18.03.12, 18:47
Hej tam w Mielcu ! Wiosna idzie, budzic sie, pisac, rozmawiac , dyskutowac, klocic sie ! To lepsze niz powolne zdychanie ze slepiami wlepionymi w sciane.
Obserwuj wątek
    • jul.s Re: wymarle 31.03.12, 15:34
      Drogi Tadziu.
      Ile to już lat jak wyjechałeś do tej wymarzonej Ameryki.
      Po pierwsze - kup sobie polską klawiaturę i pisz po polsku, nie lekceważ nas.
      Po drugie - Twoje komentarze są bardzo oderwanie od naszej rzeczywistości, chyba dawno tu nie byłeś, jeżeli tak, to krótko i masz ocenę bardzo powierzchowne internetową.
      Po trzecie napisz raczej co tam w USA , czy Obama ma szansę, na kogo Ty zaglosujesz ? No i co nowego na budowach, czy wszyscy Polacy to już właściciele swoich firm, swoich domów, czy Wasze dzieci po amerykańskich studiach, czy mówicie bez akcentu wschodniego, czy tak ogólnie czujecie się jak pełnoprawnym amerykańscy obywatele, No i jak dajecie sobie radę z tęsknotą. Czy przysyłacie jeszcze 5 $ w liście, bo 5$ to nawet za mało na jako taką szynkę.
      Pozdrawiam Julek.
      PS. Jeżeli jesteś tu od początku to przypomnijmy swoje stare nicki.
      • thadd Re: wymarle 01.04.12, 15:14
        Miales pisac o mielcu a nie o omnie kimkolwiek jestem i gdziekolwiek jestem. Ty tez nie mozesz pozbyc sie zawistnego tonu pisania sugerujac ze wszyscy polacy ktorzy zyja poza granicami kraju pracuja na budowie. A nawet jesli tak jest to czy to cos zlego ? A nawet jesli wysylaja te piec dolarow w liscie to czy to uszczerbek na ich godnosci ? To wy opisujecie wasz Mielec. To dzieki waszym opisom mozna wyrobic sobie poglad jakie to miasto jest. Macie dosc swoich problemow, pisz o nich a nie szukaj sensacji tam gdzie ich nie ma.

aaron.......
    • palacz67 Re: wymarle 01.04.12, 14:47
      Dobra, rzuć temat, jestem straszna gaduła. Mielczanie, zapraszam na rowery, ja dojechałam w Waszą stronę do Czajkowej, 15 km od mojego domu. Zwalać te sadełka po zimie! Pozdrawiam, miłego popołudnia:-)
      • pisces23 Re: wymarle 05.04.12, 18:34
        Mielec-"miasto rowerów"- kolejna osoba przyjezdna z którą rozmawiałem zwróciła uwagę właśnie na to jak wielu rowerzystów jest w Mielcu;) a Mielczanie tylko czekają na ciut lepszą pogodę i w drogę (próbkę już mielismy w pierwszy ciepły weekend i ścieżki rowerowe oblężone)
        • palacz67 Re: wymarle 27.04.12, 13:57
          Siostra do mnie przyjechała w niedzielę rowerem z Mielca, ponad 30 km w jedną stronę. Chciała się spotkać w połowie drogi, ale mi się nie chciało jechać. Na jesieni dojechałam do Czajkowej, półtorej godziny jazdy od mojego domu. Pozdrawiam serdecznie rowerzystów:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka