Dodaj do ulubionych

Polish Jokes

24.05.06, 08:29
Czytam ostatnio na tym forum bardzo idiotyczne i chamskie dowicpy o Zydach i
sportowcach. Piszacy te dowcipy zalozyli iz:
- sa bardzo zabawne i wywoluja u Polakow salwy smiechu,
- podmiot dowcpiu nie powininy sie obrazac.

Przeszukalem net w poszukiwaniu polish jokes. Znalazalem pare, nie sa tak
makabryczne jak dowcipy o Zydach, ale wywolaly u mnie uczucie zazenowania i
niesmaku. Oczywiscie piszacy dowpciy o Zydach, zaraz zabiora glos, ze Oni
moga o nas pisac a My nie mozemy. No coz, ale Oni nie umieszczaja Polakow na
terenie obozu koncetracyjnego i nie robia z tego powodu zartow, ponadto
polonijne organizacje walcza z polish jokes w USA i w Niemczech, czego
efektem jest zaprzestanie wprowadzanie do obiegu kolejnych polish jokes.
Natomiast gdy czytam dowcpiy o Zydach na tym forum, to widze jak z wiekoszsci
nich przebija nacjonalizm i szowinizm.

Czy to jest smieszne?

Dlaczego nie powinieneś potrącać Polaka jadącego na rowerze ?
Możliwe że to twój rower.

Dlaczego wszyscy sprowadzają do Polski zautomatyzowane Mercedesy?
Bo można je prowadzić w kajdankach.

Jakie są relacje pomiędzy Funtem, Dolarem i Złotym ?
Dokładnie funt Złotych wart jest dolara

Jaka jest różnica między polskim ślubem, a pogrzebem ?
Na pogrzebie jest o jednego pijanego mniej.

Co jest dobrego w zimnej pogodzie ?
Polacy trzymają rece w swoich kieszeniach?

Kiedy w Polsce jest Boże Narodzenie ?
Dwa dni po tym gdy w Niemczech jest rozdanie prezentów.

Jak nazwac Polaka bez rąk ?
Godnym zaufania !

Dlaczego Rosjanie kradną zawsze po dwa samochody ?
Bo wracaja przez Polskę.

Dlaczego Polak dostaje przy porodzie dwa klapsy zamiast jednego?
Pierwszego klapsa - jak wszędzie. Drugiego - żeby oddać położnej zegarek.
Obserwuj wątek
    • ispaniola Re: Polish Jokes 24.05.06, 09:00
      hehehe, no właśnie, przewrotną dałes nauczkę tym, którzy smieją się z innych
      narodów i wymagają od nich maksymalnego rozbawienia tymi żartami, bo za co tu
      sie obrażać? jak Polak żartuje to mu wolno, ale jak o Polakach to jakos tak
      trudniej złapać dystans i wybuchnac smiechem, co? ale to może sie udać,
      powodzenia.
      PS Ja juz się nawet nie odnoszę do przerażających "kawałów" o Żydach na tym
      forum, bo jak o niektórych myslę to mi słabo i do śmiechu daleko, wiec szkoda
      słów.
      • wojciechp1982 Re: Polish Jokes 24.05.06, 10:35
        Żeczywiście nauczka po byku. Niestety tak jest wszędzie o każdym narodzie krążą dowcipy ale niby dlaczego mamy sie urażac mnie takie rzeczy śmiesza. Najbardziej mi sie podoba ten z weselem/pogrzebem zawsze mnie smieszył. Skoro juz takie kawały to o podobnej temetyce :)
        Co wyjdzie ze skrzyżowania murzyna z ośmiornicą ?? ...
        .
        .(tu ktos napewno z towarzystwa powie nie wiem)
        .
        Ja tez nie wiem ale zajebiście szybko zbiera bawełne !! :)
        • s_szymon Re: Polish Jokes 24.05.06, 21:12
          kurde... dajcie jeszcze o polakach czy żydach... no można z siebie też czasem
          pożartować... mi się bardzo podobały... ale bez przesady. POLAND RULEZ to
          żadnej narodowości jednak nic nie mam :)
          • liperus Re: Polish Jokes yapkovitz 25.05.06, 13:03
            Wiem ze chcesz byc oryginalny,"gleboko myslacy" i nowatorski ,ale pomysl czasem
            co piszesz bo piszesz bzdury.Powiadasz ze w ameryce i niemczech walcza z
            polskimi dowcipami (dla ciebie to sa dowcipy o polakach a nie polish jokes a
            tak na marginesie dlaczego piszesz to zaczynajac duza litera ,czy to uklon w
            kierunku poteznej ameryki ,moze nieznajomosc angielskiego a moze nadgorliwosc) i
            dodajesz ze daje to efekty bo dowcipy sie juz nie ukazuja.Yapkovitz, podobna
            brednia godna jest zanotowania w annalach swiatowej glupoty.Nie zapominaj ze
            dowcipy gleboko dotykaja rzeczywistosci,wiec wszystkie te ktore zaserwowales o
            polakcha wskazuja ze polacy to zlodzieje ,a czyz jest inaczej ? Czy wiesz ze
            twoi pobratymcy kradna nawet papier z dworcowych toalet ? Milego dnia.
            • yapkovitz Re: Polish Jokes yapkovitz 25.05.06, 13:56
              liperus, mozesz jeszcze raz powoli, dla slabszego, bo nie rozumiem twojego
              belkotu. Z duzej litery napisalem tytul postu oraz nazwy panstw. W mojej
              wypowiedzi nie zawarlem argumentu iz dowcipy sa sprzeczne z rzeczywistoscia,
              postawilem tylko teze, ze niezbyt milo sie czyta dowcipy o sobie, ponadto
              obcokrajowcy w swoich dwcipach o Polakach nie umieszczaja ich w sytuacjach
              zwiazanych z obozami koncetracyjnymi. liperus czy masz jakies kompleksy
              zwiazane z moja osoba? Kto jest moim pobratymcem? Kogo chciales obrazic?
              Polakow czy Zydow? No coz, liperus jestes cham, a jak wiesz, jak z chamami nie
              dyskutuje. Wiec koncze tymi slowami dyskusje z toba.
              • liperus Re: Polish Jokes yapkovitz 25.05.06, 22:26
                Nigdy nie zapraszalem cie do dyskusji, czy rozmowy bo niewiele masz do
                powiedzenia.Zreszta nigdy i nikogo nie zapraszalem i nie zapraszam.Komentuje co
                czytam a ze czesto,gesto piszecie zabawnie wiec i komentarze sa
                odpowiednie.Uzyles sformulowania "Polish Jokes" co juz jest powodem do nowego
                dowcipu."Polish Jokes" to okreslenie angielskie a ty piszesz po polsku i na
                polskim forum wiec co ma znaczyc ten zwrot i dlaczego go uzyles.Ano znaczy tyle
                ze zerznales go z internetu ,nie rozumiejac i nie zastanawiajac sie nad jego
                poprawnoscia.Mnie bawi amerykanizacja i te wasze OK ,sorry czy sorki itp itd,
                ale kiedy te idiotyzmy pisze pracownik naukowy a za takiego sie uwazasz to
                smutne i zabawne jednoczesnie.Nie bawily mnie cytowane przez ciebie dowcipy ale
                jednoznacznosc we wskazaniu ze polacy to zlodzieje ale ty oczywiscie nie
                zwrociles na to uwagi.Ubawilo mnie twoje napuszone i pelne powagi stwierdzenie
                ze jest mniej dowcipow o polakach a jest to wynik dzialalnosci poloni w ameryce
                i na ziemiach niemieckich.Jak na doktoranta to blazenada mosci yapkovitz.Polonia
                na swiecie nic nie moze,przykladem niech bedzie slynny juz ubogi pastuszek na
                medalu jako symbol biedy i zacofania.Yapkovitz nie chodzi o dowcipy ale o ich
                geneze.Warto o tym pamietac zwlaszcza w sytuacji kiedy nie majac nic na swoja
                obrone ,piszesz wdziecznie " z chamami nie rozmawiam".Jakiez to polskie a moze
                to kolejny polish joke.
                • yapkovitz Re: Polish Jokes yapkovitz 26.05.06, 00:09
                  liperus, to co piszesz nazywasz komentarzem? przeciez to to jest
                  przeintelektualizowany belkot, nic nie wnoszacy, zero jakichkolwiek wnioskow,
                  tylko glupawe uwagi. Uzywasz prostego schematu myslowego, ustawiasz sie na
                  pozycji krytyka, ktory posiadl we wlasnym mniemaniu wiedze z roznych dziedzin
                  zycia. Od paru dni na tym forum piszemy o polish jokes w roznych watkach, wiec
                  dla uwaznych czytelnikow postow oczywistym jest tytul watku Polish Jokes. No
                  coz, wg mnie jestes zbyt ograniczony intelektualnie, bo cos swiezego i
                  interesujacego jest w postawie, ktora totalnie wszystko krytykuje. Jestes
                  liperus chyba za glupi na samodzielne wnioski, wiec powtarzasz jak malpka
                  polprawdy gdzies zaslyszane. Oczywiscie nie obrazam ciebie zwrotami "glupi"
                  i "ograniczony intelektualnie", poniewaz nie bylo to moim zamiarem. Wszystko co
                  napisalem jest komentarzem do twoich wypowiedzi.
                  • liperus Re: Polish Jokes yapkovitz 26.05.06, 01:48
                    Nie przekonuj mnie.Kompletnie nie rozumiesz o czym pisze.Po drugie piszesz
                    bzdury.Po trzecie mow i pisz po polsku bo jak sadze to jedyny jezyk jakim
                    poslugujesz sie na codzien.Po czwarte ,zwrot "polish jokes" jest zarezerwowany
                    dla spolecznosci anglojezycznej.Po piate jesli dajesz przyklady badz ostrozny bo
                    z twoich okazuje sie ze polacy to zlodzieje,ja ci podam strony z ktorych dowiesz
                    sie ze sa to rowniez alkoholicy i kompletni durnie.Po szoste nie mecz mnie
                    wiecej chyba ze napiszesz cos madrego,nie mow ze to co pisze to
                    przeintelektualizowany belkot ,bo wydaje mi sie ze ty i z polskim masz
                    problemy,popracuj nad ogolnie przyjeta grzecznoscia,wyrozumialoscia i taktem,nie
                    nzaywaj mnie malpka bo to zupelnie nie przystoi czlowiekowi ktory rosci sobie
                    pretensje do wyksztalcenia i oczytania.Miotasz sie jak mapiak w klatce i tylko
                    dlatego ze nie ocham i acham nad bzdurami jakimi raczysz to forum.Tak wiec daj
                    sobie spokoj i rozwin jakis inny temat.Moze cos na temian osad slowianskich a
                    najlepiej otworz sobie ta strone :www.teensex.com bedziesz mial uciechy co
                    niemiara i ...zajete rece.Milej zabawy.
            • mmeva Re: Polish Jokes yapkovitz 25.05.06, 14:58
              w angielskim przymiotniki od nazw państw piszemy wielką literą - stąd zapewne
              Polish
              • liperus Re: Polish,polished Polish jokes 25.05.06, 22:34
                Brawo tak wlasnie jest ale "jokes" pisze sie mala litera chyba ze to tytul np
                ksiazki ,natomiast Yapkovitz jako imie duza.Troche za duzo bledow jak na trzy
                wyrazy.
                • mirkar1 Re: Polish,polished Polish jokes 01.06.06, 00:13
                  liperus napisała:

