Dodaj do ulubionych

diagnoza fobii

15.04.06, 13:13
Witam

Mam pytanie do tych, ktorzy byli u psychiatry ze swoim problem, w jaki sposob
psychiatra diagnozuje fobie i ile % pewnosci daje taka diagnoza
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 14:10
      umnie bylo pare pytanie tzn jak sie czuje itp i odrazu psychiatra powiedzial co
      mi jest.
      • linton1 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 14:24
        e to tak srednio, myslalem ze sa lepsze sposoby, tyle juz sie naczytalem o tej
        fobii, ze moge sobie przypisywac niektore cechy, odczucia czasami sa tez
        subiektywne :P
        • pestka71 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 16:40
          U psychiatry powiedziałam wszystko o moich problemach w kontaktach z ludźmi i
          bez żadnych dodatkowych pytań zdiagnozowano mi fobię społeczną.
          • linton1 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 16:57
            czyli w sumie wszystko opiera sie na tym co pacjent powie. Tylko co np. wtedy
            jak ktos przyjdzie naklamac, zeby np. nie pojsc do wojska lub dostac rente,
            myslalem, ze maja jakies lepsze sposoby :P
            • kwiaaatek1 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 18:09
              mi też psychiatra zdiagnozował fobię na podst. tego,co o sobie mówiłam.byłam
              przez miesiąc na terapii grupowej i tam zdiagnozowano mi tą fobię,to taka
              odstraszająca nazwa,mnie,przyznam,przestraszyła,powiedziałam sobie:''jestem
              fobia,no to koniec,do końca życia będę fobia''.teraz na szczęście jestem
              mądrzejsza i nie biorę do siebie tej nazwy,teraz mówię o sobie,że jestem
              nieśmiała,co jest jednocześnie wadą i zaletą.
              psychiatrzy mają takie przepisy,że klasyfikują objawy do jakiejś choroby,aby
              łatwiej było leczyć,im to pomaga,zapisza sobie w papierach,wiedzą jakie leki
              przepisywać.ale pacjentom może zaszkodzić,bo jak przyczepią do siebie łatkę
              fobii społecznej,to trudno z niej wyjść.nie ufam do końca psychiatrom.
    • sylwek07 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 22:41
      linton1 z wojskiem moglo by wyjsc ale z renta to nie te czasy ..trzeba bardzo
      dlugo byc w takim stanie aby cos wyszlo z renta lub tez stan jest bardzo ciezki.
      druga sprawa ze mozesz sprobowac pojsc i zobaczysz czy cos jest z toba nie tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka