Dodaj do ulubionych

Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowane

13.12.14, 22:21
Kiedy doczekamy się obniżki podatków czy wogle się doczekamy
Kiedy nasze dzieci otrzymają stypendia z poborów Wójta i diet Radnych tak jak obiecywał
Kiedy będzie dłużej świeciło się oświetlenie uliczne i czy w ogóle się zaświeci bo jak do tej pory to rano w cale się nie świeci
Więc pytam czy te obietnice zostaną spełnione czy to tylko był obietnice wyborcze
Obserwuj wątek
    • stary-pierog Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 13.12.14, 23:11
      O stypendiach pierwszy raz słyszę, o podatkach też...
      • karolekw1906 Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 14.12.14, 09:43
        Były takie obietnice na spotkaniu przed drugą turą wyborów. Stypendia ze składek radnych i wójta, oraz obniżka podatku rolnego. Ale nie bądzmy w gorącej wodzie kąpani. Pan Gągola dopiero rozpoczął urzędowanie. Dajmy mu trochę czasu, niech to wszystko ogarnie. Cierpliwości.
        • lokalnypatriota1 Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 14.12.14, 09:57
          Nie mam pojęcia czy to obniżka wynikająca z decyzji nowego wójta ale przyszło pismo w którym obniża mi się podatek rolny za ostatni kwartał roku z kwoty o ile się nie mylę 190 zł do kwoty 60 zł...Parę osób również takie dostało ale zaznaczam nie wiem czy to już decyzja nowego czy starego wójta a może jakieś wyrównania.
          • edekzbirczy Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 14.12.14, 14:26
            Ludzie nie bądźcie naiwni. Każdy kandydat na wójta musiał mieć jakiś program wyborczy. Pan Józef Żydownik nic nie obiecywał, tylko mówił co dokonał przez wszystkie lata będąc Wójtem. Niestety Pan Gągola nie mógł się niczym pochwalić, bo jeszcze nie był wójtem i nie miał żadnych osiągnięć. Musiał więc obiecywać rzeczy, z których ludzie byliby zadowoleni, a obcięcie pensji radnym to jedno z większych marzeń ludzi :) A to, że tak mówił na kampanii wyborczej nie świadczy, że zaraz spełni te obietnice. W rządzie kandydaci na posłów też obiecują cuda i co doczekaliście się ich obietnic? Obietnice to jeden z najważniejszych trików w kampanii wyborczej :)
    • cherubin672 Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 05.01.15, 00:08
      bizon230 napisał(a):

> Kiedy doczekamy się obniżki podatków czy wogle się doczekamy
      > Kiedy nasze dzieci otrzymają stypendia z poborów Wójta i diet Radnych tak jak o
      > biecywał
      > Kiedy będzie dłużej świeciło się oświetlenie uliczne i czy w ogóle się zaświeci
      > bo jak do tej pory to rano w cale się nie świeci
      > Więc pytam czy te obietnice zostaną spełnione czy to tylko był obietnice wyborc
      > ze

To były takie obietnice??? No to świetnie bo:
      1. Światła uliczne palą się krócej ale chyba Rynek trzyma poziom jako jedyne miejsce
      2. Jak napisał bodaj starypirog czy coś takiego, radni nie dostali obniżonych pensji
      • klawisz2 @Bizon230 09.01.15, 17:00
        @ Bizon230
        „Kiedy doczekamy się obniżki podatków czy wogle się doczekamy
        Kiedy nasze dzieci otrzymają stypendia z poborów Wójta i diet Radnych tak jak o
        > obiecywał”
        Jeżeli wójt obiecywał takie rzeczy to świadczy o tym, że albo robił sobie z wyborców jaja, albo sam jest laikiem samorządowym albo są to po prostu plotki. Inną sprawą jest to, że tylko ktoś, kto nie ma pojęcia o samorządzie może uwierzyć w takie brednie. Podstawowa sprawa i pamiętaj o tym na przyszłość!!! To radni ustalają sobie i wójtowi diety podejmując uchwałę rady gminy. Wójt ma tyle do diet radnych, co ja do majątku Pameli Anderson.
    • stary-pierog Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 09.01.15, 11:46
      bizon230 napisał(a):

> Kiedy doczekamy się obniżki podatków czy wogle się doczekamy
      > Kiedy nasze dzieci otrzymają stypendia z poborów Wójta i diet Radnych tak jak o
      > biecywał
      > Kiedy będzie dłużej świeciło się oświetlenie uliczne i czy w ogóle się zaświeci
      > bo jak do tej pory to rano w cale się nie świeci
      > Więc pytam czy te obietnice zostaną spełnione czy to tylko był obietnice wyborc
      > ze

Ha ha ha ha, przepraszam ale nie mogę się powstrzymać od śmiechu. Czy widzicie że jest dokładnie odwrotnie niż było obiecane? Z tym światłem i podatkami. Ha ha ha. Tak czułem. Stypendia z diet radnych? Ha ha ha, nie wiem kiedy, bo z tego co się dowiedziałem to dostali (niewielkie ale zawsze) podwyżki.
      Nie wiem, jak ludziom nie wstyd. nie wiem.
      • karolekw1906 Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 09.01.15, 12:43
        Ty stary-pierog musisz być bardzo związany z byłym wójtem, bo wszystko co zrobi nowy wywołuje u Ciebie szyderczy śmiech. Nie było mnie kilka dni i nic nie wiem o podwyżkach. Jeśli takie są, to widocznie mają jakieś realne podłoże. Zamiast się uśmiechać pomyśl, że może są one wynikiem polityki finansowej Pana Ż, którego tak uwielbiasz. Przecież ten młody człowiek dopiero objął schedę po poprzedniku z całym inwentarzem długów i kłopotów. Jeszcze raz powtórzę, dajmy mu trochę czasu a pana, Panie Wójcie proszę o wszelkie informacje dlaczego ?!.
        • czarna2137 Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 09.01.15, 13:37
          To fakt ja też słyszałam, że co niektórzy dostali podwyżki a niektórym wójt przedłużył umowy o pracę. Co do tych osób były inne rozwiązania widocznie wójt ma doradcę, który nie zna przepisów Prawa Pracy. Szkoda, że pani kadrowa tut. urzędu taka doświadczona z wieloletnim stażem pracy nie podpowiedziała jak można rozwiązać takie sprawy. Widocznie gminie nie zależy na oszczędnościach. Jestem świeżo po przeczytaniu protokołu sesji Rady Gminy z 23.12.2014 r. i jestem zbulwersowana "wykładem" pani skarbnik na temat finansów. Z jednej strony mówi, że gmina zaoszczędziła 130 tys. co miało być przeznaczone na gminne świetlice a potem mówi, że nie ma na wypłatę wynagrodzeń administracji za m-c grudzień i czeka na subwencję. Przecież środki można przesunąć. A dlaczego nie powiedziała na którą, pewnie znowu na subwencję oświatową bo tymi środkami często łata dziury urzędu. No nie mogę uwierzyć jak radni mogli tego słuchać i zgodzić się na to wszystko bez żadnych zastrzeżeń. Pewnie myślami byli już przy wigilijnym stole. Radni obudźcie się ze snu, czytajcie materiały, które dostajecie na sesję przecież uchwalacie naprawdę ważne sprawy dla nas wszystkich. Tak to jest jak nie ma się pojęcia w tych sprawach. Dla mnie to jest śmieszne i żenujące a wójt powinien podziękować pani skarbnik za współpracę bo jak ta pani będzie dalej rządzić finansami to będzie katastrofa.To nie jest tylko moje zdanie.
    • stary-pierog Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 09.01.15, 13:17
      Kredyty nie były brane dla żartu. Powstało wiele nowych obiektów, bardzo ważnych, zadbano o gminę, o to jak wyglądają ulice. Mentalność co niektórych polega na myśleniu, by nic nie robić i najlepiej jeździć furmanką po błocie byle się tylko nie zadłużyć.... Długi powstały z ważnych powodów. Idę o zakład że inni kandydaci nic by nowego nie zrobili z obawy o długi. a nie tędy droga.
      • avilab Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 09.01.15, 14:24
        Tak wyglądają ulice że późnym wieczorem jest ciemno jak w d.pie u murzyna w średniowieczu za przeproszeniem :/
        • karolekw1906 Re: Obietnice nowego Wójta kiedy będą realizowa 09.01.15, 15:51
          W tym momencie muszę się z Tobą stary-pierog zgodzić. Nie można negować faktu , że wójt Żydownik dużo w gminie zrobił. Zdaję sobie sprawę, że zadłużenia, /może nie wszystkie / były wynikiem słusznej polityki wykorzystywania unijnych funduszy. Wiem , że do każdej inwestycji trzeba było mieć własny wkład i to pomnażało zadłużenie. Dlatego też, bądźmy ostrożni w ocenie nowego, który musi jakoś z tego wybrnąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka