Dodaj do ulubionych

Dylematy i firma

08.01.11, 00:35
witam nie mogę się zdecydować na nazwę firmy
nazwa f 13+ 7(imię i nazwisko )7 co daje 20=2 + dzień zarejestrowania 1 .czyli przeznaczenie 3 czy obawiać się tej 13. firma handlowo usługowa dziedzina artystyczna .
A może nazwa 2 + 7 +3 dzień rejestracji 12= przeznaczenie 3
moja data ur 31.07.1979
a jak ma się ilość 2 dla firmy 1 osobowej w tej dacie ma jakieś znaczenie 22.2.2011.
Dziękuje pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Dylematy i firma 13.01.11, 17:18
      Witaj
      Generalnie unikałbym dwójki w nazwie gdyż nie jest to wibracja biznesowa. Dla dziedzin powiązanych ze sztuką najlepsza jest trójka. Nazwa o wibracji 9 zdecydowanie nie.
      Trudno jest uzyskać we wszystkich trzech punktach nazwa/dzień/przeznaczenie - perfekcyjne ustawienia. Gdzieś trzeba iść na kompromis. Dwójka może być w przeznaczeniu. Unikać czwórki i siódemki dla dziedzin artystycznych. No i oczywiście dziewiątki jak najbardziej też unikać no bo dziewiątka kończy a nie zaczyna. To trochę tak, jakbyś otworzyła firmę po to aby ją zamknąć.
      Co do ilości dwójek to nie są one specjalnie negatywne, jednak pamiętaj, że bierzemy całą datę. Ponadto dzień 22 to liczba mistrzowska, choć w tym przypadku trochę symbolicznie bo przecież jak wspomniałem, dla ciebie nie musi być to 22 a całkiem inna wibracja w znaczeniu osobistym czy też firmy.

Pozdrawiam
      • anitap5 Re: Dylematy i firma 14.01.11, 15:13
        Dziękuje za odpowiedz
        WIEM ZE TRUDNO I JUŻ NI WIEM Z KTÓREJ STRONY UGRYŚĆ
        a NP.nazwa 3 +data 3 przeznaczenie 6 ale data 24.2.2011 to mój dzień osobisty 5 a miesiąc 8
        pakować się w takie rozwiązanie
        a może nazw 3 data 8 przeznaczenie 11=2 2.2.2011 dzień osobisty 1
        taką datę chciała bym wpisać jako rozpoczęcie działalności czy ważniejsza jest data wpisu do ewidęcji
        • janus50 Re: Dylematy i firma 17.01.11, 15:17
          Witaj ponownie
          anitap5 napisała:
          > WIEM ZE TRUDNO I JUŻ NI WIEM Z KTÓREJ STRONY UGRYŚĆ
          > a NP.nazwa 3 +data 3 przeznaczenie 6 ale data 24.2.2011 to mój dzień osobisty
          > 5 a miesiąc 8
          > pakować się w takie rozwiązanie
          Dwie trójki to zbyt dużo, trójka jest kreatywna i przyciąga klientów ale nie ma dynamiki biznesowej, takiej pozytywnej drapieżności. Zdecydowanie należałoby dać gdzieś jedynke lub ósemkę. Tytułem kompromisu mogłoby być nazwa 3 data rozpoczęcia działalności wpisana w dokumenty rejestrowe 8 i wówczas przeznaczenie 11.
          Dzień osobisty 5 i miesiąc 8 bardzo dobrze.

> a może nazw 3 data 8 przeznaczenie 11=2 2.2.2011 dzień osobisty 1
          > taką datę chciała bym wpisać jako rozpoczęcie działalności czy ważniejsza jes
          > t data wpisu do ewidęcji

Data rozpoczęcia działalności to jak data rozpoczęcia życia czyli narodzin. Dlatego jest ważniejsza. Podobnie jak w przypadku dzieci - rejestrujemy w dniu X ale data urodzenia jest i tak Y i jest oczywiście najważniejsza.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka