Dodaj do ulubionych

Dramatycznie niski poziom w Gimnazjum w Birczy

16.01.10, 16:50
Szanowny Panie Wójcie
Zwracam się do Pana z pytaniem - dlaczego jest Panu obojętny los naszych
dzieci i nasz w przyszłości. Dlaczego, mając możliwości żeby to zmienić nic
Pan nie robi??!!
- Dlaczego Gimnazjum skupia się bardziej na robieniu show (akademie, apele,
sport) wokół placówki, niż na osiąganiu wyników w nauczaniu?!
- Jak Pan wyjaśni fakt, że dzieci przychodząc do Gimnazjum w Birczy z
okolicznych szkół podstawowych, gdzie poziom ich jest oceniany na dostateczny
nagle stają się uczniami na bardzo dobry?!
- Dlaczego nie wyciąga Pan konsekwencji za uchybienia i pozwala kierownictwu i
nauczycielom żeby nie uczyli pracy a dawali dzieciom PRZYZWOLENIE NA NIC NIE
ROBIENIE?!!
- Dlaczego niektóre osoby prowadzą kilka przedmiotów i pracują w kilku
placówkach - są jakieś wybitnie wykształcone, utalentowane - nie zauważa się
tam takich?!
- Czy zdaje sobie Pan sprawę jak bardzo oszukane, na tle rówieśników z innych
szkół czuje się dziecko, po przejściu z Birczańskiego Gimnazjum do szkoły
średniej?!
Powszechnie wiadomo, że podobają się Panu wspólne imprezy i ogniska z
kierownictwem tej placówki, na korzyść tego żeby nie chciał widzieć jak ona
naprawdę funkcjonuje. My natomiast widzimy i widzimy też to, co najgorsze - że
Panu jest to obojętne!!
Dobrze, że wkrótce są wybory..!
Obserwuj wątek
    • darino grochem o ścianę 17.01.10, 05:09
      forum.gazeta.pl/forum/w,23313,100411892,100411892,Niski_poziom_nauczania_w_Birczanskim_Gimnazjum_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,23313,93497628,93497628,czy_przybedzie_w_Birczy_inteligencji_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,23313,80164081,80164081,Sprawdzian_szostoklasistow_2008.html
      Ale młodzież chyba zadowolona ?
    • arnold.6 Zmiana dyrekcji Gimnazjum w Birczy 17.01.10, 09:51
      Boli jednak to, jak nasze pieniądze są trwonione - a Wójt, zamiast puknąć się w
      głowę, zmienić dyrekcję na kogoś kompetentnego, ambitnego, kto zrobi tam
      porządek, daje jeszcze za to wyróżnienia i nagrody!! Dramat mieć takiego Wójta..
    • marko432 Re: Dramatycznie niski poziom w Gimnazjum w Bircz 17.01.10, 21:07
      Szanowny Panie Wójcie,

przykro mi że na forum po raz kolejny tylko pisze się o tym jak to w gimnazjum
      źle i niby jaki to słaby poziom. Może warto się przyglądnąć, kto to pisze bo
      raczej wygląda to na zagranie polityczne niż dbanie o dobro dzieci. My jako
      uczniowie mamy dość !!!! Niech ten Pan Darino czy też Arnold (nie mylić ze
      słynnym aktorem)przyjedzie i zobaczy czego tak naprawdę się uczymy !!!! Czego do
      jasnego licha nas poniżają, co ???? Co im nasi nauczyciele zrobili ??? Chyba
      zazdrość Was zżera, czy oni wiedzą ilu uczniów ma dostosowania, problemy i inne
      braki ???? U mnie w klasie jest chyba z pięć osób !!!! Może już panowie
      sprawdzili nam egzamin próbny, co ??? Pisaliśmy go dopiero od środy a tu już źle
      ??? Z tego co widać to pisze ktoś kto pod Panem dołki kopie i pod naszą dyrekcją
      i poniża nauczycieli. Bo kto niby ma dostęp i wiedzę o ocenach naszych w
      szkołach podstawowych i gimnazjum, może to jakiś nauczyciel któremu zależy na
      zmianach. A co tam Dariono do tego ??? Z tego co wiem mieszka w Krakowie, to
      jaka troska o jego dzieci. Niech Ci panowie zatrudnią się w ministerstwie,
      chociaż wątpię w ich możliwości bo i ich wypowiedzi są pełne błędów nie tylko
      stylistycznych. Ja wybieram się do dobrej szkoły i nie obawiam się braków, bo
      kółek i zajęć dodatkowych mam w gimnazjum co nie miara : fizyka, angielski i nie
      tylko...Cyba nasze zdanie tu się bardziej liczy niż kogoś z Krakowa i kogoś kto
      cięgle pisze anonimowo !!!

Na marginesie przypomnę w ramach tego listu do Pana tym czepialskim, że od
      uchybień i ewentualnych konsekwencji są kuratoria, a z tego co wiem nie ma póki
      co uchybień w tym roku bo jeszcze nie pisaliśmy egzaminu !!! Co do ocen to wielu
      uczniów przychodzi z piątkami ze szkół podstawowych, a potem z niektórych
      przedmiotów ledwie zipią, bo poziom wzrasta!!! Czy Ci panowie to nasi rówieśnicy
      i wiedzą jak my się czujemy ??? Chyba nie !!!! Wcale się nie czuję oszukany,
      cieszę się że mamy taką dyrekcję pomimo że czasami wręcz zbyt ostrą!!! Tamtych
      panów zapraszam np. do gimnazjum w Rzeszowie lub Przemyślu, gdzie liczy się
      masówka a nie uczeń indywidualny !!!

Panie Wójcie jako uczeń proszę by tego typu sygnały zwyczajnie Pan omijał, bo
      super z Pana gość !!!

Dobrze że wybory bo moi rodzice i wielu innych mieszkańców nadal na Pana będzie
      głosować, a nie na Pana A.B !!!!!
      • savage6 Re: Dramatycznie niski poziom w Gimnazjum w Bircz 19.01.10, 00:24
        Hahahahahaha te wątki są lepsze niż demotywatory jak czytam to musze sie mocno 3mac zebym nie spadl z krzesla :) a ta konspiracja o ja piernicze "Allo Allo" :) sie chowa i wezcie nie robcie z uczniow kielbasy przedwyborczej bo to jest chore :)

• spacja55 Re: Dramatycznie niski poziom w Gimnazjum w Bircz 18.01.10, 22:35
      Jakie są te wyniki? Czy z tego gimnazjum nikt nie dostał sie do
      szkoły średniej? Co to za forma rozmowy z władzą demokratycznie
      chyba wybranej. Mam nadzieję, że ani Pan Wójt, ani Pani dyrektor nie
      mają zamiaru odpowiadać na takiego rodzaju "zaczepne" wypowiedzi.
      Drogi Arnoldzie, nie tędy droga. Jeśli masz podstawy, Twoje zarzuty
      są przedmiotowe, to załatwiaj sprawę jak należy. Są na to procedury
      i odpowiednie instancje. Obrażasz wójta, dyrekcję, nauczycieli i
      samych uczniów. Tylko człowiek bez wyobraźni robi sobie za jednym
      zamachem tylu wrogów. Złośc nie jest dobrym doradcą, i mimo, że
      pewnie masz troche racji takim sposobem nic nie wskórasz, no może
      rozładujesz własny stres.
    • tyrawa Re: Dramatycznie niski poziom 21.01.10, 16:51
      www.bircza.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=89&artykul=374&akcja=artykul
      • moolash Re: Dramatycznie niski poziom 22.01.10, 11:35
        a w nowinowym rankingu władzy ma 60% poparcia wójt :D:D choc problemy edukacyjne
        juz sie rozniosły <lol>, (np.
        forum.nowiny24.pl/index.php?showtopic=25724&st=0&gopid=142179&#entry142179)
    • wiahor Artykuł w ŻP 05.02.10, 13:37
      www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=2049
      W ogóle nic z niego nie zrozumiałam.
      • zlomiarz2010 Re: Artykuł w ŻP 06.02.10, 23:53
        no ja również:) ale cóż tylko w lokalnej prasie dla zapełnienia gazety oraz
        zwiększenia sprzedaży na terenie gminy okazał się ten artykuł ale ogólnie, czemu
        ta anonimowa osoba nie przyglądnie się np w jaki sposób są wydawane i
        przydzielane unijne dary bo przypadkowo można nieraz zaobserwować że niektóre
        lokalne stowarzyszenia rozdają dary tym co przyjeżdzają autami z gospodarstw o
        średnich zarobkach a jak ktoś przyjdzie ubogi ale "nie swój" to zostaje
        odprawiony z kwitkiem i z pustymi rękami i ze łzami w oczach wraca do domu bo ma
        więcej kultury osobistej i honoru niż osoby które to rozdają i nie będzie
        dochodziła swoich praw, ale cóż najwidoczniej ta anonimowa kobieta nie widzi w
        ty interesu...
        • danoneczek Re: Artykuł w ŻP 07.02.10, 14:48
          A jak działają "birczańskie" stowarzyszenia? Czy ktoś tak naprawdę wie?
          "Stowarzyszenie aktywnych kobiet", owszem działa,ale chyba tylko aktywnie w
          mediach! Ha ha...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka