linton1 15.04.06, 13:13 Witam Mam pytanie do tych, ktorzy byli u psychiatry ze swoim problem, w jaki sposob psychiatra diagnozuje fobie i ile % pewnosci daje taka diagnoza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 14:10 umnie bylo pare pytanie tzn jak sie czuje itp i odrazu psychiatra powiedzial co mi jest. Odpowiedz Link Zgłoś
linton1 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 14:24 e to tak srednio, myslalem ze sa lepsze sposoby, tyle juz sie naczytalem o tej fobii, ze moge sobie przypisywac niektore cechy, odczucia czasami sa tez subiektywne :P Odpowiedz Link Zgłoś
pestka71 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 16:40 U psychiatry powiedziałam wszystko o moich problemach w kontaktach z ludźmi i bez żadnych dodatkowych pytań zdiagnozowano mi fobię społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
linton1 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 16:57 czyli w sumie wszystko opiera sie na tym co pacjent powie. Tylko co np. wtedy jak ktos przyjdzie naklamac, zeby np. nie pojsc do wojska lub dostac rente, myslalem, ze maja jakies lepsze sposoby :P Odpowiedz Link Zgłoś
kwiaaatek1 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 18:09 mi też psychiatra zdiagnozował fobię na podst. tego,co o sobie mówiłam.byłam przez miesiąc na terapii grupowej i tam zdiagnozowano mi tą fobię,to taka odstraszająca nazwa,mnie,przyznam,przestraszyła,powiedziałam sobie:''jestem fobia,no to koniec,do końca życia będę fobia''.teraz na szczęście jestem mądrzejsza i nie biorę do siebie tej nazwy,teraz mówię o sobie,że jestem nieśmiała,co jest jednocześnie wadą i zaletą. psychiatrzy mają takie przepisy,że klasyfikują objawy do jakiejś choroby,aby łatwiej było leczyć,im to pomaga,zapisza sobie w papierach,wiedzą jakie leki przepisywać.ale pacjentom może zaszkodzić,bo jak przyczepią do siebie łatkę fobii społecznej,to trudno z niej wyjść.nie ufam do końca psychiatrom. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: diagnoza fobii 15.04.06, 22:41 linton1 z wojskiem moglo by wyjsc ale z renta to nie te czasy ..trzeba bardzo dlugo byc w takim stanie aby cos wyszlo z renta lub tez stan jest bardzo ciezki. druga sprawa ze mozesz sprobowac pojsc i zobaczysz czy cos jest z toba nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś