dymek25 23.04.06, 15:37 Czy ktoś może mi doradzic jak nalepiej dojechać z Warszawy do Birczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino Re: Dojazd do Birczy 23.04.06, 15:45 Ja niestety nie znam dojazdu - mogę popilotować dopiero z Przemyśla do Birczy. Przejechałem tę trasę tydzień temu, i generalnie jest w porządku - tylko kilka przełamów, no i nierówne pobocza. Życzę udanej podróży i pobytu ! Odpowiedz Link
holejnik Re: Dojazd do Birczy 23.04.06, 18:31 Witam, proponuję trasę: Warszawa, Lublin, Rzeszów, Dynów (są znaki drogowe), Dubiecko. Bircza. Lub Warszawa, Radom, Tarnobrzeg, Rzeszów i dalej tak samo jak wyżej. Wydaje mi się iż nie ma co jechać do Przemysla z Rzeszowa ponieważ jest to zdecydowanie dłuższa droga, choć nalezy niestety brać pod uwagę stan dróg po zimie i ta trasa, która proponuję może być nieco zniszczona. Wybór należy do Ciebie. Pozdrowienia z Jeleniej Góry Henryk Odpowiedz Link
dymek25 Re: Dojazd do Birczy 23.04.06, 22:24 Ciekawostka, przez Lublin? Do Przemyśla mamy "obcykaną" trasę, niestety wąską i bez możliwości wypicia dobrej kawy przez Dęblin, na Leżajsk i Jarosław, ale tam były straszliwe korki, myslałam o trasie na Rzeszów przez Radom. Droga z Przemyśla, te zakręty!Dubiecko-Bircza to rozumiem, a może tak z Leżajska przez Łańcut i dalej? Jelenia Góra jest mi bliska z powodów sentymentalno-uczuciowych, zatem pozdrawiam takoż.Chyba łączy nas także sympatia do Kamiennej Górki nie tylko Dolnego Śląska. Odpowiedz Link
stodrugi Re: Dojazd do Birczy 24.04.06, 09:29 Najczesciej jezdze trasa Wawa-Lublin-Rzeszow-Dubiecko-Bircza i uwazam ja za najszybsza, szczegolnie noca da sie ja przejechac nawet w 4 godziny. Oczywiscie ostatnie 19km czyli NIenadowa-Bircza to prawdziwy poligon ale ma jedna zalete, nie pozwala zasnac za kierownica :)) Odpowiedz Link
holejnik Re: Dojazd do Birczy 24.04.06, 20:28 Witam - Dymek25 - moja małżonka pochodzi z Kamiennej Górki i z tąd znane mi są różne trasy dojazdu do miejscowości Bircza. Pozdrawiam być może zdaży sie okazja aby się spotkać i poprostu pogadać przy piwku. Odpowiedz Link
dymek25 Re: Dojazd do Birczy 25.04.06, 08:09 Trzymam za słowo.Wrażenia z podróży postaram się opisać. Odpowiedz Link