Dodaj do ulubionych

restauracja indyjska

19.06.10, 21:13
Restauracja indyjska na Francuskiej świeci pustkami, a naprzeciwko w Ruccoli
jest pełno gości. Co jest nie tak z tą indyjską. Kuchnia, ceny, wystrój?
Obserwuj wątek
    • gaggi Re: restauracja indyjska 30.06.10, 17:23
      moze to, ze w rucoli robione na miejscu, ze swiezych skladnikow, a w arti
      odgrzewane, bo pan kucharz duzo wysmazyl dnia poprzedniego? mikrofala rzadzi.
      bylam i nie wroce, rozczarowanie. a ceny faktycznie od czapy. milion pozycji w
      karcie powinno mi dac do myslenia, ze to swieze nie bedzie.
      • zxraf48kb Re: restauracja indyjska 03.07.10, 22:06
        Też mnie ten lokal rozczarował. Może dlatego, że nie jestem do końca fanem
        hinduszczyzny. Hindusów to się teraz otwiera masa w stolycy i mogę polecić nowo
        otwartego "Knaypa Katmandu", na Wspólnej gdzie oprócz hindusa są jeszcze smaki
        tajskie i nepalskie - kurczak po tajsku znakomity.

Jeśli chodzi o smaki światowe, to nasz chińczyk Liti też jest do bani, ale
        wystarczy przejechać przez most, na tyle N.Światu jest znakomity Wietnamczyk
        "Cotu". Tam bezkonkurencyjna jest wołowina w sezamie.

Trzeba jeszcze dodać, że u nas w "Roberto" na Meksykańskiej otworzył się
        znakomity Bułgar. Ceny niestety dość wysokie, ale micha przewyborna.
    • achzarit Re: restauracja indyjska 05.07.10, 09:30
      To prawda - dania są takie sobie,natomiast zenujaco slabe sa
      kelnerki.
      Moze to kwesti regionu, z kotrgo inspiracje czerpie kucharz ale tak
      dziwnego tikka paneer nie widzieliśmy nigdzie.
    • limonka-2 Re: restauracja indyjska 20.07.10, 22:50
      Mieszkam w okolicy więc obserwuję te dwie "jadłodajnie", myślę, że
      większości konsumentów wiadomo, czego można się spodziewać po kuchni
      włoskiej, kuchnia indyjska jest chyba ciągle mało znana, do tego
      jest specyficznie przyprawiana, nie każdy lubi, osobiście też
      wolę "włoszczyznę", a jeśli chodzi o Trattorię Ruccola to aktualnie
      pizza jest wspomnieniem tego co było na początku, na pewno gorszy
      ser, jak widać ilość (konsumentów) źle przełożyła się na jakość:/
      • 0_adzia2 Re: restauracja indyjska 17.01.11, 20:53
        a ja tam bardzo lubie jedzenie indyjskie. Dla mnie to pyszotka. Bylam w Arti i sie nie zawiodlam. Fakt ze w tygodniu sa tam raczej pustki ale za to w weekend lepiej zrobic sobie rezerwacje. Jedzenie jest pyszne i nie zgodze sie ze jest podgrzewane w mikrofali!!!! napewno tak nie sakowaloby gdyby bylo z mikrofalii a jezeli ktos dokladniej przyjrzal sie karcie to dostrzegl ze tylko sie nam wydaje ze jest tam duzo pozycji ale sosy sie powtarzaja jest moze z 10 roznych sosow i dania roznia sie tylko skladnikiem podstawowym np. kurczakiem. jagniecina, warzywami, serem. ja szczerze polecam no moze rzeczywiscie ceny dan nie naleza do rewelacyjnych ale za to mozna isc sobie na lunchyk za 25 zl i rowniez najesc sie do syta! jest to jedna z lepiej urzadzonych i reprezentujacych sie w warszawie restauracji indyjskich! kelnerki rowniez bardzo mile i znajace sie na rzeczy!
    • saskakepa.info Re: restauracja indyjska 29.06.11, 10:55
      Arti to moim zdaniem najlepsze "curry" w Warszawie :) I wszystkim będę polecać - a tym co mają mały budżet polecam lunche w cenie 25zł :)
      Poza tym, łasuchom lubiącym inne kuchnie polecam wizytę na www.saskakepa.info - tam są inforacje o wszytkich punktach gastronomicznych na Kępie!
    • idonea niezłe jedzenie 10.08.11, 18:55
      Byłam w Arti tego lata z koleżanką, niewiele się spodziewając, bo recenzje mieszane. W dodatku pomysł z kuchnią tajską i indyjską pod jednym dachem jest trochę od czaoy. Okazało się jednak, że w porządku, koleżanka wzięła tajską zupę z mlekiem kokosowym, ja curry i było to świetne. Obsługa miła, ale letargiczna, mimo małego ruchu (albo właśnie dlatego).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka