fajjnaania 01.01.14, 15:56 Witam Panie Januszu. Bardzo prosze o pomoc w wyborze dobrej daty na ślub . Ja - 16.05.1982 On 21.09.1982 Planujemy wstępnie 25.04.2014 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janus50 Re: dobre daty na ślub ogromna prośba 04.01.14, 16:54 Witaj fajjnaania napisał(a): > Witam > > Panie Januszu. Bardzo prosze o pomoc w wyborze dobrej daty na ślub . > Ja - 16.05.1982 On 21.09.1982 > > Planujemy wstępnie 25.04.2014 To korzystna data. Tak się składa, że oboje macie identyczne lata osobiste, a co za tym idzie także miesiące i dni, więc każda data pasuje to was tak samo. Data 25-4-2014 to dla was korzystny na ślub rok osobisty 1 - jedynka to nowa droga, początek, rozpoczynanie, więc idealny na rozpoczęcie nowej, wspólnej drogi. Miesiąc kwiecień to wasz miesiąc osobisty 5, można go określić jako umiarkowanie korzystny, gdyż piątka to zmiany. Dzień 25 to dla was dzień osobisty 3, także bardzo korzystny, bo trójka to komunikacja, otwarcie, ekspresja. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fajjnaania Re: dobre daty na ślub ogromna prośba 18.01.14, 15:50 janus50 napisał: > Witaj > fajjnaania napisał(a): > > > Witam > > > > Panie Januszu. Bardzo prosze o pomoc w wyborze dobrej daty na ślub . > > Ja - 16.05.1982 On 21.09.1982 > > > > Planujemy wstępnie 25.04.2014 > > To korzystna data. Tak się składa, że oboje macie identyczne lata osobiste, a c > o za tym idzie także miesiące i dni, więc każda data pasuje to was tak samo. > Data 25-4-2014 to dla was korzystny na ślub rok osobisty 1 - jedynka to nowa dr > oga, początek, rozpoczynanie, więc idealny na rozpoczęcie nowej, wspólnej drogi > . > Miesiąc kwiecień to wasz miesiąc osobisty 5, można go określić jako umiarkowani > e korzystny, gdyż piątka to zmiany. > Dzień 25 to dla was dzień osobisty 3, także bardzo korzystny, bo trójka to komu > nikacja, otwarcie, ekspresja. > Pozdrawiam Bardzo proszę o policzenie jeszcze majowych dat - bardzo proszę - to dla mnie jak żyć albo nie żyć. Raz w życiu zdarza się ślub, a tyle z tym problemów... Czytałam że nie korzystnie jest brać ślub 56 dni przed swoimi urodzinami. Na co to wpłyta? To bardzo źle? Proszę jeszcze raz o policzenie. 04.05.2014 04.05.2014 Odpowiedz Link
janus50 Re: dobre daty na ślub ogromna prośba 18.01.14, 17:38 Witaj ponownie fajjnaania napisał(a): > Bardzo proszę o policzenie jeszcze majowych dat - bardzo proszę - to dla mnie j > ak żyć albo nie żyć. Raz w życiu zdarza się ślub, a tyle z tym problemów... Rok osobisty jeden, miesiąc osobisty pięć, dzień osobisty trzy. Wszystko się zgadza. Przypuszczam, że twoje wątpliwości wynikają z tego, że zetknęłaś się z innym sposobem liczenia. Ja liczę wg. metody klasycznej, która stosowana jest na całym świecie. Jest na tyle wiarygodna, że została przejęta nawet przez numerologię chińską i wedyjską. Ten drugi, w gruncie rzeczy popularny jedynie w Polsce system, został zaproponowany przez Panią Lobos, jednak jest ignorowany, gdyż Pani Lobos nie potrafi wiarygodnie go uzasadnić. Twierdzi, że podpowiedziały jej anioły. > Czytałam że nie korzystnie jest brać ślub 56 dni przed swoimi urodzinami. Na co > to wpłyta? To bardzo źle? To kolejna opcja Pani Lobos, również niewiarygodna. Chodzi o tzw. 52 krytyczne dni przed urodzinami. W pierwszej wersji, Pani Lobos, która wiele lat pracowała w szpitalu, poczyniła (jak twierdziła) obserwację, że we wspomnianych 52 dniach następuje znaczny spadek sił witalnych u hospitalizowanych. Abo obalić tą tezę, wystarczy wybrać się na cmentarz i porównać sobie daty zgonów z datami narodzin. Ja sprawdziłem w ten sposób kilkaset dat i mało, że nie potwierdza się teza Pani Lobos, to jeszcze w rzeczonym okresie następuje spadek zgonów. Nie masz się więc czym przejmować. Zresztą zwolennicy Pani Lobos, chcąc uniknąć kompromitacji, zaczęli ostatnio upowszechniać twierdzenie, jakoby to Pitagorejczycy wskazali na liczbę 52, która wynika z podziału 365 dni roku przez 7. Nie chciało się jednak tym świetnym fachowcom sprawdzić, jakiego kalendarza używali Grecy, a używali kalendarza starogreckiego, który za żadne skarby nie da wyniku 52. Niestety, wiele jest wyssanych z brudnego palca bzdur, które nijak nie mają się do rzeczywistości a niepotrzebnie powodują takie jak twoja reakcje. Pozdrawiam > Proszę jeszcze raz o policzenie. > > 04.05.2014 > > > 04.05.2014 Odpowiedz Link
fajjnaania Re: dobre daty na ślub ogromna prośba 17.01.14, 17:36 Dziękuję, za odpowiedź. Bardzo nam pan pomógł, jednak wynikły inne okoliczności zmieniającę datę którą zamierzyliśmy. Są dwie inne do wyboru 02.05.2014 30.05.2014 Ktora byłaby lepsza i czy w ogóle są one dobre. Ja 16.05.1982 on 21.09.1982 Baardzo proszę o odp. Odpowiedz Link
janus50 Re: dobre daty na ślub ogromna prośba 18.01.14, 17:42 Witaj ponownie fajjnaania napisał(a): > Dziękuję, za odpowiedź. Bardzo nam pan pomógł, jednak wynikły inne okoliczności > zmieniającę datę którą zamierzyliśmy. > > Są dwie inne do wyboru > > 02.05.2014 Rok osobisty pozostaje oczywiście korzystny - jeden. Miesiąc maj jest jeszcze lepszy, bo da wam wibrację miesiąca osobistego sześć - szóstka to dom i rodzina. Drugi maja to dla was dzień osobisty 8, również bardzo korzystnie, bo ósemka to pomnażanie. > 30.05.2014 Ta data zdecydowanie nie, gdyż daje wibrację dnia osobistego 9 - koniec, bilans, oddawanie. Bardzie niekorzystnie na ślub. Pozdrawiam > > Ktora byłaby lepsza i czy w ogóle są one dobre. > > Ja 16.05.1982 > on 21.09.1982 > > Baardzo proszę o odp. Odpowiedz Link