwestorów - strata kapitału 10.12.09, 22:57
                                    "Jak Tu Pan Opisuje... nie mówię, że Nikt tak nie traktował***"
                                    ---Poprawiam Błąd,
                                    a Dowcip Na Temat PEwnej Osoby z Top Managment'u, w którymś Poście Wyżej Był
                                    Świetny :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka