Gość: bankowiec IP: 80.48.45.* 13.07.08, 12:21 Mam pytanie czy ktoś był na rozmowie w tym Banku. Jak przebiega rozmowa rekrutacyjna oraz jakie tam są zarobki na stanowisku specjalisty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avital84 Re: ALIOR BANK 19.08.08, 20:57 Właśnie właśnie. Jak wygląda rozmowa? Czy sprawdzają również wiedzę i umiejętności i jak mogą kształtować się zarobki w Wawie/Krakowie/Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek Re: ALIOR BANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 22:34 Mnie oferowali 4 - 4,5k brutto na stanowisku specjalisty ds. optymalizacji procesow w Krakowie. Rozmowe mialem w hotelu (bo wtedy nie mieli jeszcze biura). Byla to jedyna rozmowa kwalifikacyjna w mojej zawodowej karierze, podczas ktorej pytano mnie o zagadnienia ze studiow (np. definicje stopnia swodoby) a nawet kazali zrobic prezentacje na kilka tematow zwiazanych ze stanowiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: ALIOR BANK 20.08.08, 07:56 No pytanie o definicje stopnia swobody jest trochę oderwane od rzeczywistości. Ważne by umieć korzystać z wiedzy, a nie ją cytować. Ja na przykład tak z biegu pewnie nie odpowiedziałabym na to pytanie, a myślę, że całkiem nieźle radzę sobie ze statystyką i ekonometrią. A jak miała wyglądać ta prezentacja? Bo nie mogę sobie tego wyobrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek Re: ALIOR BANK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 08:52 > No pytanie o definicje stopnia swobody jest trochę oderwane od rzeczywistości. > Ważne by umieć korzystać z wiedzy, a nie ją cytować. Ja na przykład tak z biegu > pewnie nie odpowiedziałabym na to pytanie, a myślę, że całkiem nieźle radzę > sobie ze statystyką i ekonometrią. A jak miała wyglądać ta prezentacja? Bo nie > mogę sobie tego wyobrazić? Otoz to. Takich rzeczy sie nie pamieta jesli sie w nich nie siedzi na codzien. Ja rowniez nie mialem klopotow ze statystyka i ekonometria bo moje studia sie na tych dziedzinach opieraly ale po prostu nie pamietalem wszystkich zagadnien. Prezentacja taka jakie sie robilo na studiach, czyli dostajesz temat i masz to zrobic w Power point a potem obronic na rozmowie. Do tego algorytm procesu w schemacie blokowym do korekty. Rekrutujacy sprawiali wrazenie jakby sami sie zalapali do tej firmy 2 tygodnie wczesniej: zero pomyslu na rekrutacje, patrza na ciebie z gory i zadaja nie wiadomo czego. Do tej pory sie zastanawiam czy to ja trafilem na takich niepowaznych rekrutujacych czy w alior bank to regula. Chce tylko zaznaczyc ze aplikowalem jak jeszcze nie dzialali pod szyldem Alior Banku tylko roboczej spolki. Odpowiedz Link Zgłoś