Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pracę

23.09.08, 14:24
    Z cyklu perełiki polskiego internetu proponuję następującą zabawę (żeby
    wprowadzić trochę luzu i oderwać się od "formalnych akcentów". Wrzucajcie
    tutaj najśmieszniejsze ogłoszenia o pracę. jakie znajdziecie. najlepiej wraz z
    danymi kontaktowymi pracodawców (a co tam!).

Na początek:

Firma BP Polska zatrudni osobe - Opiekuna Toalet - ktora w zakresie swoich
    obowiazkow bedzie miala utrzymanie w czystosci toalet dla klientow na stacji paliw
    BP Polska sp. z o.o. i spółka,spółka jawna, 032 32 88 441,
    bpstacjepaliw@interia.pl

Brawa dla BP za wyjątkową dozę wyobraźni i... to co, czego nie można ująć
    słowami ;)
    Obserwuj wątek
      • kxiadz Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 23.09.08, 14:34
        Nie wiem czy to tak do konca legalne:
        www.pracaallegro.pl/pracaAllegro443524976_spedytor_logistyk_doradca_super_wynagrodzenie.html

Poprostu pan Heniu ma zapewne z kilka autek vel złom, i szuka
        owocnych frachtow w zamian za "godziwe wynagrodzenie"(czyt. lapowek)
        • rraaddeekk Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 09.10.08, 01:57
          Ogłoszenie zostało usunięte.
          Możesz opisać o co chodziło?
      • markus.kembi Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 09.10.08, 00:32
        "Starzysta": praca.gazetapraca.pl/200,4001,,436859,,STARZYSTA.html
      • markus.kembi Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 09.11.08, 00:03
        Ktoś z Was chce zostać prezydentem? A właściwie "presidentem":

www.pracuj.pl/oferty/1356899.html

>>>
        (...) President / branża energetyczna

* Wykształcenie wyższe techniczne, z zakresu zarządzania lub ekonomiczne, mile widziane są ukończone studia podyplomowe typu MBA
        * Minimum 6 letnie doświadczenie zawodowe w obszarach zarządzania na stanowiskach Prezesa, V-ce Prezesa, Członka Zarządu ds. Technicznych / Inwestycyjnych / Eksploatacyjnych w spółkach energetycznych, wodno-ściekowych lub w organizacjach pokrewnych
        * Dobra znajomość języka angielskiego
        * Wiedza z zakresu nowoczesnego zarządzania procesami biznesowymi i ekonomicznymi w przemyśle, optymalizacji kosztów i podnoszenia wartości spółki, nabywania aktywów
        * Wiedza z obszaru energii odnawialnej będzie dodatkowym atutem
        * Doświadczenie w obszarze zarządzania projektami inwestycyjnymi
        * Umiejętność podejmowania decyzji w zmiennym środowisku organizacyjnym
        * Umiejętność tworzenia i kierowania zespołem pracowników
        * Umiejętność wpływania na innych i argumentacji własnych decyzji
        * Wysoko rozwinięte umiejętności przywódcze i interpersonalne

>>>

Tak na marginesie - niby jakaś poważna firma z branży energetycznej (nie użyto takiego słowa, ale odniosłem wrażenie, że chodzi o któregoś z krajowych gigantów), a słowo "v-ce prezes" zapisują w postaci rebusu. Ale podobno w USA tak często zaapisują - "4 sale" albo "B-4" (="before").
        • mik80 Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 02.12.08, 03:35
          Jak "energetyka" to pewnie emerytura też iście prezydencka i na stare lata
          pewnie będziesz mógł za nią kupić niejedno małe państewko w Afryce ;) O całkiem
          sporym haremie z "kwiecia rosyjskich dziewcząt" nawet nie mówię
      • markus.kembi Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 09.11.08, 02:39
        A może ktoś z forumowiczów chciałby stać się monitorem? Tak, monitorem, lub w wersji żeńskiej "monitorką":

praca.interia.pl/oferty/1356504.html
        • mojekontolalala Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 10.11.08, 09:01
          eeee słabe dałeś ogłoszenia, mało śmieszne :P
          ja kiedyś widziałem lepsze, choć już zdjęte dawno, zaczynało sie ono od słów
          "poszukujemy asystentki dla jakże charyzmatycznego prezesa naszej firmy, który
          jest wybitnym ...."
          to poprostu Toudi z Gumisiów musiał pisać
          pare razy czytałem bo nie wierzyłem, ogłoszenie było poprostu biciem pokłonów
          jaśnie prezesunia (w Gumisiach jak ktoś Toudiego kojarzy i "księciuniu")
        • agulha Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 26.11.08, 00:40
          Mało że chciał, to wielu już się stało ;-). Np. ja. Bardzo sobie chwalę. A
          czymże jest monitor? Jedna z definicji słownikowych, z którą staram się
          identyfikować, to:
          Monitor - klasa ciężkich przybrzeżnych okrętów artyleryjskich, przeznaczonych do
          ostrzeliwania celów i umocnień na brzegu, zwalczania artylerii nadbrzeżnej i
          wsparcia desantu.
          Dlaczego mnie to rozśmiesza? Bo nasza praca w pewnej części to rodzaj kontroli
          czy audytu i w niektórych okolicznościach trzeba nacierać jak ten okręt,
          ostrzeliwując umocnienia ;-)).
        • annajustyna Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 02.12.08, 08:18
          Monitor (CRA - Clinical Resaerch Associate) to normalne okreslenie w branzy
          farmaceutycznej. Monitor badan klinicznych - pelna nazwa.
      • markus.kembi Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 26.11.08, 00:35
        Był "president", a teraz szukają ambasadora (którego mianuje zapewne ten president). Szkoda, ja nie mogę - żeby zostać ambasadorem, trzeba mieć status studenta.

praca.egospodarka.pl/ogloszenia/lodzkie/Ambasador,5390851.html
        • mik80 Kierowca C+E 27.11.08, 02:55
          No to jeszcze jedno :)

kierowca

Studzionka. Zatrudnię kierowcę do przewozu trzody chlewnej, praca 3x w tygodniu,
          wymagane prawo jazdy kat. C+E
          xx/212xxxx, xxxxxxxxx@wp.pl

Ta "specjalizacja"! ;)))))
      • Gość: aga Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr IP: 217.153.202.* 27.11.08, 12:37
        witam, wczoraj znalazłam ogłoszenie takiej treści:
        Poszukujemy asystentki biurowej. Wymagania: Atrakcyjna, lojalna, dyskretna nie posiadająca zobowiązań. Wymagamy podstaw obsługi komputera i urządzeń biurowych. Zapeniamy miłą atmosferę, umowe o prace i wysokie wynagrodzenie. Cv i zdjęcie najlepeij całej sylwetki na adres mailto ...
        jestem ciekawa po co komisji rekrutacyjnej zdjęcie całej sylwetki kandydata
        pozdrawiam serdecznie :)
      • Gość: Gość Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr IP: *.ostrowmaz.mm.pl 01.12.08, 17:05
        praca.gazetapraca.pl/200,4001,,493396,,PANI%C4%84+Z+SAMOCHODEM.html

Piękne...
        • Gość: Karolina Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 19:05
          PANI Z SAMOCHODEM jest najlepsze!
          • c21h26o2 Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 01.12.08, 21:35
            Mnie to ogłoszenie zdziwiło i kojarzy mi się z wróżką na telefon"

2008-11-26 Wróżka - praca zdalna Phonesat Sp. zo.o. Białystok, Suwałki,
            Łomża, Augustów, Cały Kraj.
            • annajustyna Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 01.12.08, 21:38
              A co to znaczy "praca zdalna"?
              • Gość: Paula W przypadku wróżki IP: *.spray.net.pl 01.12.08, 22:24
                praca zdalna to pewnie widzenie na odległość w szklanej kuli :)
                • tygrysio_misio Re: W przypadku wróżki 02.12.08, 00:12
                  mi sie zawsze zdawalo,ze "na pilot"
          • mik80 Re: Perełki polskiego internetu - Ogłoszenia o Pr 02.12.08, 03:38
            kiedyś wystarczał rower :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka