Dodaj do ulubionych

Numerologia firmy

29.07.14, 09:39
Panie Januszu,

Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć konkretnych odpowiedzi związanych z numerologią założenia nowej firmy, dlatego zwracam się do Pana o pomoc.

Mój narzeczony planuje założyć firmę na początku września 2014 roku.
Jego data urodzenia 23.02.1986 - rok osobisty 5
Nazwa firmy będzie zawierała jego imię i nazwisko = 9 plus dodatkowo jakiś przedrostek, w celu uzyskania korzystnej numerologicznie nazwy.
Data założenia prawdopodobnie od 02.09 do 05.09, może być również 08.09.
Z tego co sprawdziłam 9.09.2014 będzie pełnia, czyli przed tą datą księżyca przybywa - uznaje to za plus.

Firma będzie się zajmowała badaniami rynku - dużo kontaktów z ludźmi, duży nacisk na solidność, terminowość, rzetelność. Potrzeba ciągłego przemieszczania się z miejsca na miejsce, i oczywiście jak w każdym przypadku chęć stałego i w miarę wysokiego dochodu.

Chciałam prosić o podpowiedź jaka data rejestracji firmy oraz nazwa o jakiej wibracji będzie najbardziej korzystna w tym przypadku?
Obserwuj wątek
    • shmaterlok Re: Numerologia firmy 05.08.14, 08:20
      Znalazłam na internecie taki opis. nie wiem na ile jest on prawidłowy i która liczba będzie najlepsza do tego typu przedsięwzięcia? Ja skłaniałabym się ku jedynce z nazwy, ale nie jestem pewna...

Podobnie jak imię człowieka, tak też i nazwa firmy tworzy dzięki składającym się na nią literom pewną numerologiczną wibrację. Wibracja ta pokazuje podstawowe cechy przedsiębiorstwa. Dobrze jest, jeśli harmonizuje z proponowanymi przez ten zakład produktami lub usługami.
      1 - Wiąże się z tym, co nowe, pionierskie, awangardowe. Proponuje usługi i produkty będące na rynku czymś dotąd niespotykanym lub opiera się na nowatorskich systemach sprzedaży. Ponieważ jest liczbą początkową dobrze wróży rozwojowi firmy.
      2 - Jest dobra dla spółek i firm związanych ścisłą współpracą z innymi. Zajmuje się przede wszystkim zaspokajaniem podstawowych potrzeb: pralnie, piekarnie itp. Ogólnie nie jest to najkorzystniejsza wibracja, zapowiada bowiem dużo problemów, szczególnie emocjonalnych wśród pracowników.
      3 - Patronuje działalności rozrywkowej, czyli wszelkim lokalom i firmom artystycznym. Ponadto dobrze rokuje mediom i pracy związanej z komunikowaniem się ludzi między sobą. Uważana za szczególnie szczęśliwą i radosną jest rzeczywiście dobra, jednak grozi nadmiernym rozproszeniem energii i rozrzutnością.
      4 - To liczba pracowitości i odpowiedzialności, zatem sprawdzi się tam, gdzie wymagane jest drobiazgowe i czasochłonne działanie. Patronuje produktom solidnym i trwałym, a jednocześnie tradycyjnym. Dobrze wróży firmie, aczkolwiek na dochody trzeba cierpliwie czekać.
      5 - To ruch, zamieszanie, podróże. W takiej firmie stale coś się dzieje. Często dochodzi tam do spięć i problemów, ale też i bywają bardzo wysokie dochody. Oprócz biur podróży polecić ją można przedsiębiorstwom wytwarzającym produkty luksusowe oraz związanym z nabywaniem wiedzy, np. szkołom prywatnym
      6 - Ta liczba związana z rodziną i domem patronuje firmom, które pracują w tym klimacie: hotele, jadłodajnie, szkoły, biura matrymonialne, produkcja AGD, itp. Jest także niezła dla prawników i psychologów, prowadzących własną działalność. Jednakże jest bardzo nierówna, raz bywa lepiej, raz gorzej.
      7 - Jest dobra dla firm produkujących artykuły wytworne i wyrafinowane. Wiąże się z elegancją i sławnymi nazwiskami, np. perfumerie, sklepy z ekskluzywną odzieżą itp. Ponadto działalność ezoteryczna, gdyż liczba ta jest wibracją wyciszenia, odosobnienia i zagłębienia się we własne wnętrze.
      8 - Słynie z milionowych zysków i znakomitej prosperity. Patronuje bankom, przedsiębiorstwom finansowym, firmom ochroniarskim, ogromnym koncernom przynoszącym krociowe dochody. Wiąże się jednak z aferami i oszustwami.
      9 - Dobroczynność i działania charytatywne oraz opieka i nauka to dziedziny najlepiej harmonizujące z tą wibracją. Nie można się tu spodziewać wielkich zysków, raczej uznania za pracę dla dobra innych ludzi.

Przeznaczenie firmy to osobny temat. Wyliczamy go, sumując wartość nazwy i "daty urodzenia", czyli daty zarejestrowania firmy (rozpoczęcia działalności). Najkorzystniejsza jest 1 oraz 4 i 8, czasem także 3. Absolutnie niewskazana jest wibracja 9, ponieważ jako liczba kończąca zapowiada rychłe zamknięcie przedsiębiorstwa.

Źródło: prosperita.edu.pl/numer7.html
      • shmaterlok Re: Numerologia firmy 05.08.14, 08:29
        Odnośnie daty założenia i nazwy znalazłam następujący artykuł:

Data rozpoczęcia działalności gospodarczej powinna tak uzupełniać wibrację nazwy firmy, aby tworzyły one wspólnie korzystne przeznaczenie. Tak, więc i nazwa i data powinny być nośne zarobkowo. Suma wszystkich cyfr zapisanych w dacie rozpoczęcie działalności gospodarczej firmy powinna dawać: 1 albo 3, albo 4, 8, lub 9. te wibracje są najbezpieczniejsze. Np.: 08.02.2007= 0+8+2+2+0+0+7= 19= 1+9 = 10= 1+0= 1 - wibracja dnia rozpoczęcia działalności gospodarczej. Tak, więc firma o nazwie w wibracji 1, może rozpocząć działalność gospodarczą w dniu o wibracji 3, 8, albo 9. Bowiem w tych układach powstaną korzystne dla niej wibracje przeznaczenia firmy: 1-nazwa + 3 - data = 4 przeznaczenie; solidne i systematyczne zyski, 1-nazwa + 8 - data = 9 przeznaczenie; uznanie, sukces i sława, 1-nazwa + 9 - data = 1 przeznaczenie; sukces, który jest pewien, choć przychodzi później niż się go spodziewamy. W przypadku firmy o nazwie w wibracji 3, korzystne dni rozpoczęcia działalności gospodarczej to: 3-nazwa + 1 - data = 4 przeznaczenie; solidne i systematyczne zyski, 3-nazwa + 9 - data = 3 przeznaczenie; uznanie, sława i prowizje, W przypadku firmy o nazwie w wibracji 4, korzystne dni rozpoczęcia działalności. gospodarczej to: 4-nazwa + 9 - data = 4 przeznaczenie; solidne i systematyczne zyski, 4-nazwa + 8 - data = 3 przeznaczenie; uznanie, sława i prowizje. W przypadku firmy o nazwie w wibracji 8, korzystne dni rozpoczęcia działalności gospodarczej to: 8-nazwa + 9 - data = 8 przeznaczenie; sukces biznesowy, rozwój, kariera, wzrost pozycji, 8-nazwa + 4 - data = 3 przeznaczenie; uznanie, sława i prowizje, 8-nazwa + 1 - data = 9 przeznaczenie; uznanie, sukces i sława. W przypadku firmy o nazwie w wibracji 9, korzystne dni rozpoczęcia działalności gospodarczej to: 9-nazwa + 1 - data = 1 przeznaczenie; przeznaczenie; sukces, który jest pewien, choć przychodzi później niż się go spodziewamy, 9-nazwa + 3 - data = 3 przeznaczenie; uznanie, sława i prowizje. 9-nazwa + 4 - data = 4 przeznaczenie; solidne i systematyczne zyski, 9-nazwa + 8 - data = 8 przeznaczenie; sukces biznesowy, rozwój, kariera, wzrost, pozycji, 9-nazwa + 9 - data = 9 przeznaczenie; uznanie, sukces i sława. Zestawienia, które państwu zaprezentowałam są tymi najbezpieczniejszymi ustawieniami.

Źródło: www.numerolog.net/index.php?option=com_content&view=article&id=48:kiedy-najlepiej-zakada-wasn-firm&catid=2:artykuy&Itemid=17
        • shmaterlok Re: Numerologia firmy 11.08.14, 15:12
          Nikt nic mi nie podpowie? sad
          • jagoda1818 Re: Numerologia firmy 18.08.14, 19:51
            Ja odpowiem, choć może nic nowego nie wniosę, bo mam te same artykuły. Z nich wynika, że dla Waszej firmy trójeczka z nazwy byłaby najlepsza - kontakty, media itp. Co do reszty, to jesteś dobrze przygotowana, tak z daty, jak i astrologicznie. Tylko życzyć powodzenia, bo start wydaje się dobrze przygotowany.
            • shmaterlok Re: Numerologia firmy 26.08.14, 18:55
              dziękuję Jagódko, mam nadzieję, że uda się wszystko uda poukładać jak chcemy, pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka