combo1978 19.02.08, 15:17 Co myslicie o reaktywacji gieldy samochodowej w Mielcu? Dobrym miejscem na lokalizacje bylby parking na Strefie kolo firmy Kirchhoff. W niedziele stoi pusty i sie marnuje.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomfix1 Re: Gielda samochodowa w Mielcu 19.02.08, 15:19 Dobry pomysł. Ale ostatnio nie był pusty:) Miałem tam zlot:) Odpowiedz Link Zgłoś
vash.the.stampede Re: Gielda samochodowa w Mielcu 19.02.08, 16:28 "Rynek nie znosi próżni", jeśłi będzie zainteresowanie to powstanie> myślę,że na przykład raz na 2 tygodnie mogłoby się udać bo częściej to nie wiem czy by się zwróciło. Jeśli ktoś ma ochotę, to myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby spróbował:) Odpowiedz Link Zgłoś
bociek22 Re: Gielda samochodowa w Mielcu 19.02.08, 16:34 Myślę, że giełda miałaby średnie szanse, bo i tak każdy jeździ do Rzeszowa lub Sandomierza Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Gielda samochodowa w Mielcu 20.02.08, 09:11 Dopoki w Rzeszowie nie zrobia jakiegos cywilizowanego podloza nie zamierzam tam jezdzic. Wszyscy grzezna w blocie, ogolnie mowiac syf, kila i mogila. Slyszeliscie moze taka historie jak kiedys pod jednym gosciem zalamala sie latryna i wpadl do pojemnika z odchodami ;) Odnosnie Sandomierza to spokojnie moglibysmy konkurowac wielkoscia placu i iloscia aut. Pamietajcie ze gielda to nie tylko samochody ale i cala otoczka z tym zwiazana. Wiele osob z Mielca moglo by sobie dorobic a przyjezdni zostawic troche pieniedzy. Ja osobiscie lubie gielde w Miedzianej Gorze k. Kielc bo jest wygodnie, przestronnie , itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Gielda samochodowa w Mielcu 20.02.08, 09:27 Więc co mielibyśmy zrobić żeby giełda powstała?? Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Gielda samochodowa w Mielcu 21.02.08, 13:06 Musi sie znalesc ktos, kto przekona zarzad SSE , wydzierzawi plac, zapewni pracowników, wynajmie firme sprzatajaca, oznakuje dojaz do gieldy, itp, itd, ... Chyba, ze miasto wyjdzie z inicjatywa ... Odpowiedz Link Zgłoś
termapo Re: Gielda samochodowa w Mielcu 21.02.08, 13:55 Niech Bóg broni, żeby miasto wyszlo z inicjatywą- bedzie tak jak z salą gimnastyczną w szkole podst 11, z parkietem w hali sportowej lub z hodnikami na alejach niepodleglosci. Będzie marazm, gnuśność, zakłucenie blogostanu urzedniczego, i potem sie okaże, że "się nie da.." Ogloszą przetarg i pozwolą sie oszukać każdemu początkującemu cwaniakowi - naiwność biznesowa urzednikow pana prezydenta jest powszechnie znana. Uważam, że tylko firma, nawet jednosobowa jest w stanie rozkrecic gieldę samochodową w Mielcu. W koncu aut jest coraz więcej, zapotrzebowanie na czesci nowe i uzywane tez jest spore, pożywią sie dorabiacze kluczyków, ubezpieczyciele, sprzedawcy parówek i herbaty, a poza tym zapach benzyny i palonej gumy zwabi całe stado milośników wymiany poglądów na swiezym powietrzu. Kiedyś działająca w Mielcu giełda gromadzila co sobote kilkadziesiąt aut i kilkuset obserwatorów... Odpowiedz Link Zgłoś