> Brawo tak wlasnie jest ale "jokes" pisze sie mala litera chyba ze to tytul np
                  > ksiazki ,natomiast Yapkovitz jako imie duza.

Gdyby to był tytuł książki, pisałoby się wielką literą tylko pierwsze słowo,
                  pewnie pomyliło Ci się z tytułami prasy (no zgadnij - odmienne czy nieodmienne
                  pisze się wielkimi literami?)
                  A "yapkovitz" to chyba takie samo imię (a może jednak miałeś na myśli nazwę
                  własną, ale się przejęzyczyłeś, bo wiesz, nadużywanie wyrazu "imię" - name -
                  trochę trąca... no znowu spróbuj odgadnąć czym?) jak "liperus".
                  • liperus Re: Polish,polished Polish jokes mirkar 01.06.06, 04:03
                    Nie wysilaj sie .Mam racje jak zawsze zreszta i czytaj uwaznie ..bo bredzisz
                    jak...mirkar1.Milego wieczoru.
    • wojciechp1982 Re: Polish Jokes 26.05.06, 08:38
      Mały murzynek wpadł do mąki ogląda sie w lustrze patrzy jest biały zadowolony idzie do matki:
      - mamo mamo patrz jestem biały a matka spieprzaj gówniarzu nie mam czasu,
      poszedł do ojca
      - tato tato jestem biały popatrz - idź mi stąd !! mówi ojciec
      poszedł do siostry
      - patrz jestem biały - won gówniarzu !!
      stanoł zamyślił sie i mówi
      - od 5 minut jestem biały a te jebane czarnuchy już mnie wkur..ają !!!!!
    • wojciechp1982 Re: Polish Jokes 26.05.06, 08:39
      Przychodzi Turek do niemieckiego lekarza i mówi że ma depresję.
      Lekarz mówi mu:
      Proszę nasrać do worka, wkroić jeszcze do tego jedną cebulę
      drobno posiekaną i 5 ząbków czosnku.
      Worek zamknąć na 3 dni bardzo szczelnie, potem włożyć do niego łeb i
      wdychac zawartośc przez tydzień
      Po 10 dniach przychodzi Turek i mówi ze jest już zdrowy, ale
      chciałby wiedzieć, co mu dolegało. Lekarz odpowiada :
      To była tęsknota za ojczyzną
    • kola1987 Re: Polish Jokes 31.05.06, 21:44
      hehehe ale sie usmialam, fajne fajne, jednak moim zdaniem najwiecej złodzieji
      jest wlasnie na zachodzie, ile razy pojechalam za garnice to to zawsze jka nie
      mi to komus innemu cos zginelo. Ale dajcie wiecej takich :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka