Dodaj do ulubionych

"moralnosc" burmistrza KOBLA

IP: 195.94.215.* 26.03.02, 13:46
Czytając „Życie Warszawy” natrafiłem na wypowiedź p.b. Burmistrza Andrzeja
Kobla oczerniającą GMINĘ TARGÓWEK. Nie będę próbował bronić obecnych władz,
zastanawia mnie jednak filozofia Kalego w wykonaniu tego pana. Pracuję w
samorządzie od 15 lat, w tym od ponad 8 z Andrzejem Koblem.
Oto efekty jego działalności:
- zatrudnianie szeregu osób w Urzędzie w zamian za pieniądze (1000 USD od
łebka)
- seksualne ekscesy z pracownicami (efektem nieślubny dzidziuś)
- 17 spraw komorniczych i 5 karnych

Tak czy inaczej miał Andrzejek Kobel rację, władze gminy popełniły karygodny
błąd jadąc z do Kazimierza. Błędem było to, że nie pojechały jak Andrzejek
Kobel za gminne pieniądze do:
Japonii
Indii
USA
Austrii
Niemiec
Holandii
czy Ukrainy
tam by ich nie znalazło „Życie Warszawy”.

Zainteresowanym służę szczegółami i zdjęciami (ostre!) z udziałem Pana Andrzej
Kobla!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Alex Re: IP: 193.0.117.* 26.03.02, 16:39
      Ja nie wiem gdzie jeździł A.Kobel. I za jakie pieniądze. Ale czytałem gdzie
      pojechał za gminne pieniądze M.Kamiński. I co robił. Czyn jest to na pewno
      naganny.
      • jedrzej! Re: 27.03.02, 13:48
        z checia zobaczylbym nie doszle zdjecia z Kazimierza.
        ta sprawa wyszla na swiatlo dzienne. Ktos sie podpisal
        pod nia imieniem i nazwiskiem (tzn. dziennikarka Zycia Warszawy),
        a tu na forum "urzedas" majacy problemy z klawiatura, rzuca jakies oskarzenia.
        Sa jeszcze w tym miescie gazety, ktore takie rewelacje opublikuja.
        Ale ktos musi im to dac i nie chowac sie za nickiem na forum.
        Bo wyglada to na kontratak strony opisanej w Zyciu.
        Czy A.KObel jest swiety czy nie, to jedno,
        a drugie, czy nalezalo go nasladawac w Kazimierzu?
        • Gość: no_to_lu Re: no_to_lu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 23:59
          Zdjęcia? Pani Katarzyna Fabisiak MUSI, za wszelką cenę zrobić karierę Moniki
          Olejnik?
          Musi a przy braku sprzętu i talentu trzeba znaleźć temat.
          I temat jest!
          Ludzie są zbulwersowani.
          A pani Kasia ze zwykłej dziennikarki ... - "jestem znana, wszyscy o mnie mówią!"
          Czy ŻW nie stać na nic lepszego
          /nie jestem uczestnikiem/
          GRATULUJĘ KASIU!
          Czy jakieś nowe informacje będą, czy to już wszystko?
    • zibi-zibi Re: Gdyby ludzie wiedzieli...................... 28.03.02, 09:49
      Zwykły czytelnik "ŻW" nie wie, że ta cała nagonka prasowa i medialna to kolejna
      zagrywka "ideałów moralności" takich jak Kobel, Zawadzki, Kuncewicz. Najgorsze
      jest to, że ci starzy wyjadacze konfitur politycznych uderzają w młodych,
      uczciwych idealistów. Wielu znamy ze wspólnego podwórka gdzie razem graliśmy w
      piłkę. Znamy ich oraz ich rodziny. Właśnie oni (w odróżnieniu od ekipy z UW,
      rządzącej do niedawna Targówkiem)od początku zachowywali umiar, skromność i
      uczciwość. Jeszcze nikt, nigdy w życiu wśród ich rodzin i sąsiadów nie widział
      ich pijanych (czego o Zawadzkim powiedzieć się nie da, bo jego trzeźwego nikt
      nie widział). Nikt też nigdy nie widział ich na imprezach z obcymi i
      prostytuuującymi się kobietami (czego o Koblu powiedzieć się nie da). Nikt też
      nie widział aby publicznie ferowali nienawistne oskarżenia i pomówienia (czego
      o Kuncewicz, tryskającej żółcią nienawiści powiedzieć się nie da). To, co
      akurat wyrabiają Kobel, Zawadzki i Kuncewicz, to dopiero jest jakiś żart
      historii, drwina ze sprawiedliwości. Akurat tym personom najmniej wypada prawić
      morlaizatorstwo. HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA,
      HAŃBA,HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA,HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: człowiek Re: Gdyby ludzie wiedzieli...................... IP: 213.25.91.* 28.03.02, 10:10
        Zibi nie bądź śmieszny!!! hyba nie wierzysz w to co piszesz
      • volume Re: Gdyby ludzie wiedzieli...................... 28.03.02, 11:41
        Brawo zibi.Zapomniałeś tylko o młodym narybku tej kliki,a mianowicie o wiernym
        giermku Jędrzeju Kunowskim.Już teraz uczą go jak omijać prawo i oszukiwać
        państwo( co przeczytać można było w artykule Gazety Wyborczej o niezgłaszaniu
        budynków do użytkowania).Miejmy jednak nadzieję że rozlużnienie kontaktów po
        następnych wyborach( bo chyba tylko niepoprawny fantasta uwieży w zdobycie
        mandatów przez te osobistości)zresocjalizuje tego młodego i chyba nie do końca
        zepsutego młodego człowieka.
        • jedrzej! Re: Gdyby ludzie wiedzieli...................... 31.03.02, 14:11
          volume napisał(a):

> Brawo zibi.Zapomniałeś tylko o młodym narybku tej kliki,a mianowicie o wiernym
          > giermku Jędrzeju Kunowskim.
          dziękuje za wspominkę o mojej skromnej osobie.
          Jak to sie mówi? Nie ważne co, byle po nazwisku.

.Miejmy jednak nadzieję że rozlużnienie kontaktów po
          > następnych wyborach( bo chyba tylko niepoprawny fantasta uwieży w zdobycie
          > mandatów przez te osobistości)zresocjalizuje tego młodego i chyba nie do końca
          > zepsutego młodego człowieka.

może wybory zresocjalizują, tych giermków co się tu wykazują, jak tylko co złego
          się pisze o zarządzie, a tak to nie mają nic do powiedzenie na temat własnej
          gminy. Po prostu pustka i brak czegokolwiek po za urzedniczym stołkiem.

• jedrzej! Re: Gdyby ludzie wiedzieli...................... 31.03.02, 14:06
        zibi-zibi napisał(a):

Wielu znamy ze wspólnego podwórka gdzie razem graliśmy w
        > piłkę. Znamy ich oraz ich rodziny. Właśnie oni (w odróżnieniu od ekipy z UW,
        > rządzącej do niedawna Targówkiem)od początku zachowywali umiar, skromność i
        > uczciwość. Jeszcze nikt, nigdy w życiu wśród ich rodzin i sąsiadów nie widział
        > ich pijanych (czego o Zawadzkim powiedzieć się nie da, bo jego trzeźwego nikt
        > nie widział). Nikt też nigdy nie widział ich na imprezach z obcymi i
        > prostytuuującymi się kobietami (czego o Koblu powiedzieć się nie da). Nikt też
        > nie widział aby publicznie ferowali nienawistne oskarżenia i pomówienia (czego
        > o Kuncewicz, tryskającej żółcią nienawiści powiedzieć się nie da

nie jestem osobą, która lubi prac publicznie brudy, ale jeśli chcecie, nie ma
        problemu.
        Moze i graliście razem w piłke, ale skromnością obecnie rządząca ekipa, z byłym
        dyrektorem się nie popisywała. Arogantwo i chamstwo na każdym kroku.
        Pewien dyrektor z UG, zabrał pieniadze z WOSPu i prędko do TV, nie wiedział
        oczywiście ile ich jest, gdy przyszło do przekazania. Zadzwonił więc do
        burmistrza, ten też nie wiedział. WIedziałem tylko ja. Bo za to odpowiadałem.
        Pieniądze oczywiście trafiły tam gdzie miały, więc nie ma o co kruszyc kopii.
        Podziękowania dla zbierających, już, dyrektor wziął dla siebie i zarządu.
        Gdy napisałem na niego skargę, odpisał mi najmniej ważny urzędnik. Zostałem przez
        burmistrza zignorowany, a urzednik rozgrzeszony.
        Kolejne, jeszcze wśród urzedników chodzą opowieści jak to paru chłopców po
        godzinach pracy piło ostro sobie w gabinecie. Rano sprzątaczki, odczyszczały 2
        piętro zasłaniając sobie twarz, bo było tak zarzygane. Efekt. Kamery na 2 piętrze
        zostały wyłączone na kilka tygodni.

A co do pijanych. Nie będę mówił kogo z zarządu widziałem pijanego. Bo po co.
        Każdy jest dorosły, więc ma prawo się napić, byle nie w godzinach pracy.
        Tak Zawadzki,jak Kamiński.
        Wzorem cnót, nikt nie jest.

> HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA,
        > HAŃBA,HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA,HAŃBA,HAŃBA, HAŃBA, HAŃBA

...
    • Gość: Supero Re: odpowiedź IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 28.03.02, 11:28
      Jestem zainteresowana szczegółami wyjazdow pana Kobla i zdjeciami z zawodowego
      punbktu widzenia ale nie wiem jak moge się z Panem skontaktować
      • sloggi Re: odpowiedź 28.03.02, 11:29
        Zaproś tego pana na kawę
        • Gość: Supero Re: odpowiedź IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 28.03.02, 11:32
          nie omieszkam a swoją drogą jak wpadłeś na taki ?swietny? pomysl może to Ty
          jesteŚ ?urzędas?????????
          • Gość: Alex Re: odpowiedź IP: 193.0.117.* 28.03.02, 16:42
            Zabwne ile człowiek może sie dowiedzieć. Aż dziwne, wszyscy moraliści, którzy
            atakują przeciwników obecnego burmistrza siedzieli do tej pory cicho. Albo byli
            ślepi, albo nic nie wiedzieli i nagle spadła im kotara z oczu, albo udawali, że
            nic się nie dzieje. Panowie/Panie trochę przyzwoitości. Wstydu oszczędżcie. I
            nam i sobie. Jak rozumiem tok rozumowania niektórych wypowiedzi jest taki:
            wszyscy to i tak kanalie - tylko po co o tym wszystkim mówić. Ale to nie
            świadczy o opluwanych, ale o plujących
            Nie wiem na ile zarzuty wobec A.Kobla są prawdziwe, ale nie zmienia to faktu,
            iż Burmistrz Kamiński po prostu zachował się arogancko. Nic to nie zmieni. I
            nic nie usprawiedliwia. Po prostu.
            • Gość: ślepy Re: odpowiedź Alex IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 22:58
              A.Kobel "nigdy" nie był arogancki, to fakt - chodząca kultura!!!
              Ani też nigdy nikogo nie opluł
              Szkoda Faceta.
              To nie ON zaczął "zadymę".
              Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje.
              • Gość: Alex Re: odpowiedź Alex IP: 193.0.117.* 29.03.02, 14:15
                Nie wypowiadam sie o moralności Kobla. Nie wiem czy był arogancki czy nie. Ale
                nie było by sprawy Kazimierza gdyby nie postępowanie burmistrza Kamińskiego.
                Nie którzy nie potrzebują wrogów, aby się kompromitować. Wystarczy, że sami są.
                I to jest niestety casus Kamińskiego. Gdyby nie wyjechał za gminne pieniądze do
                Kazimierza i tam hucznie się nie bawił, to nikt nie byłby w stanie go
                kompromitować. Zreszta nikt nie jest do tego mu potrzebny. On to zrobi sam.
            • Gość: andrzej Re: odpowiedź IP: 195.117.5.* 29.03.02, 12:48
              Nie znam faceta o nazwisku Kamiński ani nie znam pana Kobeli.
              Wszystko wygląda w ten sposób , że niejaki Kamiński to typ spod ciemnej
              gwiazdy , posiada same złe cechy charakteru . Trochę to dziwne ,że facecik
              zmienił się w ciągu kilku miesięcy. A może jest on OK! a ci pozostali to dranie
              do piątej potęgi !!! Człeku skoro ich znasz to powiedz im o tym prosto w oczy.
              Dla mnie jesteś gościem piszącym na zlecenie !
              Zdrowych i Radosnych Swiąt .
        • jedrzej! Re: odpowiedź 31.03.02, 14:12
          i ciasteczka.
      • Gość: andrzej Re: odpowiedź IP: 195.117.5.* 04.04.02, 10:20
        Supero !
        Kiedyś moja znajoma z Ursynowa opowiadała mi o wyjeździe samorządowców
        UWolności do Rzymu z roku 1996 lub 1997 .Ponoć jednemu z uczestników zaginął
        paszport w jakimś lokalu .Można to sprawdzić u pana Prezydenta Warszawy bo też
        uczestniczył w tym wyjeździe.
        • Gość: andrzej Re: odpowiedź IP: *.waw-bia.leased.ids.pl 04.04.02, 16:46
          Niestety pamięć jest zawodna to było nie jeden raz tylko dwa !!!
    • Gość: Alex Re: IP: 193.0.117.* 29.03.02, 14:22
      A dlaczego piszę. Zauważcie obrońcy obecnego zarządu o władzach żadnej
      warszawskiej dzielnicy czy gminy nie pojawia się tyle informacji o związanych z
      nimi aferach. I to jest przykre. A propos oskarżeń wokół Kobla. Pamietam o
      sprawie haraczu, które on i Saporowski płacili Kamińskiemu, a o które tamten
      się od nich domagał. Sprawa miała znaleźć sie w sądzie, nie wiem czy sie
      znalazła. Ale ona również obnaża niemoralność we władzach Targówka. Jest bardzo
      przykro czytać ciągle o różnych aferach związanych z ta gminą. Dlaczego nie ma
      ich na Mokotowie, czy Wilanowie? Zarzuty które padaja przy całej sprawie są
      bardzo nie śmieszne, bardzo przykre dla mieszkańców.
      • Gość: andrzej Re: odpowiedz :Alex IP: 195.117.5.* 03.04.02, 16:26
        Człowieku widać nie lubisz czytać prasy warszawskiej.Dam Ci tylko jeden
        przykład z publikacji Gazety Wyborczej "np. w kwietniu 2001 roku fundacja z
        gestem inaugurowała jeden z segmentów działalności -klub muzyczny (w
        podziemiach basenu urządzono nielegalną strzelnicę) - 240 tys. kosztowała
        organizacja przyjęcia" to działo się w gminie Centrum - dzielnica Mokotów .
        • Gość: irka ul blokowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 23:02
          a czy ktos moze wie, jak sie ma sprawa przebiegu ulicy blokowej (nowo
          zbudowanego odcinka, nie laczacego sie ze starym) do lokalizacji posesji bylego
          burmistrza?
    • Gość: andrzej Re: moralność kobla IP: 195.117.5.* 05.04.02, 13:33
      Dzisiejsze "Życie Warszawy" dotarło do jednego ze zdjęć z wyjazdów pana
      Andrzeja Kobla.Zaczyna się pomalutku ukazywać prawdziwe oblicze tego
      pana.Ciekawe dlaczego nie mógł już sam pić...?
      • jedrzej! Re: moralność kobla 05.04.02, 22:26
        rebus
        zamiast Kobel wstaw Kamiński

i reszta wpisu OK!
      • Gość: matrix Re: moralność kobla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 08:15
        Rebus doskonaly
        wstaw np. Zawadzki lub Kuncewiczlub Soporowski lub Serdiukow lub Kunowski lub
        Klimaszewski lub Retelski lub Kozak lub Wieteska lub ........ itd. wyliczanka
        bez konca.Niestety swiadczy to o poziomie dziennikarstwa tego dziennika
        • Gość: Alex Re: moralność kobla IP: 193.0.117.* 06.04.02, 15:17
          Niektórzy sądzą, że szkalując innych wybielają siebie ... Wyznają mentalność,
          że jeżeli napiszą, iż wszyscy to złodzieje, to będzie można bezkarnie kraść
          (pić, wyjeżdzać za nieswoje pieniądze, wyłudzać łąpówki od podwłądnych itd.).
          Dzięki temu samorząd ma opinie bandty złodzieji, którzy patrzą co jeszcze można
          skombinować. Obrońcy burmistrza Kamińskiego najlepiej pokazukją dlaczego nie
          powinno ich być w samorządzie ...
          Nie wiem co jest prawdziwe w domniemanych czynach Kobla, ale to nie zmienia
          faktu, że Kamiński pił i bawił się za pieniądze podatnika. A co do wyliczanki.
          Aby ją stosować trzeba mieć jakieś dowody. W końcu z wymienuionych osób tylko
          Kamiński w Kazimierzu był.
          A może to jeszcze spisek przeciw biednemu burmistrzowi, ktoś się pod niego
          podszył, aby zrobić nagonkę na nieskazitelnego burmistrza.
          Sparwa Kazimierza wynikłą tylko z głupoty i poczucia bezkarności. Tych co
          pojechali. I nic tego nie zmieni
          • Gość: no_to_lu Re: moralność kobla IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.04.02, 22:07
            Gość portalu: Alex napisał(a):

> Niektórzy sądzą, że szkalując innych wybielają siebie ... Wyznają mentalność,
            > że jeżeli napiszą, iż wszyscy to złodzieje, to będzie można bezkarnie kraść
            > (pić, wyjeżdzać za nieswoje pieniądze, wyłudzać łąpówki od podwłądnych itd.).

... albo,
            żałują, że ich nie zabrali.

• Gość: andrzej Re: moralność karna kobla IP: *.waw-bia.leased.ids.pl 05.04.02, 18:00
      Gość portalu: urzedas napisał(a):

> Czytając :
      > - 17 spraw komorniczych i 5 karnych
      możesz dać kilka przykładów spraw komorniczych tego pana?

• Gość: andrzej Re: moralność K IP: *.waw-bia.leased.ids.pl 09.04.02, 16:05
      W dniu 8.04.2002 wyszła kolejna niemoralność Kobla .Przebywa sobie ten ciężko
      chory człowiek na zwolnieniu lekarskim i pobiera badatelka 10 000 złotych z
      kasy państwowej plus 3000 złotych jako radny co w sumie daje tylko 13 000
      złotych !!!!!!!!!!!!!!/informacja przekazana na sesji rady przez radnego
      Dudzica/
      Dobrze jest chorować i aktywnie uczestniczyć w pracach rady.
      Panie Kobel życzę zdrowia , wtedy będzie taniej dla gminy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka