pracawmielcu 23.05.06, 15:20 pracownika gospodarczego w Mielcu, umowa o pracę, wymagane: chęć do pracy, dyspozycyjność, zdrowie, mile widziane prawo jazdy kat.B. Kontakt pracawmielcu@gazeta.pl, tel. 502305805 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciechp1982 Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 08:44 Tak i pewnie zapierdziel na maksa za najniższą krajową. Odpowiedz Link Zgłoś
roman1232 Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 09:19 Zgadza się. Kiedy pracodawcy sie zorientuje ze za 700 zł nie da się żyć????? Odpowiedz Link Zgłoś
etiopia1 Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 11:23 roman1232 napisał: > Zgadza się. Kiedy pracodawcy sie zorientuje ze za 700 zł nie da się żyć????? W Mielcu za dużo jest prawdziwych bezrobotnych,którzy pracowaliby za 700 zł dlatego myślę,że wszyscy wiedzą ,że nie da się wyżyć ,ale znajdą zawsze kogoś kto będzie bardzo zdesperowany i za 670 będzie pracował. To przykre.....w tym beznadziejnym mieście ciężko żyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek_70 Tendencja? 26.05.06, 12:20 W firmie zarobki na przełomie wieków były na poziomie 2tys na rękę i zaczęły sukcesywnie spadać, zmieniano umowy (stanowiska czy tez nazewnictwo) wprowadzono cięcia w telefonach, autach słuzbowych i prywatnych do celów służbowych, energii elektrycznej (została jeszcze woda, cukier i "zagęszczanie" pomieszczeń), pare osób odeszło - praca rozłożyła sie na innych oraz naturalnie obcięcie premii do zera .. zarobki spadły do 750-1300 na ręke w zależności od stanowiska...wzrosła jedynie MOTYWACJA...chyba Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ..rynek ,praca,zarobki.. 26.05.06, 12:50 ..wracam na chwilę z urlopu bo oto mamy interesujący temat /zresztą dyskutowany już na tym forum/ ..mały wykład ekonomii niefachowca... ...sądze że trzeba zrozumieć podstawowa zasadę rynku pracy --> praca jest rodzajem towaru który się sprzedaje i podlega podobnym prawom jak każdy produkt na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
mani1 Re: ..rynek ,praca,zarobki.. 26.05.06, 13:16 ...gdzie w tym wszystkim jest człowiek, gdzie nasza wiara chrześcijańska, miłość do drugiego człowieka, 10 przykazań?? Niech robol zapieprza za 600 zł bo takich nędzników, którzy nie mają co do gara dla dzieci włozyć jest pełno więc należy z tego korzystać i własną kabzę nabijać nie licząc się z nikim i z niczym bo to wolny rynek, liberalizm... a gdzie w tym wszystkim jest człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
mitol1 Re: ..rynek ,praca,zarobki.. 01.06.06, 12:29 Oczywiście że tak, tylko pracodawcom umnkęła jedna zasadnicza rzecz. Ludzi taka płaca nie motywuje do dobrej pracy. Pracownik za 700 brutto nie będzie się tak przykładał do roboty, jak ten za 2000. Zwłaszcza młodzi, zamiast tyrać w systemie czterobrygadowym lub trójzmianowym za 1000, wolą wyjechać za granice i tam tyrać za lepsze pieniądze. Chcąc nie chcąć ludzie psuje się w ten sposób rynek pracy, gdyż większość najaktywniejszych opuści to miasto i wtedy będzie mała podaż pracowników w stosunku do pracy. Już teraz w niektórych firmach nie ma chętnych do pracy za 1000 zł. Jednak zarządy firm patrząc na wskaźniki bezrobocia itp. stwierdza że przecież w takich warunkach powinni się znaleźć chętni do pracy za takie pieniądze. Jednak skoro można dorobić na czarno, wziaść bezrobiocie, zasiłek rodzinny itp, pomoc społeczną, obiadek w caritasie i nie wychodząc prawie z domu mieć 800-900 zł wpływu, to poco tyrać za 1000? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechp1982 Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 12:52 Chęć do pracy zawsze jest ważna jest tylko FINANSOWA !!!!! motywacja. To jest najważniejsze bo niestety przestańmy sie łudzić dziś światem żądzi pieniądz i nikt harytatywnie nie bedzie pracował no chyba że dla swojej przyjemności i satysfakcji. Coraz więcej ludzi wyjeżdza za chlebem za granice bo co maja robić jak sobie życie ułożyć zarabiając 800 zł. J jestem jednym z nich tez za niedługo emigruje. żeby własny kraj nie potrafił zapewnić obywatelowi godziwego życia to ja nie wiem. BOŻE WIDZISZ I NIE GRZMISZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechp1982 Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 12:58 Właśnie przeczytałem : biznes.interia.pl/news?inf=752863 tylko ciekaw jestem gdzie bo ja jakoś po sobie nie odczułem tego ani po znajomych. Wiadomo te dane są napędzane przez wysokie pęsje na stanowiskach w firmach państwowych i nei mamy sie co oszukiwac. Tak jak ostatnio w mojej firmie zarobki wzrosły tylko kierownikom i dyrektorą a ty szary człowieczku zapieprzaj i sie ciesz że masz prace. Nie tak to miało wyglądać, bo przeciez dobrem jnajważniejszym w każdej firmie jest pracownik bez którego firma nie mial by racji bytu. DOBRY PRACOWNIK TO ZADOWOLONY PRACOWNIK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
etiopia1 Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 13:56 A to,że ktoś nie jest lekarzem,pielęgniarką,górnikiem MUSI oznaczać,że jest bez kwalifikacji i ma gorszy zawód i nie może więcej zarabiać, dlaczego niby oni są uprzywilejowani?Obowiązkiem państwa jest dbać o obywateli,a nie o wybrane grupy społeczne.....Statystyka nigdy nie odda prawdziwej sytuacji, Podkarpacie zawsze będzie w tyle....A propos słów Julka z urlopu znam prawa rynku,ale wszyscy bezrobotni nie pójdą na Akademię Medyczną i do Budowlanki, aby godnie żyć. Dlaczego wszyscy pracodawcy straszą ,że na dane miejse pracy jest 100 bezrobotnych, jak komuś się nie podoba pracować za 700 złotych? I to są prawa rynku upodlić pracownika ? Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 20:16 Domyślam się, że większość z Was ma wykształcenie wyższe, macie jakieś doświadczenie zawodowe i dla Was te wspomniane 700 zł "na rękę" jest czymś poniżającym ( tu muszę wkleić koniecznie to zdanie : też uważam, ze płace są zbyt niskie!!!) ale zauważcie też drodzy forumowicze, że jest wokół Was dużo ludzi, którym te 700 zł pozwala żyć...bez luksusów, bez frykasów ale ludzie żyją! I nie każdy wie co to znaczy "cięcia na telefon, paliwo czy inne uposażenie adekwatne do zajmowanego stanowiska". Jeśli nie szukacie pracy dlatego, że nie macie ( dosłownie ) co do garnka włożyć to oczywiście możecie zignorować ten post ale pomyślcie, że może codziennie mijacie jakiegoś człowieka, który za taką informację, ze jest praca nawet za te marne "700 zł" wycałuje Was po rękach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mani1 Re: ZATRUDNIĘ... 26.05.06, 20:38 Nie! Chodzi o normalną ludzką uczciwość, o której się zapomina czyli uczciwe wynagrodzenie za uczciwą niekiedy bardzo ciężką pracę. Wśród mieleckich "biznesmenów" panuje opinia - po co mam płacić więcej skoro i za 700 zł mogę przebierać" Czy o to chodzi, czy o szacunek dla człowieka i jego pracy i nie mówmy tu o rynku pracy bo to pojęcie jest puste, zapomniano w tym wszystkim o człowieku, liczy się tylko kasa a takie pojęcia jak honor, szacunek dla pracownika nie mają racji bytu... Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ....praca,rynek,płaca... 26.05.06, 20:54 ...wiele racji , złosci trochę --> ale brakuje zgody dla oczywistych prawideł rynku.!! ....kapitalizm - liberalizm jest oczywiscie beznadziejnym systemem , ale nikt jeszcze lepszego nie wymyslił Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechp1982 Re: ZATRUDNIĘ... 28.05.06, 11:51 Zadna praca nie chańbi zapamiętaj sobie. A kto napisal ze 700 zł jest czymś poniżajacym ?? bo nic takiego nie widziałem to żadne ponizenie sam za tyle pracowałem nawet mniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
8wjd Re: ZATRUDNIĘ...za 700 29.05.06, 22:00 Praca za 700 to jest poniżenie. Spróbuj za takie pieniądze utrzymać dom , poopłacać wszystkie media, podatki, telefon itd. Za takie pieniądze można zdechnąć z głodu. Osoby, które są "ustawione" w tym skorumpowanym kraju, wydają takie kwoty codziennie na swoje rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
etiopia1 Re: ZATRUDNIĘ...za 700 30.05.06, 07:24 Który prywatny właściciel w Mielcu wykorzystując bezrobocie i jeden z najuboższych regionów w Polsce i całej unii da więcej niż 700-1000 zł? I to nie tylko dla pracujących fizycznie,ale i umysłowi nie mają kokosów.Nie licząc paru firm z zagranicznym kapitałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pracawmielcu OFERTA JUZ NIEAKTUALNA !!!!! 30.05.06, 14:47 Dzis w mieleckim PUP odbyło się spotkanie informacyjno - rekrutacyjne w sprawie tej pracy - nabór pracowników zakończony. Odpowiedz Link Zgłoś
etiopia1 Re: OFERTA JUZ NIEAKTUALNA !!!!! 30.05.06, 14:56 Pracowników? Pisało pracownika.... Odpowiedz Link Zgłoś