jul.s 14.11.06, 21:17 ...wnioski z sasiednich wątkow..... ..OSNOWSKI na starostę ...proponuje julek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunek7 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 14.11.06, 23:25 Miał być.... ale skumał sie z Panami z Aeroklubu i Kolfarmu którzy chcą przejąc hangar, działke na własność dla kasy i naród zrozumiał,że to źle pachnie i p. Osnowski nie zyskał należytego poparcia. Teraz tym śladem idzie Popiołek żobaczymy jak skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 14.11.06, 23:40 Masz na myśli ojca i syna. panów Św. bo akurat pierwszy podobno tam pracuje a drugi jest prezesem AM? Wyjaśnij proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 14.11.06, 23:55 Jest jeszcze lepszy magik od tych dwóch Panów. W kolfarmie też... Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 00:24 Podaj chociaż inicjały:)) Odpowiedz Link Zgłoś
m93v Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 21.11.06, 20:15 Szkoda, że nie pamiętacie już inicjałów WC ! Jakież one wspaniałe! i Jak pracowała w Aeroklubie grupa CCCCP. Odpowiedz Link Zgłoś
nina_love Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 01:04 Chyba wiem o kogo chodzi chociaż nie wiedziałem, że to tak miałoby wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
rossamunda Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 09:39 Osnowski starostą? Są gorsze kandydatury, ale znam na tyle Osnowskiego i uważam , że zły bylby z niego starosta. To jest czlowiek rzetelny , uczciwy i dokladny, taki coto zawsze z rana paciorek zmówi, ząbek umyje, grzywkę przeczochra. Nie wyjdzie z domu dopuki nie sprawdzi czy światlo zgaszone i kran zakręcony. W teczce zawsze kanapka i jabłuszko plus mnóstwo bbaaardzo, baardzo ważnych papierów. Na biurku porządek, ołówki porządnie podstrugane ( osobiście zapewne struga), papiery do podpisu z lewej, papiery do podczytania z prawej itd itd Nie przepuści w dokumentacji żadnej kropce i przecinkowi, wykryje każde spóźnienie pracownika nawet stróża nocnego, zauważy każdą pajęczyne w sekretariacie. Ale niestety braknie mu czasu na przygotowanie strategicznego projektu, zagada na śmierć radę podczas sesji, nie podejmie w porę ryzykownej decyzji zasłaniająć się brakiem najważniejszego na świecie załącznika. Zajęty kontrolowaniem wszystkich i wszystkiego, tropieniem niegodziwości komunistycznych i postkomunistycznych nie znajdzie czasu na jakś wizję projektu przyszłośći powiatu. Będzie się upajał swoimi wystąpieniami, bo lubi ponad wszystko słuchać samego siebie będąć przekonanym o posiadanie wyłączności na rację i prawdę.Taki to z niego idealista- harcerz co nie wyrósł z krótkich spodenek. Tak go sobie wyobrażam. Ma dziwne pomysly - np tuż po zakonczeniu kadencji poselskiej otworzył w rynku w Mielcu... mały sklepik z oknami. Takie to miejsce w spoleczenstwie znalazl sobie były posel!!! Niczym Walesa który wrocil do stoczni - ale wałesa tylko zagrozil., a Osnowski faktycznie robil za subiekta... Oczywiscie może być starostą, bno to stanowisko jak wiadomo obsadza rada powiatu, ale moim zdaniem o wiele poważniejszym i bardziej realnym kandydatem jest ... DEPTUŁA.Tak - ten który zrobil sobie huczną kampanie prezydencką i przerżnąl z ke\retesem. A moim zdaniem TO BYLA KAMPANIA STAROSTOWSKA. Bo przeciez kampania prezydencka byla jedyną okazją aby sie zaprezentować.... Ma w radzie swoich ludzi z PSLu, jest przetestowany na wysokim stanowisku, szuka chlopisko roboty, bo przecież nie wróci do DOBROLSKIEeGO jako weterynarz badać świnskie mięso na obecnosc tasiemca . I jest to już skutecznie obrobiony polityk przy bardzo grubym korycie. On wie, że rola starosty to nie tropienie komucha w postkomuchu, nie szukanie nieszczeęsnika takiego jak LELO co jakiemuś sbekowi cos powiedzial, ale poszukiwanie kierunku, wypracownie wizji, pilnowanie realizacji, osobiste zajmowanie się tylko najważniejszymi strategicznymi sprawami. Pragmatyczny, elastyczny, giętki i śliski DEptula gwarantuje takie postepowanie. Zadba o interes swój, swojej partyjki, i przy okazji o interes nasz. Obrzydliwy koryciaż, taki jak każdy polityk, ale to spośród pretendentów moim zdaniem najprawdopodobniejsza kandydatura. Deptuła na staroste! To koryto jest w sam raz dla niego. Nie mam i zapewne nikt z forumowiczów nie będzie miał wpływu na obsadę stanowiska starosty - tą wypowiedzią testuję swoje zdolności przewidywania przyszłości. DEPTUŁA STAROSTĄ - co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
dermika1 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 17:02 jestem pod wrażeniem trafności oceny. Podzielam.... Odpowiedz Link Zgłoś
bordo5 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 20:24 Trafnie go scharakteryzowałaś. Kiedyś ja także podobnie go oceniłem. Pan Marszałak (nie mylić z Piłsudskim) Deptuła nie uczynił dla Mielca nic, dla powiatu niewiele (droga przez Wadowice w drugim roku urzędowania) i ostatnio, gdy już łamano resory, droga do Tarnobrzega. A w kampani prezydenckiej obiecywał (jako prezydent MIelca?) drogę do Tarnowa ha, ha, ha. Ten facet może zeczywiście chcieć być starostą, ale w mieście, w którym wybiera się faceta podejrzanego o jazdę po pijanemu i o fałszywe zeznania, z którym poważni ludzie chcą tworzyć koalicje, wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 10:27 Zgadzam się, bo po wyborach, gdy nie wszedł do rady, własnie wszędzie słyszę dokładnie to samo, że z tym forum to jedna wielka ściema, a osnowski sie zmarnował. Zamiast walczyc z parkiem i o aeroklub powinien się starać o miejsca pracy dla ludzi czyli raczej o sprowadzenie firm do parku, a przy parku się i lotnisko może rozwinąć. Z tego co słychac własnie to zawazyło o tej jego porażce. O innych zarzutach wobec niego, co ciekawe, w ogóle nie słychac, czyli chyba głownie o to poszło. A wiadomo, że teraz ludzie gadają tylko o wyborach, więc byłoby wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
men283 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 15:47 Ispaniola co ty bredzisz... (cyt.a przy parku się i lotnisko może rozwinąć) jak sie moze rozwijac lotnisko jak mieliby odciac boczny Pas....ehhhh durnota Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 16:17 jak sie moze rozwijac lotnisko jak mieliby odciac > boczny Pas....ehhhh durnota MEN283 ten boczny pas jak pewnie wiesz to kawałek zwykłej asfaltowej dróżki którą można odtworzyć w inny miejscu. Ten boczny pas jak pewnie wiesz to po to gdy jest "zły" wiatr. to taki dodatkowy atut lotniska ale to marginalna sprawa, jak pewnie też wiesz. To nie mów że ktoś jest durnota Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 17:22 może, może, ale żeby to zobaczyć przede wszystkim trzeba zrzucić klapki z oczu i spojrzeć dalej niż czubek własnego nosa, ale to nie tacy jak ty będą nad tym mysleć, dzięki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 18:25 Ispanola, ten tekst to do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lzp1 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 19:48 dziunek ty jesteś jednak spec od lotnictwa. Ten boczny pas -dróżka to jest wydeptana przez pilotów jak chodzili kupę robić do lasu, i ona jest w ogóle nie potrzebna Prawda, że to dobrze że ją zlikwidują ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 21:45 :)))) super z tymi pilotami. Napisałem, że zostanie odtworzona, nic nie mówiłem o likwidacji. Czytaj bez emocji.. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 22:29 Czy będzie pas poprzeczny czy nie, jakie to ma znaczenie, skoro ARP sprzeda PZL Sikorsky`iemu a Jankesi zrobią wtedy co bedą chcieli; albo będzie produkcja smigłowców, albo np. coca-coli. Do startu śmigłowców jako takie lotnisko nie jest potrzebne a dla paru samolocików z aeroklubu wystarczy duzy trawnik;((( Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 22:58 Możesz mieć rację.No to już niewiem co lepsze - gdy lotnisko miała Grand Limited i zadłużyli spółkę Cargo, czy teraz jak ma udziały ARP. Ale co ma Popiołek z Osnowskim do tego? Jak to mają ratować to lotnisko? Pogonią amerykanów aby areoklub miał hangar i działeczkę? a na 300 ha pasły sie kozy i barany Odpowiedz Link Zgłoś
inesita3 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 15.11.06, 23:27 Popiołek akurat moze mieć duzo do tego, ponieważ jego kumpel z PIS Ortyl, poseł z Mielca na sejm, jest wiceministrem przemysłu, jak wiadomo PIS rządzi, a ARP jest agendą rządową. Odpowiedz Link Zgłoś
m93v Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 21.11.06, 20:28 Jasne odtworzyć to sobie możesz!Nie pas startowy a: Np skatepark na środku ronda! Bo widze, że się tak znasz na lotnictwie że aż serce boli że masz tupet zabierać na te tematy głos! Milcz jeśli masz wprowadzać ludzi w takie banialuki! przesuń sobie swoją hałupe bo moze na tym lepiej się znasz. Albo żywopłot przekop, przesadz. Usadzą takiego w jakimś urzędzie i tak pisze tylko brednie fachowiec d/s lotnictwa! Może Ty dziunek z samoobrony? Jak Begerowa Mature w miesiąc zrobiłeś?? Pozdrawiam fachowców d/s lotnictwa a nie burków co szczekają - tylko chyba bez otwierania pyska - bo z takiej pipidówy pochodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ispaniola Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 16.11.06, 08:23 nie dziunek, no coś ty ;) przepraszam za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
bordo5 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 16.11.06, 10:01 Ja proponuję Julka na Starostę. Ma to takie same prawodpodobieństwo realizacji jak propozycja , by starostą był facet, tóry sromotnie przegrał, Pan Osnowski. Jak coś proponujesz to trzymaj się rzeczywistości. Pisanie dla pisania to tylko wprawka , trening, nie wiem czy potrzebny innym interenautom. I tak zresztą ta dyskusja zeszła na nieśmiertelny problem lotniska. Mimo wszystko proponuję dyskusję na temat (nie dlatego że ja go zapoczątkowałrm, broń Boże)Żądza władzyi przyzwoitość. Nie wiem czy macie coś na sumieniu, że boicię się poruszać tak istotne dla Mielca sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 16.11.06, 15:48 ..."bordo" a co Ty taka nakręcona ..--> forum mielec to nie posiedzenie zarzadu spółki ani innego komitetu !!! ...znajdujesz się w przestrzeni wirtualnej !!!!!uswiadom to sobie ...!!! Nie pierwszy razawolujesz do "stachanowszczyzny" !!!!! ...ale "a propos" wcale nie wycofuję propozycji by Andrzej Osnowski był starostą , wybory jak sama widzisz nie wskazuja najlepszych i najlepiej przygotowanych --> wide mój tekst o "buraczanej" radzie powiatu !!!!!!! --> -i powtarzam ta rada powiatu ze starostą weterynarzem ze zlotym łańcuchem na szyi /chyba ze go przestał nosić/ ----> to bedzie dopiero "buraczane prostactwo" nie wiem czy nie gorsze niz teraz /szwagier w garniturze do sandałów w skarpetkach -sam widzialem na te oto oczy/ nowy watek - /może Niedbała bylby lepszy/ .....ze stachanowskim pozdrowieniem julek.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaro124 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 18.11.06, 21:49 Jeszcze przed wyborami pewna grupa ludzi z Mielca ustaliła że starostą pozostanie pan Smaczny i ja wam mówie że tak będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 18.11.06, 23:07 Jaro, nie będzie p. Smaczny dalej starostą. Bo po co? Juz jest na chorobowym. Szkoda mi go ale taka jest praca w samorządzie.Wybiorą jakiegoś" Chrabąszcza" i juz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ..OSNOWSKI na starostę ... 19.11.06, 10:26 ...Pan Smaczny musi zostać , bo co sie stanie z tymi wszystkimi "szwagrami" w wyswiechtanych marynarkach ,skarpetkach i sandałach Odpowiedz Link Zgłoś
men283 ale... 21.11.06, 10:02 Popieram propozycję Jul.S Osnowski na Starostę Jest to w naszym środowisku jedyny polityk nieskorumpowany i niezależny ( nie przykleja sie do żadnej parti) Najlepiej przygotowany merytorycznie. Udowodnił to w poprzedniej kadencji. Ma strategiczne koncepcje rozwoju powiatu. Skrupulatny(tak jak pisał któryś kolega w poprzednim poście o ostrych ołówkach) i dlatego pod jego ręką Starostwo wreszcie funkcjonowałoby właściwe. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
dziunek7 Re: ale... 21.11.06, 13:12 Men p. Osnowski to AWS a teraz PIS owiec jak sie patrzy.Skrupulatny. O braku przecinka może godzina gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
slodyczka Re: ale... 21.11.06, 13:20 A pewnie, że PISowiec!!!. Znam go jeszcze z lat szkolnych gnębiciel narodu okrutny! a jeśli taki skrupulatny na urzędzie to pogada o przecinku, sprawdzi interpunkcję w każdym piśmie i jakoś kadencja przeleci... Odpowiedz Link Zgłoś
men283 Re: ale... 21.11.06, 13:43 ale właśnie od tego przecinka ołówka sie zaczyna... Innie tego nie potrafią i dlatego jest taki bałagan. P.S Niemiecka dokładność doprowadziła do olbrzymiego sukcesu w narodzie germanów, czas by u nas zrobić porządek, przykładajcie sie bardziej do pracy to bedzie lepiej naszym dzieciom a nie TYLKO NARZEKAJCIE SZARAKI Odpowiedz Link Zgłoś
slodyczka Re: ale... 21.11.06, 13:54 Kto tu narzeka! raczej ocenia i stwierdza fakty. Od przecinków i literówek w urzędach powinny byc inne osoby a nie osobiście starosta. On ma się zająć wizją i rozwojem regionu a nie erratą. A co do pracowitosci niektórych to masz świetą rację ale to już zupełnie inny temat Odpowiedz Link Zgłoś