matylda07_2007 24.03.09, 23:03 Z niewiedzy i ignorancji doprowadziłam me dziecko (1,5 roku) do próchnicy butelkowej. Czy u nas, w Mielcu, lapisuje się dzieciakom ząbki? Do jakiego dentysty się udać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga180675 Re: mamy-lapisowanie, próchnica 25.03.09, 15:24 ja chodzę z dzieckiem do dr Rachwał. Drogo ale najważniesze że otwiera buzię Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: mamy-lapisowanie, próchnica 25.03.09, 18:43 a czym sie objawia prochnica butelkowa??? jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: mamy-lapisowanie, próchnica 26.03.09, 13:31 Pojawia się najczęściej na 4 górnych siekaczach. Najpierw są to białe przebarwienia, później zaczynają szarzeć. Często te ubytki są pod linią dziąseł i normalnie można nawet tego nie dostrzec. Myśmy odstawiły flachę, jak Młoda miała tylko przebarwienia, ale mimo mycia zębów poszło dalej. Za późno nastąpiło pożegnanie z wieczornym i nocnym piciem. Gdzie przyjmuje dr. Rachwał? Jakieś namiary mogę prosić? Chcę coś z tym zrobić jak najprędzej, skoro do tej pory zaniedbałam, Odpowiedz Link Zgłoś