Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zerwanie umowy

IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 15:19
    kilka dni temu podpisałem umowę z firmą która szuka pracy w Holandii.wyjazd do
    pracy wyznaczony jest na jutro. oczywiście sprawdziłem tą firmę w rejestrze
    firm itd. Wszystko wydaje się spoko, jednak dzisiaj w internecie znalazłem
    forum dotyczące tej firmy, z bardzo złymi opiniami na jej temat, wręcz
    fatalnymi. i stąd moje pytanie co grozi mi za zerwanie umowy? Wolę ja zerwać
    niż wpakwoać się w Holandii w kłopoty.
    za szybką odpowiedz z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: zerwanie umowy 12.07.08, 15:24
        Czy w umowie przewidziane sa jakies sankcje?
        • Gość: zdenerwowany Re: zerwanie umowy IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 15:32
          pisze tylko że rozwiązanie umowy odbywa się na podstawie przepisów polskich
          • annajustyna Re: zerwanie umowy 12.07.08, 15:33
            Aha, czyli w gre wchodza przepisy o odszkodowaniu za szkody poniesione przez
            pracodawce. Bo jelsi sie nie stawisz do pracy, to na pewno jakies beda?
            • Gość: zdenerwowany Re: zerwanie umowy IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.08, 15:41
              tą umowę podpisałem tylko z pośrednikiem, z tego co się orientuję to umowa z
              pracodawcą zakładu w którym miałbym pracować podpisywana jest na miejscu. czy to
              jakoś zmienia moją sytuację??
              • annajustyna Re: zerwanie umowy 12.07.08, 15:45
                Zadzwon do posrednika i sie dowiedz. To on bedzie dochodzi od Ciebie
                odszkodowania (jest strona umowy), jesli poniesie koszty na rzecz bezposredniego
                pracodawcy za to, ze nie wywiazesz sie z umowy.
            • mijo81 Re: zerwanie umowy 13.07.08, 22:39
              Nie wygłupiaj się, w praktyce to ciężkie do udowodnienia, poza tym
              to nowy pracownik...:) jakie tu mogą być straty...i kto by się
              chciał z takim sądzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka