Dodaj do ulubionych

pachnąca praca stała lub dodatkowa

27.05.06, 21:59
Zapraszam do współpracy wszystkie osoby pragnące poprawić swoją sytuację
finansową w bardzo przyjemny sposób. Oferowana przeze mnie praca polega na
dystrybucji perfum, pachnących identycznie jak oryginalne takich firm jak
Hugo Boss, Gucci, Chanel i wiele innych. Zapachów jest około 100. Umowa,
którą osoba podpisuje zobowiązuje do sprzedania tylko 5 butelek perfum
ROCZNIE !!! Cena produktu jest bardzo przystępna, jakość świetna (trwałość 6-
8 godzin) i zysk duży. Zapraszam! Więcej szczegółów po wysłaniu maila na
adres Aniax23@wp.pl
Obserwuj wątek
    • jul.s Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 28.05.06, 20:57
      ....tego nie można przemilczeć ,nawet na urlopie ...

Macie kolejny , idealny przykład "prymitywnego prowincjonalizmu" !!!

..ktoś chce dać pracę ogłaszając się jawnie w internecie , w przestępczym
      procederze sprzedaży podróbek perfum !!!!...

Na "to " brak słów
      • yapkovitz Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 28.05.06, 21:50
        julek, ty lepiej juz nie wracaj z tego urlopu, zostan tam gdzie jestes i nie
        pisz bzdetow na forum. Autorka poprzedniego postu, napisala o sprzedazy perfum
        o zapachu zblizonym do produktow markowych, nie oglasza natomiast ze sprzedaje
        podrobki. W wielkich centrach handlowych sa stoiska firm, ktore sprzedaja
        wlasnie takie produkty. Sprzedawcom z tych stoisk nikt nie zarzuca prymitywnego
        prowincjonalizmu, brak szacunku do prawa oraz nikt nie wysmiewa sie ze stroju.
        julek, czlowieku przestan sie osmieszac, stajesz sie coraz bardziej zalosny.
      • mani1 Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 29.05.06, 06:21
        Julek Ty jesteś strasznie zakomplesiona chłopina, zamiast się wszystkich
        czepiać czep się płotu.
    • nina_love Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 29.05.06, 00:35
      Zastanawia mnie dlaczego perfum "pachnących identycznie jak oryginalne" ???
      Albo coś jeste oryginalne albo nie i może stąd ta ostra reakcja. Na logikę tak
      to wygląda - albo oryginał albo falsyfikat. Może to oryginały tylko
      bez "marki" ???
    • absit Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 29.05.06, 06:16
      Taki drobiazg... perfumy to perfumy, a to co się sprzedaje jako perfumy to co najwyżej woda perfumowana. Takie są fakty:)
      • nina_love Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 29.05.06, 08:33
        a i jeszcze warunek - tylko 5 butelek - a później się okaże, że 5 litrowych.
        Niech żyje reklama.
        • absit Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 29.05.06, 11:10
          nina_love napisał:

> a i jeszcze warunek - tylko 5 butelek - a później się okaże, że 5 litrowych.
          > Niech żyje reklama.

zasada panująca w tego typu dystrybucjach polega na tym, że tego typu firmy nie czerpią zysku ze sprzedaży nie samego produktu ale zakupu tzw. "zestawu startowego"...często dość kosztownego.
          • jul.s Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 29.05.06, 15:43
            ..dla wielu ludzi określenie "własność" jest trudna do pojęcia !! , a co
            dopiero pojęcie np. praw autorskich ,- czy praw ochronnych dla "logo" , utworu -
            dzieła ,produktu licencjonowanego .

..dla ludzi dla których kopiowanie całych samochodów , skomplikowanych
            technologii było kiedyś normalne --> normalne jest kupowanie butów adidasa
            ktore są zrobione "kątem w szopie" ,dla tych ludzi głupotą jest płacenie za
            program komputerowy czy kupowanie normalnej płyty za normalną cenę .

..dlaczego płacić za koszulkę "nike" 160 zł jak można ją mieć za 35 .

..jedni nazywają to złodziejstwem ja zaliczam to do zespołu zachowań typowych
            dla "prymitywnego prowincjonalizmu " nie spotykanego na taka skalę w żadnym
            normalnym kraju europejskim.

...postaram się spokojnie i systematycznie tłumaczyć ,może coś trafi do tych
            mózgów odkształconych komuną lub zepsutych przez rodziców u ktorych te
            odkształcenia są lub były trwałe .......

spokojny wypoczety i wytrwały julekzurlopu...
            • nina_love Re: pachnąca praca stała lub dodatkowa 30.05.06, 00:48
              Zacięcia do "kombinacji" i "obcinania kosztów własnych" nie da się łatwo
              wyplenić - taka cecha narodowa.
    • aniax23 ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 08.06.06, 17:32
      Witam. Nigdzie w swoim poście nie napisałam, że są to podróbki. Nie są
      sprzedawane jako podróbki, tylko zapachy zbliżone do oryginalne. Opakowania
      tych perfum w niczym nie przypominają oryginalnych, nazwa perfum oryginalnych
      służy tylko przybliżeniu nuty zapachowej. Nazw oryginalnego towaru nie używamy
      na opakowaniach!!! Wszystko jest więc legalne. Jeśli chodzi o ilość opakowań to
      z całą pewnością wystarczy zakupić 5 rocznie - 30 ml lub 50 ml. Bo czy ktoś
      kupuje sobie 1 litr perfum? Czasem trzeba się zastanowić zanim się coś napiszę.
      A poza tym aby coś krytykować należałoby to choć troszkę poznać, a żadna z osób
      tak złośliwie komentujących mój post nie napisała do mnie w celu uzyskania
      dodatkowych informacji. To mi zakrawa na zwykłe PIENIACTWO.
      Gratuluję osobom o nickach yapkowitz i mani1 zdrowego rozsądku.
      (Aniax23@wp.pl)- Zapraszam do współpracy
      Aniax23
      • absit Re: ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 08.06.06, 19:39
        aniax23 napisała:

> Witam. Nigdzie w swoim poście nie napisałam, że są to podróbki. Nie są
        > sprzedawane jako podróbki, tylko zapachy zbliżone do oryginalne. Opakowania
        > tych perfum w niczym nie przypominają oryginalnych, nazwa perfum oryginalnych
        > służy tylko przybliżeniu nuty zapachowej. Nazw oryginalnego towaru nie używamy
        > na opakowaniach!!! Wszystko jest więc legalne. Jeśli chodzi o ilość opakowań to
        >
        > z całą pewnością wystarczy zakupić 5 rocznie - 30 ml lub 50 ml. Bo czy ktoś
        > kupuje sobie 1 litr perfum? Czasem trzeba się zastanowić zanim się coś napiszę.
        >
        >Aniu masz rację... żeby coś napisać trzeba się zastanowić... dlatego zanim napiszesz raz jeszcze słowo "perfum"...poczytaj sobie co to jest ...zaoszczędzę Ci czasu..." Słowo perfum używane jest w znaczeniu wyłącznie produktów, w których substancje zapachowe są silnie skoncentrowane, a ilość rozpuszczalnika jest ograniczona do absolutnego minimum." Niestety to co Ty sprzedajesz jako perfum - nim nie jest. Składniki z jakich wykonane są prawdziwe perfumy są niesamowicie drogie - dlatego ja też proszę o dopisanie mnie do listy posiadających jak to nazwałaś "zdrowy rozsądek":)
        • aniax23 do absit 08.06.06, 20:46
          Szkoda że się ze mną nie skontaktowałaś/łeś zanim wyraziłaś/łeś swoją opinie.
          Nie wiem czy orientujesz się jakie perfumy oferuję. Jednak już odpowiadam.
          Produkty zapachowe tego typu są perfumami gdy zawartość olejków zapachowych
          wynosi od 15-30% lub według innych źródeł od 20-30%. W naszych produktach jest
          20 procent olejków. A zatem są to perfumy. Większa zawartość wspomnianych
          olejków byłaby truda do wytrzymania zarówno dla osoby używającej perfum jak i
          dla otoczenia... Pozdrawiam Aniax23
          • jul.s Re: do aniax23 08.06.06, 21:22
            do aniax3

....napisałaś ...ludzie czytajcie uważnie i uruchamiajcie mózgi ..-

<Oferowana przeze mnie praca polega na
            <dystrybucji perfum, pachnących identycznie jak oryginalne takich firm jak
            <Hugo Boss, Gucci, Chanel i wiele innych.>

....osoba posiadająca odrobinę kultury , minimalnego rozeznania w prawie
            autorskim ,licencyjnym , ekonomii ,podatkach ... widzi od razu z czym mamy do
            czynienia ...

...mielec jest znanym centrum podrabiania pefum ..

...na swiecie jest kilkanascie firm które lansują zapachy żadna
            prowincjonana , nawet polska firma nie jest w stanie wylansować jakiejś marki
            perfum , w prowincjonalnej Polsce można tylko rozprowadzać perfumy znanych
            marek ..

... 80- 90 % sprzedawanych na prowincji perfum nawet w legalnych sklepach np. w
            mielcu to "prymitywne podróby"
            • aniax23 Droga/i Jul.S. - propozycja 08.06.06, 22:41
              Po pierwsze: nie jestem z Mielca i nie rozprowadzam perfum tutaj produkowanych.
              Po drugie: firma z którą współpracuje nie jest firmą polską. Po trzecie: ma ona
              swoje przedstawicielstwa w kilkunastu krajach Europy i otwiera następne, nie
              mając żadnych problemów z prawem (to chyba wiele znaczy).
              Droga/i Jul.s.... Może byś się jednak zapoznał/a z naszą ofertą, bo piszesz
              troszkę na oślep. Jeżeli wyrazisz taką chęć chętnie Ci w tym pomogę. Dopiero
              wtedy nasza dyskusja będzie miała jakiś sens. W tej chwili wyładowujesz na mnie
              tylko swoją frustrację. Czyżbyś miał/a kiepski urlop???
              Pozdrawiam Aniax23
          • absit Re: do absit 08.06.06, 22:44

sorki ania ale forum to takie miejsce gdzie mozna wyrazac swoje zdanie i opinie bez wczesniejszego komsultowania sie z osoba z ktora sie nie zgadzamy i z ktora dyskutujemy.. zauwaz ze ja staram sie pisac bardzo asertywnie :)
            • aniax23 Re: do absit 08.06.06, 23:35
              Oczywiście zgazam się. Masz prawo wyrazić swoją opinie. Cieszę się z tego że
              zabrałaś swój głos i podzieliłaś się z nami swoim zdaniem. Jednak gdybyś
              wcześniej uzyskała troszkę informacji na temat tego o czym dyskutujesz, na
              pewna zmieniłabyś zdanie... W tym celu (czyli w celu dowiedzenie się jak
              wygląda sytuacja w rzeczywistości) zapraszałam Cię do kontaktu. Pozdrawiam i
              czekam na kolejne opinie. Aniax23
        • aniax23 Re: ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 08.06.06, 21:18
          muszę dodać jeszcze jedno... na cenę perfum ma wpływ wiele czynników. Są to
          między innymi marka i reklama. Dlatego perfumy znanych firm są takie drogie.
          Koszt składników stanowi tylko około 20 % ceny... Pozdrawiam i zapraszam do
          dalszej dyskusji...Aniax23
          • jul.s Re: ODPOWIEDŹ do aniax 23 09.06.06, 08:48
            "...dziad swoje a baba swoje ..."

Uprzejmie proszę przeczytaj moje teksty i odnieś się do tego co tam pisze !!!!!

>... Może byś się jednak zapoznał/a z naszą ofertą, bo piszesz
            troszkę na oślep. Jeżeli wyrazisz taką chęć chętnie Ci w tym pomogę. Dopiero
            wtedy nasza dyskusja będzie miała jakiś sens. W tej chwili wyładowujesz na mnie
            tylko swoją frustrację.<

.. z ofertami takimi jak Twoja nie chcę mieć nic wspólnego to "prowincja i
            szajs" - znasz słowo "erzatz" - to Twoja działalność

...frustracja
            • aniax23 Re: ODPOWIEDŹ do aniax 23 09.06.06, 12:03
              W takim razie nie mamy o czym dyskutować, bo niezależnie od tego co napiszę i
              tak będziesz to traktował/a jak "galicyjski prowinconalizm" . Widocznie masz
              jakieś kompleksy na tym punkcie. Jednak mimo wszystko dziękuję za Twoją opinię.
              Uważam, że warto znać inny od swojego punkt widzenia, a Ty mi go pokazałeś/aś.
              Pozdrawiam gorąco i na tym kończę naszą dyskusję. Życzę miłego urlopu...
              Aniax23
      • nina_love Re: ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 09.06.06, 10:50
        Troszkę abstrachują od samego tematu - mnie nawet nie interesuje oferta i czy
        to się sprzeda czy nie (zapewne chętni się znajdą zaróno do sprzedawania jak i
        do zakupu) ale sposób w jaki ta sprawa została opisana. Słownictwo jakim się
        posłużyłaś/eś jest na tyle wieloznaczne, że po krótkim zastanowieniu można z
        niego wyciągnąć tego rodzaju kwiatki , jak "pachnące identycznie jak
        oryginalne". Język "sprawnego marketingu" przy bliższym zgłębieniu tekstu
        odkrywa pewne niuanse. Skoro to są perfumy oryginalne to dlaczego nie
        napisałaś/eś, że są prefumy oryginalne (niekoniecznie markowe). To samo się
        tyczy 5 butelek - można było napisać od razu jakiej pojemności a nie
        pozostawiać to domysłom. W końcu osoba, która ma to sprzedawać z założenia nie
        ma sprzedać 5 butelek na rok tylko o wiele więcej - inaczej nic na tym (zapewne
        bo nie znam stawek) nie zarobi. Więc czytając tekst można dojść do takich
        wniosków. Swoją drogą - ciekaw jestem czy wyprodukowanie takich "pachnideł" o
        zapachach zbliżonych do oryginalnych nie jest naruszeniem praw autorskich do
        samego zapachu(podobnie jak szycie ubrań o podobnych wzorach co ubrania znanych
        projektantów ale bez podrabiania ich znaku markowego). Ale tego, niestety, nie
        jestem pewien.
        • aniax23 Re: ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 09.06.06, 12:07
          Witam.
          Dziękuję za opinię. Rzeczywiście jestem na początku swojej drogi w marketingu i
          dopiero się uczę. Z całą pewnością Twoje uwagi przydadzą mi się w dalszej
          pracy, gdyż wyznaję zasadę, że z popełnianych przez siebie błędów nie należy
          powtarzać. Jeszcze raz dziękuję i gorąco pozdrawiam Aniax23
          • yapkovitz Re: ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 10.06.06, 09:53
            Belvedere Residence, jest to inwestycja w Warszawie, w ktorej metr mieszkania
            dochodzi do 21,5 tys zł. Developer reklamuje te inwestycje m.in tak:
            "Poniżej holu znajdować się będzie basen - ulepszona wersja basenu Hotelu
            RItz...", wiecej w linku:
            www.apartamenty.tabelaofert.pl/index.php?str_id=1035&rekord_id=64250&tabela=LOKAL

Moze marketingowiec Julek wypowie sie w tej sprawie, czy developer kradnie
            prawa autorskie? narusza prawa autorskie? a moze jest prowincjonalny?
            • jul.s Re: ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 10.06.06, 11:37
              ...yapkovitz czy Ty nie czujesz tego że Cię ignoruję .- gdzie Twoja ambicja .-

...czy nie czujesz że nie chcę z dwufakultetowym prowincjonalnym bubkiem
              rozmawiać - przecie już wcześniej dałem Ci to do zrozumienia , po Twoich
              prowincjonalnie prymitywnych wypowiedziach !!

...ale po raz ostatni wyjaśniam ten developer to taki sam prowincjusz jak
              handlarz podrobionymi perfumami !! , ale Ty tego nie czujesz bo do tego trzeba
              odrobinę wyrobienia i kultury

...też prowincjonalny julekzurlopu..

• yapkovitz Re: ODPOWIEDŹ NA POWYŻSZE ZARZUTY 10.06.06, 15:39
                julek, ale zes blysnal kultura osobista, oglada, intelektem, godnoscia
                osobista, wyrobieniem, brakiem prymitywizmu w wypowiedziach. julek, masz klase
                i wielki szacunek dla innych, bioracych udzial w wymianie zdan na forum. Zaluje
                ze nie jestem taki fajny jak ty:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka