Dodaj do ulubionych

Nowa powieść Umberto Eco

11.06.04, 23:08
Bardzo sie cieszę:):):): Umberto Eco jest moim ulubionym pisarzem i
felietonistą... Bardzo duzo nauczyłam się, biorąc z niego przykład.Myślę, że
jego nowa powieść będzie(lub jest) smacznym kąskiem dla jego wiernych
czytelników. Dla mnie to prawdziwy rarytas...
Obserwuj wątek
    • Gość: czytacz Umberto rulz IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 11.06.04, 23:13
    • Gość: Janek Nie moge sie doczekac, czuje ze bedzie dobra :)) IP: 69.156.10.* 12.06.04, 01:03
      • Gość: Poirytowany Re: Nie moge sie doczekac, czuje ze bedzie dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 20:36
        Te posty pochwalne dla Umberto to piszą chyba ludzie biznesu księgarskiego.
        Ja ostrzegam przed tym grafomanem. Tego śmiecia, które produkuje czytać nie
        można. Kiedyś przez pomyłkę kupiłem "Imię róży". Po lekturze zrozumiałem,
        że mnie oszukali recenzenci "poprawni politycznie".
        Chciałem się jej pozbyć z domu, ale w żadnym antykwariacie nie chcieli jej
        przyjąć. Skoro są tu entuzjaści tego gościa, to odsprzedam za połowę ceny.
        Proszę podać adres E-mailowy, albo podam własny jeśli ktoś wyrazi zainteresowanie.
        Czekam na reakcję.
        • Gość: Poirytowany Re: Nie moge sie doczekac, czuje ze bedzie dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 21:10
          Nie mogę się doczekać chwili, kiedy pozbędę się z domu tej cegły Umberto.
          Sprzedam bardzo tanio, natychmiast "Imię róży". Gdzie są ci czytelnicy
          uwielbiający Umberto Eco?
          • Gość: Bartek Re: Nie moge sie doczekac, czuje ze bedzie dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 21:26
            Pisz na adres: In_error_es@stupidus.pl
            • Gość: Poirytowany Re: Nie moge sie doczekac, czuje ze bedzie dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 22:31
              Bartek, ty się nie wykręcaj. Daj poważny adres to uzgodnimy sposób przekazania
              tej cennej dla niektórych książki.
              Ja mówię poważnie, a ty sobie kpiny robisz.
              Nie przyciskaj mnie, żebym proponował dopłatę miłośnikowi grafomaństwa
              Umberto Eco, który pomoże mi pozbyć się książki w sposób kulturalny.
          • Gość: Sears Ha ha ...ale im dowaliles..mam podobne zdanie o Ty IP: *.lv.lv.cox.net 12.06.04, 21:39
            m impotencie...ciekawe czy ktos kupi od ciebe ksiazke...jak tak to ja tez
            amm pare ksiazek dla milosnikow tego fajnego goscia...to tak jak z harry
            potter...dwie pierwsze czesci Harry Potter-a byly rezyseerowane przez znawce i
            mistrza
            filmu rodzinnego Chrisa Columbusa. Dwie pierwsze czesci sa dzielem wiekowym i
            chyle czola przed rezyserem Crisem Columbusem. Trzecia czesc Harry Pottera
            zostala "zrobiona" przez MEXYKA Alfonzo Cuarona moze on umie piec tacos na
            krowim lajnie ale rezyser z niego narny , mimo nagrody. Z filmu rodzinnego
            zrobil bajko-komedie. Myslalem , ze tylko ja tak reaguje na trzecia czesc ale
            pytalem sie ludzi w innych stanach USA i wszyscy powiedzieli , ze trzecia
            czesc Harry Potter'a to wymiociny. Zreszta zobaczycie sami.

• Gość: Z&A Re: Ha ha ...ale im dowaliles..mam podobne zdanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.04, 22:32
              Może państwo zmienicie forum? Umberto Eco to człowiek wielowymiarowy, erudyta.
              Czytanie jego książek to niepowszednia przyjemność, to gra, zabawa, wzbogacanie
              wiedzy. Ale do tego trzeba mieć przygotowanie. Rozgrzewkę. Tak jak wychodząc na
              ring trzeba podobno mieć trening za sobą i trochę teorii (?)
              Spadajcie!
              • Gość: Poirytowany Re: Ha ha ...ale im dowaliles..mam podobne zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 22:42
                Z definicji, na forum może wypowiadać się każdy. To nie parlament.
                Wielowymiarowy autor z pewnością ma wielowymiarowych czytelników, na to
                liczę, że któryś z nich zechce ode mnie kupić jego dzieło.
                Jest w znakomitym stanie, świetny papier, piękna czcionka - szkoda wyrzucać
                na śmietnik, a szpeci moją bibliotekę.
                Sprzedam tanio każdemu, z treningiem lub bez, z teorią lub bez.
                (Jeśli z teorią to musi być "poprawna politycznie" inna nie pasuje.)
                • Gość: Agg Re: Ha ha ...ale im dowaliles..mam podobne zdanie IP: *.aromedia.net / *.aromedia.net 13.06.04, 13:28
                  tez bym chętnie moją sprzedała...
                • Gość: zazu Oj, poirytowany... wróć do szkoły IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 16:36
                  skarbie... ograniczony jesteś odrobinę... Jeśeli Eco nazywasz grafomanem, to
                  prawdopodobnie powinieneś sprawdzić znaczenie tego wyrazu w słowniku. "Imię
                  róży" czytalam dwa razy, na pewno na tym nie poprzestanę, bo to powieść
                  wielopoziomowa - za każdym razem odkrywasz nowe treści. Nie wiem, co
                  czytasz, ale moze zaspokoisz moją ciekawość i zwierzysz się, jakie książki
                  Ciebie zachwycają...
                  a propos - ksiązki od Ciebie nie kupię, mam swoją, kupiona na poczatku liceum
                  za pracowicie oszczędzone pieniądze. Warto było!! Ale jeśli masz :baudolino"
                  albo "wahadło Foucalta" - to bardzo chętnie/ Gdybyś jeszcze "Zapiski na
                  pudełku zapalek znalazl, to może bym Cię nawet polubila :)///
                • Gość: si Re: Ha ha ...ale im dowaliles..mam podobne zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:22
                  co w takim razie zdobi zdobi twoją biblotekę? masz odwagę krytykować, to miej
                  też odwagę poddać się pod osąd!
                • Gość: Lechu Re: Ha ha ...ale im dowaliles..mam podobne zdanie IP: *.dsl.vianetworks.de 14.06.04, 11:09
                  ...i jak Lepper udowodnil, kazdy moze zostac poslem.
                  Ale nie zawsze warto.
            • Gość: ryba Re: Ha ha ...ale im dowaliles..mam podobne zdanie IP: *.dhcp212-198-194.noos.fr 13.06.04, 14:46
              Co do Harrego, to Bracie mylisz się na całej linii.
              Film zdaje się najlepszy z trylogii. No ale cóz,
              są gusta i guściki... Ale żeby od razu ubliżać
              reżyserowi ? To raczej świadczy o braku elementarnej
              kultury. Acha, jeszcze jedno: co masz kontra "tacos"?
              Przejadły Ci się ?...
          • Gość: ryba Re: Nie moge sie doczekac, czuje ze bedzie dobra IP: *.dhcp212-198-194.noos.fr 13.06.04, 14:40
            I co ? Jak sprzedasz, to kupisz sobie "Koziołka Matołka" ?
            Gratuluję, Poirytowany !
    • Gość: anka fiamma - plomien? panie jm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 23:00
      tajemniczy plomien krolowej????. Pewnie, trudno tlumaczyc tytuly, jak sie nie
      zna ksiazki, ale "fiamma" to rowniez milosc (w sensie zmyslowym), lub wrecz
      kochanek/ kochanka, a jak cos jest "tajemnicze" i krolowej to z duzym
      prawdopodobienstwem wlasnie o to chodzi. Ale ja juz sie poddaje jesli chodzi o
      to, co pisze gazeta na temat wloszczyzny (patrz texty panow mln i lopa o calcio
      plus pare innych wypocin). Disastro, pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: fiamma - plomien? panie jm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 16:02
        Cóż, doczytuję się ironii sfrustrowanej italianistki... Co do "fiamma" zgadzam
        się, że interpretacji jest wiele, lecz zważywszy na fakt, że informacje o
        książce są dość skąpe powstrzymałabym się od uszczypliwości. Tytuł
        zaproponowany przez dziennikarza niekoniecznie będzie tytułem nadanym przez
        tłumacza. Co do innych tekstów o "włoszczyźnie"- chwała choćby za to, że się
        ukazują - GW jest jedyną gazetą w Polsce, która w ogóle pisze o kulturze innych
        krajów w spsoób krytyczny, bez wystawiania idiotycznych, lukrowanych laurek.
    • Gość: Marynarz Re: Nowa powieść Umberto Eco IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 13.06.04, 19:18
      Do poirytowanego. Warunkiem koniecznym do prawidłowego rozumienia sztuki, jest
      posiadanie mózgu!
    • pax_tibi a kiedy w Polsce? 13.06.04, 21:27
      "GW" donosi, że 16 czerca książka ukaże się we Włoszech. ciekawe, kiedy w
      Polsce?
    • Gość: malmariebe Gadżet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 09:37
      Proponuję, by "GW" dodała tę powieść do któregoś wtorkowego wydania! To był
      doskonały pomysł z tym "Imieniem róży" - myślę, że wszyscy ci, którzy w życiu
      żadnej książki nie przeczytali, co prawda dalej jej nie przeczytają, ale
      przynajmniej wnuki będą miały po czym w domu rysować; jak dają za darmo trzeba
      brać!
      Mnie się niestety nie udało - uwierzyłam w sondaże mówiące o zanikającym
      czytelnictwie wśród rodaków i poszłam do kiosku o ósmej! Tymczasem okazało się,
      że nasi rodacy nie tylko nie czytają, ale też mają mentalność psa ogrodnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka