Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w Novartis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 13:11
    przestrzegam przed pracą w firmie novartis w regionie wielkopolski!!!mówią
    piękne słowa o etyce i szacunku pracowników a potem dostaniecie szefa który na
    każdym kroku robi z was debila i miesza z błotem za byle bzdure!!! nie polecam
    !!! sam tego doświadczyłem!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: xyz Re: praca w Novartis IP: *.telpol.net.pl 07.07.08, 17:52
        hej kolego, napisz mi prosze cos wiecej na temat tej fimy, nalepiej na gg
        11739546 , jutro mam jechac na rozmowe kwalifikacyjna ...
        • Gość: Seb Re: praca w Novartis IP: 83.168.106.* 07.07.08, 20:29
          Co do Novartisu to mogę napisać same dobre słowa. Chyba jedna z najlepszych firm
          w Polsce jeżeli chodzi o warunki dla przedstawiciela. Sam pracowałem tam bardzo
          krótko z powodów losowych. Jak będzie szansa to będę starał się do niej wrócić.
          • lulua Re: praca w Novartis 09.10.08, 21:53
            całkowicie zgadzam się z przedmówcą!!! pracuje w Novartis od pewnego czasu i baaardzo sobie tę pracę chwalę!

ludki & atmosfera przyjazne...warunki pracy bardzo dobre...

jednym słowem - GORĄCO POLECAM :)
            • Gość: vcxcv Re: praca w Novartis IP: *.chello.pl 09.10.08, 22:05
              wszedzie sie może trafić kierownik z kompleksami nie wiń za to całej
              Firmy
          • Gość: plpla Re: praca w Novartis IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.05.09, 22:05
            Zgadzam sie, przepracowałąm tam 4 lata,bardzo dobre warunki
            finansowe, szkoda że leki drogie, dużo zależy od bezpośredniego
            przełożonego, dobra firma, warto tam aplikować
      • Gość: a Re: praca w Novartis IP: *.eranet.pl 09.10.08, 23:38
        A od kiedy to całą firmę ocenia się przez pryzmat jednego regionalnego? To, ze
        jest świrem albo sie nie możesz z nim dogadać, to jeszcze nie znaczy, że firma
        jest be. Ja akurat pracowałam w Novartisie, i w paru innych firmach
        farmaceutycznych (tyle, że nie w sprzedaży). W Novartisie wcale nie źle, ja
        bardzo dobrze wspominam.
      • Gość: oszukany, novartis Re: praca w Novartis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:28
        Ja również przestrzegam przed pracą w novartis - nie prowadzą żadnej rozsądnej polityki kadrowej, potrafią zwolnić z dnia na dzień mimo dobrze i rzetelnie wykonywanej pracy oraz obietnic i pochwał. Nie szanują pracowników, w każdej chwili mogą zmienić Ci teren pracy. Non stop jest rotacja pracowników. Komunikacja w firmie jest fatalna - nie masz pojecia co zdarzy się jutro i kto będzie Twoim nowym szefem. Obiecują wiele ale tak naprawde nie wiesz jakie mają względem Ciebie i Twojego stanowiska plany. Novartis to jedna wielka ściema - dobrze rozwinięty marketing i rozpowszechnienie obiegowej opinii jaki to novartis nie jest wspaniały. Przestrzegam przed pracą przedstawiciela w tej pomiatyającej przedstawicielami firmie. Jak jest w innych działach tej firmy - nie wiem.
        • Gość: weselnik Re: praca w Novartis IP: *.szczecin.mm.pl 29.11.08, 14:57
          No to ziomek chyba leszczem byłeś w tej firmie skoro tak piszesz. Novartis to
          świetna firma, poukładana i na pewno warunki pracy dla przedstawiciela są super.
          Ty natomiast ziomuś masz kompleksy skoro tak piszesz i uważam że byłeś za słaby
          na tą firmę bo firma jest ok za to ty nie.
          • Gość: Kasia Re: praca w Novartis IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 19:03
            No to w końcu jak jest w tej firmie, Może trochę konkretów na za i
            przeciw. Ja się staram do tej firmy na inne stanowisko niż
            przedstawiciel handlowy.
            Jeżeli macie doświadczenie - co wybrać Roche czy Novartis?
            • Gość: M/R Re: praca w Novartis IP: *.aster.pl 11.02.09, 10:02
              A co to za różnica? Twoja satysfakcja z pracy będzie zależała od Twojego bezpośredniego przełożonego, a nie od firmy.
            • Gość: przyssawka Re: praca w Novartis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 23:32
              Pracowałam w Roche - jest ok, ale zależy, do jakiego działu się trafi. Dobre
              warunki socjalne, nieźle płacą, fajne wyjazdy integracyjne. No i można się
              rozwijać, awansować, w ciągu dość niedługiego czasu.
              Co do Novartis - sama jestem ciekawa...kiedyś byłam u nich na rozmowie. Pierwszy
              etap - ok, ale drugi, z przedstawicielką działu HR - porażka na maksa...kolejnym
              minusem jest fakt, że nie oddzwaniają do ciebie z informacją o wynikach naboru,
              choć obiecują...
              • Gość: PR Re: praca w Novartis IP: *.aster.pl 26.05.09, 07:35
                HR w tej firmie to największa kompromitacja i niestety nie ma nadziei na poprawę dopóki szefowa nie odpłynie na emeryturę.
                Każdy inny dział jest OK i firmę generalnie polecam.
                • Gość: alka Re: praca w Novartis IP: *.icpnet.pl 26.05.09, 09:02
                  Jakie wynagrodzenie?auta?premie?
                  • Gość: podbijam Re: praca w Novartis IP: *.icpnet.pl 30.05.09, 22:33
                  • Gość: pepe Re: praca w Novartis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:45
                    mam tam rozmowę za kilka dni, jakie pieniądze wchodzą w grę, możecie coś na ten
                    temat powiedzieć? dzieki z góry
        • Gość: gosc Re: praca w Novartis IP: *.garwolin.vectranet.pl 31.07.13, 12:01
          Novartis jest dziwna firmą. Robia fikcyjne rekrutacje. Tygodniami można czekac na tel. z firmy zew. która zatrudniaja do przeprowadzania selekcji kandydatów.
          byłam u nich na dwóch rozmowach. na jedno stanowisko usłyszałam, ze mam za wysokie kwalifikacje, na inne, że za niskie. itd., itd. po prostu trele morele

niestety, korporacje bardzo się panoszą. zapewnili nam tak wysokie bezrobocie, a ludzi sprowadzili do parteru i teraz gnębią, upokarzają, dyskryminują.
          Ci, którzy pracują i są gotowi na wszystko, by tylko zostać, na pewno nie napiszą złego słowa o tej psiej firmie.
          Mnie te dwie rozmowy wystarczyły, aby moja noga wiecej nie staneła w tej dziupli.
          Jestesmy dla nich bardzo tanim rynkiem pracy i produkcji. to tyle.

• Gość: Piotr Re: praca w Novartis IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.14, 20:32
            Potwierdzam brak profesjonalizmu przy rekrutacji. W listopadzie 2013 robili nabór, ciągnęli ludzi przez całą Polskę na 2 lub 3 etapy i nawet nie odpowiadają po jej zakończeniu. Po moim telefonie już obiecywali podpisanie umowy i nadal cisza.
      • Gość: Globalnaswiadomosc Re: praca w Novartis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 10:55
        Zabójcy chcą nas masowo szczepić a raczej wszczepiać wirus ZABÓJCY.
      • Gość: Gośću Re: praca w Novartis IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.01.10, 13:22
        Faktem jest, że w Novartis satłe jest tylko jedno - stałe zmiany.
        Odkad pracownikami w terenia zarzżdza pan który wyskoczył z Plivy -
        firma tak udziałowo, jak i prestiżowo stacza się w dół. CO z tego,
        że Vectra czy Insignia, jak kiepskie pensje, 0 wsparcia marketingu i
        polityka strategiczna na poziomie dystrybutora przetworów z selera.
        Równia pochyła zaczeła sie w zasadzie po zwolnieniu Żelewskiego. Żel
        jaki był taki był - ale ta firma działała. Teraz poodchodzili lub
        pozwalniano najlepszych ludzi tak z tereny jak i kadry. Zostali ci
        co nie znaleźli nic lepszego, lub nowo zatrudnieni. Kardiologia
        upadła, CNS ledwo daje radę, Dermę rozłożyli, a Pulmo jedzie na
        starych kotletach. Dodatkowo niektórzy regionalni, którzy zostali
        nadaja sie do zarządzania segregacją sórowców wtórnych a nie
        zespołem ludzi.
        • Gość: hymmm Re: praca w Novartis IP: 94.75.121.* 22.02.10, 03:22
          .......................:(
          • Gość: otc Re: praca w Novartis IP: *.idd253.nettete.pl 22.02.10, 14:03
            polecam otc, nie pharme. W otc pensje dobre, uposażenie też. Nie stosować
            polityki, gęba w kubeł, nie wychylać się a będzie fajnie. Ludziska w terenie
            superaste, dyrektor sprzedaży kiepski ale trochę się wyrobił, dział medyczny
            kompetentny, HR dwie debilki w tym jedna kabel a druga z polecenia, ale da się
            przeżyć, marketing mało kompetentny ale ludziska fajne, finanse zarządzane przez
            tumana z ameryki ale reszta chłopaków fajna. Jeśli ktoś chce kase robić i umie
            budować relacje to polecam. Jeśli chodzi o Pharme to polecam ONCO tam dobre
            pensje a Glivek i tak rządzi.
            • Gość: Gościu Re: praca w Novartis IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.02.10, 11:34

taaa. Uposażenia dobre itd bla bla bla. A jęczycie, żeście ubodzy krewni.
              OTC to dopiero dramat.
              • Gość: tri-mon Re: praca w Novartis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 06:43
                KONKRETY - proszę, pozbawione zbędnych emocji.. Jak tam się pracuje ?
                • Gość: gość Re: praca w Novartis IP: *.centertel.pl 05.03.10, 07:10
                  cns łódź, może ktoś coś wie, proszę o jakieś rzetelne info.
      • Gość: Ramir Re: praca w Novartis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.10, 22:56
        Nie przesadzaj. Rysiu nie jest zły - chyba, że trafi na nieroba.
        • Gość: Bożenka Re: praca w Novartis IP: *.chello.pl 15.05.10, 17:00
          Rysiu? Rysiu jest ok.
          Bożena to dopiero czysty przypadek.
          Zastanawia mnie, jak taka osoba mogła trafić na stanowisko
          kierownika.
          To dopiero niewypał w firmie.
          Pozostali ludzie ok
          • Gość: Ramir Re: praca w Novartis IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.05.10, 12:35

Może zaczęli wyciągac wnioski. Adaś poleciał, może i B.B poleci.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka