ktys 27.01.08, 12:38 Roślina mego znajomego dochodzi do sufitu. Co robić? Jest jakieś wyjście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenazu Re: Araukaria 27.01.08, 15:39 Dziura w suficie i sąsiad też będzie miał ładne drzewko:D Odpowiedz Link
irenazu Re: Araukaria 28.01.08, 16:13 No to buduj jeszcze jedno piętro:D Ale tak na serio to nigdy nie hodowałam tej rośliny,więc i wiadomości zerowe.Z drugiej jednak strony i tak coś z tym musisz zrobić-albo komuś oddasz i ten ktoś się ucieszy a tobie zostanie miejsce na nową roślinę;albo tnij,tylko na tyle nisko,żeby trochę się jeszcze nią pocieszyć-jeżeli tego nie przeżyje-to też będziesz miała miejsce... Odpowiedz Link
helena_50 Re: Araukaria 08.02.08, 20:33 Moja ma juz z 5 lat jest ładna zielona ale ma z 50 cm. Co żle robie? Odpowiedz Link
effi007 Re: Araukaria 19.02.08, 18:29 araukaria rośnie powoli. lubi dużo wody. mam dwie rosną bezpośrednio w osłonkach bez odpływu - często wody jest ponad powierzchnię ziemi. mają sie bardzo dobrze. mam je juz ok. 10 lat i jedna ma ok. 110cm druga 120cm. na przeprowadzkę zareagowały strajkiem - przestały rosnąć. Zmieniłam ziemię, wymieszałam z obornikiem kompostowanym (w sklepach ogrodniczych co lepszych i poważniejszych) i rosną jakby szybciej niż na płynnych nawozach (biohumus i inne). Odpowiedz Link