Gość: aneta IP: *.welnowiec.net 22.01.09, 13:19 jutro wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do cubusa w katowicach. czy ktoś z Was moze mi powiedzieć czego mam się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 12:42 Ja właśnie wróciłam z qubusa nic ciekawego nawet mojego CV nie chcieli wybrali jakieś 20 na podstawie 1 min przedstawiania sie po angielsku i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fila Re: wizzair-stewardessa IP: *.57-82-r.retail.telecomitalia.it 23.01.09, 14:16 no coz jak nie potrafilas ich soba zainteresowac... ja na przyklad sie dostalam i uwazam ze fajny maja sposob rekrutacji...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: wizzair-stewardessa IP: 92.23.129.* 23.01.09, 14:47 Sensownie. Skoro angielski jest niezbedny w tej pracy - wybrali tych, ktorzy spelniaja to kryterium i przynajmniej nie zawracaja glowy pozostalym zegnajac sie z nimi w stylu "zadzwonimy" albo inne "poinformujemy o wynikach rekrutacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 23.01.09, 23:09 Słuchali mnie do momentu gdy nie powiedziałam że jestem prawnikiem angielski znam perfect bo byłam 4 lata w Londynie w tym 2 lata asystentem managera.W tym momencie mi przerwano.Chciałam zobaczyć jak wygląda rekrutacja ... bo i tak wizzair to nie moja działka.Ciekawi mnie ile tam płacą i co dalej było na tym spotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:23 Zgadzam się z moja poprzedniczką, z tym małym wyjatkiem iż ja oraz inne osboby, ktore były na owakiej "rozmowie kwalifikacyjnej", odnieślismy wrazenie ze oni wogole nas nie sluchaja. Potraktowali nas totalnie z gory a najgorszy z nich tudziez szef pesonelu pokladowego robil dziwne miny (koles ma chyba koles ma chyba jakas manie wyzszosci...) cale to spotkanie to jakas parodia, nie spodziewalam sie ze takich ludzi zatrudnia wizz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: wizzair-stewardessa IP: *.50-82-r.retail.telecomitalia.it 06.02.09, 15:38 ja bylam w warszawie, w styczniu, byly 3 panie i wedlug mnie wszystko bylo ok. krotko, szybko i na temat bez zbednego zawracania glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
natalie82 Re: wizzair-stewardessa rekrutacja 25.02.09, 13:36 Muszę przyznać, że proces rekrutacji do wizzair jest mało profesjonalny, wygląda to jak casting, podczas którego otrzymuje się numerek i ma sie zaledwie kilka minut na zaprezentowanie swojej osoby. Bywa tak, że naprawde wartościowe osoby, znające 2 języki obce nie dostają się bo np może komisji nie spodobała się bluzka, która założyła dziewczyna. Podziwiam te osoby, które prowadzą całą tę rekrutację do wizzaira, że chce im się przesłuchiwać srednio co miesiąc tą masę ludzi, która przychodzi na spotkanie, czy nie lepiej byłoby dokonać wstępnej selekcji cv drogą elektroniczną a potem zapraszać osoby, które naprawdę mogłyby sie nadawać na to stanowisko??? Ja sama brałam udział w tym "show" i przeszłam wszystkie etapy choc był moment, w którym po prostu chciałam już wyjść gdy czekałam kolejna godzinę w hotelowym holu. Trening podobno ma sie zacząć w kwietniu, ale sama jeszcze nie wiem czy rozpocznę współprace z wizzairem(jestem rozczarowana wynagrodzeniem) Jeśli macie pytania piszcie i życze wszystkim, którzy zamierzają udać się na kolejne spotkanie rekrutacyjne dużo cierpliowści:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: wizzair-stewardessa rekrutacja IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 19:59 czy średnia znajomość angielskiego wystarczy żeby przejść tą rekrutacje czy wogóle się nie fatygować na to spotkanie? Jak długo ono trwało? I może napiszecie coś więcej o warunkach jakie proponują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala85 Re: wizzair-stewardessa rekrutacja IP: *.chello.pl 02.03.09, 22:55 niskie wynagrodzenie? 2000 zl netto będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
natalie82 Re: wizzair-stewardessa rekrutacja 02.03.09, 23:02 Niestety średnia znajomość angielskiego nie wystarczy, proces rekrutacji składa się z 4 etapów w tym są scenki po angielsku gdzie trzeba szybko coś wymysleć i zgrabnie odpowiedzieć po angielsku co nie jest czasem łatwe gdy jesteśmy zestresowani cała tą rozmową. Wynagrodzenie na początku jest nieciekawe zwłaszcza,żę dochodzą duże koszty dojazdu na lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana00 Re: wizzair-stewardessa rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.09, 11:11 Witam .. Jak dowiadujecie się o takich naborach ??? nie mam pojęcia gdzie szukać kiedy są i w jakim mieście organizowane ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: wizzair-stewardessa rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 10:04 nabór jest 17.05 w Katowicach w hotelu Qubus zaczyna się o 9.Dziś właśnie dostałam od nich email z zaproszeniem na tą właśnie rekrutacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja83 Re: wizzair-stewardessa rekrutacja IP: *.mobile.playmobile.pl 26.06.09, 16:37 mam pytanie. czy juz zdecydowalas si na prace z nimi? czy mozesz podac przykladowe pytania jakie zadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: wizzair-stewardessa rekrutacja IP: 87.204.10.* 13.11.09, 18:28 jak wyglądają kolejne etapy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biankaa4 Re: wizzair-stewardessa rekrutacja IP: *.c200.msk.pl 08.02.10, 11:44 Witam. Zamierzam przystapic do zlozenia CV dla Wizzair - mozesz mi powiedziec cos wiecej o wynagrodzeniu, godz pracy itd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luisa Re: wizzair-stewardessa IP: 80.249.5.* 06.11.09, 16:19 Też takie wrażenie odniosłam, chamstwo po postu! Brak szacunku do kandydata, jak można rekrutować na stojąco? Nawet Pani sprzątaczki tak bym nie potraktowała!! Ciekawe czy Komisja podlega kontrolom z HU z Budapesztu:-) Bo tamtejsza komisja prezentuje wysoki poziom w przeciwieństwie do komisjo z PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wizzair-stewardessa IP: *.147.168.163.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.05.10, 11:29 Kochana skoro powiedzialas,ze jestes prawnikiem to juz masz wytlumaczenie, byc moze nie przestrzegaja tak do konca prawa pracy lub jakichs innych norm prawnych i dlatego cie nie przyjeli, bo wiedzieli,ze bedziesz sie prosic o swoje, poza tym oszukiwac prawnika to dosc ryzykowne, widac nie nie stracilas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juy Re: wizzair-stewardessa IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 28.08.10, 20:15 Pewnie nie przyjeli bo co to za prawnik który idzie na stew????Pwnie słaby i bładzacy w życiu , może do tego wcale dobrze nie wygladasz i byee pracuj sobie w kancelarrii w papierach , mnie twoje pieniądze gó... obchodzą KOCHAM LATAĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: wizzair-stewardessa IP: 94.254.169.* 13.09.10, 17:26 hej,to Ty lecialas 10 wrzesna,tzn 3 dni temu? szukaj mnie na nk-waldek drath,wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 02.11.09, 19:47 Wlasnie odebralam kolejne zaproszenie do Wroclawia. Przypuszczam, ze beda brali sporo osob, bo to nowa baza. Kurcze, co za pech! bede akurat 21-tego, a nie 17-tego we WRC:( chociaz z drugiej strony pewnie znowu by mnie rozpoznali. Coz, chyba pozostaje czekanie katowice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: wizzair-stewardessa IP: *.147.168.163.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.05.10, 11:36 Ja bylam na rozmowie w Rynanairze, nie wiem czym sie rozni Ryannair od Wizzair, ale w Ryanaie rekrutuja z kulturą, jak ja bylam to byly trzy osoby z tej firmy, ktore na siedzaco rekrutowaly, kazdy po kolei podchodzil do stolika i z nimi rozmawial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:07 Droga Ewo, możesz mi powiedzieć jak zakończyła się twoja przygoda z Ryanair? Przyjęli Cię? Jeśli tak to jakie zarobki i warunki pracy, bo naczytałam się dyzo złego o tych liniach, a sama mam w piątek rozmowę. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
gabriela81 Re: wizzair-stewardessa 14.03.11, 14:57 witam Czy odbywa sie na dniach jakas rekrutacja do wrocławia? czy tylko katowice? Odpowiedz Link Zgłoś
superanulka Re: wizzair-stewardessa 25.11.09, 22:51 byłam na rekrutacji kilka lat temu generalnie porazka uwazam, ze odsyłają osoby po pierwsze inteligentne,po2 wykształcone, znjace angielski na swietnym poziomie a po 3 ładne i dobrze ubrane ta praca to popychanie wózka nie zaluje, ze nie przeszłam, po prostu ta firma nie reprezentuje sobą zadnego poziomu, nie mówiac juz o kulturze osobistej pan z rekrutacji jest na bardzo niskim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 15:32 dokladnie! strasznie niemili ludzie, odeslali ludzi ze swietnym angielskim, z doswiadczeniem i super prezencja! co za porazka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolla Re: wizzair-stewardessa IP: *.home.aster.pl 11.03.10, 15:49 W wizzair płacą 52zł /netto za lot do 120 min, 140 min +5%. Lada dzien rozliczac beda sie w Szwajcarii i tam osoby które zarabiaja ponizej 35000EUR nie placa podatku. Należy dodac, że w ciągu dnia max można mieć 4 loty max trwające 12 godz. Ogólnie podstawa rocznie wychodzi 14 000 PLN, czyli 1200zl miesięcznie. Do tego można dorobić jeszcze bonusami za sprzedane kanapki i inne badziewia na pokladzie. Poszłam tam z ciekawości i szczerze mówiać pani prowadząca była jakaś zagubiona i też nie przedstawiała wszystkiego czrano na bilaym. Wszystko tylko omawiala w kategoriach "około". Także jaka firma, tacy pracownicy. Za badania medyczne płaci kandydat kosztuja 450PLN. Kurs trwa 5 tygodni od poniedzialku do piatku od 9 do 17, wycenili go na 1000EURO, dletego żeby za niego nic nie płacić trzeba pracować dla nich min. rok. Jeżeli zrezygnuje się wcześniej wówczas trzeba będzie zwrócić 50% jego wartości. Dodatkowo podpisuje sie klauzule, ze nie mozna nigdzie indziej pracowac. Co więcej nie można wybierać sobie dni pracy. Także nie ma szans na podjęcie studiów podyplomowych czy zaocznych. Szkoda, że nie zapytałam o mundury. Też trzeba za nie płacić z własnej kieszeni? Także podsumowując przyjemność współpracy z firmą kosztuje 450zł badania 25 dni szkolenia to koszt alternatywny załóżmy 1300PLN (tyle mogłybyśmy zarobić przez te 5 tyg) 600zł wynajęcie pokoju (na rozmowie bylo duzo ludzi spoza w warszawy ktorzy nie mają lokum), wychodzi w miare optymistycznej wersji 2350 ZWROCI NAM SIĘ PO 2 MIESIĄCACH PRACY w Wizzair. Kto za takie pieniądze będzie pracował? Szok. Współczuję wszystkim którzy będą mieli coś wspólnego z ta firmą. Teraz z litości będę kupowała kanapki i colę na pokładzie. Co o tej lukratywnej pracy sądzicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.10, 19:41 Hej, bardzo chciałbym rozpocząć pracę w wizz... mam 20 lat ponoć łądny, angielski... potrafię się dogadać... studiuję ... i tu jest chyba problem... co z tymi studiami./... czy wystarczy być na zaocznych i pracować w wizz??? Chcę spróbować, ale nie chcę rezygnować ze studiów, potrafię pracować z ludźmi i naprawdę czuję, że mógłbym w tej pracy naprawdę w jakiś sposób wyrazić siebie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlajn Re: wizzair-stewardessa IP: 87.204.10.* 11.11.09, 15:20 o czym mówiłaś o sobie kompletnie czy o tej pracy bardziej uzywajac jakiegos specjalistycznego języka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wizzair-stewardessa IP: *.147.168.163.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.05.10, 11:24 No to nieźle, ja byłam na rozmowie do Ryannaira, każdego maglowali osobno, a nie tak jak tu piszecie na podstawie 1 min. przedstawienia się po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:16 Jolka i jak po tej rozmowie w Rayanair? Pracujesz dla nich? Jeśli tak to jakie warunki, bo mam iść w piątek na rozmowę ale nie wiem czy jest sens. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: wizzair-stewardessa IP: *.sileman.net.pl 26.02.09, 00:49 hej,byłaś na rekrutacji w wizzair?a moze wybierasz sie 6 marca do katowic?są różne opinie na ten temat,ale czemu nie spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
natalie82 Re: wizzair-stewardessa 26.02.09, 11:37 czytaj dokładnie, ja juz przeszłam rekrutację do wizzaira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: wizzair-stewardessa IP: *.c198.msk.pl 02.03.09, 17:15 ja zastanawiam się nad wybraniem się na rektutacje w kce 6 marca.. chociaż powiem szczerze że jestem rozczarowana wypowiedziami tutaj na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala85 Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 02.03.09, 22:57 hej ja tez zastanawiam sie nad tym czy pojsc na to spotkanie Hmm zobacze Nie wiem nawet jakie wynagrodzenie proponuja - czy warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda88 Re: wizzair-stewardessa IP: *.wlan.plusgsm.pl 16.03.09, 12:39 ja również przeszlam rekrutacje w Katowicach i szczerze powiem że dzien rekrutacyjny był w porządku :) ciekawa praca a jak dla mnie 2500 netto nie jest słaba pensją na początek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 12:35 Niemożliwe, że obsługa pokładowa tak kiepsko zarabia. Może podstawa to tylko znikoma część wynagrodzenia, a dochodzą różnego rodzaju dodatki i diety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:18 witam! czy orientujecie się kiedy będą kolejne terminy rekrutacji do wizzair, w Katowicach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liliana Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:20 Ja również czekam na rekrutacje w katowicach ale na internecie nic nie pisze i nie wiem gdzie sie można tego dowiedziec .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 13:28 No predko na pewno nie bedzie, bo maja komplet po ostatniej rekrutacji. Mysle, ze kolejna rekrutacja po nowym roku. Powiedzcie jak szkolenie przebieglo?ciezko? Nie mowcie mi, ze angielski trzeba znac perfect-wystarczy dobry komunikatywny i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marky Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 11.07.09, 15:14 wcale nie ma kompletu-ja ide 15.07, bedzie w Gda.Wreszcie ktos napisal konkret za jaka kase.Wiecej konkretow ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol1984 Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 13.07.09, 21:39 Witajcie Serdecznie pozdrawiam wszystkich odwiedzających ten portal. Wybieram się 15 VII 2009 na rozmowę kwalifikacyjną do Gdańska w sprawie pracy jako steward w Wizz air. Chciałbym spytać czy ktoś się wybiera na tą rozmowę? Proszę o kontakt: gg: 9049568 ; karol198406 malpa gmail.com . Jakby ktoś był dobry i powiedział mi jak dokładnie wygląda taka rozmowa. Rozumiem że w komisji są 3 osoby. Czeka się na swoją kolej i ma się numerek. Rozmowa przebiega po angielsku. Ile dokładnie trwa prezentacja własnej osoby? Czy przynieść swoje cv? Jak się ubrać? Może być garnitur? Czy przyjść w niebieskiej koszuli i w czarnych spodniach? Za pewno trzeba dużo się uśmiechać. Czy po pierwszej rozmowie jest ćwiczenia z scenkami co trzeba powiedzieć po angielsku w jakiejś sytuacji jak gdyby byłoby się na pokładzie samolotu? Jak później wygląda przebieg zdarzeń? Kiedy będzie kurs i jak długo będzie trwał? Po jakim czasie się leci w przestrzeń? Proszę o kontakt osoby które już są w wizz air. Dzięki za pomoc tym którzy odpowiedzą na moją prośbę. Wszystkim życzę wszystkiego dobrego. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:46 Hej. Czy Ty Marta dostałaś się do Wizz? Uczyłaś się w Poznaniu? Widziałem 17 tego sierpnia stewardese o takim imieniu i wydawało mi się że ją znam. w.wp@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: wizzair-stewardessa IP: *.147.168.163.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.05.10, 11:42 Żarty sobie robisz? 2500zl to nie jest slaba pensja i to w liniach lotniczych? to ja na luzie siedzac w Polsce na tylku w biurze tyle zarobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 15.07.09, 15:09 Jest nabor do Wizza?jestem w szoku! skad macie taka informacje? na stronie jej nie znalazlam. Coz, pozostaje mi zyczyc Wam powodzenia na tym CASTINGU:) Wizzair to nie latwa sprawa. Rozmowa sklada sie z 4 etapow, wszystko w jednym dniu. Prezentacja o sobie trwa ok. 1 minuty potem czekacie az caly sznur kandydatow przejdzie przez 1 etap i wyczytuja nr ktore przechodza. Drugi etap to jakas sytuacja z pokladu, ktora musisz odegrac w grupie po angielsku oczywiscie. Jesli przejdziesz dalej znow dostaniesz jakas scenke, ale tym razem odgrywasz ja sam. Ostatni etap to rozmowa na podstawie Twojego CV. Powiedza od razu, tak dostales sie albo przesla Ci wynik po kilku dniach. Moze tez byc sytuacja, gdzie przejdziesz wszystkie etapy ale niestety powiedza Ci dziekujemy. Jak mowilam Wizzair trudna sprawa. Ludzie, ktorzy przechodza to wiekszosc po znajomosci. Robi sie jak w Locie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 18:20 Czy ja wiem czy to znajmości? Ja przeszłam bez nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 15.07.09, 15:10 ups 15 jest dzisiaj, pewnie dlatego nie ma juz informacji na stronie. Zatem napiszcie jak poszlo, ilu ludzi bylo. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 15.07.09, 15:37 Witam Ja dzisiaj odpadłem... no trudno... może za rok wyjdzie. Było ciekawie. 55 osób przyszło. Osoby w wieku 25 - 35 lat. Więcej kobiet. Przybyły dwie Panie z komisji, jedna z Gdańska - P. Ania, szefowa załogi i P. Kasia z Katowic, też szefowa załogi. Wszystko wyglądało jako powiedziała Marta, o 10:30 w małej sali gdzie było przygotowanych 30 miejsc przyszło 55 osób. Następnie Panie przybyły do sali i się przywitały z nami. Powiedziały, że zaraz będziemy wchodzić po kolei. Wyszliśmy i stworzyła się grupa ludzi pod drzwiami i każdy po kolei, albo jak się wepchnął wchodził, nie było kolejności, kto był bliżej drzwi wchodził z powrotem do sali, tam siedziały dwie Panie za stołem, kandydat, kandydatka stał/ stała i mówił po angielsku swój speech, prezentację, na koniec dostało się numerek, niektóry chyba był szczęśliwy, a niektóry nie : ) . Jak wszyscy dostali numerki, to około godziny 12:00 już nikt wchodził. Poczekaliśmy jakieś pół godziny, Panie wyszły do nas na korytarz i wymieniły te numerki, które przeszły dalej do eliminacji. Mój nie był szczęśliwy, może za rok będzie : ) Następnie pewnie były kolejne kroki o których mówiła Marta i zaproponowali pewnie 5 osobą kurs 5 tygodniowy w Polsce i jeden dzień we Wiedniu, gdzie będzie emergency course. Tym którzy się dostali życzę powodzenia i czujcie się zobowiązani do napisania wyczerpujących informacji jak było na rozmowach wstępnych na dalszych etapach i jak będzie na samym kursie, aby inni którzy za rok będą startować, żeby wiedzieli na co można liczyć. A tym którzy się nie dostali życzę powodzenia, bo na pewno się kiedyś dostaną, trzeba próbować i nie tracić sił i nadziei, że kiedyś będzie się latać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol1984 Zapytanie o dzień otwarty w wizzair IP: *.chello.pl 17.07.09, 22:20 Czy ktoś wie coś na temat dnia otwartego w wizzair? Ponoć ma się odbyć 22 lipca w Gdańsku. Może ktoś mi to potwierdzić i podać adres tego spotkania? Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol1984 Re: Zapytanie o dzień otwarty w wizzair IP: *.chello.pl 17.07.09, 22:24 Już znalazłem: wizzair.com/career/cabin_crew/ FOR OUR GDANSK BASE OPEN DAY recruitment on July 22nd from 10. 30 am Address: Novotel Gdansk Marina, ul. Jelitkowska 20, Gdansk Please bring a CV in English together with a recent photo See you there! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liliana Re: Zapytanie o dzień otwarty w wizzair IP: *.wnue.3s.pl 19.07.09, 13:11 Wszystko w Gdańsku .. a orientuje sie ktoś może kiedy jakaś rekrutacja w okolicach Katowic/Krakowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Zapytanie o dzień otwarty w wizzair IP: *.chello.pl 19.07.09, 18:21 Z tego co wiem to w KRK zadnych rekrutacji jeszcze tam nie bylo. Natomiast jesli chodzi o KTW to byla rekrutacja i to nawet cztery razy! takze w tym roku raczej sie juz nie zapowiada, chociaz kto wie moze nas zaskocza:) Pamietacie tylko, ze do Wizza mozna isc raz w roku? jesli pojdziecie drugi raz to rozpoznaja na pewno, sama jestem tego przykladem. W wiekszosci przypadkach rozpoznaja, ale zawsze mozna probowac, moze akurat nie rozpoznaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena 22 lipiec Gdansk-wasze komentarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:02 prosze osoby ktore wybraly sie na rekrutacje o podzielenie sie waszymi doswiadczeniami z rekrutacji i radami dla przyszlych kandydatow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: 22 lipiec Gdansk-wasze komentarze? IP: *.chello.pl 22.07.09, 20:13 Open day, jakby ktoś nie wiedział to po prostu dzień rekrutacji. Ludzi było sporo, jakoś 50 osób czy nawet więcej. Podobne zasady jak w wizz air. System numerkowy. Cztery tury. Po każdej jakiś numer, albo grupa numerków odpada. Zostaję tylko parę numerków. Jakieś 5. Co więcej? Było tak samo jak 15 lipca. Osoby, które były 15 lipca nie mogły się ubiegać o pracę 22 lipca tego samego roku. Dopiero za rok od bycia na open day, czy po dostaniu listownego zaproszenia na rekrutację, mogę się ubiegać o pracę. Życzę powodzenia wszystkim napalonym na latanie. Ogólnie jest kryzys na świecie, więc branże samolotową również łapie ten bakcyl. Dubaj jest zadłużony strasznie, więc myślę, że emiraty arabskie będą niedługo zwalniać ludzi. Lot też miał zwalniać, więc nie jest lekko i łatwo, ale cuda się zdarzają. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wizzair-stewardessa IP: *.net.euron.pl 29.07.09, 14:50 Hej, powiedzcie cos o tych scenkach, ktore trzeba odegrac, jakis przyklad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 03.08.09, 11:24 Czesc, czy ktos moze sie orientuje kiedy jest taki dzien otwarty w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: wizzair-stewardessa IP: *.171.187.2.static.crowley.pl 13.08.09, 09:53 Hej Karol, chciałam zapytać czy do innych linii też będziesz się starał dostać? Ja cały czas szukam, a razem raźniej :) Pozdrawiam. Kiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wizzair-stewardessa IP: 213.25.114.* 18.08.09, 22:13 Cześć. Ja słyszałam że średnia znajomość języka, komunikatywna wystarczy. Mam zamiar sprawdzić to jutro w Gdańsku. A opinię tą mam od dziewczyny która dostała się do nich i już lata. Myślę że kto nie próbuje ten traci. Odezwę się jutro i napiszę jak tam było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latamy Re: wizzair-stewardessa IP: *.winn.adsl.virgin.net 19.08.09, 14:33 Napisz koniecznie jak Ci poszło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: wizzair-stewardessa IP: 212.244.110.* 19.08.09, 16:14 Dziś w Gdańsku się nie dostałem,ale nie poddaję się i będę szukał dalej. Teraz wiem jak się do tego przygotować. Ogólnie to było ponad 30 osób po pierwszej turze zostało z 12 ? Pozdrawiam przyszłe stewardessy ;)i stewardów życzę powodzenia tym którym się udało. Ciaao! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 07:58 Cześć - obiecałam że odezwę się po wczorajszej rekrutacji w Gdańsku. Dostałam się na kurs a razem ze mną jeszcze 4 dziewczyny. Ogólnie wszystkich osób na samym początku było 45 a nie jak kolega pisze wyżej 30. Z nich po prezentacji wybrano 15 a po kolejnym etapie (scenka)zostało 6. Po zadaniu typu team work nie odpadła żadna z nas bo chyba po prostu ani nikt specjalnie się nie wykazał ani nie podpadł. Także ostatni etap (chyba najtrudniejszy) to była rozmowa z każdą z nas na temat CV+kolejna scenka. Siedziałysmy średnio po 20min. i z każdego szczegółu trzeba się było ostro tłumaczyć. Po tym etapie odpadła jedna z nas. Kochani i nie przejmujcie się tak tym angielskim. Z nas 5 tylko jedna jest po anglistyce. Czasem chodzą słuchy że tylko takie wybierają. Albo tym że wybierają laski z doświadczeniem w lataniu. U nas były 3 takie osoby i już po 2 etapie odpadły. A wracając do anglika to on po prostu musi byc komunikatywny i tyle, trzeba sobie radzić. Mój jest średni ale to naprawdę wystarczy. jeśli chcecie więcej szczegółów piszcie! Pozdrawiam Ps. śledźcie Wyborczą bo wydaję mi się że bedą jeszcze nabory w gdańsku ten był 4! podczas tych wakacji. A Wizzair kupuje nowy samolot dla gdańska pod koniec roku.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latamy Re: wizzair-stewardessa IP: *.winn.adsl.virgin.net 20.08.09, 10:36 Gratulacje Aniu. To bedziemy razem na kursie. Ja przeszedłem z pierwszego etapu. Skontaktuj sie ze mna prosze: noak_lodz@poczta.onet.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 20.08.09, 13:31 Hej, a moglibyście opisać dokładnie na czym polegają te scenki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: wizzair-stewardessa IP: 212.244.110.* 20.08.09, 14:06 Przepraszam za wprowadzenie w błąd. A Tobie gratuluje i życzę wysokich lotów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosze o kontakt Re: wizzair-stewardessa IP: *.trzebinia.mm.pl 21.08.09, 14:28 prosze Aniu o kontakt na kkucaj@yahoo.com , ja odpadlem po pierwszym etapie Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 21.08.09, 20:02 Gratuluje Ania. Moglabys opowiedziec troche wiecej o tej rekrutacji? powiedz, masz jakies dosw w customer service? mozna sie jakos specjalnie przygotowac na rekrutacje do Wizza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:54 Marta podaj mi twojego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw. Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 07:36 malina ty też podaj maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: wizzair-stewardessa IP: 213.25.114.* 25.08.09, 18:58 Jest rekrutacja w Warszawie 2 września!!! www.wizzair.com zakładka o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wannabe Re: wizzair-stewardessa IP: *.138.173.6.bredband.oister.dk 26.08.09, 12:56 Witam. Czy jest szansa dostac sie do wizz air jesli ma sie tylko 160 cm wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 13:32 Na ostatniej rekrutacji była laska która miała 1,60 m. Owszem zapytali ją o wzrost ale chyba im to nie przeszkadzało bo przeszła I etap. Odpadała po scenkach i bynajmniej nie z powodu za niskiego wzrostu. Poza tym wejdź na stronę linii do których chcesz aplikować bo bardzo często ten minimalny wzrost jest określony. W Wizzair to chyba jet właśnie 1,60m. Jesli wybierasz się do Wizzair to nie przejmuj się tym wzrostem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wannabe Re: wizzair-stewardessa IP: *.138.173.6.bredband.oister.dk 26.08.09, 13:41 zyczliwa dziekuje! W wizz air maja podany 165cm jako minimum, ale chyba sie wybiore tak czy owak, moze nie zauwaza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: wizzair-stewardessa IP: 213.25.114.* 26.08.09, 15:18 Idź koniecznie!Te 5cm chyba nie robi róźnicy skoro tę laskę o której pisałam wcześniej nie odrzucili na dzień dobry. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: wizzair-stewardessa IP: *.telpol.net.pl 06.05.11, 12:16 Cześć chciałam Cię zapytac o rozmowe do wizzaira raz próbowałam ale sie niedostałam chce sprubowac znów jakiego typu miałaś scenki- dokładnie i jak wyglądała scenka team work? i o co tam chodziło jak mozesz to podaj przykłady tych scenek z Góry Dziękuje pozdrawiam i proszę o odpowiedz Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1730 Re: wizzair-stewardessa 06.01.15, 14:39 Część aniu zachecilas mnie średnim angielskim mój tez jest średni ale chce go doszlifowac ale to nie problem, powiedz mi czy się orientujesz czy mój wiek 33 l NIe stoi na przeszkodzie dodam,ze wygladam na 23 l . mieszkam ok 1.5 km od nowego lotniska lublinairport wszystkie pozostale warunki spelniam .mam tez męża i 3 dzieci czy myślisz ze jest sens wysyłania CV , czy sa jakieś Szanse.proszę odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
hbb Re: wizzair-stewardessa 26.08.09, 19:55 Hey, Dzisiaj dostałam zaproszenie na rozmowe na 2 wrzesnia do warszawy. Składałam CV przez ich strone jakos na poczatku roku do bazy POZNAN. Jest ktos może kto jedzie z Poznania? A moze ktos sie orientuje czy w Poznaniu tez sa organizowane takie "open days"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wannabe Re: wizzair-stewardessa IP: *.138.167.148.bredband.oister.dk 26.08.09, 21:19 Czy ktos moglby cos wiecej o tych scenkach napisac? Plizzz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: wizzair-stewardessa IP: 213.25.114.* 26.08.09, 22:37 np. pasażer pali w toalecie, musisz odpowiednio zareagować, albo pasażer nie chce siedzieć przy oknie a ty nie możesz znaleźć mu innego miejsca bo wszystkie zajęte, albo jedzenie z barku komuś nie odpowiada itd. Mają tego mnóstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
hbb Re: wizzair-stewardessa 26.08.09, 22:38 polecam forum wizaz.pl/forum/showthread.php?t=31178&page=5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wannabe Re: wizzair-stewardessa IP: *.138.169.218.bredband.oister.dk 27.08.09, 01:55 zyczliwa i hbb -> DZIEKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarynka Re: wizzair-stewardessa IP: *.icpnet.pl 27.08.09, 18:41 Ja tez jestem z Poznania i dostalam zaproszenie na spotkanie w Wawie 2 września.. nie wiem tylko czy warto jechac, ale w sumie jak nie sprobuje to sie nie dowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sofix Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 19:22 Hej!! Ja też jestem z Poznania, nie dostałam zaproszenia, ale raczej się wybieram, w końcu to open day!:D Odpowiedz Link Zgłoś
hbb Re: wizzair-stewardessa 28.08.09, 00:26 Ja tez w sumie sie waham i probuje jakos obiektywnie ocenic moje szanse...w sumie to tez nie jestem przekonana czy jechac, czy nie jechac....zdanie zmieniam co godzine hehe jakby to bylo w poznaniu to no problem ale ta warszawa jakos mnie odstrasza tym bardziej ze bede musiala jechac pociagiem, na sama mysl mi sie odechciewa...no ale z drugiej strony trudno czekac az pracodawca sam zapuka do drzwi:-/ niereaz trzeba sie odwazyc i ruszyc d... a co do zaproszenia...to oczywiscie nie jest one potrzebne:) jak open to open;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl418 Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:09 Hej, dostałam wczoraj zaproszenie na 2.09 do wawy i chcialabym się zapytać, czy koniecznie trzeba umieć pływać ? Ja nie umiem pływać ale inne warunki spełniam w 110% i chciałabym wiedzieć czy warto jest się fatygować aż do wawy, 8h pociągiem ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:23 Hej dziewczyny mam pytanie! Czy rekrutacja w Warszawie odbywa się wyłącznie do bazy w Wawie, czy bazy w innych miastach też wchodzą w grę? z góry dzięki za odp. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 11:34 Jeśli rekrutacja jest w Wawie tzn. że praca będzie w bazie właśnie w Wawie. Musisz śledzić wyborczą i stronę wizzaira bo oni będą rekrutować przez najbliższe kilka lat do każdej ze swoich baz. A co do PŁYWANIA to jest to WARUNEK KONIECZNY!!! W trakcie kursu jest egzamin z pływania. Nie trzeba pływać jak profesjonalista ale trzeba umieć utrzymać się na powierzchni wody;)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hbb Re: wizzair-stewardessa 28.08.09, 12:09 Wydaje mi się że to że rekrutacja jest w Wawie to nie znaczy że potrzebują tylko i wyłącznie ludzi do tej bazy. Bo ja np. składałam aplikacje do bazy w Poznaniu i w zaproszeniu napisali wyraźnie że chodzi o bazę Poznań. Co do pływania to na pewno jest to wymagane...no ale to jest coś czego można się nauczyć, no chyba że jakoś panicznie boisz się wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 12:14 No tak ale z tymi zaproszeniami to jest trochę inna sprawa. Szczegółów nie znam. Natomiast jak jest ogłoszenie typu OPEN DAY w Wawie to chodzi o bazę w Wawie. Jak jest w Gdańsku to chodzi o Gdańsk.Zawsze tak jest! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl418 Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 17:15 to prawda open day jest w wawie ale w zaproszeniu było napisane że chodzi o baze w poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: wizzair-stewardessa IP: *.wnue.3s.pl 06.10.09, 17:59 Witam! czy ktoś słyszał o jakiejś najbliższej rekrutacji ?? jeśli tak to gdzie i kiedy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noami Re: wizzair-stewardessa IP: *.zax.pl 29.10.09, 20:06 Hej, dostałam zaproszenie na 13 listopada do warszawy, może wybiera się ktoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: wizzair-stewardessa IP: *.152.148.113.dsl.dynamic.eranet.pl 29.10.09, 20:31 a jak takie zaproszenie mozna dostac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noami Re: wizzair-stewardessa IP: *.zax.pl 29.10.09, 22:58 trzeba zarejestrować się na ich stronie w zakładce oferty pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 31.10.09, 12:14 Hej, rowniez dostalam zaproszenie na 13-tego, ale jeszcze nie wiem co zrobic. Napisalam do nich maila, bo ja uczestniczylam w rekrutacji w 2009r. ale na poczatku roku w Katowicach. Mam sporo do Warszawy i nie chcialabym zeby moj wyjazd okazal sie na marne. Niestety ciagle nie mam odp. Swoja droga ciekawa jestem ilu ludzi dostalo takie zaproszenie, bo to nie jest OD. Nawet nie ma info na ich stronie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claudia Re: wizzair-stewardessa IP: *.chr2.1000lecie.pl 31.10.09, 13:05 Czesc,ja tez otrzymalam zaproszenie do Warszawy ale nie wiem jeszcze czy pojade!Ja zglaszalam sie do bazy w Katowicach a w mailu jest napisane ze chodzi o baze w Warszawie.A Ty jestes zainteresowana Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 31.10.09, 23:26 Ja w zasadzie aplikowałam do wszystkich baz w Polsce. Raczej nie ma to dla mnie znaczenia w jakiej bazie, chociaz najlepsze byly by Ktw. Swoja droga bardzo chcialabym mieszkac w Warszawie, ale z tej pensji ciezko by tam bylo sie utrzymac. Wyglada na to, ze ja nie pojade do Warszawy. Nie odpisuja na maila, a do 2.11 trzeba dac odpowiedz. Trudno, bede czekac na nich w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 14:11 Czesc, Ja takze otrzymalem takie zaproszenie i dlugo sie zastanawialem co mam z tym fantem zrobic. Dzisiaj podjalem decyzje, ze nie odpisuje na ich email, a co sie z tym wiaze, ze nie jade do wawy. To, ze mieszkam na poludniu polski i mam kawalek do wawy, sprawil, ze nie zdecydowalem sie na taka podroz(ach, gdzie sa te polskie TGV;p). Chyba takze jak Ty Marta, bede czekal na zaproszenie do Katowic, albo do Wroclawia. Kto wie, moze sie kiedys doczekamy :) Jakos tak po przeczytaniu, ze nie tylko ja sie nie wybieram, sprawilo, ze mam lepsze samopoczucie. Dzieki :):) Kurcze, a ja jak zwykle sie rozpisalem:) Pozdrawiam i do zobaczenia na forum lub w Katowicach, a moze gdzies jeszcze :) PaPa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 02.11.09, 19:55 Wlasnie odebralam kolejne zaproszenie, tym razem do Wroclawia na 17-tego. Co za pech, bo akurat 21-tego tam bede!!! Chociaz z drugiej strony pewnie by mnie rozpoznali, wiec chyba pozostaje czekac na Katowice. Wydaje mi sie, ze moga wziac sporo ludzi bo to bedzie nowo otwarta baza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.09, 21:38 ja własnie tez dostałam zaproszenie i wybieram sie na rozmowe rekrutacyjna do Wrocławia. bedzie to dla mnie wogole pierwszy raz w zyciu interview do pracy stewardessy. trzeba zabrac jakies specjalne dokumenty? albo obowiazuje jakis specjalny strój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 21:52 Tak mnie cos skusilo zeby ponownie zagladnac dzisiaj na forum i patrze, a tu Marta napisalas, ze masz kolejne zaproszenie, tylko tym razem do Wroclawia. Poniewaz ja tez tam wyslalem swoje CV, to raz dwa sprawdzam poczte, a tu nic. No mam nadzieje, ze cos sie w mojej skrzynce pojawi:) Masz racje, ze tam moga przyjac duzo ludzi zwiasku z otwarciem nowej bazy. A tak na marginesie, ale dzisiaj zimno :):) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 02.11.09, 22:17 Jesli chodzi o dokumenty to potrzebujesz: 3 lub 2 kopie CV w jezyku angielskim oczywiscie, kopie dowodu i paszportu na wszelki wypadek, zdjecie full-size, czyli calej sylwetki i chyba 3 male paszportowe. :) Sebastian, wiesz jaki ja myk zrobilam? jestem zalogowana na ich stronie na dwoch roznych adresach mailowych, ale z moimi danymi czyli imie i nazwisko. :) Jesli dostaniesz zaproszenie, to jedziesz do Wrc? byles juz w tym roku na rekrutacji u nich? Jak tak, to powiem Ci, ze oni maja b. dobra pamiec do ludzi. Rzadko kiedy sie zdarza zeby nie rozpoznali. Nie wiem jak oni to robia!!! Zimno, zimno ale slonko przynajmniej nam swieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 02.11.09, 22:18 Z jakiej miejsowosci jestes? bo ja tez z poludnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 23:14 Czesc, a raczej dobry wieczor:) Wiesz co Marta, jak bedziesz chciala, to tutaj mozesz mnie zlapac 7427080,(hihi tylko nie mow nikomu o tym numerze:):)...) a jesli nie, to bedziemy w dalszym ciagu pisac na tym forum. Jesli chodzi o mnie, to jeszcze nie bylem na zadnej rozmowie u nich, takze jestem absolutnym debiutantem, ablo jak kto woli rookie ;p He He troche sie Marta rozpisalismy na tym forum :) Ale to nie nasza wina przeciez, co nie ? To wszystko przez te zimne wieczory :) Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.09, 23:27 a musza byc paszportowe? czy po prostu takie do dokumentów tez wystarcza? i jeszcze apropo paszportu takie wazne jest jego posiadanie? mi np. skonczyl sie 3 miesiace temu i przez to ze w europie prawie bez problemu sie podrozuje na razie nie wyrabialam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 03.11.09, 11:11 Hmm, a paszportowe to jakie? wlasnie takie jak do dokumentów, czyli te samej twarzy. Nie wiem, czy masz po co startowac bez paszportu. Nie wiem jak jest w Wizzie, ale wydaje mi sie, ze paszport jest niezbedny do takiej pracy i do wyrobienia lotniskowego ID. Przeciez lata sie za granice, itd. Lepiej sie dowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 03.11.09, 11:35 Sebastian, troche sie rozpisalismy ale od tego jest forum. Po prostu wymiana informacji:) Chyba sobie poki co nie porozmawiamy na gg, bo cos mi sie z nim dzieje niedobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 12:41 Czesc Marta, Ach to gg, no jak mi mogl ten program cos takiego zrobic:):):):) w ramach protestu, przestaje korzystac z tego programu. ;) Mialem Ci odp na gg, ale jesli Tobie nie dziala, a ja w ramach protestu przestalem go urzywac, to napisze Ci tutaj. Piszac, ze jestem z poludniowej Polski, mialem na mysli Tarnow. Teraz jestem ciekaw, jaka dzieli nas odleglosc. Zgadzam sie z Toba, ze bez paszportu, to raczej nie ma co sie wybierac. No chyba, ze jestem(smy)w bledzie. Przyznam Ci sie takze,ze kilka lat temu juz zastanawialem sie nad podjeciem pracy jako Cabin crew, ale zawsze bylo cos co mowilo mi nie. Jednym z wiekszych powodow byl taki, ze latajac po Europie, nie spotykalem duzo mezczyzn pracujacych jako fly attendant. Dopiero wykonanie parunastu lotow poza EU, przekonalo mnie, ze tak wcale nie jest. Lecac np United Airlines widzialem, ze zaloga sklada sie w duzej mierze z mezczyzn, a np southwest airlines prawie w calosci. I tak naprawde dopiero widzac to na zywo, stwierdzilem why not ;) Marta, w sumie mialbym tu baardzo duzo do napisania, ale kiedy Ty bys to przeczytala:):) Jak zwykle pozdrawiam i zmykam troche popracowac w zimnym, ale slonecznym ogrodzie. PaPa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 03.11.09, 12:45 Sebastian, w takim razie musimy wynalezc inny sposob komunikacji. :) hehe, probuje zainstalowac nowe gg ale nie da sie. Nie wiem co jest grane!!! Pewnie, ze lataja faceci-tutaj to akurat nie ma sie co przejmowac. Poza tym nawet gdyby nie latali, a jest taka mozliwosc to co z tego? jesli to Twoje marzenie, to trzeba dzialac! A poza tym czyz nie milo pracowac w gronie przesympatycznych kobiet?:P U mnie dzis slonka nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 13:00 no wiadomo ze paszport jako tako w pracy stewardessy jest niezbedny i oczywiscie ze go wyrobie, mialam na mysli tylko sam proces rekrutacji, nie wydaje mi sie zeby przy rekrutowaniu byl on tak niezbedny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 13:02 a wogole gdzie mozna znalezc szczegoly dotyczace rekrutacji, tzn co zabrac ze soba itp, na stronie tego raczej nie ma bo przeszukalam wzdluz i wszerz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 03.11.09, 13:23 Zalezy, czy Wizzair wymaga kopii paszportu podczas rekrutacji, ale z tego co pamietam to nie. Prawie wszedzie obowiazuja te same dokumenty na rekrutacje, o ktorych zreszta napisalam wczesniej. W I etapie i tak maja Twoich danych, dopiero jak przejdziesz do ostatniego to rozmawiaja o Twoim CV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 13:35 ok dziekuje, a powiedz mi jeszcze prosze czy te wszystkie etapy to sa rozlozone w czasie tak? one nie dzieja sie jednego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 13:39 a powiedz mi jeszcze prosze czy te wszystkie etapy rekrutacyjne sa rozlozone w czasie czy one odbywaja sie jednego dnia? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 03.11.09, 13:59 Wszystko odbywa się jednego dnia. Jeden dzien spedzisz w tym samym miejscu, jesli Ci sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 20:38 a kto sie wybiera do Wrocławia 17-tego???? ujawniajcie się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emmm Re: wizzair-stewardessa IP: *.wnue.3s.pl 03.11.09, 20:43 Do tego Wrocławia to trzeba mieć zaproszenie ?? Ehh ja jestem z Katowic i czekam az wkoncu tutaj bedzie jakas rekrutacja ... Ale jeśli ktoś tez jest z okolic to moznaby sie wybrać razem :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 21:08 tak trzeba miec zaproszenie ktore przesylaja na maila po wczesniejszej weryfikacji twojego cv. trzeba im odpowiedziec mailem potwierdzajacym spotkanie i jest sie zaproszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 22:45 ujawniajcie sie kto jedzie do Wrocka :-) w grupie zawsze razniej i cieplej bo zima idzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sousse Re: wizzair-stewardessa IP: *.telnet.krakow.pl 05.11.09, 23:50 Cześć! Wybieram się 17-go chociaż, naprawdę rekrutacja do wizz, jest ... dziwna:-) także jeszcze się zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jade Re: wizzair-stewardessa IP: *.trzebinia.mm.pl 12.11.09, 09:36 jade krzysiek moj e-mail to jakub65@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: wizzair-stewardessa IP: 195.205.8.* 13.11.09, 09:31 witam,bardzo prosze o napisanie kilku słów jak było na zamknietym spotkaniu w Warszawie 13.11,czy duzo osob,jak przebiegły etapy rekrutacji,jaka byla komisja?za info z gory dziekuje,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: wizzair-stewardessa IP: *.aster.pl 13.11.09, 19:20 Ja byłam dziś i niestety zostałam odrzucona w pierwszym etapie. Jestem w szoku, bo przeszły osoby, które mowiły o sobie 20 sek. Wiem, że liczy się jakość a nie ilość, ale mam wrażenie że za tym wszystkim stoi protekcja. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 14.11.09, 00:21 Ludzie Wasza zawisc i zazdrosc nie zna granic, usmiechacie sie ladnie zeby zrobic dobre wrazenie, ale jak cos nie idzie po Waszej mysli to jedziecie po ludziach z gory na dół. Wielu/e z Was poczatkowo pytało na forum o atmosfere podczas rekrutacji, a to mnie akurat dziwi, bo to Wy sami ją stwarzacie, a jak bedziecie do kogos nastawieni wrogo tylko dlatego ze zalozyl rozowa bluzke to raczej nigdy nie bedzie milo. Tak sie sklada ze to ja jestm tą 'laska w rozowym z aparatem na zebach, ktora ma byc stewardessa????????', przyszlam tam jak kazdy z Was sprobowac swoich sil, jednym sie udalo a innym nie, czasem nie warto oceniac ludzi po wygladzie, uwierzcie. Tak jak wspomnial XXX:) do ostatniego etapu przeszlo 11 osob - naprawde SWIETNI ludzie,warto bylo tam byc chocby dla tego dobrego czasu ktory sie z nimi spedzilo. Ludzie wyluzujcie czasem troche, bo nic nie zyskacie obrazając innych. Pozdrawiam goraco wszystkich ktorych mialam okazje poznac, nie myslalam ze Warszawiacy to tacy fajni ludzie;;)) Mam ogromna nadzieje ze niedlugo sie spotkamy:)Magda (dla niektorych laska w rozowym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noami Re: wizzair-stewardessa IP: *.zax.pl 14.11.09, 08:49 Kazdy kto wczoraj tam się pojawił jest SWIETNY i ma ciekawą osobowość, nie tylko ta 11 która tam została to fajni ludzie!!! Jeden miał szczęście, drugi nie... JA napewno się nie poddaję, jestem ładną uśmiechniętą dziewczyną z bardzo dobrym ang i wiem, że ta praca jest dla mnie ;))) Po prostu 13-ego piątek miałam pecha ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: wizzair-stewardessa IP: *.aster.pl 14.11.09, 11:08 Magda, przepraszam. Nie chciałam nikogo urazić, po prostu brak feedbacku od komisji sprawil ze nie moglam sobie uzmyslowic jak to sie stalo, ze ja nie przeszłam. Dalam z siebie wszystko, ale jak pozniej przeczytalam na wielu forach to wcale nie o to chodzi. Trzeba miec to cos. Ty to mialas, ja nie. Wiec gratuluje i jeszcze raz przepraszam. Wczoraj emocje mnie poniosły i teraz wiem, że nie powinnam wypowiadać sie bez uprzedniego rozpoznania sie w zasadach rekrutacji. Zycze Ci powodzenia. A co do atmosfery na rekrutacji to uważam, że było sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 10:40 mam prosbe do osob, ktore dzis poszly na spotkanie do cubusa we wrocku... zdajcie relacje jak bylo na rekrutacji i czy ewentualnie jest jeszcze jakis termin, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaziii Re: wizzair-stewardessa IP: 80.249.5.* 06.11.09, 14:51 Nie musisz mieć zaproszenia, bo jest to OPEN DAY wizzair... poszukaj trochę w necie to znajdziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sousse Re: wizzair-stewardessa IP: 80.249.5.* 06.11.09, 14:31 Nie musisz mieć żadnego zaproszenia, to jest OPEN DAY, wpisz sobie do google open day wizzair i bedziesz mieć info, i nie ma znaczenia czy dostałeś/łaś zaproszenie, bo w wizz nie ma wstępnej selekcji, co dodatkowo zaostrza SHOW dla komisji:-) krótko mówiąc komisja wczuła się w klimat i ma niezłą zabawę:-) nie ma znaczenia czy się uczyłeś dłużej/krócej itd...czy znasz języki tak czy siak bo oni mają swoją wizję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.09, 20:20 to skoro to jest takie <open> to po co bawią sie w wysyłanie zaproszeń i na dodatek wysyłanie potwierdzeń na adres mailowy że się przyjedzie na spotkanie. co wiecej nie wydaje mi sie ze kazdy moze isc ze wzgledu na klauzule w mailu o ludziach ktorzy juz brali udzial w poprzednich rekrutacjach i oni nie moge przyjechac znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanana Re: wizzair-stewardessa IP: 93.175.80.* 07.11.09, 18:54 recruitment open days FOR OUR WROCLAW BASE OPEN DAY recruitment on November 17th from 10.00 am Address: Hotel Qubus, ul. Sw. Marii Magdaleny 2, Wroclaw Please bring a CV in English together with a recent photo See you there! Participants are asked to arrive sharply at the time indicated jest mnóstwo takich open day'ów nie tylko do wizzair'a:-) o international open day możesz się dowiedzieć ze strony www.cabincrew.com open day jest dla każdego, przy okazji owszem, wysyłają także zaproszenie co do niektórych zarejestrowanych...ale to nie świadczy o niczym, nie świadczy o ŻADNYM WYRÓŻNIENIU!!!! i naprawdę nie ma się po co przygotowywać bo nie ma reguły na kogo tym razem padnie:) WIZZ ma swoje tajemnice naboru:-) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.eimperium.pl 18.12.09, 17:27 Hej ja jestem z Gliwic i wybieram się na rekrutacje 22.12 do Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 21.03.10, 17:40 Ja też czekam na rekrutacje do Katowic ale nie wiem czy bedzie jeszcze w najbliższym czasie. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 10:50 a jednak zadzialalo gg ;) Ja wczoraj probowalem Cie zlapac Marta, ale mi chyba nie wyszlo:) No cos bym jeszcze napisal, ale moja wena tworcza, jeszcze spi. haha Musimy sie jakos zmobilizowac i w tedy kto wie, moze sie zlapiemy :) Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 05.11.09, 09:39 Hej, wybiera się ktoś z Was do Warszawy 13? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emmm Re: wizzair-stewardessa IP: *.wnue.3s.pl 05.11.09, 20:20 A kto wybiera sie do Wrocławia 17 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.09, 20:52 ja się wybieram do Wrocka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosusse wizzair-stewardessa IP: 80.249.5.* 06.11.09, 14:42 ja się wybieram :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: wizzair-stewardessa IP: *.zamek.net.pl 06.11.09, 15:12 Jaaaaa ;) i też jestem z Katowic. Odezwij się na gg 2262554 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: wizzair-stewardessa IP: *.zamek.net.pl 06.11.09, 15:10 Hej ja jestem z Katowic i wybieram się 17 do Wrocławia :) Emmmm z tego co pamiętam Ty też Katowice ? ;) tu jest mój numer gg 2262554. Jeśli ktoś z okolic Katowic się wybiera czekam na kontakt pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sousse Re: wizzair-stewardessa IP: *.telnet.krakow.pl 05.11.09, 23:46 Paszport możesz wyrobić sobie poza sezonem w 2-3 tyg:-) Nie martw się teraz paszportem, latałam jako Stewka i paszport wyrabiałam podczas szkolenia, bo też mi się skończyła ważność poprzedniego.Europa to też kraje nie będące członkami Unii E., a do nich musisz mieć paszport... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Warszawa IP: *.chello.pl 06.11.09, 10:12 Ja wybieram się na spotkanie w Warszawie, ktoś jeszcze? Jak ktoś już wcześniej napisał w grupie raźniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Warszawa IP: *.tktelekom.pl 06.11.09, 11:15 Hej Kama, ja tez jade na spotkanie do Wawy. Jestes z Warszawy? Ja jestem z poludnia, jak cos to pisz, moj gg 5921807, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Warszawa IP: 87.204.10.* 11.11.09, 19:20 13-tego jadę na rekrutację w Wawie, jeśli ktoś już ma takową za sobą, to proszę o informacje:jak to wygląda? na co zwracają uwagę? ile to trwa? jaka atmosfera? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Warszawa IP: *.aster.pl 13.11.09, 13:07 Właśnie wrociłam z rekrutacji z Warszawy. Niestety odpadłam już w pierwszym etapie i do tej pory nie moge tego zrozumiec. Angielski znam perfect, moze tresc mojej wypowiedzi nie była ciekawa, albo za krótka (ok. 50 sek.)... juz sama nie wiem. Moze za dużo gestykulowałam, albo za głośno mówiłam... Nosze takze okulary. Moze to zniecheciło komisję do mnie. Powiedzcie proszę co mówiliście o sobie, że udało Wam się przejść. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Warszawa IP: 87.204.10.* 13.11.09, 18:33 ale niestety nie powiem Ci,co trzeba powiedzieć, bo też odpadła po pierwszym etapie, nie wiem, czy to słuszny wniosek, ale nie tyle angielski się liczy,co blond włosy i jak wyglądasz w różowym;D ;), mam nadzieję ,że tak nie jest ,ale tak to wyglądało..., mogliby skomentować jednym zdaniem chociaż jaką grupę odrzucili a jaką przyjęli chociaż jakieś punkty zaczepne, żeby coś wynieść z tego na przyszłość a nie być może mylne choć raczej powszechne wrażenie, że chodzi o wygląd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Warszawa IP: *.aster.pl 13.11.09, 19:30 Nie chciałam tego głośno mowić, ale dziewczyna o, której wspomniałas i chłopak z którym przyszła od razu zwrócili moją uwage. Ona wyglądała, jakby miała wejśc na pokład samolotu już po pierwszy etapie. Myslałam, że to oni beda prowadzić ta rekrutacje. Potem doszedł do nich jeszcze chłopak. Miałam wtedy dziwne przeczucie, że oni to na pewno przejdą dalej. I tak się stało. Jestem pewna na 90%, że za tym wszystkim stoi protekcja, czyli kto ma lepsze plecy. Ja to tak oceniam. Bo jeśli osoba, która zna angielski perfect, ma biznesowy certyfikat na 3 poziomie i ustny zdany z wyróżnieniem, nie przechodzi pierwszego etapu, to tutaj jest coś nie tak... Pozostaje mi jednak 10% na nie i tu przepraszam wszystkich, którym udało się przejść bez znajomości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noami Re: Warszawa IP: *.zax.pl 13.11.09, 21:36 Nie żartuj, że ta różowa laska zaparatem na zębach ma zostać stewardessa???? A przyszło tyle ślicznych dziewczyn. Też posiadam certyfikat z Business English, z mojej autoprezentacji jestem zadowolona, no ale cóż ja dzis miałam pecha ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Warszawa IP: *.aster.pl 14.11.09, 11:00 Nie wiem czy miała aparat, ale przeszła dalej. Przeszła też dziewczyna, która w ogóle nie była atrakcyjna jeśli chodzi o wygląd... Posiedziałam wczoraj w internecie i przeczytałam dużo opinii o rekrutacjach na stewardessy. Ludzie mówią, że nie ma reguł co do tego kogo chcą. Przechodzą ludzie z podstawową znajomością angielskiego tylko dlatego, że mają ładny uśmiech. Przechodzą też te nieatrakcyjne dziewczyny tylko dlatego, że sa pewne siebie. Jesli chodzi o wczorajszą rekrutację to chyba moje okulary sprawiły, że mi sie nie udało... Szkoda, że nie możemy dostac feedbacku i nie wiemy co było nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakka Re: Warszawa IP: 188.33.54.* 07.12.09, 00:53 Cześć. Czytam to forum od jakiegoś czasu więc postanowiłam się odezwać. W Twoim przypadku chodzi o to, że masz okulary; nie byłam jeszcze na żadnej rekrutacji, ale bardzo dużo czytałam o wymogach i w ogóle o rekrutacji na cabin crew. Otóż można mieć soczewki (nie wiem, czy wada ma ogromne znaczenie, ale z całą pewnością nie może być duża). Niestety, Twój angielski nic Ci nie dał, bo okulary skreśliły Cię już na początku. :-( Tego jestem pewna w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.09, 11:05 wiem wiem ze w europie tez paszport potrzebny. pochodze z nieduzego miasta, w urzedach nie ma kolejki, bede go miec za tydzien :-) ale dobrze wiedziec ze jakby co to na rekrutacji nie jest on niezbedny. dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mall.. Re: wizzair-stewardessa IP: *.wnue.3s.pl 06.11.09, 11:41 Ja wybieram sie do Wrocławia 17-tego i mam prośbe poniewaz jestem z dosyc daleka chcialabym sie choc troszeczke przygotowac albo przynajmniej czegos nie zapomniec.. Jeśli ktos by mógł byłabym wdzięczna jakby napisał jak wygląda rekrutacja ... co mam ze sobą zabrac ... no i jak sie ubrac :D zadaje dosyc szczegółowe pytania ale to moja pierwsza rekrutacja i tak jak juz wspominalam jestem z daleka wiec nie chcialabym sobie zarzucic jakiejs drobnostki :):) Prosze o odp tutaj lub na gg 15596503 Miło by było poznac osoby wybierające sie również do Wrocławia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 06.11.09, 21:21 Zgodze sie z tym, ze we Wroclawiu jest Open Day, bo taka informacje mozna znalezc rowniez na stronie. Chociaz z drugiej strony wyslali zaproszenia. Byc moze mieli malo kandydatow i postanowili zrobic OD. W Wawie to raczej na pewnie nie byl OD, bo nigdzie nie mozna bylo znalezc info o rekrutacji. Powodzenia! troche zaluje teraz, ze nie jade. Ale coz zrobic, kazdy ma szanse raz w roku!:) Powodzenia, dajcie znac pozniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 06.11.09, 21:21 w koncu malo kto moze slyszal, ze otwieraja baze we WRC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.09, 21:56 a mi sie wciąż wydaje że trzeba mieć zaproszenie, inaczej nie wysyłali by ich i nie czekali na potwierdzenie. ale może i masz racje, może nie było dużo chętnych i chcą OD zachęcić. no nic tak czy siak trzeba będzie walczyć :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 06.11.09, 22:05 hehe, walczcie do konca!!! pamietajcie-macie tylko jedna taka szanse w roku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: wizzair-stewardessa IP: 195.205.8.* 08.11.09, 14:13 hej ja też dostałam zapro na 13 list. do warszawy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkk888888 Re: wizzair-stewardessa IP: *.3s.pl 11.11.09, 19:32 Czy jesli rekrutacja organizowana jest we wrocku to znaczy, że praca będzie właśnie tam? czy może jest to rozmowa, poktórej można dostać sie na dowolny base w polsce np do katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.09, 22:35 po rekrutacji we Wrocławiu dostaje sie do bazy we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wizzair-stewardessa IP: *.range86-151.btcentralplus.com 12.11.09, 19:43 a wiadomo ile mniej wiecej osob zamierzaja przyjac do bazy we WRO? i czy w tym roku rekrutuja jeszcze w innym terminie do Wizzaira? jak dlugo trwa rekrutacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: wizzair-stewardessa IP: 195.205.8.* 13.11.09, 16:36 prosze o wiadomosc jak bylo 13.11 na rekrutacji wizzair w warszawie?czy duzo bylo kandydatow?jak przebiegaly rozmowy czy duzo osob przeszlo dalej?z gory dzieki za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: wizzair-stewardessa IP: *.aster.pl 13.11.09, 19:35 Było ok. 50 osób. Komisja dwuosobowa. Sympatyczna. Ja nie przeszłam pierwszego etapu, pomimo że mam certyfikat biznesowy z tego języka angielskiego i ustny zdany z wyróznieniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 13.11.09, 22:04 tylko 50 osób i dwuosobowa komisja?! no to super!!! to sie bardzo rzadko zdarza! jestem w szoku. Spoko, ale wiesz ze takie certyfikaty nie sa wazne? oni o Tobie nic nie wiedza dopoki nie dojdziesz do ostatniego etapu i nie pokazesz CV. Poza tym nawet sam fakt posiadania nie jest brany pod uwage- OSOBOWOSC najwazniejsza. Piszcie wiecej, jak tam w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 13.11.09, 23:13 Hej, doszedłem do ostatniego etapu, zostało nas 11 osób, pytania bardzo zaskakujące, tak naprawde nie wiadomo co jest głównym kryterium, wyniki mailowo we wtorek do południa.... Fajnie by było :) Ale za to ludzie którzy przyszli na rekrutacje świetni, atmosfera the best, warto było spędzic tam te 6 godzin.Pozdrawiam, piszcie co i jak się uklada z WIZZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 14.11.09, 12:01 woooow, to jak na nich sporo Was wylowili:) powiedz cos wiecej o rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: wizzair-stewardessa IP: 195.205.8.* 14.11.09, 13:58 a ja niestety nie pojechalam na ta rekrutacje i teraz tego zaluje;(no coz czlowiek uczy sie na bledach,moze nastepnym razem. Pan XXX wspomnial o zaskakujących pytaniach, czyli jakich?Tu prosba do tej szczesliwej 11, napiszcie cos wiecej o tych pytaniach itp. z gory dzieki Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.09, 15:25 dokładnie, podpisuje się pod prosbą Dagi zeby szcześliwa jedenastka sie odezwala i napisala cos wiecej o dalszych etapach, i o tych dziwnych i trudnych pytaniach. jestem przed rekrutacja wtorkowa we Wrocku wiec każdy news sie przyda :-) pozdrawiam i gratuluje wszystkim szczęśliwcom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 14.11.09, 17:23 Wendi, Daga, Marta napiszcie mi maila lub nr gg to powiem Wam conieco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: wizzair-stewardessa IP: *.wnue.3s.pl 14.11.09, 17:54 Witaj ja również czekam na twoje relacje jak było na rekrutacji :)to moje gg 15596503 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: wizzair-stewardessa IP: 195.205.8.* 14.11.09, 19:19 dzieki serdeczne za info, podaje e-maila fibi83@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 14.11.09, 19:36 Np. dlaczego chcesz być stewardem?skoro srudiujesz?jaki to mam sens, jak sobie radzisz ze stresem.. i takie rozne.najwazniejszy jest pierwszy etap, bo odpoada wiekszosc i zostaje grupa nad ktora pracuja i selekcjonują, najsmutniejsze jest to ze nawet jak dostane we wtorek maila ze przyjęty to zanim zaczniesz prace to mija 3 miesiace.. no bo 5 tygodniowe szkolenie, egzamin, czekanie na otrzymanie dyplomu i zaczynasz prace, to te 3 miesiace nie sa platne... ciezko sobie na to pozwolic, zobaczymy co napisza we wtorek.pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.09, 21:02 suuuper :-) moj mail: magalii@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii Re: wizzair-stewardessa IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.09, 21:05 suuuuuper:-) moj mail: magalii@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 14.11.09, 22:18 3643198, napisz prosze jak przebiegla cala rekrutacja. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejka magda IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.09, 18:31 madzia możesz i do mnie napisać o tej rekrutacji?pls... sejka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: magda IP: 87.204.10.* 16.11.09, 22:28 ja też proszę o informację jak przebiegały kolejne etapy i jak Wam się wydaję, na co zwracają uwagę: coffeeczek@interia.pl , pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 23:03 Szczęśliwcy z piątkowej rekrutacji w warszawie napiszcie jak wyniki i ile osób w końcu przyjęli. Ja odpadłam po 2 etapie i bardzo mnie ciekawi jak wam poszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 17.11.09, 23:16 Ja sie dostalam:) Szkolenie zaczynamy najprawdopodobniej w styczniu. W najblizszym czasie dostaniemy szczegolowe informacje odnosnie badan i szkolenia. Kto z Was jeszcze przeszedl? pozdrawiam, Magda ps. Jak poszlo we Wroclawiu? Duzo osob przeszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipi Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 18.11.09, 09:29 Dziewczyny napiszcie czy bardzo zwracają uwagę na wzrost? Czy wszystkie z wybranych miały powyżej 160cm??? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miley Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 20:07 www.pracuj.pl/oferty-pracy/1553354.html jagby ktoś był zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wizzair-stewardessa Warszawa 1 grudnia 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 14:32 Rekrutacja troszkę niezorganizowana,ale warto przyjść,bo można poznać fajnych ludzi.Poza tym komisja sympatyczna i uśmiechnięta,więc nie ma się czym stresować.Pierwszy etap to krótkie powiedzenie czegoś o sobie po angielsku,max 1 minuta,ale na prawdę liczy się pierwsze 10 sekund,radzę powiedzieć coś zabawnego o swoich zainteresowaniach,nie mówcie,że skończyliście takie i takie studia i kochacie latać,bo nie przejdziecie dalej.Drugi etap to scenki,potem cv.Radzę się ładnie ubrać,kobiety-ładny makijaż,dopracowana fryzura itp.Wystarczy,że znacie angielski komunikatywnie.Z 70 osób zakwalifikowało się 7.Zarobki to ponad 14 tysięcy brutto na rok+prowizje od sprzedaży.Warto się przygotować w domu do takiej rozmowy.To chyba tyle w sumie,myślę,że najważniejsze konkrety już wymieniłam.Mimo wszystko warto tam pójść,choć w sumie nie wiadomo jakimi kryteriami kieruje się komisja.Na pewno trzeba być osobą,która daje poczucie bezpieczeństwa i jest uśmiechnięta i pogodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masey Re: wizzair-stewardessa Warszawa 1 grudnia 2009 IP: *.tktelekom.pl 05.12.09, 00:26 Ania czy Ty przeszlas wszystkie etapy? Jezeli tak, to czy powiedzieli Wam kiedy zaczynacie kurs?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakka Re: wizzair-stewardessa Warszawa 1 grudnia 2009 IP: 188.33.54.* 07.12.09, 01:52 Zarobki 14 tys. brutto rocznie, czy to nie pomyłka? Wcześniej czytałam wypowiedź dziewczyny, która mówiła o 2000 netto. Skoro zarobki są takie, jak podajesz, na rękę wychodziłoby jakieś... 1000 zł miesięcznie? Naprawdę? Jeśli tak, nie wiem, czy to warte tego zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: wizzair-stewardessa Warszawa 1 grudnia 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 20:56 Niestety tak wyglądaj tam zarobki,ale z czasem pewnie dostaję się awans i podwyżkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olalalalo 1 min Osobowość?:) IP: 93.175.80.* 18.11.09, 21:47 OSOBOWOŚĆ po 1 minutowej prezentacji? Ludzie zastanówcie się trochę, gdzie tu jest obiektywna ocena 2os komisji? Ja rozumiem, że osoby, które się tam dostały to ogarnęła powszechna euforia i wiara we własną niezwykłość, ale naprawdę są lepsi od WAS:) Wybitny psycholog po pół godziny rozmowy może ewentualnie stwierdzić OSOBOWOŚĆ. Czy Wy w ogóle wiecie ile czynników się składa to zjawisko?? JEDNO STARE STWIERDZENIE:) "jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze" Wszystko ok....niech będzie 1 min prezentacja, ale bez przesady, że raz w roku - to nie jest Air France ani KLM... Pozdrawiam ludzi z klasą i z osobowością, ale nie ocenioną po 1 minucie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka a ja do Ryanair!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 19:42 Witajcie, dostalam zaproszenie na spotkanie rekrutacyjne do Ryanair.To ma byc prezentacja ofery polaczona z rozmowa kwalifikacyjna.Najpierw trzeba bylo wyslac cv. Dostalam odp.ze przeszlam ten etap pozytywnie i jestem zaproszona na spotanie 21.11 we Wroclawiu. Nie wiem czego sie spodziewac,to moj 1 raz:)Zdecydowalam sie,bo mieszkam we Wrocku,wiec nie musze nigdzie jechac.Zarobki oferuja niezle,ale trzeba sie przeprowadzic do jednej z baz za granica i szkolenie jest platne!!!! I to ile,żądają ok 3000euro(sik!)NIby mozna ta kwote skredytowac,a ok polowe z tego oddaja w trakcie zatrudnienia,ale to przesada!NIe wiem,czy w ogole pchac sie w "to",mam 25 lat,skonczone studia i do niedawna pracowalam w banku:) Wiec to chyba nie dla mnie....Gdybym byla od razu po maturze to moze tak,ale czy teraz warto? CO sadzicie,czy ktos z Was tez dostal zaproszenie na to spotkanie? co wiecie o tych linich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.chello.pl 19.11.09, 19:49 Hej, ja tez wybieram sie do Ryanair. Firma nie jest ciekawa, ale jestem juz tak zdesperowana, ze pojde. Jesli masz takie doswiadczenie to nie masz sie czym przejmowac-prace masz jak w banku i to doslownie:P Wysylas do Logartu CV, czy od Dalmaca bezposrednio zapr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 21:57 Wyslalam do Logartu,chociaz i tak wydaje mi sie,ze ta cala "selekcja" do sciema i zaprosli wszystkich jak lecialo:) Gosc,a dlaczego wg Ciebie ta firma nie jest ciekawa,podzielisz sie wiedza:)?A jak zareagowalas na ta kwote za szkolenie,cy inne firmy lotnicze tez karza sobie tyle placic?? Czy wiesz moze,czy to co napisali o zarobkach to prawda,czy podkolorowali? A ile masz lat jesli moge wiedziec? Bo ja czuje sie jakos za stara do tej roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noami Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.zax.pl 19.11.09, 23:12 wystarczy wpisać w google rynair i wyskoczy ci dużo info na temat tej firmy, za szkolenie trzeba samemu zapłacić około 3000 euro, nie musisz płacić z góry, możesz u nich się zapożyczyć, a bede ci potem odcinać raty tego niby kredytu od Twojego wynagrodzenia. A co do jego wysokości, podobno jest różnorodne i zależy od ilości lotów,a po odliczeniu kredytu za kurs z ledwością starcza na utrzymanie, wieć troszkę w ogłoszeniu podkorolowali. W każdym bądź razie ja też dostałam to zaproszenie i jade, ale tylko z nudów, po tym co się o nich w necie naczytałam nie zamierzam dla nich pracować, jestem tylko ciekawa jak wyglada ich proces rekrutacyjny ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.chello.pl 19.11.09, 23:29 a ja sie zastanawiam, czy oni sprawdzaja dane z aplikacji z CV? bo zrobilam blad jesli chodzi o zatrudnienia i w CV mam troche inne. Nie wiem czy powinnam o tym powiedziec na rekrutacji zeby nie wyjsc na osobe nieszczera. Kolezanka wyzej ma racje, wpisz sobie w google i znajdziesz same niesmowite informacje na ten temat, a zapewniam Ci ze jest ich mnostwo. Ja mam 20 lat i bardzo mi zalezy mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.chello.pl 19.11.09, 23:29 tzn. nie troche ale calkiem inne. Inny zawod i firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.chello.pl 19.11.09, 23:33 a z tymi zaproszeniami racja-wysylaja wszystkim. Tylko ciekawe ilu moga wziac. Oby bylo malo chetnych... nie orientujecie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.chello.pl 19.11.09, 23:34 ja tym razem dostalam zaproszenie od Dalmaca, bo wypelnilam aplikacje i tym samym nie musialam juz wysylac CV do Logartu. Tylko nie wiem czy to byl dobry wybor, bo nawet nie dostalam zadnego przypomnienia o rekrutacji ani nic. Moze nie wysylaja, nie wiem. Schizuje sie juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lecę Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.11.09, 23:44 Pracowalem dla Ryana 2 lata. Nie polecam, strata czasu, nerwów i kasy. Nic więcej na ten temat nie powiem. Ale jeśli ktoś chce sprawdzić czy mam racje, zawsze może aplikować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olalalalo Re: a ja do Ryanair!!!! IP: 93.175.80.* 20.11.09, 11:34 kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,96114,5494896,Prezes_Ryanaira__asceta__prowokator__autokrata__wiesniak.html?as=6&ias=7 Też miałam jechać w tym dniu do Ryanaira. Ale przeczytałam kolejną rzecz - link powyżej i na dodatek link poniżej, czyli jak Ryanair reklamuje Polskę to są kpiny!!!Podjęłam decyzję, że nie ma sensu tracić dla nich czasu, zdrowia i przede wszystkim pieniędzy.... www.pasazer.com/in-4381-jak,ryanair,reklamuje,polske.php Pozdrawiam......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 11:45 Słuchajcie,a nie lepiej od razu aplikowac do jakichs zagranicznych,narodowych linii?Wiem,ze miesiac temu byl open day do Quatarairways w Warszawie,troche zaluje ze wczesniej nie zainteresowalam sie tym tematem i nie pojechalam tam... Podobno w arabskich liniach sa bdb warunki pracy,oplacaja zakwaterowanie i daja 30 dni platnego urlopu. Czy ktos z Was wie jak aplikowac bezposrednio do zagranicznych linii?Czy sito rekrutacyjne odrzuca osoby bez doswiadczenia w lataniu?Czy znacie kogos kto w takich liniach pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olalalalo Re: a ja do Ryanair!!!! IP: 93.175.80.* 20.11.09, 11:39 Przygotuj sobie wypowiedź nt: Irlandii...bardzo często proszą o napisanie kilku zdań..Poza tym to rozmowa o pracę na podstawie Twojego CV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: a ja do Ryanair!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 18:30 Słuchajcie,a nie lepiej od razu aplikowac do jakichs zagranicznych,narodowych linii?Wiem,ze miesiac temu byl open day do Quatarairways w Warszawie,troche zaluje ze wczesniej nie zainteresowalam sie tym tematem i nie pojechalam tam... Podobno w arabskich liniach sa bdb warunki pracy,oplacaja zakwaterowanie i daja 30 dni platnego urlopu. Czy ktos z Was wie jak aplikowac bezposrednio do zagranicznych linii?Czy sito rekrutacyjne odrzuca osoby bez doswiadczenia w lataniu?Czy znacie kogos kto w takich liniach pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sousse Odp dla LUKA IP: *.telnet.krakow.pl 23.11.09, 19:24 Możesz aplikować on-line do Qataru lub Emirates.. Ale tak samo jak w przypadku Wizzair jest tam Open Day więc polega to na tym, że czy masz zaproszenie czy nie to możesz przyjść. Jest duuuuuże sito:) ale szanse mają wszyscy, nie tylko ci z doświadczeniem:)sporo osób oczywiście biorą z wcześniejszym doświadczeniem, ale tam jest pełna profeska, jest kulturalna rozmowa o Tobie, potem również assesment center jak w przypadku wizza:) aha..musisz mieć idealne zdrowie, tu naprawdę nie przejdą drobne defekty. Mierzą też Twój wzrost, w sensie, że stojąc musisz dotknać punktu na ścianie - wyciągając rękę, czyli tak jakbyś sięgał/a sprzętu awaryjnego, bo o to tu chodzi. Strój nieskazitelny, no i naprawdę płynna znajomość języka, tu nie ma miejsca na tzw "trzeba sobie radzić":) znajomi, którzy tam się dostali to ludzie na bardzo wysokim poziomie intelektualnym, osobistym ze znajomością min.2 języków płynnie, osoby naprawdę wspaniałe:) powodzenia-trzymam kciuki..nastepny nabór prawdopodobnie wczesną wiosną! chodzą słuchy, że mają otworzyć połączenie z WAW dlatego upodobali sobie PL i naszych kandydatów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Odp dla LUKA IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.09, 22:49 Z tym angielskim to nie przesadzaj, wymagany jest plynny komunikatywny jezyk, ale nie trzeba byc po fillologii czy innych skomplikowanych studiach jezykowych. Badania lotnicze sa dosc skomplikowane i dosc wnikliwie sprawdzane nie tak jak np w Locie. Zatem tu nie ma miejsca dla osob z problemami zdrowotnymi, bo od razu to wylapuja... Probujcie kochani i dawajcie z siebie wszystko, praca nie jest skomplikowana i nie wymaga mega elokwencji czy inteligencji. Checi, checi i usmiech na twarzy! Powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wendii 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.09, 12:43 witam wszystkich!!! wiem że 17 listopada we wrocku był open day, a dzis wlasnie na portalu pracy znalzlam kolejne ogloszenie o rekrutacji 30.11. czy to mozliwe zeby po 2 tyg. przeprowadzali kolejna rekrutacje?pozdrawiam a to link praca.gazetapraca.pl/200,4001,,719141,,Stewardessa%2FSteward.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noami Re: 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.zax.pl 23.11.09, 12:57 Otwieraja tam nową bazę, więc potrzebują sporo nowych pracowników. Napewno jeszcze nie jaden open day tam bedzie w ciagu kilku najbliższych miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.chello.pl 23.11.09, 13:02 mozliwe. Najwyrazniej nie znalezli wystarczajej ilosci kandydatow, ktorych szukaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.09, 16:30 Na stronie internetowej wizz jeszcze nie ma tej informacji.Mozna sie przejsc,chociaz czy warto...:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.chello.pl 23.11.09, 17:54 Gdybym byla z Wroclawia, to pewnie bym sie przeszla ale bylam tam w sobote i nie moge sobie pozwolic kolejny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.chello.pl 23.11.09, 17:56 Wroclaw to teraz miasto lotniczych rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sousse Re: 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.telnet.krakow.pl 23.11.09, 19:30 Tzn podejrzewam Marto, że skoro startują od wakacji, to nabór robią stopniowo, nie mogą się pomylić w doborze personelu pokładowego, bo nowa baza rządzi się swoimi prawami:) trudno wyłonić przecież około 60-80os. z jednej rekrutacji, bo podejrzewam, że tyle osób będzie liczyć ich baza. Na jeden samolot przypadają na ogół 3-4 nawet załogi, zawsze ktoś siedzi na rezerwie lub dyżurze. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ill Re: 30.11- ponownie Wrocław??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 19:12 Orientujecie się może czy w najbliższym czasie LOT będzie organizował jakąś rekrutacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ancia Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 22:22 Rekrutacja troszkę niezorganizowana,ale warto przyjść,bo można poznać fajnych ludzi.Poza tym komisja sympatyczna i uśmiechnięta,więc nie ma się czym stresować.Pierwszy etap to krótkie powiedzenie czegoś o sobie po angielsku,max 1 minuta,ale na prawdę liczy się pierwsze 10 sekund,radzę powiedzieć coś zabawnego o swoich zainteresowaniach,nie mówcie,że skończyliście takie i takie studia i kochacie latać,bo nie przejdziecie dalej.Drugi etap to scenki,potem cv.Radzę się ładnie ubrać,kobiety-ładny makijaż,dopracowana fryzura itp.Wystarczy,że znacie angielski komunikatywnie.Z 70 osób zakwalifikowało się 7.Zarobki to ponad 14 tysięcy brutto na rok+prowizje od sprzedaży.Warto się przygotować w domu do takiej rozmowy.To chyba tyle w sumie,myślę,że najważniejsze konkrety już wymieniłam.Mimo wszystko warto tam pójść,choć w sumie nie wiadomo jakimi kryteriami kieruje się komisja.Na pewno trzeba być osobą,która daje poczucie bezpieczeństwa i jest uśmiechnięta i pogodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda Re: wizzair-stewardessa IP: 188.33.158.* 05.12.09, 22:54 14 tys brutto na rok? rozumiem, ze zlotych? to na reke wychodzi 900zl miesiecznie..? a te prowizje od sprzedazy srednio jak sie ksztaltuja mniesieczne na reke? licze na odpowiedz od kogos, kto ma pewne na ten temat informacje. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejla Re: wizzair-stewardessa IP: 81.95.203.* 06.12.09, 19:18 14 tys to tylko podstawa + za sektory (to jest najwieksza czesc pensji) + sprzedaz na pokladzie = 2500-3000zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:42 wie ktoś może czy jakieś linie lotnicze będą w najbliższym czasie organizować rekrutację w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: wizzair-stewardessa IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.09, 22:09 wczoraj byla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 18:37 Witaaaaam! Czy ktoś może powiedzieć coś na temat kursu? Nigdzie nie mogę znależć żadnych informacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zostałam do niego zakwalifikowana :) Przyznam, że trochę mnie dziwi podejrzewanie tych, którzy przeszli, o jakiekolwiek znajomości i protekcję. Przykro jest to czytać, bo próbowałam o własnych siłach i choć nie udało się za pierwszym razem, spróbowałam ponownie i ponownie przeszłam do ostatniego etapu, ale tym razem zakończyłam go pozytywnym wynikiem. Więc z własnego doświadczenia wiem, że można bez żadnych protekcji. Nie wolno się tylko poddawać. Pomimo wszelkich niesprzyjających okoliczności, tym razem dałam z siebie wszystko i pomimo zmęczenia weszłam na ostatni etap rozmowy z uśmiechem i wiarą we własne siły. Proszę, jeśli ktoś zakwalifikował się na kurs, niech coś o nim powie. Chyba, że pochłonął was zupełnie i nie macie czasu, żeby zajrzeć na forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: wizzair-stewardessa IP: *.xdsl.centertel.pl 11.12.09, 21:31 hej Magda bylas teraz 9go w wawie? ja szczerze mowiac stchorzylam ale wybieram sie nastepnym razem. prosze odezwij sie do mnie na maila Plis plis plis :) koffanakika@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masey Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 12.12.09, 12:00 Magda ja tez zakwalifikowalam sie na kurs do Wizzair ale czekam na info od nich kiedy dokladnie sie on zaczyna, Ty jestes do bazy w Warszawie czy gdzies indziej? Z tego co mowili na rekrutacji kurs ma sie zaczac gdzies w styczniu, Ty wiesz cos wiecej o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 16:03 Przydzielili mnie do bazy w Warszawie. Informacje dotyczące szkolenia dostanę zapewne po wysłaniu maila potwierdzającego chęć wzięcia w nim udziału. Ciekawa jestem, kto jeszcze się zakwalifikował z osób, które były na Open Day 09.12 i przeszły do ostatniego etapu. Odezwijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 16:12 Ale nie pamiętasz, czy podawali konkretną datę? Mam 14-dniowy okres wypowiedzenia w aktualnej pracy i muszę wiedzieć;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 16:29 Poza tym bardzo szybko dostałam odpowiedż, bo już na następny dzień. Ciekawe, czy inni również... Fajnie by było spotkać tą samą ekipę na kursie, ale obawiam się, że z jednego spotkania, to może z 5 osób przechodzi... Bo to w końcu też etap:/ Ciekawa jestem jak wygląda zaliczenie z pływania na kursie... Nie wiem, czego się spodziewać, a mistrzem olimpijskim nie jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masey Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 12.12.09, 17:13 Ja bylam na rekrutacji 13.11, wyslalam odpowiedz na maila od nich i do tej pory nie mam zadnych informacji czyli juz prawie miesiac, mam nadzieje ze odezwa sie jakos w najblisszym czasie bo trzeba bedzie sie rozejrzec za mieszkaniem w Wawie. Nie podawali dokladnej daty rozpoczecia kursu, z tego co pamietam mowili o polowie stycznia, a praca od marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 19:35 Magda, mam pytanie jak długo czekałaś między rekrutacjami w wizzair. Ja uczestniczyłam w rekrutacji w warszawie w listopadzie ale niestety odpadłam po 2 rundzie. Chcę startować jeszcze raz ale trzeba chyba odczekać z pół roku? Jak było u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 13.12.09, 11:07 Trzeba czekac rok aby moc znowu przystapic do rekrutacji Wizzaira. Radze nie probowac wiecej razy w roku, bo oni rozpoznaja ludzi i sama jestem na to dobrym przykladem. Takze szkoda czasu no chyba, ze mieszka sie w miescie, gdzie jest rekrutacja. :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 11:32 Trochę przerażają mnie te zarobki... Wydaje mi się, że w ubiegłym roku było więcej i chyba płacili w Euro. Nie pamiętam dokładnie. Trzeba wziąć jeszcze pod uwagę dojazdy do lotniska. Opłatę za mieszkanie (chyba, że ktoś wybajmuje blisko lotniska, albo mieszka w Warszawie na stałe). Podstawa to tylko ok. 1000zł... Szkoda, że forum nie interesują się ludzie, którzy już pracują:)Może ktoś jednak się odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w6 Re: wizzair-stewardessa IP: *.106.broadband12.iol.cz 26.12.09, 20:56 hej, tak sie sklada ze ja juz troszke pracuje dla wizzair-a i moge Cie zapewnic, ze nie masz co sie przerazac zarobkami. Fakt podstawa to ok 1100zl plus dochadza do tego sektory srednio ok 40, w zaleznosci, w ktorej bazie latasz. Zatem podstaw plus sektory plus prowizja to ok 3000-3500 zl. Uwierz mi, ze praca nie jest ciezka i zarobki sa naprawde spoko. pozdro..... ps: wyplaty we wszystkich bazach w kazdym kraju sa w walucie lokalnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 23:20 Dzięki:D Brzmi nieżle. Właśnie tego mi było trzeba :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 11:24 Odczekałam rok... Mimo to i tak mnie poznali, ale nie miałam z tego powodu żadnych nieprzyjemności:) Poznali mnie dopiero po zdjęciu w CV :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adriano Re: wizzair-stewardessa IP: 212.244.110.* 14.12.09, 10:23 Magda musisz odczekać rok od momentu przyjścia ... takie są zasady. Przyszedłem na kolejną rekrutację po pół roku i od razu mnie rozpoznali. Jestem pod wrażeniem ich pamięci ;) chyba że aż tak bardzo rzucam się w oczy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:11 Adriano, ja odczekałam rok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masey Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 15.12.09, 15:44 Magda daj prosze znac na forum, jak dostaniesz wiadomosc kiedy zaczyna sie kurs, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 16.12.09, 23:01 hej, jest tu moze ktos, kto wybiera sie na kurs z Ryanair'a 12/01/2010r. do Wroclawia? dajcie znac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 09:49 Z Ryanair'a? Poczytaj fora na necie... Też byłam u nich na rozmowie. Tam wszystkich przyjmują z otwartymi rękoma, bo nikt nie chce u nich pracować. Ciekawe dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 23.12.09, 19:50 ale do Ryanaira 11 stycznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masey Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 23.12.09, 20:39 niewiem jak z Ryanairem, ale kurs do Wizzair zaczyna się 11 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 21:37 Kurs zaczyna się 11 stycznia...Właśnie się dowiedziałam. Mało czasu na załatwienie wszystkich formalności... Zważywszy, że to okres świąteczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: wizzair-stewardessa IP: 78.151.147.* 23.12.09, 00:57 Magda, wiec dostalas sie dzisiaj? jak bylas na open day to napisz po krotce jak bylo ile osob wzieli i czy beda jeszcze jakis nabor w k-cach? Dzieki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 16:08 Dostałam się 10.12... Było nas trochę, ale nie podam dokładnej liczby. Ok 60 os.? Nie wiem, ile osób przeszło akurat z tej rekrutacji. Okaże się na kursie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 28.12.09, 09:59 Magda Ty bedziesz na kursie do bazy Warszawa czy Katowice? Ja sie teraz zastanawiam czy ten kurs jest na 100% w warszawie bo oni nie napisali tego w mailu, ja sie tylko domyslam ze bedzie tu a nie w Ktw. Wiesz moze cos o tym? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 19:14 No właśnie. Wiesz, mam ostatnio ten sam problem:) Też mam wątpliwość, gdzie ma odbyć się to szkolenie. Ale wydaje mi się, że miało być w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wizzair-stewardessa IP: 94.254.210.* 18.12.09, 18:29 Trudno, będę musiała odczekać swoje;-( Dzięki za info!!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: wizzair-stewardessa IP: *.telpol.net.pl 29.12.09, 21:32 SZUKAM DZIEWCZYN KTÓRE PRZESZŁY WSZYSTKIE CZTERY ETAPY ROZMOWY KWALIFIKACYJNEJ DLA WIZZ AIR W GRUDNIU 2009 (hotel Cubus) - zostałem się jako jedyny; chyba pamiętacie ?! haridasa@poczta.fm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 10:27 9.12 ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 10:31 A, nieeee.... przecież 9 grudnia było na Okęciu. No to powodzenia w poszukiwaniach;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajaca Re: wizzair-stewardessa IP: *.range86-180.btcentralplus.com 30.12.09, 12:55 Piotr, to Ty, ktróy przesadzasz pasażerów na miejsca obok Brada Pitta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: wizzair-stewardessa IP: *.acn.waw.pl 02.01.10, 00:14 Hey Jest ktoś kto rusza z warszawy na szkolenie w ktw 11 stycznia. Możnaby sie ew. jakoś razem zabrać GG:4586120 skubik@poczta.onet.pl pozdr Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
kajetan159 Re: wizzair-stewardessa 02.01.10, 21:13 Całkiem rzeczowo o pracy i o rozmowie wstępnej stewardessy można coś znaleźć na www.ludziepracy.com/opisy.php?id=25&Praca=Stewardessa/cz%B3onek_za%B3ogi/flight_attendant.html stronie stewardessa opisała swoje doświadczenia.. myślę że może się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 18:01 Czy ktoś może ma jakieś informacje gdzie się odbywa szkolenie? Dostałam się do bazy w Warszawie. Badania odbędą się również tutaj... Zaczynam się niepokoić. Jeśli Ktoś Coś wie, niech pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: wizzair-stewardessa IP: *.acn.waw.pl 04.01.10, 00:51 magda napisz mi na gg 4586120 lub na maila poczta@jakub-kaminski.pl kiedy byłas na rekrutingu, na kiedy wyznaczyli badania i na kiedy szkolenie. Bo ja tez mam wkrótce i mam w ktw szkolenie wiec jak jestes w mojej grupie to ty też. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: wizzair-stewardessa IP: *.acn.waw.pl 04.01.10, 01:00 magda napisz mi w której grupie jestes tj. kiedy masz miec badania kiedy szkolenie i kiedy byłas na rekrutingu w wawie. Najlepiej napisz na gg: 4586120 lub mail poczta@jakub-kaminski.pl Jezeli jestes w tej samej grupie lub mam ciebie na liscie 4 pozostałych to znaczy ze masz szkolenie ze mną w ktw, daj znac to powiem ci co i jak pozdr JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: wizzair-stewardessa IP: *.centertel.pl 05.01.10, 18:36 wiatm wszystkich 14 go zostalam zaproszona na rekrutacje do gdanska .czy jest jeszcze ktos kto sie tam wbiera ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 23:58 hej, ja tez sie tam wybieram, troche jestem sceptycznie nastawiona,ale moze warto sprobowac, kto nie probuje ten nie triumfuje;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aba Re: wizzair-stewardessa IP: *.ip.jarsat.pl 06.01.10, 11:44 a jak myslicie, jesli studiuje zaocznie i co drugi weekend mam zajety to warto skladac aplikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masey Re: wizzair-stewardessa IP: *.tktelekom.pl 06.01.10, 11:59 Warto, u nas dziewczyny ktore studiuja nie tylko zaocznie ale tez i dziennie zostały przyjete, tylko musisz na rozmowie przekonac komisje ze bez problemu pogodzisz te 2 rzeczy. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: wizzair-stewardessa IP: *.siedlce.vectranet.pl 06.01.10, 22:33 bede ubiegac sie o prace w warszawie, wie ktos kiedy sa najblizsze rozmowy kwalfikacyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:47 Wystarczy zajrzeć na stronę Wizza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: wizzair-stewardessa IP: *.icpnet.pl 08.01.10, 15:46 Czesc Sylwia, Ja sie wybieram. Moze masz skype'a lub gadu, to moglybysmy o tym porozmawiac... Pozdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: wizzair-stewardessa IP: *.icpnet.pl 08.01.10, 15:48 moj numer gg to: 235389 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 11:06 Napiszę w koncu cos sensownego bo straszne bzdury sie tu wypisuje. Po pierwsze rekrutacja. Biala bluska i spudnica to podstawa. Makijaz lepiej delikatny niz nachalny- w pracy potem kaza ostrzej ale na rekrutacji to bez znaczenia. Angielski musi byc bardzo dobry ale to czy macie biznesowe certyfikaty jest tyle ważne co zeszłoroczny śnieg. Gwarantuje ze mozesz nie miec certyfikatu- liczy sie plynnosc i lekkosc poslugiwania sie angielskim. Wyglad jak najbardziej sie liczy, ale nie tylko najpiekniejsi sa przyjmowani- ja napewno taka nie jestem. trzeba byc ciekawym, umiec szybko reagowac na dziwne sytuacje i napewno nie mozna pokazac oznak skrempowania czy braku pewnosci siebie. Dla tych co raz zostali odrzuceni- przynajmniej do wizzair radze wiecej na rekrutacje nie przychodzic. Co do osob ktore przejda wszystkie etapy- po rozmowie zazwyczaj wybieraja pare, u mnie najpier ze 180 wybrali 11 potem zaledwie 4. co do samej pracy - jest fajna nie ma co sie oszukiwac. duza sie nie napracujesz, pogadasz poczytasz. Zarobki- 14.000 rocznie to podstawa, do tego dochodzi prowizja i najwazniejsze godziny z nalotów- to to jest podstawa pensji. Na reke wychodzi ok 3 tys. acha i jeszcze jedno- to czy masz okulary, aparat na zebach nikogo nie obchodzi!!! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejla Re: wizzair-stewardessa IP: 81.95.203.* 14.01.10, 22:28 "...bluska i spudnica..." ;) haha ;) niezla kolezanka po fachu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w6 Re: wizzair-stewardessa IP: *.106.broadband12.iol.cz 15.01.10, 13:04 Gosia, a w ktorej bazie obecnie latasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejla Re: wizzair-stewardessa IP: 81.95.203.* 16.01.10, 13:03 Dajcie znać jakie wrażenia po rekrutacji Wizza w Gdańsku 14.01... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 20:46 Witam, Byłam na rekrutacji w Gdansku 14. Ludzi była masa jakieś 90 osób. Z tego dostały się 4 osoby, w tym ja. Jesteśmy wpisani na listę stand by, bo nie mogli nam powiedzieć dokładnej daty rozpoczęcia się kursu. Ehh poszłam na zupełnym spontanie... i proszę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: wizzair-stewardessa IP: 188.33.113.* 18.01.10, 22:04 Karola lista stand by znaczy chyba co innego i raczej nie ma to nic wspolnego z nieznajomoscia daty rozpoczecia kursu,chodzi chyba o to, ze jezeli ktos zrezygnuje to wezma Was na to miejsce..wiem cos o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 00:56 Ogólnie powiedzieli, że nie są w stanie powiedzieć kiedy kurs sie zacznie może to być równie dobrze w maju...a Ty Nela długo czekałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: wizzair-stewardessa IP: 109.243.159.* 19.01.10, 22:08 Ja czekalam 1,5 miesiaca, nam na rekrutacji tez nie powiedzieli dokladnej daty rozpoczecia kursu (podali przewidywany miesiac),a po jakims miesiacu dostalismy wiadomosc o dokladnej dacie rozpoczecia kursu. Wiem ze teraz trwa kurs w Ktw i Waw, a praca zaczyna sie w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 14:30 i ogólnie jak zadowolona jesteś z pracy??? Ja cały czas się zastanawiam bo mam fajną pracę za granicą...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uouo Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 19:04 nie ma się co cieszyć...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 19:11 Zadziwia mnie jak wiele osób przychodzi na te rekrutacje... Byle im się w głowach nie poprzewracało od tego przebierania i wybierania... A może już się przewraca skoro ciągle kogoś potrzebują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 18:25 Leciałem parę razy tymi liniami...:) Rozbawił mnie widok jednego ze stewardów z błyszczykiem na ustach:p jakaś masakra... No rozumiem, że można używać pomadki, ale błyszczyk? Powinni wprowadzić jakiś zakaz! Albo ograniczenie w jego ilości! Bo w takiej to może używać dziewczyna, a nie facet! Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 20:32 mmhm kiedy myslicie ze bedzie kolejna rekrutacja w Katowicach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: wizzair-stewardessa IP: 195.43.48.* 25.02.10, 13:08 Siema, ja sie dostalem juz na wczesniejszym open day'u. Podobno szkolenie w Gdansku ma byc dopiero ok 6 kwietnia.... takze troche dlugo:) Czy sa jeszcze jakies osoby, ktore sie udaja na to szkolenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: wizzair-stewardessa IP: 193.193.181.* 26.02.10, 10:02 WITAM SERDECZNIE, JA Z TAKIM NIETYPOWYM PROBLEMEM, BO CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ JAK NAPISALIŚCIE (SKĄD WZIELIŚCIE WZORY ITP. ) CV I LIST MOTYWACYJNY W JĘZYKU ANGIELSKIM ? Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: wizzair-Martwa stewardessa 26.02.10, 19:44 Ten watek od dzisiaj jest jednym z moich ulubionych. Trzymal mnie w napieciu mocniej niz niejeden thriller. Nerwy, rozpacz, zazdrosc, przyjazn, pieniadze i w koncu radosc. A dla Waszej ogolnej wiadomosci to ostatnia "stewardessa" umarla na poczatku lat 90-tych, a wraz z nia ostatni "steward". Teraz obsluga kabiny nazywa sie Flight Attendant, a okreslenie "stewardessa" jest bardzo obrazliwe. Od wielu lat unie FA walcza o zmiane Flight Attendant na Safety Professional, a to tylko dlatego ze "stewardessa" jest w kabinie tylko dla Waszego bezpieczenstwa a nie jako kelnerka i sluzaca. Chwileczke, przeciez w tym watku nie mowi sie o niczym innym jak o utargu i prowizji miesiecznej. Nikt nie wspomina o obsludze zawalonych w trupa "rodakow" wracajacych do ziemi ojczystej na wakacje z Wysp. Ale to jest nie wazne. Wazne jest ze sprzedam mu jeszcze jedno piwo to napewno na tym najlepiej wyjde: -wiecej kasy z utargu -pijany pasazer albo zasnie po tym piwie -albo zrobi sie obnoxious Ale co mi tam, samolot szybko sie sprzata po wyladowaniu. Mamy na to 20 minut aby przegonic jedno bydlo i wpuscic na poklad nowe (moze tym razem bedzie mniej pijanych rodakow na pokladzie). Na 250 postow tylko jedna osoba zapytala sie o rekrutacje w LOT. A ciekawi mnie to ze znajduja sie "barany" ktore jeszcze placa Ryanair- owi 3000 Euro za trening. Ciekawe jak wyglada interview z przedstawicielem Ryanair, hmmm? Moze tak: Baran lub Koza: - Chciala bym pracowac dla Ryanair Ryanair: - Mamy niezla oferte, Sluzaca/Kelnerka/Sprzataczka w jednym etacie. Baran lub Koza: - Bardzo mi to odpowiada. Jakie jest wynagrodzenie? Ryanair: - Poniewaz jest bardzo duzo kandydatow na to stanowisko, wymagamy aby aplikant placil nam za mozliwosc zatrudnienia w naszej kochanej lini lotniczej. Do tego watku dopisalo sie kilka kobiet po studiach ktore chcialy by pracowac jako FA. Moim zdaniem studia skonczyly slizgajac sie w lozku u profesorow. Jezeli skonczyl ktos studia i chce pracowac jako sprzataczka/kelnerka to chyba ta osoba nie ma za duzo rozumu. AGA, Ty sobie daj juz spokoj z rekrutacja. A tak ogolnie to prosze o kontynuacje tej telenoweli. Naprawde swietne czytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noami Re: wizzair-Martwa stewardessa IP: *.zax.pl 28.02.10, 00:00 Ostatni post jest po prostu żenujący !!! To forum jest dla osób marzących z zawodzie "Stewardessy", jeżeli Iled nie należysz do tych osób, to po prostu na to forum nie wchodź i nie wypowiadaj swoich głupawych przemysleń. To forum ma na celu pomóc osobom starającym się o tę pracę, głównie ze względu na tytuł artykuły, do linii lotniczych WizzAir, dlatego nikt tutaj nie wypowiada się o naszym polskim PLL LOT ;)) od tego służą inne fora ;))) A co się tyczy Rynaira, byłeś/aś na rekrutacji???? Ja byłam, ale nikt mnie tam nie wyzwał od baranów i kozłów i nie zaproponował pracy sprzątaczki i kelnerki w jednym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta z Kiellc Re: wizzair-Martwa stewardessa IP: *.chello.pl 28.02.10, 11:06 czy to prawda że nie wolno mieć mi majtek pod tą kusą spódniczką ? NA szkoleniu poczułam gruby palec w tylnej dziurce ! To żenujace panie piocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodi Re: wizzair-Martwa stewardessa IP: *.range81-154.btcentralplus.com 28.04.10, 15:13 Iled mało się zna. No cóż - tak bywa. Może FA też się mówi, ale z tego co ja wiem, bardzo często mówi się Cabin Crew - to tak dla odróżnienia od Flight Crew. Na rekrutacji Ryan'a na pewno nie byłeś - bo też nie do końca tak - nie znasz się - nie wypowiadaj Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaaa Re: wizzair-Martwa stewardessa IP: 2.157.126.* 01.06.11, 11:14 witam odczytalam na forum ze bralas udzial w rekrytacji do Rynaira moglabyc mi napisac cos wiecej na ten temat?z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 16:08 Na taki "nietypowy" problem jest bardzo "typowa" odpowiedż, mianowicie... ...GOOGLE? Jest cała masa stron z "dobrymi radami" jak to napisać. Zanim napiszesz na forum - spróbuj poszukać...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena-88-88 Re: wizzair-stewardessa IP: 212.160.71.* 06.03.10, 15:25 Hej,ja dostałam sie na kurs do ryanair,ale po przeczytaniu recenzji o tych liniach lotniczych zrezygnowałam,więc teraz postanowiłam zgłosić się do wizzair,warunki podobno o wiele lepsze.Jeźeli ktoś wie coś o najbliższej rekrutacji najlepiej w Warszawie to bardzo prosiła bym o kontakt mailowy magdalena-88-88@o2.pl lub na gg 11735947. Naprawde bardzo mi zależy i z góry dziękuje.Pozdrawiam przyszłe stewardessy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 11:26 Najblizsza rekrutacja do warszawy będzie 11 marca o 10 rano w Hotelu airport hotel okęcie w warszawie. Pewnie bedzie jakieś ogłoszenie w najblizszej poniedziałkowej wyborczej jak zwykle (tj. jutro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Wizzair - Warunki pracy IP: 80.50.54.* 12.03.10, 11:48 W wizzair płacą 52zł /netto za lot do 120 min, 140 min +5%. Lada dzien rozliczac beda sie w Szwajcarii i tam osoby które zarabiaja ponizej 35000EUR nie placa podatku. Należy dodac, że w ciągu dnia max można mieć 4 loty max trwające 12 godz. Ogólnie podstawa rocznie wychodzi 14 000 PLN, czyli 1200zl miesięcznie. Do tego można dorobić jeszcze bonusami za sprzedane kanapki i inne badziewia na pokladzie. Poszłam tam z ciekawości i szczerze mówiać pani prowadząca była jakaś zagubiona i też nie przedstawiała wszystkiego czrano na bilaym. Wszystko tylko omawiala w kategoriach "około". Także jaka firma, tacy pracownicy. Za badania medyczne płaci kandydat kosztuja 450PLN. Kurs trwa 5 tygodni od poniedzialku do piatku od 9 do 17, wycenili go na 1000EURO, dletego żeby za niego nic nie płacić trzeba pracować dla nich min. rok. Jeżeli zrezygnuje się wcześniej wówczas trzeba będzie zwrócić 50% jego wartości. Dodatkowo podpisuje sie klauzule, ze nie mozna nigdzie indziej pracowac. Co więcej nie można wybierać sobie dni pracy. Także nie ma szans na podjęcie studiów podyplomowych czy zaocznych. Szkoda, że nie zapytałam o mundury. Też trzeba za nie płacić z własnej kieszeni? Także podsumowując przyjemność współpracy z firmą kosztuje 450zł badania 25 dni szkolenia to koszt alternatywny załóżmy 1300PLN (tyle mogłybyśmy zarobić przez te 5 tyg) 600zł wynajęcie pokoju (na rozmowie bylo duzo ludzi spoza w warszawy ktorzy nie mają lokum), wychodzi w miare optymistycznej wersji 2350 ZWROCI NAM SIĘ PO 2 MIESIĄCACH PRACY w Wizzair. Kto za takie pieniądze będzie pracował? Szok. Współczuję wszystkim którzy będą mieli coś wspólnego z ta firmą. Teraz z litości będę kupowała kanapki i colę na pokładzie. Co o tej lukratywnej pracy sądzicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elila Re: Wizzair - Warunki pracy IP: 81.95.203.* 12.03.10, 17:04 Takich jak Ty kolezanko nikt tutaj w Wizzair nie chce, więc zmarnowałaś czas. Zarobki są super, praca interesująca, w życiu bym na inną nie zamieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Wizzair - Warunki pracy IP: *.home.aster.pl 12.03.10, 19:04 Oczywiscie kolezanko, ze zmarnowalam. Masz w racje w 100%! Każdy ma inne ambicje :) Ale z całego serca Słonko życzę Ci udanej kariery zawodowej w Wizzair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wizzair - Warunki pracy IP: *.aster.pl 13.03.10, 22:05 cos kiepsko u ciebie z matematyka. skoro twierdzisz ze w 2 miesiace sie tam zarabia 2500. lepiej sobie policz jeszcze raz te swoje kalkulacje bo samej podstawy czyli tyle co wymieniłąs nikt tu nie dostaje, sama wspomniałąs o premii za sprzedaz no i przede wszystkim o sektorach które stanowią wiekszą czesc pensji :P. Za mundury sie nie płaci a szkolenie trwa tyle samo mniej wiecej w kazdej firmie (w niektórych trzeba zaś za nie też od razu zapłacic 2500 euro). a no i znajdź mi linie lotniczą która bedzie dostosowywała grafik lotów do załóg :D . Ciekawe co by ludzie powiedzieli na lotnisku na tekst, "szanowni państwo nasza stewa ma dzisiaj wpisy do indeksu i zaliczenie na uczelni w zwiazku z tym lot bedzie opóźniony o 1 godzine. Opóźnienie moze ulec zmianie za utrudnienia przepraszamy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok;) Re: Wizzair - Warunki pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 19:03 Coś w tym jest... Jeszcze pewnie zanim dostaniesz pierwszą wypłatę to będziesz musiała się za coś utrzymać...:) Zapomniałaś o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wizzair - Warunki pracy IP: *.aster.pl 24.03.10, 21:55 nie znam pracy w której by zapłacili wypłatę z góry powiedziałbym ze to raczej normalne, że trzeba najpierw przepracować miesiąc zeby dostać pierwszą wypłatę. Z tą tylko róznicą ze idąc do większości miejsc pracy szkolenie nie trwa 5 tyodni tak jak tutaj tylko pare dni. Aczkolwiek nie chciałbym latać linią lotniczą która szkoli pracowników w 3 dni. Zawsze jak ktoś ma parcie na kase moze iść na budowe cegły nosić tam zazwyczaj są dniówki:P i szkoleń na ogół nie ma :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wizzair - Warunki pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 23:20 haha! no to kolego się nagadałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Wypłata IP: *.telpol.net.pl 20.04.10, 23:14 I tu się mylisz:) Służby mundurowe płacą z góry! Pozdrawiam wszystkowiedzących! Tak w ogóle to strach się bać coś napisać złego o Wizz lub Ryanair....Żadna linia nie szkoli w 3 dni więc się już tak nie bój, weź tylko pieniążki z konta albo od rodziców bo zanim zaczniesz latać to wydasz "troszkę" pieniążków i to nie ma nic wspólnego z parciem na kasę tylko z przeżyciem do pierwszej wypłaty. Życie! a nie lukrowanie ciasteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wizzair - Warunki pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 14:59 chyba masz rację... to tylko low cost i nie ma sie czym szczycic. Zadne to wyroznienie sie tam dostac a ludzie ktorzy rezygnuja ze swoich prac w nadzieji ze tu zarobia lepiej bardzo podziwiam za naiwnosc, bo trzeba brac pod uwage, ze nie kazdy dobrze loty znosi, jest mnostwo przeciwskazan, badania wszystkiego nie wykaza, a ponadto swiata sie nie zobaczy chyba ze popsuje sie samolot i trzeba gdzies przeczekac (o ile nie na lotnisku)to sciema ktorej wiele osob wierzy praca stewardessy nie jest juz tak atrakcyjna jak kiedys, lata juz kazdy! podobno jest podobnie jak w ryanair: wychodza jedni pasazerowie, wchodza nastepni, masz chwile na posprzatanie samolotu potem to samo... rutyna. nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adelante Re: Wizzair - Warunki pracy IP: 81.95.203.* 30.03.10, 19:16 Bardzo się cieszę, że nie pracują w Wizzair tacy ludzie jak Ty... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek. Re: Wizzair - Warunki pracy IP: *.ds7-k.us.edu.pl 06.05.10, 15:48 Ej need help Chciałbym złożyć podanie do pracy pod koniec maja do WizzAir albo innego przewoźnika... Mam 20 lat, matura zdana, wzrost jest, angielski też umiem, cały czas się w nim wzmacniam... Nie wiem jednak jak to będzie wyglądać, za co trzeba zapłacić, za kurs i badania, czego oczekuje się od kandydatów, jakieś rady... Proszę o pomoc drogie koleżanki oraz kolegówpo fachu, każda informacja będzie dla mnie na wagę złota, kto wie, może dzięki wam dostanę pracę w którymś z przewoźników... wtedy postawię kawę hehe każdej osobie, któej rada okazała się bardzo pomocna... Prosiłbym o przesłanie tego na email - przemek.dunat@hotmail.com, lub na gady - 5969536, byłbym bardzo wdzięczny. Rozumiem też, że są ludzie któży mają cenne informacje, lecz nie mają chęci skontaktować się bezpośrednio, do Was prośba o napisanie tych informacji tutaj na forum... Wam również będę bardzo wdzięczny :) Pozdrawiam serdecznie Wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 21.03.10, 17:42 Czy wiecie może czy bedzie jeszcze rekrutacja do wizzair na wiosenę 2010? Do Katowic? Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 18:02 gosia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vea Re: wizzair-stewardessa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 17:20 a kto pyta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiula Re: wizzair-stewardessa IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 18:42 Osoba której potrzebne są takie informacje :) Chciałabym się również dowiedzieć czy Wizzair to jedyne linie lotnicze, które mają bazy w Polsce..? I prosiłabym o informacje na forum o najbliższej rekrutacji. Na stronie Wizzair-a niestety nie ma nic jeszcze na ten temat :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulaa Re: wizzair-stewardessa IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 20:38 Witam. Chciałam się dowiedzieć czegoś na temat ostatniej rekrutacji, która odbyła się 4.05.10r Jak wyglądała, na co komisja zwracała uwagę, jeśli podawano..To kiedy są następne nabory. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 20:55 Stewardessa dostanie na rok 14tiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: wizzair-stewardessa IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 09:19 WITAM ZASTANAWIAM SIĘ NAD PODJĘCIEM PRACY JAKO STEWARDESSA NA POCZĄTEK W LINIACH WIZZAIR'A CZY KTOS Z WAS MÓGŁBY PODAĆ DANE CZY ADRESOWE CZY MAILOWE ABY BEZPOŚREDNIO MÓC WYSŁAĆ DOKUMENTY REKRUTACYJNE (CV, LIST MOTYWACYJNY W JĘZYKU ANG.I POL. CZY TYLKO ANG?) NA STRONIE INTERNETOWEJ LINIII...HMM...NIE BARDZO WIADOMO BĘDĘ WDZIĘCZNA POZDRAWIAM iza.szaf@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.abc z forum lotnictwo , opinie 22.03.10, 06:46 lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/17-opinie_i_uwagi_o_liniach_lotniczych/425-wizz_air_opinie_uwagi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julcia_bleble Re: z forum lotnictwo , opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 19:59 Moi drodzy, czy sa juz jakies informacje na temat najblizszej rekrutacji do Wizzaira do bazy Katowice-Pyrzowice?? wiecie cos na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Re: z forum lotnictwo , opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 10:17 Możesz przyjść na rekrutację np. do Warszawy i po prostu zaznaczyć, że chciałabyś do Katowic. Chyba tak można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: z forum lotnictwo , opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 14:07 Raju ludzie co was tak ciagnie do tych linii? To zwykly low cost. Naprawde nic szczegolnego. 3 razy sie zastanowcie zanim zrezygnujecie ze swojej pracy a do tego zainwestujecie mnostwo kasy.To troche jak ryanair swiata i tak nie zobaczycie bo na to naprawde nie ma tam czasu Odpowiedz Link Zgłoś
lled Pusto w glowie 30.03.10, 13:48 Dziewczyny zastanowcie sie czy warto tak sie meczyc za takie pieniadze? W agencji zarobicie wiecej i praca przyjemniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licho Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 14:48 podobno panuje tam niezbyt przyjazna atmosfera i ogolnie zle sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: Pusto w glowie 30.03.10, 16:21 Gość portalu: licho napisał(a): > podobno panuje tam niezbyt przyjazna atmosfera i ogolnie zle sie dzieje W agencji czy w wizzair? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licho Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 21:13 w agencji Wizzair haha ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julcia_bleble Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 07:50 ja tam nie wiem. Znam ludzi, ktorzy tam pracuja i pracowali w innych liniach i sobie Wizz chwala. Wszystko ma swoje plusy i minusy, ja tez nie wierze ze jest super ekstra kolorowo i nie ludze sie ze poswiedzam swiat bo to wkoncu low cost, ale dlaczego nie sprobowac,kontrakt podpisuja na conajmniej rok.Zawsze mozna sprobowac, zobaczyc i zweryfikowac z tym co mowia inni. Nie mowie ze to ma byc praca juz na maxa do konca moich dni, tylko taka jakby odskocznia aby sprawdzic jak to faktycznie tam jest. A informacje typu " tam zle placa, jest zla atmosfera" trzeba brac na 50% bo niestety ale ludzie roznie mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 11:54 dużo ludzi to mówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julci Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 12:57 no jesli ktos mowi i chce pracowac w takich liniach typu low cost do konca swoich dni to ja naprawde mu gratuluje! dla mnie to w ekspedientko-kelnerke na pokladzie mozna sie pobawic przez rok, 2 lata i tyle. Zobaczyc jak to jest,zawsze to przeciez cos nowego, z czym to sie je i finito. Teraz praca stewardessy nie budzi podziwu jak kilkanascie lat temu, wiec jak ktos mi mowi ze jest stewardessa w Wizzairze czy ryanair to troche smiac mi sie chce, gdyz naprawde zbytnio nie ma sie czym tu chwalic. Kwestia rowniez inaczej sie przedstawia jesli chodzi o linie low cost a inaczej jesli chodzi np. o Emirates, czyli linie z wyzszych polek, co prawda to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 19:30 prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pusto w glowie IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 20:19 Hej wszystkim, Czy ktoś z was wybiera się na rozmowę kwalifikacyjna do Wawy 23go na 12.40 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:33 czy wszędzie, niezależnie od bazy rekrutuje ten sam skład? To znaczy taka czarna laska (która ciagle sie zacina i nie potrafi skleic poprawnie zdania), druga-starsza (taka niezbyt urodziwa) i jeszcze ewentualnie trzecia osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 11:36 nie nie wszędzie, z twojego opisu wynika ze to była komisja rekrutacyjna w warszawie. Aczkolwiek na tą drugą troche starsza kobietę najprawdopodobniej mozesz nawet trafić na dniu rekrutacyjnym do timisoary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 20:03 a rekrutacja jest po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Pusto w glowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 16:06 no a jak??? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 14:15 Mam pytanie: jak to jest i na czym te fenomen polega ze niby w Wizzair mozna przyjsc na rekrutacje dopiero po roku? Przeciez to jest troche smieszne, albo ktos chce pracowac, albo nie. Jak ktos chce pracowac to logiczne jest ze przychodzi na rekrutacje chocby z 10 razy bo jest zainteresowany, a nie ze oni mi beda mowic kiedy ja MAM przyjsc. Pozatym przeciez nie sprawdza ani nie zapamietaja czy akurat juz bylam u nich...wiem ze niektore osoby czekaja rok a niektore swobodnie ida na nastepne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 18:28 taki urok Wizira :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: wizzair-stewardessa IP: *.INTELINK.pl 19.07.10, 19:17 hej :) jak wyglada II ETAP podczas rekrutacjii w wizz air scenka jest napisana po polsku i sa jakies podpowiedzi czy trzeba samemu reagowac i mowic to co nam przyjdzie na mysl ?? i na co zwracaja uwage podczas II ETAPU ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: wizzair-stewardessa IP: *.chello.pl 23.07.10, 17:33 Ja mam innego rodzaju pytanie. Czy ktos moze rozpoczal szkolenie i je przerwal albo zrezygnowal pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: wizzair-stewardessa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 16:49 dajcie sobie spokój z Wizzair... to jedno wielkie bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: wizzair-stewardessa IP: 46.112.93.* 27.10.10, 00:39 Czy ktoś się orientuje kiedy będzie najbliższa rekrutacja do Wizz Air w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: wizzair-stewardessa IP: 213.186.88.* 05.01.11, 11:02 Wejdź sobie na stronę wizzair'a , złóż aplikację i czekaj.Pamiętaj tylko żeby ją odświeżyć co pół roku. Na razie nie jest planowana żadna rekrutacja w WAW ponieważ tymczasowo nie zwiększa się liczba samolotów w tej bazie. Obserwuj informacje na stronce wizza, każda rekrutacja jest tam zamieszczona. Czytaj też wiadomości na stronie wizzair i oczekuj na nowy samolot do WAW. Każdy nowy samolot oznaczać będzie że jeżeli jeszcze nie ma rekrutacji to na pewno w przeciągu kilkunastu dni będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adydana Re: wizzair-stewardessa 16.09.21, 15:03 Czytam te posty i nie mogę uwierzyć.. Ludzi prezencja , dobry strój i angielski na dobrym poziomie to nie wszystko. Sama pracowalam 3 lata w Emirates Airlines i wiem ze rownez odsylali "laleczki" bo oni nie szukaja lalek barbie tylko osob wywazonych, nie wywyzszających się i z ogromna kulturą osobistą. Te scenki dużo im pokazują jaką osobą jesteś i czy chcesz dominować w grupie , co liczy się z odpadnięciem. Bardzo ważna jest orientacja na team work. to klucz do sukcesu w każdych liniach. Odpowiedz Link Zgłoś