Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w Zakopanem

06.10.03, 17:00
    Pogotowie ratunkowe w Zakopanem przestało istnieć. Wszyscy pracownicy
    zwolnili się, ponieważ placówka nie płaciła im pensji - podało radio RMF FM.

czy uważacie ,że Polska słusznie nie otrzymała prawa do zorganizowania
    Zimowej Olimiady?czy Polska , to rzeczywiscie Europa?
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacek01g Re: praca w Zakopanem IP: *.stereo.pl 06.10.03, 17:20
        Zakopane to Zakopane a Polska to Polska. Nie rozumiem w czym problem. Jakby mi
        nie placili - tez bym sie zwolnil.

Ja jestem jak najbardziej za! Kto chce miec normalną sluzbe medyczna - musi za
        to zaplacic. W normalnych krajach za prace dostaje sie pieniadeze, a nie "Bóg
        zapłac" albo "poczucie wdzięczności". Sytuacja w której ludzie zap.... za 500
        zl/mies netto jest chora. A jesli nawet tego im sie nie placi - jeszcze gorsza.
        Dotychczas nikt nigdy nie liczyl sie ludzmi pracujacymi w sluzbie zdrowia czy
        gdzie indziej. No chyba ze wybuchl strajk i w ruch lecialy kamole i kije.
        Wracamy do Europy po prostu, gdzie rzadza prawa popytu i podazy. A ze tam tez
        brakuje pielegniarek? No jasne, a dlaczego ma ich byc duzo skoro w innych
        profesjach mozna zarobic wiecej za prace mniej uciazliwa.

btw - nie straszcie mnie "co to bedzie jak bedzie jak zlamie noge w Zakopanem".
        Nie zlamie nogi, bo tam nie pojade, bo nie lubie Zakopca.

mimo to - pozdro dla wszystkich górali.
        • hansa Re: praca w Zakopanem 06.10.03, 17:33
          Gość portalu: jacek01g napisał(a):

> Zakopane to Zakopane a Polska to Polska. Nie rozumiem w czym problem. Jakby
          mi
          > nie placili - tez bym sie zwolnil.
          >
          > Ja jestem jak najbardziej za! Kto chce miec normalną sluzbe medyczna - musi
          za
          > to zaplacic. W normalnych krajach za prace dostaje sie pieniadeze, a nie "Bóg
          > zapłac" albo "poczucie wdzięczności". Sytuacja w której ludzie zap.... za 500
          > zl/mies netto jest chora. A jesli nawet tego im sie nie placi - jeszcze
          gorsza.
          >
          > Dotychczas nikt nigdy nie liczyl sie ludzmi pracujacymi w sluzbie zdrowia czy
          > gdzie indziej. No chyba ze wybuchl strajk i w ruch lecialy kamole i kije.
          > Wracamy do Europy po prostu, gdzie rzadza prawa popytu i podazy. A ze tam tez
          > brakuje pielegniarek? No jasne, a dlaczego ma ich byc duzo skoro w innych
          > profesjach mozna zarobic wiecej za prace mniej uciazliwa.
          >
          > btw - nie straszcie mnie "co to bedzie jak bedzie jak zlamie noge w
          Zakopanem".
          >
          > Nie zlamie nogi, bo tam nie pojade, bo nie lubie Zakopca.
          >
          > mimo to - pozdro dla wszystkich górali.

nie mam nic do pracowników pogotowia. Natomiast jak to jest możliwe, że Polska
          stolica sportów zimowych-Zakopane próbowała wygrać prawo do organizowania
          zimowej Olimpiady.A Kwachu i inni "święcili" ten pomysł.Przecież byłaby to
          największa kompromitacja w dziejach Olimpiad Zimowych.A teraz znów , tym razem
          z bratnią Ukrainą, próbujemy zorganizować Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej
          (pomysł Listkiewicza).Co za kraj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka