Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inżynier biotechnologii

23.09.08, 19:38
    Witam, zamierzam wybrać się na biotechnologie na politechnice , zastanawiam
    się jak wygląda później sprawa pracy i zarobków. Czy jest popyt na inżynierów
    biotechnologii ? Czy może jednak warto pójść na inżyniera technologi
    chemicznych ?
    Obserwuj wątek
      • frying.pan Re: Inżynier biotechnologii 23.09.08, 19:56
        Biotechnologia jest bardzo... interdyscyplinarna. Umiesz po tym dużo, ale nic
        konkretnego. W tej chwili bardziej w cenie są chemicy (i chyba zawsze byli).
        Obydwa kierunki wymagają sporo nauki. A Ty powinieneś wybrać to, co bardziej
        lubisz:)
        • mlody_18 Re: Inżynier biotechnologii 23.09.08, 21:10
          frying.pan napisała:

> Biotechnologia jest bardzo... interdyscyplinarna. Umiesz po tym dużo, ale nic
          > konkretnego. W tej chwili bardziej w cenie są chemicy (i chyba zawsze byli).
          > Obydwa kierunki wymagają sporo nauki. A Ty powinieneś wybrać to, co bardziej
          > lubisz:)

Ogólnie odpowiadają mi dwa kierunki i sam nie wiem ;)
          Ciekawi mnie biotechnologia z tego względu że mam już teraz kilka pomysłów badań
          jakie chciałbym zrealizować ,fakt faktem jak na razie jest to tylko etap marzeń
          ale od czegoś trzeba zacząć :) od razu Rzymu nie zbudowano ;D
          • darlingtonia Re: Inżynier biotechnologii 21.11.08, 21:02
            Studiuje na Politechnice biotechnologie ale coś nie widzę narazie pracy w mojej dziedzinie. Czy się mylę ?
            • roy_x Re: Inżynier biotechnologii 21.11.08, 21:30
              a znasz koos kto pracuje ? Może ktos z kadry naukowej zna, albo
              słyszał o kims takim ? Może przyjdzie i poopowiada gawiedzi ?
              • pallo72 Re: Inżynier biotechnologii 22.11.08, 21:33
                Roy_x! Jesteś bezlitosny! Więcej wyrozumiałości;-)
                • roy_x Re: Inżynier biotechnologii 22.11.08, 22:27
                  sie staram ;-)
      • podwarszawianka Re: Inżynier biotechnologii 17.04.09, 12:30
        na żadnych inzynierów ani bio ani chem nie ma popytu, przynajmniej w okolicy
        warszawy się z tym nie spotkałam
        • calaveraz Re: Inżynier biotechnologii 10.05.09, 19:03
          Ech, jestem teraz na 3 roku biotechnologii na PWr i gdybym mogła zacząć studia
          drugi raz, to na pewno nie wybrałabym biotechnologii. Mnóstwo wiedzy do
          przyswojenia, a rynek pracy w PL taki, że by go zobaczyć, to trzeba by
          mikroskopu elektronowego użyć... Większość ludzi po tym kierunku nie pracuje w
          zawodzie, pracują w sanepidzie, lub zostają przedstawicielem medycznym (czyt.
          domokrążcą). Jeśli ktoś jest zdolny i obrotny, to wyjeżdża z kraju, bo tam
          podobno można znaleźć satysfakcjonującą pracę, a tutaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka