10.05.05, 17:44
a właściwie została zamordowana mama mojej koleżanki,co się dzieje przecież
jesteśmy ludżmi,gdzie nasze człowieczeństwo i co 10 lat więzienia ma załatwić
wszystko
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga!!!!!!! Re: zginęła IP: 212.85.12.* 28.06.05, 13:15
      Dokladnie! Przed Ostrowem tuz przez Swietami zabila sie moja kolezanka. A
      dokladniej jechala z kolesiem, ktory nie mial prawka i mieli wypadek. On dostal
      5 lat :-/
      • kow3l Re: zginęła 30.06.05, 00:20
        Chyba nikt jej na sile nie kazal wsiadac z nim do samochodu (swoja droga tez
        szkoda chlopaka). Rzeczywiscie to przykre, jednak nie wiem co to ma wspolnego z
        zabojstwem tej kobiety z wenecji
        • misia_i_misiek Re: zginęła 01.07.05, 17:03
          Dla mnie ma to zwiázek! Ze kilka lat wiezienia ktos dostaje, a gina nie winne
          osoby.
    • Gość: Magda Re: zginęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:21
      Tak, a gdzie są panowie policjanci. Nie tak trudno zauważyć na drogach kierowcę
      jadącego slalomem (pijanego). Wtedy o wypadek (morderstwo, bo tak to trzeba
      nazwać nie trudno). A kary, sami wiecie jakie są. Z tym pijaństwem to najlepiej
      widoczne jest drogach na wioskach i małych miasteczkach, ludziom wydaje się, że
      dojadą, blisko do domu itp.Łapać ich!!
      • kow3l Re: zginęła 30.06.05, 00:32
        Hmmm byla mowa w ktoryms poscie o pijanstwie? Nie !!! Odpowiadajcie na temat.

Ale skoro juz zaczelas. Wypadek to nie jest morderstwo-nie nalezy tego tak
        nazywac.Co do pijanych kierowcow co spowoduja wypadek ze skutkiem smiertelnym,
        to jest jedynie nieumyslne spowodowanie smierci i tyle. Napisalas "tym
        pijaństwem to najlepiej widoczne jest drogach na wioskach i małych
        miasteczkach". A w okolicy mamy wieksze miasta????? Nie. Poza tym wystarczy
        pojsc do kazdego pubu i zobaczyc ile osob (glownie podczas weekendu) pije piwo(-
        a) a nastepnie spokojnie wsiada do samochodu. Puby, "ogrodki", wszystkie
        dyskoteki - Drogowka obserwowac i zatrzymywac. Co weekend. A nie dopierdzielac
        sie do tego,iz gasnica nie ma waznej homologacji od m-ca (co niestety mialo
        kiedys miejsce u kogos ;-) )
    • Gość: realista A JA POLECAM POLICJI SZALEŃCÓW NA ROWERACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:53
      ....pędzacych na złamanie karku po ostrowskich chodnikach. Co sie stanie jak
      taki debil wjedzie w osobę, która akural wychodzi ze sklepu albo z bramy? Co
      się stanie jak idiota pędzący chodnikiem koło Retro Baru wjedzie w przechodzaca
      tamtędy kelnerkę niosącą zamówienie do ogródka? Dziewczyna znajdzie się w
      szpitalu - a w skrajnym przypadku - na cmentarzu.
      I gdzie jest policja
      Dlaczego tatuś takiego głupiego szczeniaka nie dostanie do zapłacenia 500 czy
      1000 zł mandatu?
      Osobna historia to g..niarze jeżdżacy po Zielonym Rynku w tatusinych autach z
      prędkością przekraczajaca setkę. To samo szczyle na motocyklach.
      Jeśli taki bezmózg sie zabije - nie ma czego żałować - jednego kretyna mnie
      czyli selekcja naturalna. Ale on moze zabić kogoś postronnego - i od tego jest
      policja, żeby ostudzić zapały bezmózgów za kierownicami.
      Czy musi się stać tragedia, żeby władze Ostrowa obudziły?????
      • Gość: kow3l Re: A JA POLECAM POLICJI SZALEŃCÓW NA ROWERACH IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.05, 22:34
        • Gość: kow3l Re: A JA POLECAM POLICJI SZALEŃCÓW NA ROWERACH IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.05, 22:37
          Wyobraznia Cie poniosla... Wladze niech na poczatku zajma sie problemem
          zwiazanym z krzyzowka kolo Czarnegolasu,bo tam co roku jest pare wypadkow, duza
          czesc z nich ze skutkiem smiertelnym. Zwykly STOP przed sama krzyzowka nie
          wystarczy.Mimo niedawnego, kolejnego katastroficznego wypadku nadal cisza...
          Zastanawiam sie ile jeszcze osob musi tam zginac,zeby ktos sie tym zainteresowal
          • realista-ostrow Re: A JA POLECAM POLICJI SZALEŃCÓW NA ROWERACH 03.07.05, 09:53
            No to życzę ci kow3l żebyć kiedyś wyszedł sobie ze sklepu np. na deptaku - i
            zeby wbił się w ciebie rozpędzony rowerzysta. Zabiorą cie do szpitala i tam
            bedziesz miał dużo czasu na przemyślenia na ten temat.
            Nie życze tego kelnerkom w RETRO-BARZE. W koncu co dziewczyny winne, że mamy
            leniwą policję?
            KOW3L !!!! Krzyżówka koło Czarnego lasu wymaga przebudowy - czyli nakładów
            finansowych.
            Debile na rowerach wymagają tylko kilka patroli policyjnych, które wypiszą
            kilkanascie kilkusetzłotowych mandatów do zapłacenia przez tatusiów
            rozbrykanych g..niarzy.
            NIE WIDZISZ RÓŻNICY?
            Jednak tak naprawdę nie życze ci zderzenia z idiotą na rowerze. Nikomu nie
            życzę.
            Tylko dlaczego u nas jest tyle przyzwolenia na takie igranie z ludzkim zdrowiem
            i życiem?
            • kow3l Re: A JA POLECAM POLICJI SZALEŃCÓW NA ROWERACH 06.07.05, 23:51
              Hmm moze i masz racje. Tylko jak zwykle jest pare "ale". Watpie,zeby kilka
              patroli policji rozwiazalo problem. Za to jestem pewien, ze ci mili policjanci
              beda dawali mandaty innym rowerzytom ktorzy beda sie jedynie turlac przez
              deptak nie stwarzajac zadnego zagrozenia,zeby dotrzec najkrotsza trasa do celu
              finalnego... Sam mialem (z kolezanka) kiedys taka sytuacje,ze mialem do wyboru
              albo jechac baaardzo okrezna trasa albo chwilke pod prad (50 - 100 metrow). Po
              upewnieniu sie,ze nic nie jedzie wybralem wariant drugi. Oczywiscie nic nikomu
              by sie nie stalo.Prowadzic roweru nie chcielismy bo nie widzielismy sensu,zeby
              schodzic jak nikogo na drodze nie ma a prowadzac chodnikiem bysmy tylko
              tamowali ruch. No i jak to w takich sytuacjach bywa z za zakretu wyszla straz
              miejska. Oczywiscie od razu zsiedlismy z roweru i prowadzilismy chodnikiem. Ale
              oni to zauwazyli i gdyby nie owa towarzyszaca kolezanka to jestem przekonany,ze
              otrzymalbym mandat. Niemilo wspominam ta sytuacje, wiec sie nie dziw,ze troche
              sceptycznie podchodzilem do tego pomyslu...Duzo szumu by bylo i chwalenia o
              sukcesach z walkami z piratami rowerowymi,a wiekszosc mandatow orzymaliby
              przypadkowi rowerzysci, ktorzy nie byli zorientowani kto,gdzie i kiedy
              patroluje ulice...
              • Gość: realista A JA POLECAM POLICJI SZALEŃCÓW NA ROWERACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:11
                Żaden rozsądny policjant czy strażnik miejski (tylko czy wszyscy są rozsądni?)
                nie będzie sie czepiał rowerzysty "turlajacego" się po chodniku. Zwłaszcza
                jeśli jest to na takich ulichach jak Wrocławska, Raszkowska czy Krotoszyńska.
                Jeżdżenie tam jezdnią to prawie samobójstwo. Natomiast cały czas chodzi o
                kretynów, którzy jadą z maksymalną predkością slalomem miedzy przechodniami. Na
                własne oczy widziałem jak małoletni debilek prawie że uderzył w wózek z
                dzieckiem wchodząc ostro w zakręt koło MPiKu. Do kobiety, której o mało nie
                zabił dziecka wrzasnął tylko: "sp... k..wo" i pojechał dalej z identyczna
                predkością. Naprawde miałem ochotę do dogonić i dać mu w pysk. Ale gdybym to
                zrobił, to pewnie sprawa w sądzie jak w banku. No bo przecież pobiłem "biedne,
                bezbronne dziecko". Rodzice g..niarza by mi nie odpuscili.
                Policja powinna chojnie obdarowywać mandatami to niebezpieczne g..niarstwo, a
                własciwie ich rodziców.
                Podobnie powinna policja postępować z rowerzystami pedzącymi pod prąd
                Wrocławską albo Kaliską.
                I niech nikt nie pisze, że to nieważna sprawa, że są ważniejsze. Ta sprawa też
                jest ważna. Bo wazne jest zapewnienie bezpieczeństwa ludziom na ulicach. I od
                tego właśnie jest policja.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka