Dodaj do ulubionych

Mielecka POLICJA - zero kultury!!!!!!!

11.09.04, 00:12
Wracam sobie z Rzeszowa od rodziny...Piatek juz prawie 12 w nocy...nagle
zatrzymuje mnie patrol Policji( mysle pewnie rutynowa kontrola...pojdzie
szybko) przedstawia sie Policjant nie powiem kto i traktuje mnie jakbym
conajmniej popelnił niewiadomo co!! Normalnie ...az zatasnawiałem sie czy
wogole mu cos odpowiadac...GOSC zero kultury..doczepil sie do mojego swiatla
postojowego...no fakt jedna lampka byla spalona..( tylko ze sami u siebie nie
widzieli ze nie maja wogole tylnego swiatal!!) ale oki...mowie ze sobie
wymienie bo ostatnio jak patrzylem bylo...to ten do mnie zebym na miejscu
wymienial...NORMALNIE chyba tych naszych Policjantow kultury trzeba
nauczyc...az mnie korci zeby podac goscia dane ale nie zrobie mu tego!Niech
juz nawet mi da mandat ale niech nie traktuje jak jakiegos przestepce..albo
jeszcze gorzej!!!
Obserwuj wątek
    • ispaniola Re: Mielecka POLICJA - zero kultury!!!!!!! 12.09.04, 12:58
      Może to jakaś metoda? ;) gdyby byli zbyt mili pomyśłabyś, że z tych policjantów
      to "d..py", nie warto sie nimi przejmować i nigdy nie wymieniłbyś tego
      światła ;-) Żartuję, ale cóż, policjanci jak każda grupa społeczna- są i mili (
      naparwde znam jednego przeuroczego ;) i niemili...
      • rossamunda Re: Mielecka POLICJA - zero kultury!!!!!!! 13.09.04, 00:56
        Drogi Pawle - zywie najglebsze przekonanie, ze ten nieuprxejmy policjant robi
        to co do niego nalezy,za co my -spoleczenstwo mu placimy. Jestes kierowca to
        przpomnij sobie ile razy musales gwaltownie hamowac, bo jakis traktor wlokl w
        nocy nieoswietlona przyczepe,albo tir nie mial z tylu swiatel.albo dostawczk w
        jesienna dzdzysta noc mial tak zachlpane blotem swiatla ze ich widac nie
        bylo.A jeszcze jakies kaprawe maluchy - zdarza sie ze jak wlaczy kierunkowskaz
        lewy a potem zahamuje to mu sie robi tzw choinka i wyprzedzajac w tym momencie
        takiego mozna spowodowac niezly wypadek. Jestem za zerowa tolerancja w takich
        sytuacjach i za tym aby policjanci byli wyjatkowo niegrzecczni dla szoferow
        kttorym "spalila sie w drodze zarowka". Jestem pewny, ze w 90% kierowcy - lenie
        wiedza ze jada niesprawnym autem i licza na to, ze jakos tam uglaskaja w razie
        potrzeby policjanta (mam tez nadzieje ze Ty nalezysz do tych pozostalych 10%).
        W polowie traktorow , w polowie przyczepek samochodowych wleczonych za autami
        osobowymi(samodzielnie wyokonanymi przez domoroslych macherow), w 90% rowerow
        ktorymi z luboscia porusza sie zapijaczona polska wies- nie ma wymaganych
        przepisami swiatel. Natezenie ruchu rosnie, awypadki spowodowane m.in. brakiem
        przyslowiowego swiatelka - rosna lawinowo. W Polsce rocznie ginie na drogach
        ok.7tys ludzi - przodujemy w tej statystce w Europie.Ile wsrod krwi na
        asfalcie znajduje sie ofiar przepalonej zarowki? Ilu wsrod sprawcow wypadkow
        jest takich co to twierdza, ze "...jak wyjezdzalem to siecilo, hamowalo,
        trabilo..." a tak naprawde to auto od miesiecy ma padniete chamulce,lub lyse
        opony, lub nieprawny sygnal,lub przeglad techniczny zrobiony zaocznie za
        flaszke. Jestem za tym aby policjanci byli bezwzgledni i nieprzekupni bo to
        jest dla mnie i dla spoleczenstwa w ktorym musimy zyc jedyna logiczna
        alternatywa.
        • matti84 Re: Mielecka POLICJA - zero kultury!!!!!!! 13.09.04, 01:44
          Jasne ze tak policjanci powinni egzekwowac prawo od kierowcow ale przeciez
          mozna to robic w sposob kulturalny.Osobiscie mialem przypadek ze o godzine 23
          zostalem poproszony przez policjanta o wymiane zarowki oswietlajacej polowe
          rejestracji,oczywiscie nie mam nic do tego policjanta zwrocil mi przeciez
          kulturalnie uwage(naprawde mozna) ,a jego upartosc mysle ze sie przydaje w
          zawodzie bo ilu jest kierowcow ktorzy na tego typu ostrzezenia nie zwraca uwagi
          albo poprostu szybko je zapomina.Uwazam ze kultura naprawde tu w niczym nie
          przeszkadza.Pozdrawiam
    • pawelsalo Re: Mielecka POLICJA - zero kultury!!!!!!! 13.09.04, 09:00
      Ja nie mowie ze on ma sie nie czepiac takich rzeczy..Wymienilem odrazu ta
      zarowke jak tylko przyjechalem..Ale mowie ze zanim jeszcze cokolwoek kazal mi
      wlaczyc i sprawdzil juz TRAKTOWAL conajmniej jakbym byl jakims przestepca..W
      Angli jak policjant podchodzi i zatrzymuje kogos : pierwsze co sie pyta to :
      How you doing?Everything allright? ( dla nie znajacych ang. jak sie masz...czy
      wszystko wporządku ) nawet jak wykryje cos niesprawnego to albo pouczy albo da
      ten mandat ale oczywiscie wszystko z kultura..niestety nasz kraj widze do tego
      nie dorasta...bo nawet jakbym mial zamkniete oczy odrazu kapnąłbym się ze
      jestem juz w POLSCE...pierwsze słowo jakie uslyszalem od Polaka po ponad 3
      miechach nieobecnosci ...to bylo na Dworcu w Bielsku-Białej o 4 rano..zimno jak
      nie wiem ...Wszystko pozamykane nawet WC..wiec poszedlem do dyzurnego
      poprosilem czy moge skorzystac...a Ten mi z haslem " Prosze sie stad wynieść bo
      to przejscie sluzbowe " ...miło :-) Jestesmy dla siebie nieuprzejmi jak nie
      wiem...my POLACY mamy to we krwi!!!!Nawet dla samych siebie!Pozdrawiam
      • yapkovitz Re: Mielecka POLICJA - zero kultury!!!!!!! 13.09.04, 09:54
        Kulture osobista wynosi sie podobno z domu, wiec czy ktos jest kulturalny czy
        nie zalezy od danej osoby a nie od grupy zawodowej ktora reprezentuje. Z
        mieleckimi policjantami nie mialem jeszcze do czynienia, wiec sie nie bede
        wypowiadal na temat ich kultury osobistej, wrodzonej czy tez nabytej, jednakze
        mam paru kolegow w mieleckiej policji, wiec zyczliwie sie powstrzymam od
        komentowania ich kultury na gruncie pozazawodowym:) Natomiast razi mnie brak
        kultury, ktory wystepuje wsrod osob pracujacych w mieleckich urzedach (np:
        Urzad Skarbowy, Urzad Pracy, ZUS) byc moze to forum czytaja osoby pracujace w
        tych urzedach i wypowiedza sie dlaczego brakuje im szczatkowej nawet kultury w
        stosunku do petentow.
    • gslawik Re: Mielecka POLICJA - zero kultury!!!!!!! 15.09.04, 10:44
      zawsze możesz poskarżyć się do komendanta powiatowego. Jest człowiekiem o
      wysokiej kulturze osobistej i wiem że zareaguje. Tylko czy... byłeś sam taki w
      porządku?
      Jestem za przestrzeganiem prawa i tepieniem bezmyślności na drogach, ale faktem
      jest - policjanci z drogówki mogliby mieć więcej kultury (niektórzy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka